HondenPage baasje Pamella
Wat schreven de vrienden van Pamella op het forum
Danielle schreef in
Inzamelactie Onderzoeken en operatie
Ik vind het beetje raar om het te hebben over centjes. Het gaat om een behoorlijk geldbedrag, niet een paar centjes. Vind het trouwens ook wat kinderachtig overkomen, hier op het forum zijn we grotendeels wel volwassen. :)
Danielle schreef in
Inzamelactie Onderzoeken en operatie
Jessica, wat gebeurt er met het geld dat over is, als de kosten lager blijken uit te vallen?
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Nou en, dat weet jij toch niet? Of die mensen het gevraagd hebben. En mischien wil Anouk gewoon helpen. Dat is heel aardig! Laten we het hier gezellig houden "
L
Anouk schrijft dat deze mensen liever kiezen voor een kleiner hondje, maar dat vindt zíj onzin, want zíj vindt dat het best wel kan. Er staat nergens dat ze Anouk gevraagd hebben om te helpen zoeken naar een geschikt ras, bovendien tegen hun wensen in. Ik zie het meer als onnodig ergens mee bemoeien dan als een vriendelijke zet.
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Waarschijnlijk hebben deze mensen Anouk gevraagd mee te denken? "
Ineke2
Dat blijkt nergens uit..
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
" @Danielle dat heb ik niet gezegd, hun voorkeur gaat juist uit naar een pup. Alleen hebben ze het idee nu een bepaalde leeftijd te hebben en dus voor een slag kleiner moeten gaan wat natuurlijk complete onzin is als je nog zo actief en sterk bent. Buiten het feit dat die kleine van mij behoorlijk kracht heeft, klein wil niet altijd zeggen dat het handzamer is "
Anouk van Botty
Prima toch, laat ze lekker voor een slag kleiner gaan. Waar bemoei jij je mee?
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Dank allemaal voor suggesties, ga het ze doorgeven. Ze idd over 65, kwa activiteit zit het dik in orde met ze. Dat weet ik 100% zeker gezien ze in op beide locaties in een riant huis wonen en alles zelf bijhouden, tis er altijd brand en brand schoon. Zitten in het toerisme op één van de eilanden aan werk wat ze eigenlijk niet meer hoeven te doen financieel gezien. Echte bezige bijen dus. Rede waarom ik het voor ze vraag is dat ze zelf vinden dat ze voor iets handzamer moeten gaan gezien hun leeftijd.. Ik zie eigenlijk niet in waarom ze niet voor Belgische herder moeten gaan, zoals ik hun zie kunnen ze dat met gemak nog eens. Zeker omdat ze met de vorige IGP hebben getraind. Pup lijkt me ook geen probleem, dat redden ze nog makkelijk aan leeftijd en gezondheid. Ga ze ras voorstellen doen, dank allemaal iig "
Anouk van Botty
Waarom een puppy pushen als ze zelf vinden dat een iets oudere hond beter bij ze past? Als zij denken dat dat verstandiger is en ook qua ras een andere keuze verstandiger vinden, dan is het niet aan jou om te bepalen dat een puppy of een Belgische herder prima kan.
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
Bij 'wat ouder' denk ik wel aan mensen in de 70. Dus vraag het me idd ook af.
Danielle schreef in
Raskeuze voor kennissen
Voor een ouder koppel, dat nu zeer actief is, zou ik geen puppy adviseren maar een herplaatser. Nu zijn ze natuurlijk nog actief, maar dat kan gauw achteruit gaan. Een hond die nu +/- 5 jaar is, is vaak ook nog lekker actief, maar gaat waarschijnlijk geleidelijker op met dit koppel dan als ze nu nog een puppy nemen. Jij denkt dat het prima kan, maar wat vinden ze zelf?
Danielle schreef in
Puppy slaap
Misschien heeft ie al genoeg rust ;-).
Danielle schreef in
Labradoodle of past een ander ras toch beter bij ons?
Een poedel? Die zijn er in verschillende formaten. Hier op het forum zijn een aantal mensen met een poedel.
Danielle schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Ik denk dat dit eerder een gebrek is aan herkennen van hondensignalen, dan dat de hond een gespleten persoonlijkheid zou hebben. 35 jaar honden en een hondenschool hebben gehad in het verleden, zegt naar mijn mening niet zo veel omdat er vroeger heel anders met honden werd omgegaan en hondentaal ook anders geinterpreteerd werd.
Kun je iets meer duiden wat er precies voorvalt wanneer de hond uitvalt?
Danielle schreef in
Piepen in bench
" Het is belangrijk om consequent te zijn met de benchtraining en niet toe te geven aan het piepen of blaffen 's nachts. Probeer hem geleidelijk te laten wennen aan de bench door hem overdag korte periodes alleen te laten en beloon hem wanneer hij rustig blijft. basketball stars "
charlie brown
Slecht advies. En je haalt een topic van 3 jaar oud naar boven.
Danielle schreef in
Sniffen en in de ankers
Mijn hond is ook een snuffelaar en ik laat hem altijd lekker z'n gang gaan. Hij hoeft z'n focus niet op mij te hebben. En ja, dat betekent geregeld een paar minuten stilstaan. Maar naar mijn mening hoort dat erbij. Ik realiseer me altijd dat ik de wandeling voor de hond maak, niet voor mezelf. Misschien helpt het je dat tegen het gevoel van 'ik vind de wandeling niet leuk.' Ik doe de wandelingen omdat m'n hond het leuk vindt (en het nodig is natuurlijk).
Ik krijg altijd de nare kriebels van mensen wiens hond steeds 'naast' of 'aan de voet' moeten lopen. Brrr. Alleen bij een drukke weg kan ik me dat voorstellen, maar dan moet je er zelf voor zorgen dat de lijn kort is en de hond niet de weg op kan.
Danielle schreef in
Vraag over puppy
Waarom moet hij in de bench slapen?
Danielle schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
" Verder lezen dan de eerste paar worden van een tekst is natuurlijk ook erg moeilijk. Ik had al benoemt dat opvang belangrijk is. "
3 muisjes
Ik reageerde alleen op het dikgedrukte, daarom had ik het ook dikgedrukt.
Danielle schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
1x is genoeg
Danielle schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
1x is genoeg
Danielle schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
" Kan prima. Er zijn genoeg mensen die fulltime werken en ook honden hebben, dat is prima te combineren. Tegenwoordig ben ik thuis, maar voorheen werkte ik ook gewoon 40 uur, en heb in die tijd toch echt 3 pups prima opgevoed. Belangrijk is goede opvang en je goed realiseren dat je na je werk niet meer op de bank kan ploffen maar aandacht moet besteden aan je hondje. Je werkt als ik het goed begrijp 3 dagen buitenshuis, dan kan je dus het merendeel van de dagen thuis zijn voor je hond. Dan heb je het al beter voor elkaar dan de gemiddelde hondeneigenaar vermoed ik. "
3 muisjes
Ja, helaas zijn die er genoeg. Honden die 5 dagen per week 8 uur per dag in een bench zitten en tussen 12 en 13 even worden uitgelaten. Maar je kunt je afvragen of je een hond daar een plezier mee doet. Dat het gebeurt en dat het kan, betekent het niet dat je dat moet doen. Natuurlijk, ik zit ook niet thuis hele dagen. Ik werk 32u en mijn vriend 36u. Maar we werken afwisselend thuis, waardoor de hond nooit alleen zit. Of bij uitzondering naar de opvang gaat.
Dus ja, het kán ook wel, maar ik zou het zo regelen dat het voor de hond ook nog beetje leuk leven is. TO, als ik jou zo lees zou het voor jou prima kunnen, maar dan zou ik inderdaad een goed opvangadresje zoeken waar hij kan zijn als je een hele dag werkt.
Danielle schreef in
Advies over werk en aanschaf hond
" Wat zal jouw hond een goed leven krijgen! Je bedenkt alles, je leest je goed in. Weet dat shiba,s niet de meest sociale honden zijn naar andere honden. Dat zit echt in hun genen. Ik ken er een aantal, geen is lief naar andere honden, zowel reu als teef. Ook op shows zat ik vroeger vaak tegenover de shiba, altijd herrie en knokken. Maar een akita kan dit ook hebben en dan heb je een veel grotere en sterkere hond. Woon je in nederland? Kijk dan eens naar de stichting oopoeh.. opvang door mensen die niet zelf (meer) aan een hond willen beginnen, maar wel graag oppassen op een hond om zo toch nog lekker te kunnen wandelen enzv. "
Ineke2
Onze vrienden hebben een Shiba en die is echt dikke maatjes met mijn golden retriever :D We zijn er vaak hele dag of zij bij ons en dan slapen ze samen, af en toe daagt de een de ander uit en gaan ze ff paar minuten spelen.
Danielle schreef in
Tuigje of geen tuigje
Juist als hij veel trekt, is een tuigje beter. Anders staat er veel te veel druk op z'n hals.
Danielle schreef in
Twijfel betreft gezonde pup
" Ga eerst kijken, een filmpje is zo,n moment opname en zegt bitter weinig. Bekijk als je er bent ook de uitslagen vd gezondheidsonderzoeken van beide ouders, controleer ook dat deze van de ouders zijn, chipnummer staat op stamboom en uitslagen bv., mri vd kopjes, want Bijna alle chi,s hebben hoofdpijn door te kleine schedel, bekijk waar de pups opgroeien en realiseer je dat de pups vaak even snel in de kamer gelegd kunnen worden als er bezoek komt, maar dat hoeft dus niet. Het kan ook zomaar oke zijn! Hoor je elders in huis geblaf? Dan kan het zijn dat er nog meer hondjes zijn die in andere ruimtes verblijven en er dus sprake kan zijn van verkeerde fok. Ook dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar is wel iets waar je ?? Bij kan zetten. Bekijk de moederhond, hoe gedraagt ze zich, loopt ze goed op de vier pootjes? Hinkelt ze niet. Wat is haar gedrag, is ze open en blij, of kruipt ze weg als je haar roept, en is ze erg bang of wantrouwend. En bijntwijfel niet doen, is vaak een goede beslissing. Maar alleen afgaan op een filmpje vind ik kort door de bocht, maar de antwoorden vd fokker zet ik ook ?? Bij. Ik dacht dat de eerste ontworming op 2 weken gebeurde bij pups, dan is 4 weken rijkelijk laat. "
Ineke2
Bij een fokker waar je al geen goed gevoel bij hebt, kun je beter gewoon niet 'eerst even kijken'. Want voor je het weet ben je verliefd, wordt er een pupje in je handen gedrukt en kun je geen 'nee' meer zeggen.
Danielle schreef in
Twijfel betreft gezonde pup
" Bedankt voor jullie tips. Ik heb me in eerste instantie op de wachtlijst laten zetten bij een fokker via een rasvereniging. De eerste fokker heeft mij benaderd dat de pups te vroeg zijn geboren en niet levensvatbaar zijn. Daarna een andere betrouwbare fokker benaderd en zij was nogal vaag. In eerste instantie was er 1 pup beschikbaar en daarna 2 pups. Ze wilde zelf 1 pup houden en de andere die over is wilde ze beschikbaar stellen, ik mocht niet kiezen. Vandaar dat ik op marktplaats ben gaan kijken. Vind zo'n ontzettende moeilijke keuze, omdat gezondheid wel op nummer 1 staat. De fokker van marktplaats heeft aangegeven als de pup 6 weken oud is mag komen bezoeken. "
wendela
Deze zin snap ik niet, wat maakte de fokker betrouwbaar?
Bij veel fokkers mag je overigens niet zelf kiezen; de fokker kent de pups namelij het beste en kan het beste inschatten welke pup bij jou past.
Danielle schreef in
Twijfel betreft gezonde pup
Niet doen. Echt, haak af. Sla heel marktplaats over. Zoek een betrouwbare fokker via de rasvereniging waar je wel een goed gevoel over hebt. Je zal niet de eerste en helaas vast ook niet de laatste zijn die een zieke pup op Marktplaats koopt.
Danielle schreef in
School opdracht
" Juist om die reden, dat veel mensen er niet goed in zijn/zin in hebben om de hondentaal te leren, vermoed ik dat er wel degelijk een markt voor zou zijn. Mensen houden van 'gemak'. Misschien zelfs onder hondenliefhebbers, die er nieuwsgierig naar zouden zijn, net zoals ze bijvoorbeeld een DNA-test willen laten doen i.p.v. de charme van een onherleidbare kruising te waarderen. Niet dat ik het zelf zou willen of zelfs een goede ontwikkeling zou vinden. Waarom? Omdat mensen dan blindelings op die kleurtjes gaan reageren en dus aannemen dat het altijd klopt. Ook omdat iedereen dan nog meer met hun telefoon bezig (app) is i.p.v. met hun hond. "
CatnDog
Ik denk eigenlijk ook dat er wel markt voor zou zijn, maar die zit niet hier op HP.
Danielle schreef in
Nero en zijn plannen
" Nero houdt je goed in de gaten dat is al heel wat, je weet dat de kruising er aan komt en dat Nero daar dan graag heen wilt gaan, op dat punt aanlijnen en verder met Nero gaan, hier ook een hond die graag haar eigen weg wilt bepalen, ik tolereer het niet en lijn haar aan als ik zie dat ze rebels wordt en toch gaat, op een gegeven moment weet mijn hond het en komt toch bij me en de weg die ik wil bewandeld ze dan….en af en toe laat ik ze ook los op dat punt, zie ik dat ze toch de weg wilt gaan die ik absoluut niet op wil gaan, lijn ik haar aan….en ik wordt nooit boos op dr, nooit, ik blijf vrolijk maar ik bepaal en niet mijn hond. "
Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .
Nero loopt een heel stuk terug, om alsnog de route te lopen die hij wil. Waarna ik hem dus kwijt ben. Maar ik vind het wel een goeie om vanaf de sluis aangelijnd te houden.
Danielle schreef in
Nero en zijn plannen
Ik was gister met Nero in een bos waar hij mag loslopen, waar ik vaker met hem kom.
We maken altijd een grote wandeling. Nero loopt helaas nooit echt bij mij, altijd ver vooruit of blijft lang achter. Liever hier geen oordelen over want ik heb veel trainingen hierin gevolgd, echte loslooptrainingen, omdat ik me nooit op mijn gemak voelde om hem los te laten lopen. Terwijl je golden retrievers normaal altijd als een mak lammetje naast het baasje ziet lopen.
Maar goed, Nero dus niet. Ik doe veel van die trainingen en oefeningen, nog steeds. Conclussie is elke keer weer: Nero houdt me wel in de gaten. Hij gaat stilstaan en wachten als hij me niet meer ziet, tot ik weer in zijn beeld ben. Komt af en toe naar me toe, en gaat dan weer. Ook met loslooplessen in roedels doet hij dit, hij gaat dus echt zijn eigen gang. Hij doet echt zijn eigen ding, loopt overal te snuffelen, doet weinig met andere honden.
Dit heeft me weer meer vertrouwen gegeven om naar het bos te gaan. We lopen dus een grote ronde en op bepaalde plekken, als hij een bocht om is ofzo en mij niet meer ziet, gaat ie netjes zitten wachten. Hij wil ook altijd een bepaalde sluis van een sloot over om in het bos een andere route te nemen. Die route vind ik niet prettig. Maar hij probeert het altijd, gaat bovenop de sluis staan en kijk me aan, ik zeg dan 'Nee, Nero.' en hij weet dan dat we gewoon rechtdoor gaan langs de sluis op.
Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat we een paar honderd meter verder lopen, ik achterom kijk, en hij ineens weg is. Uiteindelijk komt hij, na zo'n 10-15 min, een aantal meter vóór mij, als ik rechtdoor blijf lopen, via een zijweggetje weer aanlopen. En gister deed hij het weer. Ik keek achter me, Nero weg. Ik aan andere mensen gevraagd of ze een witte golden retriever hebben gezien; zij konden mij vertellen dat ze hem een bepaalde kant op zagen gaan. Ik dacht het al; hij is helemaal teruggelopen naar die sluis, die sluis overgestoken, de route genomen door het bos en is dus uiteindelijk weer uitgekomen bij een kruising waar ik op hem stond te wachten. De vorige keer kwam hij namelijk ook ineens die kruising oplopen. Hij heeft dus precies gedaan wat hij de vorige keren zeer waarschijnlijk ook heeft gedaan. Toen is hij ook vermoedelijk zo eigenwijs geweest om toch die route te nemen over de sluis.
Zucht.. ik er ergens wel om lachen. Hij laat duidelijk merken dat hij een bepaalde kant op wil, over de sluis. Ik zeg streng 'nee' en ik verbaas me nog dat hij zo goed luisterde, hij kwam gelijk en liep netjes de route die ik wilde. Om vervolgens stiekem alsnog de benen te nemen en zijn eigen plan te trekken.
Maar aan de andere kant, ik weet niet zo goed wat ik hiermee kan. Als hij doodleuk weer de kruising komt oplopen, ben ik wel boos op hem, maar ik denk dat dat niets helpt. Ik kan ervoor kiezen om de volgende keer wel 'zijn' route te lopen. Maar hij krijgt stiekem heel vaak zijn zin en dat blijkt wel weer; als hij niet zijn zin krijgt, zorgt ie er wel voor dat ie dat krijgt. En dat gebeurt dus ook weer als ik zijn route neem. De andere optie is om niet meer met hem naar het losloopgebied te gaan, wat natuurlijk wel jammer is. Het is wel een bos dat ik goed ken. Omdat hij vaak ver voor me uit loopt, loop ik niet graag in losloopgebieden die ik niet goed ken of waar weinig overzicht is.
Danielle schreef in
Pup en uit eten, alleen laten of niet gaan -- update
Toen mijn hond die leeftijd had, heb ik iemand van PetBnb laten oppassen. Konden we echt even relaxed uit eten. En konden we daarna gewoon op zijn eigen tempo rustig oefenen met alleen blijven, waardoor hij op een gegeven moment geen oppas meer nodig had voor een avondje uit eten.
Danielle schreef in
Puppy vertoont rijgedrag
Is meestal een fase, deed Nero ook op die leeftijd en is vanzelf gestopt.
Als hij rijdt, gewoon je arm wegtrekken zonder iets te zeggen oid.
Danielle schreef in
Puppy blues
Sluit ik me helemaal bij aan.
Net als dat na 9 maanden eindelijk je baby is geboren en je zit niet op de 'welbekende' roze wolk, wat nog altijd een taboe is. Dat betekent niet dat je niet van kinderen houdt, dat je mentaal instabiel bent, incapabel bent of wat dan ook.. maar dat je leven een flinke verandering doormaakt waar je aan moet wennen, waar je je weg in moet gaan vinden.
Danielle schreef in
Puppy blues
" Oh kom op zeg. Ga eens een fundering storten. Of loop überhaupt eens rond op een bouwplaats. Ga eens kijken in een fabriek. Nee, fulltime thuiszitten met een hond is écht zwaarder. We zijn blijkbaar gewoon zo verwend dat we het al zwaar vinden om te zorgen voor een pupje, sterker nog, er een burn out van krijgen, zittend in een huis, met een tv en een auto, en een zak hondenbrokken, die allemaal gemaakt zijn door ándere mensen, die blijkbaar niet moeten zeuren, want hé, zorgen voor een pup, dát is pas zwaar. Heb zelf ruime ervaring met werken als ambtenaar overigens. Ik vond de werkdruk zo laag dat ik ermee ben gestopt. Maar wie weet had ik gewoon een pup moeten nemen, want dan had ik pas ervaren wat echt werken is "
Joop
Want als je werkt en geen ambtenaar bent, werk je op een bouwplaats?
Je kunt niet alle honden en alle pups over 1 kam scheren. Sommige pups zijn makkelijk, en sommige terroriseren (natuurlijk onbewust) de boel en ben je blij dat ze volwassen worden. Ik werk liever elke dag door de hondenbrokken te maken, dan dat ik weer 5 jaar terug ga in de tijd dat mijn hond weer pup is. Ik heb overigens nooit een burnout gehad hoor; maar voor mij geen pup meer.
Als je goed had gelezen, las je dat het zwaarder KAN zijn. In jouw geval niet, nou prima. Wel als je eigenlijk niet zo graag een hond wilde en nu dag in dag uit het wezen aan het opvoeden bent en er geen geluk uit haalt, zoals TO. Het zou haar vast en zeker beter doen als ze zou werken. In haar geval schat ik in dat de puppy opvoeden zwaarder zal zijn dan werken.
Net zoals met kinderen; als jij makkelijke kinderen hebt, betekent niet dat opvoeden makkelijk is. Sommige kinderen zijn gewoon een stuk lastiger. Dat is geen knap staaltje werk van je, verdien je geen applaus of felicitaties voor; is gewoon geluk hebben.