HondenPage baasje Emma

Wat schreven de vrienden van Emma op het forum

honden page profiel kitokito schreef in Wel of niet doen?
En een poortje plaatsen aan de buiten achterdeur. ideaal als de lab wel los mag in de tuin maar te druk word. Kan je hem achter het poortje plaatsen met de deur open hij leert op deze manier heel snel dat hij rustig moet blijven. Dan is hij erbij maar toch in zijn time out zone.   heb je ook een plan b bedacht voor als het niet gaat werken ?
honden page profiel kitokito schreef in wond heelt zo slecht
Mesitran zalf . Dat heb ik dagelijks op de open beenwond van mijn paard gesmeerd en na 2 maanden was het gat van 3 cm bij 3 cm helemaal dicht. mesitranzalf is eigenlijk voor mensen werd door de dierenarts aangeraden.   http://www.klinion.nl/honingzalf-gel/mesitran-antibacteri%C3%ABle-wondzalf/56/ 
honden page profiel kitokito schreef in slecht eten??
Hier ook een moeilijke eter. Heb ook lang geprobeerd om maar te denken als hij honger heeft gaat die wel eten. Op de duur had ik 4 smaken die eerst goed gegeten werden en daarna weer met lange tanden tot helemaal niet. Gevolg van al dat slecht eten. Is dat ik al 2 keer bij de dierenarts ben geweest met een hond die zo misselijk is . De eerste keer dacht ik iets verkeerd gegeten op stal. Afgelopen maandag weer. We gingen wandelen s'ochtends alles was ok. Tot hij gras begon te kauwen en  min later ging spugen. Bij onze thuis komst ademde hij erg zwaar en was hij nog steeds erg misselijk. Dus weer naar de dierenarts. We denken nu dat hij misselijk word van te lang een lege maag. Nochtans doet hij het zichzelf aan door niet te willen eten. Als advies hebben we gekregen s'avonds en s'ochtends een boterham met iets dat die zeker gaat eten. Ik wil geen rauw voer geven . Dus nu maken we 2 keer per dag een lekker potje. Brokken met wat olie eroverheen en een rodi burger. Vaak gemengd met een boterham met pate , of een roerei of wentelteefje. Maar smullen doet die nu wel en hij zit veel beter in zijn vel veel actiever. Niet meer misselijk. Ondertussen kan ik mijn 4 zakken brok op werken. En we zien wel verder of zijn eetlust weer gaat verbeteren of dat we toch nog op iets anders moeten overschakelen.
honden page profiel kitokito schreef in Advies en informatie gevraagd over de Japanse Akita!
Hier nog een eigenaar van mijn nu 14 maanden oude akita. Tot 8 maanden heeft hij kunnen los lopen en nu helaas niet meer zijn jacht instinct is te groot geworden. En het gevaar dat erin schuilt wanneer die andere honden tegen komt dat die gaat uitvallen is ook te groot.   Hoe ervaar ik nu mijn akita na 1 jaar? Met een akita moet je compromissen sluiten. Wandelingen dan zorgt die wel dat je er de tijd voor neemt. Niets overhaast en liefst niet teveel toeters en bellen want dan komt de stoom uit zijn oren en heeft die een steekje los en vertoont hij oversprong gedrag. Ga je hier bewust mee om door goed te gaan kijken hoeveel kan hij hebben van triggers onderweg en je ontspanningsmomenten kan inlassen dan gaat hij steed sbeter vertrouwen krijgen. Bijv zoals wandelen in een stad , stadspark met vele kindjes dieren en honden, markt etc... Zoek naar de guldenmiddenweg.   Hij heeft mij als baasje uitgekozen en luistert dan ook het best naar mij. Maar mijn vriend vind die ook belangrijk en is toch ook een waardig baasje .   Maar wat ik wel zeker wil benadrukken . Denk echt niet mijn akita gaat veel rustiger zijn en positief reageren op andere honden als ik maar goed en veel oefen. Want bij ons ervaarde ik op 8 maanden dat het echte akita karakter vorm begon te krijgen en op 12 maanden je een echte akita in huis hebt met alle bullebakknopjes  erop die erop horen te zitten. Dat wil dus zeggen dat wanneer je een andere hond tegen komt die niet voldoet aan zijn profiel dan gaat die dus stuiteren en grollen en blaffen.   Valt dat tegen neen helemaal niet. Als je je verdiept in zijn instinct en hem begrijpt dan kun je erop gaan inspelen. Zo houd ik bijv altijd een gepaste afstand met andere honden in de straat. Kito weegt 37 kilo en als dat stuitert moet je stevig in je schoenen staan. Houd je afstand dan gaat het allemaal veel gemakkelijker. Ik laat hem vaak gaan zitten met de rug naar de hond toe en dan heeft die vaak niet eens in de gaten dat er een hond loopt aan de overzijde .   We hebben ook al groepwandelingen gedaan met akita's en die waren erg geslaagd hij kon zelfs los en hij was echt heel beheerst en leuk aan het spelen. Dat lukt niet met alle honden maar die momenten hebben we zeer zeker ook. Verder gaat mijn hond dagelijks mee naar de paarden en dat is zijn 2 de thuis.   Op facebook zit een akitablog zo noemt het daar kun je lekker kletsen met allemaal akita baasjes. veel succes in je huiswerktijd.  
honden page profiel kitokito schreef in telgang (heupwiegen)
Onze kito loopt constant in telgang. Ik ga er wel eens opletten of hij dit ook doet als we het tempo verhogen maar ik denk het wel.
honden page profiel kitokito schreef in Lachen zo'n fotoshoot
Hier ga je spontaan van meelachen. :D
honden page profiel kitokito schreef in Welk ras past bij mij test
Ik ben het oneens . In hoeverre kun je een rastest ernstig nemen? En dan nog. Ik heb hem toch ook wel eens gedaan en bij mij kwam er raar maar waar een akita uit. ':) Verbaasde me wel. Maar anderzijds was ik wel blij dat ik me bewust was van de karaktertrekken die me wel aanspreken. Zolang elke hondeneigenaar bezint voor je begint. Bij mij was het 4 jaar wel niet wel niet. En je kiest dan voor ja dan denk ik wel dat je bewust gekozen hebt. Echter weet vanjezelf wel geef je snel op of kun je tegen een stootje.
honden page profiel kitokito schreef in Waarom heb jij gekozen voor het ras dat je nu hebt?
Ik wilde graag een grotere hond tot groot. om lekker mee te kunnen wandelen maar ook weer niet waar je minstens 12 km per dag mee hoeft te wandelen . Wel eentje die rustig zou zijn en niet constant het balletje moeten weggooien. Zelfstandigheid vond ik helemaal niet erg. De hond van mijn dromen moest ook wel een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Uiteindelijk kwam ik de akita tegen en ik vond het een pracht van een hond. Gaan kijken of het wat voor mij. Het is toch altijd moeilijk te kijken of een rasbeschrijving bij je past. En zeker bij de akita waar zoveel waarcshuwingsbordjes bijna letterlijk bij geplaatst worden. Ik heb goed mijn huiswerk gemaakt en gekeken of ik genoeg zelfvertrouwen zou hebben om in staat te zijn om een akita te kunnen begeleiden. En we zijn er dan ook vol voor gegaan. Uiteindleijk als je hem hebt en nu zeker nu die 10 maanden word begin je pas echt te begrijpen wat de karaktertrekken zijn. Ik zou hem misschien nog wel heel anders omschrijven dan de instructie. misschien meer met voorbeelden erbij ofzo. Maar mijn keuze voor het ras zat wel juist. want het is echt een hond dat bij me past. In ieder geval ik heb de nodige ervaring om te weten hoe je met zijn karakter moet omgaan. Van mijn ervaring met mijn flegmatieke paard. Ik zou er zo weer voor kiezen.
honden page profiel kitokito schreef in Wel of geen hond?
Ik heb 4 jaar nagedacht of het past in mijn gezinssituatie. En toen e uiteindelijk de knoop hadden door gehakt in augustus toen kwam de volgende vraag welke hond. Ook hier wou vriendlief een grotere hond . Maar we zijn er samen uitgekomen. En in maart is onze hond geboren. Ik vind het echt een verijking om een hond in huis te hebben. Maar besef goed hij is er altijd . Bij ons toch omdat wij geen oppas hebben. Dat wandelen dat komt wel goed . Wandelen met hond is gewoon veel leuker als zonder. Ik nam vroeger de auto om naar de slager te gaan. Mar als je buiten bent met de hond ben je al gauw 20 min tot 30 min weg hoor. Hier wandelen wij elke dag 1 grote wandeling van +- 1 uur en nog 3 korte van 20-30 min
honden page profiel kitokito schreef in Verzorging vraagjes..
Hier een akita eigenaar . Ik borstel mijn hond eigenlijk niet. Of weleens met de paardenborstel wanneer ik mijn paard poets. Ik merk nauwelijks dat die haren verliest. Half december ging kito wel stillaan verharen maar toen heb ik een afspraak gemaakt bij d etrimmer waar die een keertje erg goed is gewassen en geborsteld met natte vacht. Daarna de waterblazer erop en alle rui haren waren meteen weg. De kapper daarentegen die had een extra hond op de grond liggen. Ik doe niet aan tandenpoetsen kito krijgt hier goede brokken waar hij op kauwt en er bij hem geen tandsteen ontstaat. Verder krijgt hij nog botten om op te kauwen soms mergpijpjes maar hier altijd voorzichtig mee zijn . Ik vraag altijd de kleinere zodat de onderkaak er zeker niet in kan komen vast zitten. Verder moet je je niet teveel zorgen maken hoor komt helemaal goed. Hoe ga je de eerste nachten aanpakken ? Hier kun je lezen hoe het bij ons gegaan is. http://www.puppies-en-honden.com/de-eerste-week-met-akita-pup-mkito-go-of-ramsraspel-kensha-12.html
honden page profiel kitokito schreef in is dit een straf voor onze hond
Kun je hem eventueel dan niet in de slaapkamer zetten? Wat ik zou proberen is inderdaad de hond even in een andere kamer zetten. En wanneer de hond kalm gedrag vertoond in dit geval zul je het moeten horen mag hij een kijkje komen nemen aan de lijn en bouw het op. Of proberen van ergens een poortje te plaatsen waar hij achter kan maar er nog wel bij is.
honden page profiel kitokito schreef in Strange... Osteopaat!
Vind ik niet raar hoor. Mijn paard krijgt alle 10 weken een behandeling van de osteopaath. Sinds hij een peesblessure heeft gehad. Alles is nu lekker los Ik denk dat jou hond met een tijdje onderhousdbehandeling erg geholpen kan zijn. Maar nu 1 keertje is niet voldoende hoor. Over 6 weken gaat alles weer stillaan vast zitten.
honden page profiel kitokito schreef in De dag van jouw hond
Door mijn ploegen wisselt het bij ons ook om de week. Maar verder is het patrooontje gelijk. Ik sta op kito denkt nog eens meestal met een diepe zucht pffff veeuls te vroeg. Dan gaan we naar het bos meestal tussen de 45 é 60 min wandelen. Daarna gaan we door naar stal. Waar kito meteen de kantine induikt op zoek naar zijn emmer met botjes dta daar staat en eventueel de poes die in de kantine zit. Ondertussen maak ik mijn hooizak klaar en kito onderzoekt de stallen. Dan gaan we koffie drinken kito gaat rustig liggen dutten in de kantine en slaat een keer aan als de volgende vreinden aankomen. woewoe en kopje gaat terug beneden. na de koffie ga ik met mijn paard aan de slag en doet kito nog wat stallen onderzoeken of de garage waar lekker kippevoer staat. Wanneer ik ga rijden maak ik hem wel vast aan de muur. Hij doet ondertussen verder met zijn bot of kijkt wat ik doe in de rijbak. Wanneer ik klaar ben mag die weer los. paard terug naar de wei . Even spelen met de bal met kito. Alles opruimen en dan gaan we naar huis maar stoppen we nog eerst voor een klein rondje weer in het bos zo een 20 min. Wanneer we thuis komen dan gaat hij eten en daarna slapen. Rond 6u gaat bart weer met kito wandelen door de stad. Vind die niet zo leuk. te weinig bomen teveel stenen. Hahaa S'avonds om 22u wanneer ik klaar ben met werken dan ga ik ook nog even wandelen. Maar rondjes van 15 m lukt me niet zo goed je bent zo 20 min verder met die snuffelkont van ons. De andere week gaat hij s'ochtends een half uur wandelen en ben ik om 14.15u thuis .
honden page profiel kitokito schreef in Verhaart jullie hond nu ook zo erg?!
Ik heb kito naar de trimmer egbracht hij is eens goed gewassen geborsteld en daarna met de waterblazer goed droog geblazen. Ideaal nog 2 dagen haar los gelaten en daarna niet meer. Maar het is alweer de korste dag geweest en de natuur bereid zich voor op het voorjaar. Dat heeft te maken met het licht en alle dieren reageren hierop. Let maar eens op de langste dag voorbij een maand later ontwikkeld stilletjes de wintervacht. Ik kan er bij mijn paard de klok opzetten en kito lijkt dit ook te volgen.
honden page profiel kitokito schreef in Waar wonen jullie ? (Poll)
Ik woon in Belgie maar zit elke dag met de hond in nederland ':)
honden page profiel kitokito schreef in Overweging aanschaf 2e akita in huis
Heb ook een akita . En in begin is er zeker bij me op gekomen o het is zo leuk over een paar jaar nog een pup erbij. Echter is het voor mij veel praktische om maar 1 hond te hebben. Als ik niet aan het werk ben is mijn hond mijn schaduw en neem ik hem overal mee naar toe. Ik heb nog een paard en daar gaat die ook elke dag mee naar toe. Vind die ook super leuk. Echter met 2 honden word het wel een heel stuk lastiger. Omdat ik hond en paard in het oog moet houden. En ik kan me voorstellen dat mijn omgeving kito nu leuk vind om erbij te hebben maar 2 van die knapperds neemt wel veel ruimte in wanneer je op bezoek gaat of ergens op een terrasje iets wil gaan drinken of eten. Laatst hadden w ehet er thuis nog eens over en bart zei gelijk wel ik weet niet of ik het zou aandurven om met 2 akita's te gaan wandelen als je dan een ander hondje tegenkomt. dan hangt er 2x 35 kilo die je in moet tomen. Misschien dat je dit in je overweging ook moet meenemen. Maar super dat je jezelfs nog over je 2 de hond ook nog eens goed nadenkt. Mag ik een foto van je knappe vrouwtje zien ?
honden page profiel kitokito schreef in Akita x ??? (hulp)
Ik heb ook een akita en vind de karaktereigenschappen gemakkelijk en ideaal bij mij passen. Ik heb eens staan praten met een vrouwtje die 30 jaar lang sleewedstrijden heeft gedaan. En die wist me te vertellen dat bij husky's wanneer je een rondje gewandlet hebt ze thuis komen en vaak nog een ronde willen lopen en dan in een goed tempo. Over Malamutes wist ze me te vertellen dat deze trager opstarten da husky's maar werken als een diesel heel lang en zuiniger met energie. Een Akita heeft de looks voor slede te trekken maar dan houd ook alles op. Het zijn de  luxe poppetjes die graag wandelen en verder luieren in huis. Ik weet niet of jou moeder zit te wachten op een hond die erg veel beweging nodig heeft? En eerlijk als je alle testen zou laten doen bij teef en reu en het dekgeld gaat tellen. Dan ben je veel goedkoper af met een echte akita pup.
honden page profiel kitokito schreef in Tips om lichaamstaal hond te leren?
Ik heb er ook last van dat het allemaal erg snel gaat. Maar ik probeer stapje bij stapje zijn gedrag te herkennen nu en dan eens . En te kijken of het in vergelijkbare situaties terug komt en ik het herken. Maar vaak in het heetst van de strijd bijv als hij geficeert is op een voorbij gaande hond dan laat ik het voor wta het is en probeer ik vooral ficus te houden op een veilige afstand en of ik de lijn goed vast heb en stevig op mijn voeten sta. En stillaan begin ik toch zijn gedrag te herkken hoor. Wat ik belangrijker vind is dat ik kan herkennen wanneer hij stress heeft op een plek waar ik het rustig vind en niet de hond . En wat hem dan van streek maakt daar heb ik veel meer aan. Succes en ik ga je topic zeker nog volgen.
honden page profiel kitokito schreef in Ik vind hem zo mooi..
Die van je profiel fpto is anders ook erg mooi.
honden page profiel kitokito schreef in Ander topic geopend.
Maak je maar geen zorgen om de katten. Een kat past zich heel traag aan . Maar onz ekat is nu na 8 maanden kito in huis terug terrein aan het veroveren. Had het nooit gedcaht van onze 15 jarige apartements kat maar jahoor. Onze tuin heeft 1.5 jaar geduurt voor ze tot achter durfde te gaan . En nu bij kito na 8 maanden al terug naar beneden komen en in de zetel gaan liggen ik noem het goede vooruitgang. En verder raad ik je een goed fototoestel aan om zoveel mogelijk foto's van je pupje te kunnen nemen want ze groeien zo snel.
honden page profiel kitokito schreef in Eenmanshond
Ik ben wel kito zijn baasje heeft hij zelf gekozen. Maar ik merk zeker dat mijn vriend een inhaalslag heeft gemaakt. Omdat die 2 net wat bruter spelen. En we kunnen beide makkelijk individueel wandelen met kito . Maar wat de geen van beide mogen doen is opsplitsen tijdens de wandeling bijv ik wandel door en bart gaat naar de post. Dan blijft hij om kijken en zoeken. En weigert hij door te lopen. En laatst heb ik het mogen weten 30 min van het station tot thuis kiet te doen.hij kentczijn volk perfect.
honden page profiel kitokito schreef in Eenmanshond
Ik ben wel kito zijn baasje heeft hij zelf gekozen. Maar ik merk zeker dat mijn vriend een inhaalslag heeft gemaakt. Omdat die 2 net wat bruter spelen. En we kunnen beide makkelijk individueel wandelen met kito . Maar wat de geen van beide mogen doen is opsplitsen tijdens de wandeling bijv ik wandel door en bart gaat naar de post. Dan blijft hij om kijken en zoeken. En weigert hij door te lopen. En laatst heb ik het mogen weten 30 min van het station tot thuis kiet te doen.hij kentczijn volk perfect.
honden page profiel kitokito schreef in contract bij een pup
Bij ons stond in het cotract van onze reu dat wanneer we wilde fokken we dit via de officiele weg moesten doen. Dus ik denk via de hubertus vereniging in belgie ? En dat we alleen onze reu mochten inzetten voor akita dekkingen en niet voor leuke kruisingen te fokken. Verder met problemen altijd eerst contact opnemen met hun en niet alles te grabbel gooien op internet. Problemen zijn er voor op te lossen vonden ze. Ik heb dan ook nog steeds een goed contact met de fokker en ze zijn erg trots op kito. Bij mij paard was het erger. Die vrouw zei ik kom hem brengen maar als het me niet aanstaat neem ik hem gewoon meteen weer mee. Ook nog super goed contact mee na 12 jaar en ook erg trots op ons.
honden page profiel kitokito schreef in vacht husky hoe borstelen (honden met ondervacht )
Hier een akita. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook maar weinig borstel en inderdaad ook niet het idee heb dat er veel haar los komt.Tot over een week of 3 geleden. Nu beginnen er plukjes los te komen. Ik heb een afspraak gemaakt bij de trimmer en daar gaan we over 2 dagen naar toe. Ik ben benieuwd wat er gaat afkomen. wanneer je ze een keer wast komen de loszittende haren ook gemakkelijker los. Alleen vind ik dit met deze soort honden niet erg gemakkelijk en praktisch.
honden page profiel kitokito schreef in Hachi
Ik heb geen sbs 6 Had hem zeker nog wel eens willen zien. jammer.
honden page profiel kitokito schreef in i-robot aageschaft. erg tevreden.
Willemijn ik heb nu expres de mat ongemoeid gelaten al 2 dagen en daar plakken kito zijn haren wel makkelijk in. En hij veegt ze er super netjes af. Wat ik eventueel zou doen met een hond met jou type is hem 2 keer per dag laten draaien waarom niet. Ik denk dat hij het moelijker krijgt als je het natuurlijk niet elke dag opzet . Die keuze heb je natuurlijk zelf. Maar waarom geen 2 keer per dag? Er is niemand die zegt dat dat niet haalbaar is. En ik denk niet dat bamse het hele jaar door een 2 de bamse achterlaat toch ?
honden page profiel kitokito schreef in i-robot aageschaft. erg tevreden.
Oja en tapijten die kort harige van ikea die gaan prima we hebben ook een langharige van ikea die gaat niet. Maar daar ga ik nog een kortharige voor in de plaats halen. Die tapijtjes van 40 euro zijn spotgoedkoop .
honden page profiel kitokito schreef in i-robot aageschaft. erg tevreden.
Hihi. En je kan hem gewoon van beneden af boven zetten en dan doet hij zonder op te laden ook de boven verdieping? De bendenverdieping die doe ik wanneer kito en ik naar de paarden zijn. Die is best groot en ingewikkeld. Dus hij start wanneer we buitengaan en wanneer hij klaar is na een 100 min max maar ik zou het niet weten hoe lang hij werkelijk doet. Want ik ben er niet. Dan gaat hij zelf terug naar zijn station waar hij zelf weer gaat laden. De bovenverdieping die doe ik wel wanneer we thuis zijn. Dat zijn maar 2 kamers en niet ingewikkeld. dus dat kan die makkelijk. Ik denk zelfs dat we niet de nieuwste versie hebben de i-robot roomba 656 petversie. Na elke keer moet je wel het bakje leegmaken en de borstel even schoonmaken van haren. Maar ze zitten er niet ingeklit in ofzo. Echt maar 1 minuut werk.
honden page profiel kitokito schreef in i-robot aageschaft. erg tevreden.
Heel eerlijk. Als die van mij zo goed blijft werken dan zal je mij niet meer met een stofzuiger in mijn handen zien. En de scooba staat op het volgende verlanglijstje. ':)
honden page profiel kitokito schreef in i-robot aageschaft. erg tevreden.
Opgelet voor degene met langharige honden; onze roomba staat op zolder sinds we Tosca hebben. Haren raakten verstrikt in het draaiende wiel voorraan. Verder deed hij het prima! Dat is ook zonde dat die nu op zolder staat. En was er echt niets aan t doen . Contact opgenomen met de fabricant ?
 

Vrienden van Emma

honden foto van kito

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^