HondenPage baasje Chantal
Wat schreven de vrienden van Chantal op het forum
Bianca schreef in
Opspringende en opdringerige Aussie.
Dit heb ik inderdaad ook Rosanja, ik heb geen idee wat ik nog kan doen om hem dit af te leren.
Daarom gaan we nu ook naar de cursus dag bij Karen Mulders. Ze heeft zelf een roedel Aussies en ik weet zeker dat ze alle soorten Aussies wel gezien zal hebben. Wel ben ik bang dat onze hond ook voor haar een heftig geval is. Ik ken meerdere Aussies, maar niet zoals onze eigen aussie.
Bianca schreef in
Opspringende en opdringerige Aussie.
Een stuiterbal is het zeker op die momenten.
Ik ben ook erg benieuwd naar de cursus dag bij Karen.
Bij de privé lessen op de hondenschool kregen we “non speak” policy, geen nee, geen uh, geen foei, etc. We moesten hem compleet negeren en op momenten dat hij de aandacht van de visite afwendde een voertje naar hem gooien. Dit hebben we niet lang vol gehouden, omdat hij zich niet echt van de visite afwendt. En we eerlijk gezegd ook rustig met de visite willen praten, zonder de hele tijd met de hond bezig te zijn. Dan snap ik wel dat dit eerst nodig is om uiteindelijk resultaat te gaan zien.
Het commando plaats mochten we ook gebruiken. Dit is dan zijn kleed in de kamer en moest hij de eerste prikkels verwerken. Dit werkte wel heel goed, wel moet ik voertjes blijven gooien als beloning. Anders is hij zo weer van zijn kleed af.
Per visite is het verschillend hoe hij tekeer gaat. Visite van mijn familie zijn allemaal honden mensen en dit merkt onze hond direct. Bij visite van mijn vriends familie is hij veel rustiger, dit zijn totaal geen honden of überhaupt dieren mensen.
Vooral bij mijn vader is hij heel springerig. Ik wijt dit aan dat mijn vader als pup hem altijd liet opspringen en hem hierin inderdaad ontzettend beloonde door onze hond enthousiast terug te begroeten. Hij vond het leuk dat onze hond zo blij was om hem te zien. Wij waren hier absoluut niet blij mee en hebben dit vaak duidelijk gemaakt, maarja niet luisteren hè. Dus op een gegeven moment onze hond maar niet meer mee als we naar mijn ouders gingen. Nu is gelukkig het lichtje wel gaan branden bij hem, nu ze zelf een wat moeilijkere puber hond hebben en onze hond inmiddels 25 kg is. Maarja, het kwaad is al geschiet en het gedrag stopt niet bij mijn vader.
Het aanlijnen is ons inderdaad al vaker verteld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit lastig zal gaan vinden. Omdat je dan weer constant met het gedrag van je hond bezig bent en omdat ik het ook ergens “zielig” vind voor hem. Maar het is absoluut wel iets wat we moeten gaan toepassen. Dit kan zo ook niet meer.
Voor nu de manier van begroeten die ik van hem zou willen is op zijn plek, omdat met de kont op de grond voor hem nu nog veel te moeilijk is met de visites. Dit lukt hem gewoon echt nog niet. Dan moeten we eerst meer rust creëren voor hem.
Dat krukje, moet dat een hoge kruk zijn of mag het een lage “opstap” krukje zijn? Een lage opstap krukje is het enige wat we nu hebben staan.
Naar mijn idee is er echt wel genoeg balans in rust en actief zijn. En hebben we ook vanaf pup af aan regels wat we wel en niet willen van hem. Bij ons in huis is het echt een heerlijke, rustige hond die na wandelingen lekker gaat liggen slapen. Ook in het bos weet hij precies wat er van hem verwacht word en loopt hij overal los en stopt uit zichzelf bij elke oversteek. Puur en alleen met binnenkomst van visite word zijn rust verstoord.
Ik hoop gewoon zo dat we wat met hem kunnen op de reactieve cursus en dit thuis ook goed kunnen toepassen.
Bianca schreef in
Opspringende en opdringerige Aussie.
Hallo allemaal,
Wij hebben een hele lieve Aussie van nu ruim 1,5 jaar.
Hij is echt ontzettend lief, maar heeft 1 vervelende eigenschap.
Dit is dat hij nog steeds tot het gezicht springt bij onze visite of bij mensen in het bos tijdens het spelen met andere honden. Wij hebben al verschillende dingen geprobeerd zoals, privé les op onze hondenschool, zijn nu bezig met homeopatische middelen en gaan in november een cursus reactieve hond volgen. Tijdens de visite raakt hij zo super enthousiast en blij dat hij dus naar het gezicht springt. Hoe wij dit ook aanpakken, hij stopt niet. De visite weet het natuurlijk allemaal van hem, maar zijn slecht in het duidelijk “nee” zeggen naar de hond toe. Het komt allemaal niet bij onze hond aan. Hij is zeg maar gewoon niet bereikbaar op deze momenten voor correcties.
Ook springt hij dan constant bij de visite op de bank en haalt werkelijk alles uit de kast om aandacht te krijgen. En als iets niet werkt verzint hij wel weer iets anders bijv, met speeltjes aan komen. Nu doen wij hem vaak maar op de gang, ook voor zijn eigen rust. Hij pakt namelijk geen enkel moment rust en blijft in de weer. Als hij wel even rustig lijkt en de visite hem dan willen aanhalen, begint alles weer opnieuw. Als de visite weg is, is hij kapot.
Bij mensen in het bos doet hij dit dus ook, wij laten hem natuurlijk niet zijn gang gaan en op iedereen afstormen. Dit doet hij sowieso niet, als wij een “naast” geven doet hij dit hartstikke braaf. Hondeneigenaren die wij kennen weten deze eigenschap ook van hem en dan laten wij hem wel met de honden spelen. Wij waarschuwen bij nieuwe mensen altijd eerst. En als ze zeggen geeft niks, laat maar spelen, dan doen wij dit. Onze hond moet immers ook lekker hond kunnen zijn en spelen.
Op behendigheid doet hij het op zich goed, dit is wisselend. Hier mag hij ook graag naar de lerares stuigen en springen. Gelukkig weet zij wel hoe ze onze hond moet aanpakken.
Bij kleine kinderen springt hij gelukkig niet! Wel likt hij mensen heel graag in het gezicht, ook bij kinderen.
Bij ons thuis is het een heerlijke rustige hond en zou je niet zeggen dat hij zo is. Ook in het bos luistert hij gewoon heel goed en lijkt hij op het eerste oog een “stabiele” hond.
Aussie eigenaren die wij hebben gesproken zeggen: laten castreren, daar worden ze een stuk rustiger van. En dat het springerige er dan ook afgaat.
Graag wil ik de ervaringen van andere Aussie eigenaren horen.
Wij hebben ons uiteraard wel verdiept in het ras en weten dat ze geboren worden met springveren. Maar bij onze hond is het wel heel heftig en gewoon heel jammer dat hij hierin niet te corrigeren valt. Ook dat zijn koppie dan zo vol zit met alle prikkels, is zo sneu voor hem zelf.
Alvast bedankt!
Bianca schreef in
Frustratie na cursus
Bianca schreef in
Frustratie na cursus
Bianca schreef in
Australian Shepherd Lyro zoekt nieuw baasje
Wat een prachtige hond is Lyro en wat een moeilijke keuze die je moet maken.
Wij hebben ook een Aussie, Jessie heet hij en is nu een dik jaar geweest. Wij willen er graag een tweede hond bij. Nu twijfelen wij nog wel of dit een pup gaat worden of een volwassen hond zoals Lyro. En of dit een border collie of een aussie gaat worden. Wij vinden beide rassen geweldig, haha.
Nu heb ik Lyro gezien en raak je toch wel een beetje verliefd op zijn uiterlijk, de omschrijving van karakter spreekt ons ook erg aan. Wij hebben twee katten in huis en mijn vraag is dus ook of je weet of Lyro met katten samen kan.
Wij wonen in Emmen (Drenthe) op loopafstand van de bossen, waar ik veel wandel/ fiets met Jessie. Ook zit ik met Jessie op behendigheid. Wij vinden het iig heel erg belangrijk dat hij veel beweging krijgt en dat wij een hondensport met hem beoefenen. In de zomer wil ik ook dogfrisbee gaan oppakken.
Nu weet je een beetje wat wij zoal met onze Aussie doen.
Sorry, ik weet nog niet hoe ik een privé bericht doe. Zit net op deze site.
Ik zie uit naar je reactie.
Mvg, Bianca