HondenPage baasje nicky
Wat schreven de vrienden van nicky op het forum
silke & woody schreef in
Fokker draadharige fox terrier
" Dat dus . Of de vereniging even bellen "Thara
Oke heb net de vereniging gecontacteerd via email d(^_^)b
silke & woody schreef in
Fokker draadharige fox terrier
@Arran & Aedon
Ik zal het eens navragen want daar heb ik zelf geen idee van. Zou inderdaad wel een optie kunnen zijn. Dankjewel ????
silke & woody schreef in
Fokker draadharige fox terrier
Hallo iedereen,
Mijn oma haar hondje is recent overleden en ze zou graag terug herzelfde ras hebben mits ze hiermee al jaren gekend is. Maar het probleem is nu dat haar huidige fokker ermee gestopt is en we nergens anders nog één vinden behalve broodfokkers. Het maakt niet uit hoever we uiteindelijk zouden moeten rijden ( toch liefst Belgie, Nederland en Duitsland).
Ik hoop op deze manier toch nog een fokker te kunnen vinden want op google vond ik er toch niet meteen.
Alvast bedankt voor jullie antwoord!
Mvg,
Silke & Woody
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Lang geleden dat ik hier wat gepost heb, maar ik hoop dat jullie met me mee willen denken en ervaringen willen delen.
Onze Newfoundlander Yuna is inmiddels ruim 11 jaar oud. Een leeftijd waarvan we nooit verwacht hadden dat ze die zou halen, omdat ze al haar hele leven gezondheidsklachten heeft. We hebben haar op 2-jarige leeftijd als herplaatser gekregen en ze is in het verleden ernstig verwaarloosd, waardoor ze chronische ontstekingen aan haar oor heeft overgehouden. Daarnaast heeft ze al langere tijd last van korstvormingen op haar huid. Dingen die we met medicatie redelijk onder controle kunnen houden, maar waar ze wel last van heeft. Deze last uit zich in krabben, schuren, en sleetje rijden over de vloer. Ook is de laatste jaren haar achterhand een stuk zwakker geworden.
Een ruime maand geleden plaste ze ineens in huis, terwijl ze altijd goed zindelijk was. Ze was heel onrustig, hijgde enorm en wilde niet meer gaan liggen. We zijn toen met spoed naar de dierenarts gereden, in eerste instantie omdat ik bang was voor een baarmoederontsteking. Daar aangekomen is een echo gemaakt en bleek ze last te hebben van blaasstenen. We hebben toen een medicatiekuur meegekregen en speciaal dieetvoer, om te kijken of dit zou aanslaan.
De medicatie had snel effect, het voer wilde ze op een gegeven moment niet meer eten. Na afloop van de kuur kwamen helaas de klachten weer terug. De behandeling is toen herhaald, maar helaas met hetzelfde resultaat. Het is dus waarschijnlijk een variant die enkel met een operatie te verwijderen is.
En nu komt natuurlijk de grote vraag... moeten we dit nog doen bij een hond van deze leeftijd en deze conditie? Het schijnt een vrij intensieve operatie te zijn, waarbij de hele buik opengesneden dient te worden en waar een wekenlange revalidatie aan vast hangt.
En nu hoor ik jullie denken: "als je jezelf die vraag stelt, weet je het dan niet eigenlijk al?". En dat klopt, een paar dagen geleden had ik, samen met mijn vriend, de knoop al min of meer doorgehakt. Haar ogen straalden geen plezier meer uit, ze kon nauwelijks nog kleine stukjes mee wandelen. Maar gisteren zijn we naar het strand geweest en was ze helemaal in haar element, toen heeft ze zelfs meer dan een uur (!) zonder al te veel problemen mee gelopen. Buiten dat wij haar natuurlijk niet kwijt willen, ga je dan toch denken: "moet ik haar dat soort mooie momenten ook al ontnemen, voor iets wat in principe operabel is?"
Ooit heeft iemand tegen me gezegd: "schrijf 3 dingen op die je hond echt leuk vindt om te doen, en als die dingen wegvallen, weet je dat het tijd is". Maar die dingen (wandelen in buitengebieden, snacken, trainen) zijn er allemaal nog. Aan de andere kant zijn er ook de andere gezondheidsklachten, die niet met een operatie weggehaald kunnen worden.
Daarom mijn vraag aan jullie: zijn er leden die hun hond aan blaasstenen hebben laten opereren? Hoe heftig was de operatie? Hoe lang duurde de revalidatie? Is het, naar jullie mening, nog haalbaar bij een grote hond van 11 jaar oud?
En voor degenen die geen persoonlijke ervaringen hebben met de operatie; wat zouden jullie beslissen in mijn situatie?
Ik vind dit zo'n gruwelijk moeilijke keuze. Ik wil de beste keuze maken voor Yuna en daarin niet egoïstisch zijn, maar ik weet gewoon niet wat de beste keuze is. Ergens weet ik dat de risico's rondom een mogelijke operatie mogelijk niet opwegen tegen de tijd die ze, puur gekeken naar haar leeftijd, nog heeft. Maar aan de andere kant voelt dit niet als het goede moment om haar te laten gaan, omdat ze toch nog zoveel goede momenten heeft.
We gaan sowieso deze week nog met haar naar de dierenarts om daar te overleggen, maar ik hoop dat jullie persoonlijke ervaringen de keuze iets makkelijker maken.
Alvast bedankt!
Hilde & Twinko schreef in
Onze Pup en onze teckel
Ohja en wat goed heeft geholpen is ze bij elkaar laten wanneer er ‘iets te doen’ is voor de pup. Het probleem was dat de pup constant ging focussen op mijn hondje omdat ze wilde spelen. De truc was dus om de pup af te leiden wanneer mijn hondje rond liep. Als er bijv. gespeeld werd met de pup lieten we mijn hondje los lopen. Die drentelde er dan wat omheen of ging bij een collega staan knuffelen. Als hij zich onvriendelijk kwam bemoeien met het spel stuurde we hem weg.
Dus allebei los bij elkaar, maar zorgen dat ze druk bezig/afgeleid zijn met andere dingen zodat ze elkaar niet gaan lastigvallen.
Hilde & Twinko schreef in
Onze Pup en onze teckel
Ik denk dat jullie goed bezig zijn. Mijn hondje gaat iedere dag mee naar werk, en toen de nieuwe labrador pup van mijn baas op een dag erbij kwam was mijn hondje er ook helemaal niet van gediend. Pup was druk en groot en lomp. Mijn hondje snauwde haar constant weg. We hebben ze toen een paar maanden gescheiden gehouden wanneer we aan het werk waren en geen tijd hadden ze te begeleiden (hekje er tussen). Als een van de twee ging staan staren bij het hekje stuurde we ze weg.
En tussen de middag samen naar buiten. Inmiddels is het hele super drukke er wat af bij de pup, we hebben de pup geleerd mijn hondje met rust te laten. En mijn hondje bij de pup gelaten wanneer deze moe van het spelen lag te slapen (zodat de pup dus rustig bleef).
Inmiddels gaan ze ieder hun gang. Zonder problemen. Natuurlijk geven ze zelf wel eens hun grenzen aan, maar het felle is er af.
Hilde & Twinko schreef in
Hond en een huurwoning
Fijn dat het contract hetzelfde blijft. Ook al zou je volledig in je rechts staan als je de hond wil houden, dan nog zit je niet te wachten op juridisch geruzie. Gelukkig is dat niet nodig dus
Hilde & Twinko schreef in
Hondenzwembad
Misschien zo’n eenden plankje maken er in en er uit! Whahaha! Sorry
Hilde & Twinko schreef in
Hond en een huurwoning
Ik heb hier geen ervaring mee maar hoor hier al jaren allerlei meningen over. Dus ben even gaan zoeken en wat ik er over kan vinden is dat het hebben van een huisdier valt onder jouw privé leven en daar heeft de verhuurder in principe niks over te zeggen. Tenzij jouw huisdier de verhuurder aantoonbaar benadeelt (door schade te maken in de woning of overlast te veroorzaakt etc). Dus zelfs als het huurcontract zegt dat je geen huisdieren mag hebben betekend dit niet dat de verhuurder dit mag eisen van je.
https://www.woonbond.nl/vraagbaak/mag-mijn-verhuurder-huisdieren-verbieden
https://hartvoordieren.nl/huisdieren-de-huurwoning-wat-mag/ Misschien is dit ook wel een vraag voor het juridisch loket o.i.d.?
Hilde & Twinko schreef in
Hondenzwembad
Inderdaad voertjes er in gooien.
Spelletje van maken. Koekje er naast gooien. ‘Zoek!’ Nog eentje er naast gooien. ‘Zoek!’ En dan per ongeluk () eentje in t water. ‘Zoek!’ Sommige honden vinden de bodem van zo’n badje te glad. Ik weet niet of ie op gras of tegels staat. Je zou kunnen proberen de ondergrond harder of zachter te maken.
Is het een badje met een harde rand of opblaas? Als het opblaas is kun je proberen de rand minder ver op te blazen zodat de instap minder groot is.
Vrienden van mij hebben een kinderbadje gekocht voor de honden, zo eentje met drie opblaas ringen als rand zeg maar, en blazen dan enkel de onderste ring op. Op die manier durven hun honden er wel in. Zo’n hondenbad met opstaande rand wilde ze niet in.
Hilde & Twinko schreef in
Past een hond bij mijn levensstijl?
Een gezonde jongeman kan best een middenslag hond de trap af tillen als het nodig is. Gewoon vanaf begin goed aanleren dat de hond zich laat dragen. En rustig de trap op kan niet veel kwaad.
Al veel goede adviezen gegeven hier. Nog een kleine opmerking van mijn kant:
Ik lees dat je geen moeite hebt met een eigenzinnig ras. Eentje met karakter zeg maar. Alleen wil je ook graag oppas etc regelen voor de keren dat je lang moet werken. Aangezien dat geregeld zal voorkomen is het slim hier rekening mee te houden bij je keuze. Niet ieder ras is sociaal naar andere honden (wat natuurlijk belangrijk is als ze met een uitlaat service mee gaan). Ook voor ouders en vrienden is oppassen fijner wanneer je een hond hebt die niet mega streng en consequent aangepakt hoeft te worden. Oppas wil wrs graag ontspannen kunnen wandelen met de hond, en af en toe stiekem een beetje verwennen
Sowieso een hond zoeken die flexibel is in het wisselen van omgeving. Niet eentje die enkel heel hard hecht aan zijn/haar baasje.
Zo zijn er nog wel meer dingetjes te bedenken. Hou bij je keuze dus ook rekening met oppas mogelijkheden.
Hilde & Twinko schreef in
Vakantie Oostenrijk
Wij zijn een aantal jaar geleden naar hotel Grimming geweest. Niet in Tirol maar wel mooie omgeving. En het hotel zelf was een bijzondere ervaring. Een plek waar de hond voorop staat, en daarna pas het baasje! Haha!
https://www.hotel-grimming.com
Hilde & Twinko schreef in
verschil tussen
" Maar daarom vind ik dus dat stambomen helemaal niet heilig zijn. Het klinkt allemaal heel wat, maar puntje bij paaltje is het nog steeds geen gezondheidsgarantie. Er loopt hier een labrador in de buurt met stamboom. Het beestje is net drie jaar oud en loopt al helemaal krom met haar poten. Slechte gewrichten. Het arme beestje mag niet springen en rennen. En dat voor een heppie de peppie labrador. Zo sneu. En ik zeg absoluut niet dat geen stamboom beter is ofzo, maar ik hecht er dus om deze reden totaal geen waarde aan. Gezondheid zou leidend moeten zijn, en niet of er wel of niet 5 generaties terug eens een Berner door mijn Grote Zwitser is gefokt. (Slecht voorbeeld, want Berners zijn alles behalve gezond, maar je snapt mijn punt.) En zover is weet is Odin een echte GZ, maar 100 procent weet ik het niet nee. Ik heb het niet zwart op wit. "
Nicole & Odin
De stamboom is het begin. Als aankomend baasje (of als fokker) doe je aan de hand daarvan onderzoek naar de gezondheid van de voorgaande generaties. Google is ook pas een zoekmachine wanneer je iets in typt en op ‘zoek’ drukt
Hilde & Twinko schreef in
Doe ik het goed?
Ja dat grommen is begrijpelijk. Als jij lekker op de bank zit met een zak chips, en iemand wil die opeens afpakken, dan ga je ook grommen
Ga niet teveel moeite doen om dit snel af te willen leren. Door constant de kluif momenten te gaan onderbreken met trainen zorg je juist voor spanning. Kluiven moet ontspannen zijn. Zorg voor nu dat hij een rustig plekje heeft waar hij ongestoord kan knagen en kluiven. Het niet willen afgeven/ruilen kun je af en toe eens trainen maar dan beter bij iets dat hij minder belangrijk vindt dan z’n runderkophuid.
Hilde & Twinko schreef in
Doe ik het goed?
" Hey Kees! Nu werkt de runderkophuid fantastisch! Hij vind het heerlijk en is niet meer bezig met andere dingen. Één belangrijk ding: hij gromt als we hem weer afpakken. Hoe pakken we dat aan? Afleiden werkt natuurlijk niet, geen koekje of speeltje neemt genoeg aandacht weg. Tips? ???? "
Marijn en Moos
Soms samen kluiven. Dan bedoel ik dat jij de kluif vast houdt en moosje er aan mag knagen. Zo leert hij dat jij gewoon aan z’n kluifje kan zitten zonder ‘m af te pakken. Als je toch iets gevonden hebt waar hij z’n kluifje voor wil ruilen (plakje kipfilet of zoiets) dan moet je af en toe het kluifje ook gewoon weer terug geven. Zo gaat hij niet direct een link leggen tussen het afgeven van de kluif en die dan kwijt zijn. Zo hoop je dat hij makkelijker af gaat geven.
Ik snap wel dat je dit ‘afpakken’ graag wil aanleren. Het kan altijd eens nodig zijn om een kluifje af te pakken wanneer deze bijv. te klein wordt of een scherp puntje krijgt.
Hilde & Twinko schreef in
Ruil je huis (dier)
Hier in de stad gaan ze airbnb aan banden leggen dus dan kan woningruil een leuk alternatief zijn. Mijn opa en oma deden dit ieder jaar met een gezin uit Apeldoorn. Ook ik heb al meerdere malen in huizen van andere mensen gelogeerd. O.a. in Parijs en Barcelona.
Sowieso hoef je niet heel je huis open te stellen voor iemand he. Als je je bed niet wilt delen kun je gewoon een logeerbed plaatsen en je slaapkamer privé terrein laten. Dat geldt ook voor kasten.
Maar goed, in mijn geval zou ik niet meer te bieden hebben dan een appartementje in Den Haag met een ini-mini balkon
Hilde & Twinko schreef in
240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
Die tramfoto was trouwens onderdeel van reclame voor onze fotostudio. Er stond een code naast en als je die scande kreeg je een filmpje te zien waarin de studio-honden je een rondleiding geven:
https://vimeo.com/75390257
Hilde & Twinko schreef in
240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Oooh, die met die knuffel. En met zijn strikje. En die zonsondergang aan zee. Met die grote gele bal. En die reclame op de tram. Op die rots op vakantie ook mooi! Watervalletje! Wat een mooie foto's! "
Wilma en Dobby
Hihi leuk hè, allemaal herinneringen Dankjewel
Hilde & Twinko schreef in
Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)
Wat een lekker pupje zeg! Het zal lastig zijn om daar streng tegen te doen, dat eigenwijze koppie
Hilde & Twinko schreef in
Zelfde plek lopen, saai?
" Oh, maar jullie trekken er toch vaak met de rugzak op uit? Vindt ie dat dan niet leuk? Te stressy? "
Alaska's Finest!
Als we ergens wandelen waar het rustig is dan ontspand hij gelukkig snel. Maar vreemde parkjes of losloopgebieden waar veel geurtjes van andere honden hangen daar doe ik hem geen plezier mee. Dan is hij constant op z’n hoede. Vandaar dat we graag echt de natuur in trekken. Hier in de nabije omgeving loopt hij dus liever z’n bekende rondjes.
Hilde & Twinko schreef in
Zelfde plek lopen, saai?
Als ik tijd heb laat ik Twinko zelf kiezen. Soms wordt het dan een rondje door de wijk. Maar hij heeft me ook wel eens mee de bus in genomen naar het strand! Echter wilde hij daar enkel snuffelen op de boulevard (naar eten) en toen weer terug naar de bushalte
Over het algemeen is hij tevreden met z’n standaard rondje en zorgt een vreemde omgeving voor onrust.
Hilde & Twinko schreef in
Glucosamine opties
De flexadin is hier een succes. Ze gaan er in als snoep, wat begrijpelijk is aangezien ze stinken als een bunzing! Voorlopig kunnen we dus vooruit met dit zakje. Dank nogmaals voor alle suggesties. Wanneer ik eens tijd heb ga ik me er nog wat meer in verdiepen. Alleen die tijd.. pff ik kom altijd te kort
Hilde & Twinko schreef in
Slapeloze nachten
Zoals gezegd is geborgenheid de eerste paar dagen het belangrijkste. Je pupje moet het vertrouwen krijgen dat jij er voor hem bent. Wees niet te bang dat je ‘de verkeerde dingen aanleert’. Een hond leert zijn hele leven dus alles hoeft niet in 1x goed. Geef je pupje de aandacht die hij nu nodig heeft. Straks komt de fase waarin hij wat zelfverzekerder gaat worden en dan kun je gaan oefenen met alleen laten.
Zelf heb ik ook naast de bench geslapen en ‘s morgens lekker m’n hondje bij me genomen in bed. Als hij ‘s nachts piepte haalde ik hem er uit, liet hem buiten, en dan terug de bench in met mijn hand erbij. Ik heb zelfs wel een paar keer met m’n hoofd in de bench gelegen tot hij sliep XD De gebroken nachten waren wel zwaar maar ik paste m’n dag er op aan. Als de pup sliep overdag ging ik ook een uurtje liggen. Huishouden even op een laag pitje. En verder betrok ik m’n pupje bij de dingen die ik overdag deed. Was opvouwen? Dan mocht hij een sok vasthouden. Eten koken? Hij mocht de ingrediënten besnuffelen. Simpele dingetjes waarvan hij moe werd terwijl ik toch wat werk gedaan kreeg.
Hilde & Twinko schreef in
240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Leuk hoor! Voor iedereen die nu een boek wil maken en wat geduld heeft, deze webwinkel heeft 1 keer per jaar een aanbieding waarbij je niks extra hoeft te betalen voor extra pagina's. Je betaalt dan alleen voor het basis boek van 20 pagina's of zo. De prijs is dan iets van 24 euro. Deze aanbieding komt altijd rond januari februari. "
Dobber!
Ja dat was nu dus ook. Misschien hebben ze rond corona tijd een keer extra gedaan ofzo? Het scheelde me nu totaal 100,-
Hilde & Twinko schreef in
Toffe Locaties?
De vennen en bossen bij Oisterwijk vind ik zelf altijd erg mooi.
Posbank is mooi als de heide in bloei staat.
Hilde & Twinko schreef in
240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" .. ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan ook "
Dobry
Haha ja had ik ook na het maken van te boekje
Hilde & Twinko schreef in
PB berichten weg halen
Het is mij eigelijk nooit opgevallen dat PBs blijven staan. Ik zal het eens met de andere modjes bespreken want kan me voorstellen dat er behoefte is aan een ‘opruim’ mogelijkheid.
Hilde & Twinko schreef in
Saarloos wolfhonden West-Vlaanderen?
Welkom Frederiek,
Na zoveel jaren met een hond kan ik me goed voorstellen dat het nu eenzaam voelt zonder. Zeker als je weet dat je ouders geen nieuwe hond meer zullen nemen. Op dit forum heb ik veel mensen met honden leren kennen, maar ook door mee te gaan met georganiseerde honden wandelingen, en door met mensen te praten op het honden veld. Toen ik ooit op vakantie was zonder mijn hondje heb ik een willekeurig baasje gevraagd of ik haar hondje mocht aaien omdat ik de mijne mistte
Hilde & Twinko schreef in
Zindelijkheid newfoundlander
Iedere hond heeft wel iets waar ze wat meer moeite mee hebben om te leren. Soms is dat alleen thuis blijven. Soms is het loslopen. Soms is dat omgang met kinderen. Soms is het zindelijkheid. Dat heeft echt niet enkel met opvoeding te maken. Als baasje moet je gewoon consequent blijven en dan valt het kwartje vanzelf.
Hilde & Twinko schreef in
Help! Onze puppy braakt veel!
Wanneer braakt ze precies?
Eet ze gewoon?
Drinkt ze genoeg?
Hoe is de ontlasting? Is ze even energiek als anders?