HondenPage baasje Sander & Margareth
Wat schreven de vrienden van Sander & Margareth op het forum
Linda201 schreef in
Mijn Akita Pup
Hoi, Je weet inmiddels denk ik wel het antwoord (bij het ouder wordt het duidelijker). Als ik jouw foto's zie op Facebook zeg ik dat het een Amerikaanse is!
Linda201 schreef in
Akita wat voor mij?
Een late reactie van mijn kant en misschien heb je al lang een keuze gemaakt maar hier mijn ervaring met een Japanse Akita:
Die van ons is nu twee jaar. Zowel mijn man als ik zijn beide opgegroeid met honden maar niet met een Akita. Wat een bijzondere beesten zijn het.
Ik kan uren vertellen maar beperk me even tot plus en minpunten. Ik besef mij heel goed dat deze punten voor onze Anita gelden en dat dit niet voor iedere Akita geldt en dat het natuurlijk ook met onze opvoeding te maken heeft (ook wij zijn wel eens handelingsverlegen en maken fouten!)
Pluspunten:
- onze akita is erg rustig is huis: hij blaft zelden, ligt niet op de bank, springt niet tegen mensen op en bietst niet. Dit alle was heel makkelijk aan en af te leren (toen hij nog jong was snapte we ook echt niet waarom iedereen een Akita zo'n moeilijk ras vond, het ging allemaal zo vanzelf)
- hij is zo rustig dat je hem makkelijk overal mee naar toe neemt en hij ook rustig bij visite is. Wat krijgen wij ook vaak te horen hoe rustig en makkelijk hij is.
- hij is loyaal, vriendelijk naar bezoek en naar honden die hij goed kent.
- hij is erg slim maar doet trucjes niet vaker dan 3 keer dan heeft hij er genoeg van.
_ hij loopt keurig naast je, trekt niet aan de riem, tenzij je een andere hond tegenkomt.
Minpunten:
_ naar onbekende honden is hij vreselijk dominant. Met andere reutjes gaat het vaak fout, dan wordt het vechten. Dat deed hij pas sinds hij een jaar was. We hebben van alles gedaan om hem goed te socialiseren maar toen hij in de puberteit kwam veranderde hij echt van gedrag.
- hij loopt niet weg, gaat niet achter wild aan dus loslopen gaat in rustige gebieden prima. Wij gaan vaak vroeg in de ochtend of laat in de avond naar losloopgebieden zodat je niet teveel andere honden tegen komt. Als ik in het bos 3 honden tegenkom gaat het prima, dat kan hij overzien. Kom ik er 10 tegen dan wordt het hem te druk en gaat hij heel bazig en stoer doen alsof hij zich moet bewijzen.
- hij is niet op eten gericht waardoor je hem moeilijk traint. Hij is niet makkelijk te motiveren voor voertjes of beloningen. Ook is het een slechte eter en eet hij regelmatig een paar dagen niet. Niet aan toegeven of van voer blijven wisselen, hij gaat vanzelf weer eten.
Dat waren de belangrijkste punten.
Oh...mijn man is ook allergisch maar niet voor onze akita. Hebben we regelmatig getest bij de fokker en bij shows. Twee keer per jaar verhaard hij erg maar dat nemen wij voor lief.
Linda201 schreef in
Hond gromt naar kleine kinderen sinds mijn zwangerschap
Onze Kensho is inmiddels 2 jaar en is in zijn leven niet erg veel in aanmerking geweest met hele jonge kinderen. De keren dat kleine kinderen bij ons waren was er nooit een probleem. Zo gingen we bijv verhuizen en liep er een kindje van 3 rond met allemaal spulletjes. Dat ging helemaal prima en wij maakten ons ook totaal geen zorgen.
Twee weken later werd ik zwanger en weer twee weken later kwam dat zelfde kindje bij ons op bezoek. Ineens hapte hij naar het kindje toen hij hem, onder toezicht, wilde aaien. Ook gromde hij sindsdien, ik vond het doodeng.
Sindsdien heeft hij nog 1 keer eerder gehapt naar een voetje van een kindje (zonder te grommen van te voren maar het leek wel alsof hij ineens schrok). Het was geen serieuse poging, hij raakte het kindje ook bij lange na niet, maar we schrokken enorm en strafte het af. Op een camping had iemand een kindje in zijn armen en stond in de buurt waardoor hij waarschuwend begon te blaffen.
Ik heb geen idee of het wat met mijn zwangerschap te maken heeft maar vind het wel vreemd dat hij het voor mijn zwangerschap nooit gedaan heeft.
Wie heeft er tips voor ons?
Hoe kunnen we zorgen dat hij beter omgaat met kleine kinderen en straks ook met ons eigen kindje?
En wie herkent het dat honden zich anders gedragen tijdens een zwangerschap?
Linda201 schreef in
hond in de rui, erg moe
Onze hond is momenteel extreem aan het verharen. Hij ruilt zijn zomervacht voor zijn wintervacht in. Het duurt nu al een week maar Kensho is sinds een paar dagen moe en lusteloos. Hij slaapt heel veel, is duf en heeft een beetje diarree. Kan dit door de rui komen? Of staat het er volledig los van?
Linda201 schreef in
Ineens heel veel piepen, zonder reden?
Haha... Maakte liefde idd maar doof:-)
Linda201 schreef in
Ineens heel veel piepen, zonder reden?
Hij piept inderdaad ook tijdens het uitgaan. Hij snuffelt meer dan normaal en wil bij sommige plekken langer blijven staan.
Het is een ongecastreerde reu van 1 jaar en 3 maanden.
Linda201 schreef in
Ineens heel veel piepen, zonder reden?
Daar ben ik weer.
Laatst had onze hond verschijnselen van kennelhoest maar het bleek toch reverse sneezing te zijn. Ook had hij erge diarree. Nu drie weken verder niest hij niet meer en zijn ontlasting is weer oke.
Maar... Sinds een week piept hij ontzettend. Eerst in de avond als wij tv aan het kijken zijn. Allereerst dacht ik dat hij uit moest dus doe ik dat. Maar na een flinke wandeling piept hij bij thuiskomst nog steeds. Hij heeft drinken en eten gehad.
Ook piept hij voor de tuindeur maar als ik die deur opendoe gaat hij niet naar buiten. Hij doet het op dagen als hij heel veel ondernomen heeft (normaal zou hij thuis in coma liggen) maar ook als we weinig met hem doen.
Zou het aandacht vragen kunnen zijn? Soms gaat het piepen over in blaffen... Vooral op momenten wanneer ik het negeer.
Het is nu ochtend en terwijl ik dit type heeft hij non-stop gepiept. Net ging ik naar boven om tanden te poetsen en ook toen ging hij piepen. Het lijkt erger te worden. Wat kan het zijn?
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
We hebben inmiddels zijn temperatuur opgemeten en hij heeft geen koorts. Wel merken we dat hij ontzettend vaak niest. Past dat ook bij kennelhoest.?
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Super, dank je voor deze tips.
Gelukkig is hij geen blaffen en draagt hij thuis geen halsband en buiten altijd een tuigje. Rust gaan we hem wat meer geven en morgen dus temperaturen. Ik zal de uitkomst laten weten!
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Het lijkt inderdaad wel wat op kennelhoest! Wat raar is want hij is er een maand geleden nog tegen ingeënt! Ik heb nog geen thermometer voor hem, die ga ik morgen halen.
Hij eet niet geweldig, maar dat doet hij al sinds hij pup is niet, drinken doet hij wel goed.
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Grasparkiet... Haha.... Ik zie het nu pas. Dat kwam door de automatische correctie:-)
Kan me voorstellen dat dat eng was om mee te maken.... Ik blijf het zelf ook engig vinden als hij zo ademt en kokhalst.
Ik ga morgen toevallig met hem naar het hondenstrand . Het is helaas geen zwemmer, hij gaat tot aan zijn buik en niet verder, maar ik zal proberen zijn vacht nat te maken en daarna te borstelen. Misschien werkt het inderdaad!
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Dat klinkt als hetzelfde probleem Heidi. Hopelijk vind ik binnenkort ook een grasparkiet of zoiets!
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Het lijkt inderdaad op reverse sneezing . Alleen maakt het hondje in het filmpje meer lawaai.
Als ik achter in zijn keel kijk zie ik niets. Een maand geleden zijn we nog naar de da gegaan voor zijn jaarlijkse controle en hij heeft niets gezegd over zijn longen of zijn hartslag o.i.d.
Ik ken de symptomen niet van kennelhoest maar ik weet wel dat hij daarvoor is ingeënt.
Zou ik hier weer mee naar de da moeten gaan?
Linda201 schreef in
Kortademigheid / kokhalzen
Sinds een week heeft Kensho, die nu een jaar en twee maanden is, ineens dagelijks last van kokhals-momenten. Het duurt maar een paar minuten. Hij geeft niet over, maar je ziet wel dat zijn hele lichaam aan pompen is (ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven)
Hij ademt dan heel zwaar, bijna astmatisch, en de eerste keer dacht ik dat hij ging stikken. Daarna wat het weer over dus ik dacht dat er vast haar in zijn keel zou zitten of zoiets... Hij is momenteel namelijk erg in de rui.
De volgende dagen heeft hij echter weer dat zware ademen/kokhalzen gehad. Er komt wat speeksel uit hem maar het is absoluut geen braaksel.
Ook gebeurt het op momenten dat hij heel rustig aan het slapen is, best onverwachts en geen zichtbare aanleiding. Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Linda201 schreef in
Vreselijk dilemma!
http://file:///C:/Users/LINDA_~1/AppData/Local/Temp/IMG_4553-2.JPGHet gaat goed met Sep!
Gisteren is ze geopereerd. Er zijn foto's gemaakt van haar longen en de bult is opgestuurd naar het lab voor onderzoek. We horen nog of er uitzaaiingen zijn maar volgens de dierenarts zag het er (voor het blote oog) goed uit. Hopelijk was deze ene operatie genoeg en hoeft ze niet nog een keer onder het mes om haar voetje/pootje te amputeren! Over 10 dagen moet ze weer terug en hopelijk horen we dan meer.
Op foto 1 zie je de bult. Op de tweede foto zie je Sep toen ze net thuis kwam nog suf van de narcose. Ze vindt de kap verschrikkelijk maar zodra die af gaat begint ze meteen op het verband te bijten. Ze heeft vannacht het verband eraf gekregen terwijl ze de kap omhad!!!
Vanmorgen naar de dierenarts geweest voor nieuw verband. Hopelijk geneest ze snel en mag ze de kap en verband eraf!!
http://www.dogtails.nl/images/IMG_4553.JPG
http://www.dogtails.nl/images/IMG_4554.JPG
Linda201 schreef in
Vreselijk dilemma!
Bedankt allemaal voor jullie reacties. Mijn moeder heeft mee gelezen. Dit is haar reactie:
"Heel fijn zeg dat er zoveel reacties zijn en waar ik wat aan heb. Ik bel maandag op dat ze de bult laten verwijderen en het op laat sturen om te kijken welke gradatie de tumor is. Als zij bij die 50 % mag horen waar het goed komt en geen pootje hoeft te missen. Dit ga ik zeker doen. Ben weer opgelucht. Ga ook die fytotherapeutische kruiden kopen. Bedankt"
Linda201 schreef in
Vreselijk dilemma!
Het gaat inderdaad om een voorpoot.
Fijn om te horen dat er ook succeservaringen zijn. Hoe groot was de knobbel bij jouw tweede hond??
Linda201 schreef in
Vreselijk dilemma!
Mijn ouders hebben sinds 4 jaar een hond geadopteerd die destijds zwaar verwaarloosd was.
Inmiddels is ze (Friese stabij) 7 jaar oud en helaas is er sinds vorige maand een rare knobbel tussen haar tenen ontdekt.
Mijn moeder is ermee naar de dierenarts geweest en het blijkt een mastocytoom te zijn, een kankergezwel.
Om dit gezwel weg te halen zou het betekenen dat haar hele voetje en misschien zelfs haar hele poot eraf gehaald moet worden.
Deze operatie kost duizenden euro's en het nare is dat men vervolgens niet met zekerheid kunnen zeggen dat ze daarna kankervrij is. Ze heeft nu al echte symptomen dat het niet goed met haar gaat. Ze eet niet altijd meer (terwijl ze ontzettend gericht is op voedsel) rent niet meer in het bos en is veel energielozer dan normaal (warmte? dat kan het natuurlijk ook zijn?)
Ze moet na deze operatie (na ruim een maand niet bewegen) helemaal opnieuw leren lopen.
Nu is het probleem dat mijn vader zijn baan vorig jaar verloren is en ze sindsdien ieder dubbeltje om moeten draaien. De operatie is simpelweg te duur.
Maar voor een langer leven voor hun hond hebben zij dit wel over......
Mijn vraag is: wie heeft er ervaringen met een mastocytoom? Wat zouden jullie doen in deze situatie?
Geld uitgeven (wat je eigenlijk echt niet kan missen) voor een operatie waarvan je niet zeker weet dat je hond nog lang zal leven en verder moet met drie poten.......
of geen operatie...kijken hoe het gaat met je hond en als ze echt veel pijn begint te krijgen haar tijdig laten inslapen??
Linda201 schreef in
Soortgelijk probleem; ook mijn Akita is agressief tegen eigen ras.
Ik denk ook echt dat onze fokkers het goed bedoelen. Zij doen niet vaak mee met shows (alleen de hoognodige om te mogen fokken) en we hebben deze fokkers voornamelijk uitgekozen omdat de honden in huiselijke sfeer, met kinderen, gefokt worden. De moederhond had een erg zachtaardig karakter. Ik wacht hun reactie af, maar ben zeker terughoudender geworden over de show.
Ik hoor vaker dat het gedrag na 9 maanden echt begint te veranderen. Hij was (is) sociaal en kan gelukkig met alle honden in onze familie. Hopelijk blijft dat zo, maar ik bereid me er maal alvast op voor. Dan moeten we ons inderdaad gaan aanpassen.
Linda201 schreef in
Soortgelijk probleem; ook mijn Akita is agressief tegen eigen ras.
Zodra ik een reactie heb van de fokkers laat ik het jullie weten.
Fay, ik heb me volledig ingelezen in dit ras en ben langs verschillende fokkers gegaan. Ik wist dat socialisatie van een akita ontzettend belangrijk is en zijn daar hard mee aan de slag gegaan (mede middels cursussen).
Hij is dan ook (nu nog) ontzettend sociaal ik heb alleen mijn vraagtekens hoe dat bij een show zal gaan. Dat reuen samen problemen geven wist ik ook. Maar had zo'n agressieve uitspatting niet voorzien, wellicht naief van mij.
Linda201 schreef in
Soortgelijk probleem; ook mijn Akita is agressief tegen eigen ras.
Bedank voor jullie reacties. Ik neem contact op met mijn fokker en leg hen mijn bezorgdheid uit. Zij lopen al jaren shows met honden en moeten dit toch vaker meegemaakt hebben.
Ook heb ik al een keer een show bezocht (zonder zelf mee te doen) en daar stonden 9 akita reuen in 1 ring zonder agressief te doen. Ik wil wel eens weten wat hun geheim is.
Akita's staan inderdaad bekend om agressie naar andere honden. Bij ons valt dat gelukkig nog heel erg mee. Op dat hondenfestival heeft hij los gespeeld met allerlei soorten en dat ging prima. Totdat hij zijn broer tegenkwam. ...
Linda201 schreef in
Soortgelijk probleem; ook mijn Akita is agressief tegen eigen ras.
http://www.hondenpage.com/foto/foto/294546.jpg
Hierboven een foto ter illustratie.
Ik wilde de gezellige ontmoeting tussen de twee broers fotograferen maar dat pakte helaas anders uit.
Linda201 schreef in
Soortgelijk probleem; ook mijn Akita is agressief tegen eigen ras.
Mijn probleem lijkt in zekere zin op het probleem van Chaos (zie topic; Help? Mijn hond wordt steeds agressiever oa naar eigen ras). Omdat mijn situatie anders is en ik het niet leuk vind om zijn probleem te verschuiven naar mijn probleem heb ik besloten om een nieuw topic te starten.
Onze Akita is nu 9 maanden en komt bij een goede fokker vandaan. Toen hij 4 maanden oud was is er een reunie georganiseerd samen met zijn 4 broers (hij komt uit een nest met alleen maar reuen). Dat ging vrij goed.
Nu kwamen wij laatst een broertje tegen op een hondenfestival. Ik heb mijn hond nog nooit zo agressief zien reageren tegen een andere hond. Het was zo erg dat we besloten niet meer in elkaars buurt te komen.
Het probleem is nu dat wij binnenkort, op initiatief van de fokker, meedoen aan een show waarbij het hele netstje samen in de ring moet. Als ik deze agressieve houding zag tussen twee broertjes houd ik mijn hart vast als ze daar straks met zijn zessen in staan.
Heeft iemand nog goede tips? Zijn hier mensen met show-ervaring en hebben zij dit vaker gezien?
Linda201 schreef in
wat hebben jullie van hond ?
Een Japanse Akita, nu 9 maanden.
http://www.dogtails.nl/images/kensho-goed.gif
Linda201 schreef in
Ruzie met man over mijn hondjes
Wat een lastige situatie. En vervelend dat het zo loopt en jullie dagelijks ruzie hebben. Dat moet stoppen, ook voor jullie kind is dat niet goed.
Ik zou hem inderdaad de keuze geven; of de honden eruit of hijzelf. Sterkte ermee!
Linda201 schreef in
Grommen en Blaffen
Heel herkenbaar. Onze hond zit ook in de puberteit en vertoont dit gedrag ook. Al moet ik zeggen dat het de laatste tijd een stuk beter gaat. Het lijkt een fase te zijn (tenminste, dat hoop ik)
Mijn advies komt overeen met wat hier al eerder gegeven werd; afleiden!
Als ik mijn hond afleid werkt het beter dan dat ik hem ga corrigeren.
Linda201 schreef in
Tips voor de husky. :)
Heel veel plezier met je puppy. Het is vermoeiend maar zo leuk!Wij hebben 5 maanden geleden onze pup mogen ophalen en ook ik had mij erg goed ingezelen. Misschien een beetje te goed....ik maakte me overal druk om, omdat onze pup het net anders deed dan in het boekje;-). Erg onzeker werd ik ervan. Gelukkig heb ik het los kunnen laten en het is me tot nu toe enorm meegevallen!
De puberteit staat ons natuurlijk nog te wachten, maar op puppycursus gaan heeft goed geholpen. Ook de tip om vrij snel al naar het bos te gaan vond ik een goede. Wij hebben gewacht tot de tweede inenting maar het loslopen gaat tot nu toe echt super, ondanks dat er op internet bijna overal wordt gezegd dat een akita niet los kan lopen. Het is daarnaast ook erg goed voor de socialisatie!!
succes en heel veel plezier gewenst!!
Linda201 schreef in
Pas op..zelf grote honden met een goede wintervacht kunnen het koud krijgen.
Hehe, hier nog steeds mafkezen die er zelf voor kiezen buiten in de sneeuw te gaan liggen en daar dan helemaal relaxed een dutje liggen doen. Gekke doggies!
Heel herkenbaar!
Linda201 schreef in
Pup lust geen Carnibest, overgaan op ander kvv of toch brokken?
Bedankt voor de reacties. En Eefje; super bedankt voor het lijstje met KVV merken. Ik heb wat hondenvoer betreft nog heel wat uit te zoeken! Ik wist tot gister niet eens waar de afkorting KVV voor stond. Om je voor te schamen, ik weet het, maar onze vorige honden hebben ook altijd Carnibest gehad (zonder problemen) dus heb mij er nooit eerder in verdiept!
Linda201 schreef in
Pup lust geen Carnibest, overgaan op ander kvv of toch brokken?
Onze Akita pup is nu bijna 7 maanden en krijgt al vanaf het begin Carnibest. In het begin was dit geen probleem, maar nu laat hij het staan en eet hij het echt niet. Ander voer (goedkoop supermarkt blikvoer) eet hij in 1 keer leeg! We proberen het nu al 1,5 maand om hem Carnibest te laten eten. We mengden het zelfs met supermarkt blikvoer maar hij eet er omheen en de Carnibest laat hij liggen.Omdat we voorstanders zijn van kvv zouden we dat hem het liefste geven. Nu heb ik gekeken naar Tinlo en Barf-menu en ik vind het erg op Carnibest lijken. Is het handig om dit te proberen, of is de kans erg groot dat hij ook dit laat staan?
Hebben jullie voorkeur of tips voor bepaalde voeding?
Ik twijfel om over te gaan op brokken en dacht evt aan wolfsblut. Iemand die daar ervaring mee heeft?