HondenPage baasje Christel & Pepper
Wat schreven de vrienden van Christel & Pepper op het forum
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Zijn beagles nerveuze honden? "
Fredje
De onze beslist niet,en die ik van vroeger ken ook niet,
Het zijn wel honden die een groot jacht instinct hebben en niet alle beagles zullen los kunnen ,buiten veel beweging dan slapen ze in huis, maar dat is met veel honden.
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Er wordt zeker wel mee gewandeld vooral door stagaires. Ik spreek uit ervaring op dit gebied door een stage in utrecht bij de proefdieren. "
chay & dolci
Proefdierenlab zitten door heel nederland ,tegenwoordig gaat er het wel anders aan toe en is er meer controle op ,maar er zijn er zeker nog die nooit buiten komen,vandaar dat ze aan van alles moeten wennen .
De beagles komen voornamelijk van grote kwekerijen uit het buitenland en de labradors ook.
Uiteraard zijn er ook lab die ze zelf fokken,in utrecht gebeurd dat wel.
Maar ik dwaal af ,ben benieuwd wat ts gaat doen.
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Ze zijn leuk!!!! "
Ineke2
Ze zijn van vriend ,maar ach je woont er mee samen he
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Haha.. mooier dan de versie in het Louvre. Ik vind Beagles ook erg leuk. Op de site staan ook echt veel leukerds maar ik weet niet of ik daar aan moet beginnen met een jong kind nu. Al is mijn zoontje goed met dieren, laat ze ook met rust komt ook deels door desinteresse denk ik. Ik denk dat een pup nog een stuk meer kneedbaar is dan een volwassen hond. "
Fredje
Met kinderen zijn Mona en Lisa best leuk vooral als er wat lekkers tegenover staat ,
Heleen schreef in
Mijn lieve Aila
Wat een prachtige liefdevolle foto's .
Heel veel genieten van de tijd dat ze er nog is ,
Sterkte .
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Heftig Heleen, wist ik niet, wel vd kooien, niet van de stembanden. Ik denk dag ze anders alles bij elkaar joelden, want dat kunnen beagles goed. Destijds waren beagles proefdiern, werden er voor gefokt. Maar verkijk je niet op het lieve zachte uiterlijk, qua gedrag zijn het stevige honden. Ik heb er heel wat gezien op de hondentraining. Die kwamen via gedragstherapeute bij ons. Vanwege probleemgedrag....misschien ben ik negatief. Maar als er al voor gewaarschuwd wordt... Fredje, mijn vriendin had veel ervaring met honden, maar het lukte niet er een huishond van te maken. Overigens was dat een schnauzer. Is al lang geleden. "
Ineke2
Ja precies dat was voor het joelen
Ze kunnen zeer vocaal zijn ,we hebben er ook twee
de donkere is Mona ,de witte is Lisa
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Weet jij waarom ze zoveel beagles als proefdier gebruiken? Want ik heb net zitten lezen op hun website, waar trouwens best veel op staat maar dat is me niet duidelijk. Aan ts; het bericht over te adopteren beagles is wel al uit 2022 zag ik. En er staat geen recent bericht op. "
Fredje
Beagles zijn als proefdier erg makkelijk ,vroeger zaten ze hun leven lang in kleine kooien,apart van elkaar en werden hun stembanden doorgebrand zodat ze niet meer blaffen maar een schorrig geluid gaven .Dat was wel een jaar of 40 geleden ,dat is wel verandert in de loop der jaren gelukkig.
Heleen schreef in
Ervaring met ex-proefdier hondje via shhh en kinderen?
" Hoi allen! Wij overwegen om via shhh een ex-lab beagle te adopteren. Momenteel hebben wij al een hond van 6 jaar en een kat van 8 jaar (beiden niet vanuit het asiel). Ook hebben we twee kinderen van 3 en 7 maanden. Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft met het adopteren van zo’n hondje met jonge kinderen in huis? Hoe was dit? Uiteraard gaan we goed in gesprek met shhh maar ik ben ook benieuwd naar jullie ervaringen. Bij voorbaat veel dank! "
Jennifer
Op hun site staat,
Niet gewend aan verkeer ,aan kinderen en aan katten ,ook raden ze af ze te plaatsen bij te jonge kinderen die ze als bedreigend kunnen ervaren.
Als je tijd en zin hebt om een volwassen hond zindelijk te maken ,te laten wennen aan kinderen katten en verkeer kan je er een dankbare hond bij hebben ,mits je de kinderen ook leer om de honden met rust te laten ,Ook moet je er feeling voor hebben om te regelen dat de honden onderling ook goed overweg kunnen met elkaar.
Het voordeel is dat ze niet direct uit het lab komen maar via een gastgezin,maar zoals hierboven al gezegd is ,een hond toont na tijden pas het ware karakter .
Succes met de beslissing.
Heleen schreef in
Chihuahua overleden tijdens sterilisatie
Heel veel sterkte ,
Heleen schreef in
Gebit onder narcose zwakke hond
" Nou... misschien sta ik hier alleen in. Maar het duurt toch wel even voordat een gebit zo slecht wordt dat het voor grote problemen gaat zorgen. En een hond heeft zijn/haar gebit nou eenmaal veel minder lang nodig gezien ze niet zo oud worden als mensen. Jouw hond is al op leeftijd met 13 jaar. Als er nu niets groots aan de hand is aan het gebit, zou ik -als het mijn hond was- eens heel goed nadenken voordat ik dat risico zou gaan nemen met een narcose. Zeker gezien de rest van de gezondheid van deze hond, 1kg afvallen op 5,5kg is wel heel erg veel. Mensen doen vaak makkelijk over narcose maar het is een reëel risico. Bij dierenartsen heb je geen anesthesist zoals in het ziekenhuis. Er is ook een kans dat dat de reden is dat hij nu niet graag veel kauwt, omdat het gewoon teveel energie kost, gezien de leverontsteking. Je hond is afgelopen tijd erg ziek geweest en is afgetakeld. Misschien ziet zijn gebit er niet uit, zit het vol bruine tandsteen. Dat wil niet direct zeggen dat er een grote kans is dat dit je hond nu parten gaat spelen, ik denk dat de rest van zijn aandoeningen en algemene gezondheid dat eerst gaat doen. Geur is een goede indicator, als het echt stinkt dan weet je dat het foute boel is. Meeste honden ruiken niet fris natuurlijk maar bij een flinke ontsteking en rotte tanden is dat toch anders. Ik zou het even aankijken en zorgen dat de hond eerst flink aansterkt. "
Fredje
Je hebt helemaal gelijk,
Ook gasnarcose is een belasting en een roesje is mooi gezegd maar er wordt hetzelfde ingespoten alleen wat minder,en met leverklachten,hartruis en op leeftijd zou ik er niet aan denken dit te wagen,temeer omdat je ook niet zeker weet of de slechte eetlust van het gebit komt of omdat de lever niet goed werkt.In deze heeft de dierenarts groot gelijk .
Er zijn wel pijnstillers die samen met pred mogen maar ook dat is een belasting voor nieren en lever.
T*A*R*A*, *M*A*C*† en K*Y*L*I*E*† schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Zo is het Willemijn. Bams was geweldig... En dan kijk je er zelf van op hoe Ogin ook zo geweldig en belangrijk wordt. En ook weer een leegte achterlaat die lijkt alsof ze nooit opgevuld kan worden. En eigenlijk kan dat ook niet en hoeft het niet. Maar als je de mogelijkheid hebt en je kunt het aan dan zijn er nieuwe uitdagingen, die net zo belangrijk zullen worden... Die evenveel plezier en geluk kunnen brengen en die mogelijk weer een even groot verdriet kunnen bezorgen. Is het hebben van zo'n schat het verdriet waard ? Is het mogelijk verdriet het "niet hebben" waard ?
Onze Mac is ook maar 8,5 jaar geworden. Dat was ik niet gewend... 15 jaar... 16 jaar... werden onze vorige honden. En dat zijn redelijk lange perioden in een mensenleven. Maar ook weer niet want die jaren lijken achteraf gezien gevlogen.
Ik begrijp hoe moeilijk het is als je alleen leeft, of beter gezegd, als je samenleeft met zo'n fijne hond die alles voor je betekent en je moet er nu in huis alleen doorheen. Maar alles heeft voor- en nadelen. Wij zijn met 2 personen, houden van elkaar en van onze huisdieren.. En ja je hoeft het verdriet dan niet alleen te dragen... gedeeld door 2 dus. Of toch niet ? Soms is het dubbel verdriet. Je bent met iets bezig dat je aandacht opeist of je hebt een bui van "En toch ben ik gelukkig en dankbaar dat ik Mac/Bams mocht hebben. Die zou me niet zo ongelukkig willen zien". En net dan zie je je partner die zich op dat moment kapot voelt en het verdriet is dubbel.
Laat je gevoelens spreken en je verstand mogelijkheden of onmogelijkheden bijstellen. Of je op dit ogenblik denkt dat je niet meer aan een hond begint of dat je het wel mogelijk acht. Er komen altijd dingen op een mens zijn pad en dan weet je plots zeker "dit doe ik of dit doe ik niet". Als kind heb ik thuis honden gehad. En nestjes. En puppies. Later ging ik voor asielhonden en voor katten die vanzelf bij ons beland zijn. Maar ik weet dat jij voor goede kwekers gaat en er zijn er die altijd bereid zijn je hond weer op te vangen als dat nodig is. Ik wens je hoe dan ook nog veel liefde van een wereldhond.
T*A*R*A*, *M*A*C*† en K*Y*L*I*E*† schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Ach Willemijn,
Ik lees dit nu pas. Wat een verdriet en inderdaad... ongeloof. Dat begrijp ik maar al te goed.
Jullie konden niet anders dan deze beslissing nemen. Ogin had een mooi leven. Wat nu aan het licht kwam zou enkel ellende brengen. Voor jou en zeker ook voor haar.
Maar wat is het spijtig, wat is het weer zo'n onwerkelijk tragisch en onverdiend gebeuren. Een dikke knuffel van mij voor jou en Ogin. x
Heleen schreef in
Was inslapen de juiste keuze?
" Dank je. Ik heb ook een mod melding gemaakt. Het is weer zo,n topic dat ontaardt in oordelen en veroordelen, helaas. "
Ineke2
Welnee joh ,het zijn gewoon meningen van honden liefhebbers onderling,dan vind ik zo,n melding weer overdreven.
Heleen schreef in
Was inslapen de juiste keuze?
Maar Kees en Ineke, Goos schrijft zelf
hond heeft 10 jaar in huis geleefd
daarna permanent in garage
langer dan 1 jaar bloed in ontlasting
ontsnapt soms vecht en komt gewond terug
bijt naar kinderen
na sprong uit raam pijnlijke heupen
dokter had hond grote angst voor ,eigenaar moest op hem liggen voor behandeling
poept in garage,
Dan vind ik het niet zo gek dat er reacties wat uitgebreider komen als ja je hebt goed gehandeld of nee de hond had verder moeten leven,
Maar verder is het allemaal achteraf gepraat want de hond is niet meer onder ons,en eigenaar voelt zich ietwat schuldig maar heeft er na een dag vrede mee ,dus prima toch.
Ook is het normaal dat men een mening geeft op een forum.en dat hoeft niet altijd ieders mening te zijn.
Heleen schreef in
Was inslapen de juiste keuze?
" Bedankt voor de lieve reacties. Zo ver als Talitha zou ik niet gaan. De hond heeft het niet fijn en financieel is het ook wel heel duur zo. Na 1 dag heb ik me er wel overheen gezet. Maar het blijft natuurlijk altijd een beetje verdrietig omdat je 13 jaar met hem bent opgetrokken. De reden waarom ik denk dat hij een tumor had: extreem dik met weinig eten. De laatste keer dat hij naar een kennel ging knapte er iets van binnen. Na een uur in de kennel lag er een grote plas bloed, daarvoor had hij het niet. "
Goos
Dat is ook wat mensen willen horen ,lieve reacties,maar ook die reacties zijn aannames,
Wat ik mij afvraag is dan of de mensen van de kennel niet gelijk een arts er bij gehaald hebben als een loge in een grote plas bloed ligt,
Maar een hond drie jaar apart houden en zeker een actief soort daar snapt zo,n beest niet veel van ,
Ook de behandeling bij de dierenarts om bovenop hem te moeten liggen om in bedwang te houden ,lijkt me niet lekker geweest voor zijn pijnlijke heupen, het was geen tijger he?
In deze ben ik het volledig eens met Anouk ,een goed en duidelijk stuk tikte ze deze keer.
Uw hond is uit zijn lijden en kent gelukkig geen pijn eenzaamheid en angsten meer .
Heleen schreef in
Verstopte anaalklieren
Hoe vaker je ze leegt hoe meer ellende ,eigenlijk is het na het legen goed om ze te spoelen met synsac en na het spoelen ze te vullen met ab ,Bij veel honden is het leed dan over en bij een aantal moet de behandeling na drie weken herhaald worden
En zorgen dat de ontlasting harder wordt ,zachte ontlasting en diarree dan worden de zakjes vaak niet geleegd .
Heleen schreef in
Lymfoom kanker
" Wist de fokker al dat de hond ziek was voordat ze er mee gingen fokken? Zo ja, dan was ik zeker voor een andere fokker gegaan. Is dit erfelijk? Dan zou ik de keuze maken om voor een andere fokker te gaan. "
UkkePuck
Ja deze vorm is helaas vaak erfelijk of ze ontwikkelen een andere vorm van kanker.
Heleen schreef in
Beven en hijgen na sterilisatie
" Bedankt voor je reactie. Ik heb haar net weer medicatie gegeven, en ze was aardig aan het beven. Lijkt mij dat de medicatie na een tijd wel uitwerkt, of heb ik het mis? Ik ben benieuwd of het trillen zo minder wordt nu ze net weer medicatie heeft gekregen. Ze krijgt Kesium en Carprofen Carprodyl. Liv heeft vaker operaties gehad en ook dmv opiaten narcose, maar zoals ze nu reageert heeft ze nog niet eerder gedaan. Vandaar dat ik me zo’n zorgen maak. "
Gin
Het kan zijn dat ze niet goed reactie geeft op de carprofen ,dat werkt meer op pijnlijke gewrichten,
Je zou een pijnstilling moeten hebben die op de weke delen werkt ,ik geef in deze gevallen tolfedine ,overleg eens met je arts .
Ze zou na een dag of twee duidelijk verbeterd moeten zijn .
Heleen schreef in
Beven en hijgen na sterilisatie
dubbel
Heleen schreef in
Beven en hijgen na sterilisatie
Heeft ze pijnstilling gehad? Dat is erg belangrijk nl ,het rillen kan van de pijn komen.
De temp. is normaal hoor ,dat mag van 37.5 tot 39 zijn .
Niet teveel laten lopen buiten ,ff poepen piesen en weer naar binnen .
Beterschap
Heleen schreef in
Twijfels over dierenarts
" Dat snap ik, wat een kromme situatie zo. Bij onze dierenarts wordt er juist soort van verwacht dat je helpt bij alles. Zoals de hond op de tafel begeleiden, vasthouden, rustig maken etc. Misschien helpt het ook dat ik altijd grotere honden bij heb (vorige was ook groot). Al heb ik nog nooit gezien dat iemand niet mee mocht met een dier, echt nooit. Bij grotere honden is het daarbij wat moeilijker om ze eventueel te dwingen bepaalde dingen te doen. Zoals recht staan of op de tafel blijven. Dus waarom zou je als dierenarts moeilijk doen, de eigenaar is toch al mee om de hond te brengen die kan niet zelf autorijden? Wat traumatisch voor een hond zeg. Ik ben ook ooit bij een kleine operatie geweest toen ze een biopt moesten nemen. Gewoon gevraagd, was geen probleem. Wat jij beschrijft klinkt als fabriekswerk, wat erg eigenlijk. Edit: wij komen zelfs wel eens bij een speciale dierenarts voor onze schildpad (Jaa ook die heeft soms wat en ze is al oud ca. 25 jaar). En ook daar hetzelfde verhaal, gewoon mee naar binnen. Nou trekt die schildpad daar niets van aan, maar een eigenaar moet toch weten wat er gebeurt? Je komt dat niet omdat je niets om dat dier geeft? Misschien dat je er tijdens Covid mee weg kwam maar nu? "
Fredje
Zo zou het overal moeten zijn .
Heleen schreef in
Twijfels over dierenarts
Het zijn niet de assistenten die staan te klungelen,maar pas afgestudeerde dierenartsen die het bloedafnemen in utrecht wel een paar x gedaan hebben maar er nog niet bedreven in zijn.
Assistentes hebben vandaag de dag weinig meer te doen als telefoon aannemen,afspraken maken ,meer kantoorwerk dus .
Juist vroeger deden assistentes van alles ,gebittenschoonmaken en trekken ,ontlasting en urine onderzoek ,bloed afname ,bij sommige dierenartsen ook castreren en hechten ,en ze konden nog goed dieren vasthouden ook.
Evidensia en anicura staan bekend om het grote verloop van net afgestudeerde artsen ,vandaar ook dat dierenartsen er op staan te kijken als zij bloed afnemen of andere handelingen doen.Waar veel dieren dan weer de dupe van zijn.
Heleen schreef in
Twijfels over dierenarts
" Ik wil het gewoon heel graag even van me afschrijven, dus liever geen vervelende opmerkingen want al het beste voor haar. Gisteren met mijn hond naar de dierenarts geweest, ze moest bloedprikken voor een darmprofiel ( b-12 etc). Aangegeven dat ze bang is dus graag erbij bleef. Voorkeur poten dit ging altijd goed. De dierenarts wou het niet zelf doen uit de poot, de assistente moest het doen, dit ging twee keer mis, waaronder 1 keer heel erg dat er overal bloed zat. Ik was verbaast. Daarna uit het nekje wat ook niet lukte. Ze moest maar terug komen en dan gingen ze prikken onder een roesje. Later keek ik en ze zit onder de bloeduitstortingen op de prik plekken. Daarnaast , dacht ik met een roesje moet ze ook geprikt worden, en dit gaat ook niet lukken omdat ze zo bang is, plus ze heeft een ernstige hartruis.. Ik had ineens een heel naar gevoel erover, hoe het is gegaan. Ik twijfel enorm om het gesprek aan te gaan erover, of het te laten, of toch een overstap te maken naar een andere praktijk… "
J
Voor je eigen gemoedsrust misschien toch even het gesprek aangaan waarom er zo onkundig gehandeld is ?
Een hond die angstig is met een ernstige hartruis daar moet je goed over nadenken of je die een roesje wil geven voor zoiets eenvoudigs .
In de bil prikken is wel zo gebeurd maar dat gaat in de spier ,sommige honden schrikken en zeggen niets,sommige honden krijsen alles bij elkaar.
Ws is je hond beter af bij een praktijk waar ze honden meer op hun gemak stellen en een bloedje afnemen zo gedaan is .
Succes en sterkte met je beslissing.
Heleen schreef in
Hond plast in huis
" Dit was al voor dat de baby hier was, kheb het net eens aan me vriend gevraagd omdat ik het niet meer zeker weet wanneer dit gestart is en hij vertelde dat het toch wel al een jaar aan de gang is. Ik vergeet veel ‘zwangerschapsdementie’ ???? "
Tatiana Dekeyzer
Een hond kan al door de geuren die zwangere afscheiden in de gaten hebben dat er wat gebeurd ,en het feit dat hij nu veel plast tegen spullen van de baby aan kan op jaloersheid wijzen.
Heleen schreef in
Hond plast in huis
" Het plassen is nu al een goed halfjaar bezig. "
Tatiana Dekeyzer
Als hij gecastreerd is zal hij gewoon jaloers zijn op jullie baby en wil daar zijn luchtje aan geven
Heleen schreef in
Hond plast in huis
" De boerenfox is 2 jaar en heeft nooit gedekt. Hij was bijna een jaar als we hem weggehaald hebben. "
Tatiana Dekeyzer
En wanneer is het in huis plassen begonnen?
Heleen schreef in
Hond plast in huis
" Hallo iedereen, wij zijn eigenaars van 2 hondjes een keeshond uit eigen nest en een boerenfox die we gered hebben uit een boerderij, want die hond werd mishandeld daar en trotse ouders van een dochtertje van 5 maand. Wij hebben nu al een hele eind dat onze boerenfox in huis plast. Dit tegen al mijn meubels, zowel zetel als tafel kasten noem maar op, maar wat hij nu doet is telkens tegen alles plassen van onze dochter. Haar ververstafel, haar sitter, haar speelbox,.. wij kunnen hier echt niet meer tegen. Ik mag iedere dag opnieuw en opnieuw hondenplas opkuisen. Ik heb het een beetje gehad, en hij weet dat hij in fout geweest is, want telkens als dat gebeurd, loopt hij weg naar zijn mand en legt zijn oren plat. Wij reageren hier weinig tot niet op want als je het niet ziet, mag je hem niet straffen nadien. Maar wij zijn ten einde raad, we weten echt niet meer wat we moeten doen. We zien hem heel graag he en we zouden er alles voor doen, maar wij zijn zo gefrustreerd dat het eerlijk gezegd in ons achterhoofd zit om hem weg te doen. Ookal willen we dit niet want wij zijn niet zo’n mensen die hun hond dumpen maar het is ons echt teveel aan het worden. Wie kan ons helpen of tips geven want wij zien door het bos de bomen niet meer. Vriendelijke groetjes "
Tatiana Dekeyzer
Hoe oud is de boerenfox?
Heeft hij bij de vorige eigenaars misschien ooit gedekt?
Heleen schreef in
Lymfoom kanker
" Ik wil graag een puppy kopen. Maar de moederteef heeft een ernstige vorm van lymfoom kanker. Ze krijgt preventief antibiotica en cortisone. De puppies zijn 1 week oud. Zijn er risico's door de medicatie? "
Ikke
De ab kan niet zoveel kwaad, daar kunnen de pups hooguit wat diarree van krijgen,maar de cortico is erg schadelijk,het belemmert o.a de groei van de pups. Het enige is om de pups met geitenmelk of poedermelk groot te brengen,
Helaas is de moeder geen lang leven meer beschoren,sterkte voor de fokker.
Heleen schreef in
Even uitrusten
Dat ziet er gezellig uit na zo,n wandeling
Heleen schreef in
Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Wat een enorm verlies !!
Heel veel sterkte gewenst .