HondenPage baasje Madammeke
Wat schreven de vrienden van Madammeke op het forum
Goldendelerious schreef in
Wanneer voer je compleet
" Er zijn al meerdere topics over vers voeren en ik heb ook voerwijzer.com al tig keer doorgespit. Maar wanneer kun je nu met zekerheid zeggen dat je compleet voert? Op Voerwijzer staat dat je minimaal vier diersoorten per maand moet voeren. Betekent dit dat je zowel bot, spiervlees en organen van vier verschillende diersoorten per maand moet voeren? Ik voer nu Darf biologisch, ik wissel af tussen twee verschillende smaken ivm calciumbron (tot de doos leeg is). Op dit moment konijn (rund, lam en geit) en eend (rund lam en geit). Dan weer Kip (rund, lam geit) en bijvoorbeeld wild. Elke week vette vis, een rauw ei en af en toe een groenten/ zadenmix door het vlees. Voer ik op deze manier compleet? "
Marjolein & Toby
Het nadeel van de term 'compleet' is dat men letterlijk wordt gefopt met 'complete voedingsmiddelen' aanbieders waarvan de voeding in opname uiteindelijk niet compleet is en leidt tot tekorten. Dag in dag uit dezelfde 'complete' voeding voeren, is competitieve inhibitie in de hand werken. Dat geldt voor een 'complete' brok, met daarnaast nog zijn vele onnoembare ongezondheden, voor blikvoedingen met niet zo gezonde premix, voor KVV's met premixen, voor KVV's waarvan de makers vinden dat door toevoeging van meerdere diersoorten en orgaanvlees in bepaalde verhoudingen zo'n voeding compleet is en voor KVV's die door toevoeging van groentes, olietjes e.d. zichzelf 'compleet' noemen. Geen 1 hond of kat is hetzelfde, heeft dezelfde behoeftes en dus geen 1 'compleet' voer sluit aan bij wat jouw individuele dier echt nodig heeft.'Compleet' is gebaseerd op een voeding als elke dag voeding te kunnen verkopen. Is er aan een KVV bijv. premix toegevoegd, dan kan de rest van de inhoud echt erbarmelijk zijn en zegt verder niets over kwaliteit.DARF is redelijk goed geanalyseerd ten opzichte van andere aanbieders. Analyses zeggen nogmaals niets over uiteindelijke opname door het lichaam en de eiwitconcurrentie. Afwisselen met smaken die nog niet eerder gevoerd zijn, is zeker aan te raden. Aan de DARF KVV versies is pens toegevoegd, dus dat hoef je niet extra te voeren. Wekelijks vis, paar x per week groentemixje, eieren. DARF heeft als ander merk Alroda Puur met enkelvoudige diersoorten. Mijn advies is om daarmee af te wisselen. Niet continu 4-5 diersoorten in een mix, enkelvoudige diersoorten met karkassen volgens de prooidiertheorie worden beter opgenomen. Voer je daar op een ander moment een gezond deel 'overige' bij, dan is dat winst. Af en toe eens een maaltijdje pens met groentemix.Als je KVV voert, zijn dit mooie aanvullingen waarmee je zo'n voeding echt 'compleet' maakt. Als je die bijvoedingen van de hoofdvoeding af geeft, dan vergroot je de opname en komt je hond niets tekort.En voor degenen die nog steeds geloven in een 'complete' brok; voer alsjeblieft een deel verse voeding bij. Daar wordt je dier een stuk gezonder van.
Goldendelerious schreef in
Wanneer voer je compleet
dubbel
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" Dat is een heel lang verhaal, maar Faro poept niet meer zelfstandig, zijn megacolon is te groot, hij kan niet meer persen, om de dag krijgt hij een klysma en mijn man masseert het er uit. Dat gaat goed, en Faro vind het niet erg. Verder is hij de laatste tijd ontzettend vrolijk, hij krijgt acupuntuur bij een holist en dat doet volgens mij heel veel voor hem, hij is langer wakker overdag, ik moet hem echt bezig houden, en gaat nog graag naar buiten. Dat is in het kort "
yooop
Vervelend dat de megacolon voor zoveel stagnatie zorgt. Maar zo te lezen leren jullie allemaal leven met een oplossing die 'werkt'. Fijn dat je de acupunctuur erbij geeft. Kanjertje hoor!
Goldendelerious schreef in
Vervelend pubergedrag... help!
" Vooraf aan het loslopen gaat vaak de autorit wat die heel ontspannen doet en vaak een klein stukje vast op meteen los. In de basis luistert hij prima en is ook leuk om mee te wandelen. Behalve dat irritante opspringen en nippen. Vooral in de schoenen. Eerste stuk los (zeg 30 min) gaat ook eigenlijk altijd goed. Laat dit gedrag dan bijna niet zien. Soms zie ik hem na die 30 min voor zich uitstaren en dan ineens ben ik het bokje met dit vervelende gedrag van hem. Maar vaak is er wel een aanleiding voor. Spelen met een andere hond, blaffende kleine hondjes, passerende paarden, of op een zeer winderig strand, etc. Ook door de tip van de hondenschool probeer ik dus juist die snoepjes-strooi methode. Blijkbaar om goed te snuffelen moeten de stresshormonen naar beneden en het werkt tijdelijk. Alleen moet ik dit vaak een geruime tijd herhalen om dat opspringen en nippen te voorkomen. Soort snoepmachine... en voelt niet goed want eigenlijk heb ik het gevoel dat ik dit gedrag dan juist beloon..... "
pim
Ik zou in al deze situaties heel simpel een trektouw bij de hand houden. Niets corrigeren, geen NEE, gewoon laten hangen in het touw en hem lopend meenemen. Hij leert zo vanzelf niet te springen, niet naar jou te snappen en op zijn manier te ontstressen, door heel simpelweg te hangen in het touw. En als je hem rustig mee krijgt, dan verderop even laten zitten, belonen voor dat gedrag, is hij 'ontstresst' en is het 'klaar', kun je rustig verder lopen. Dat werkt hier goed.
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" Ik bekijk wel meer je foto's hoor, prachtige foto's, alleen ik reageer vaak niet, maar nu wel om je te laten weten dat je vooral foto's moet blijven plaatsen. "
yooop
Dat vind ik leuk yooop! Hoe is het met Faro?
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" Oooooo wat een Prachtfoto........ En wat een rust en balans straalt hij uit...... "
Coby & Wanda
Dank je wel Coby....ja, rust en balans...totally Zennnn.....met af en toe een opvlieger als hij fazanten ziet, haha.
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" Van mij mag je er ook meerderen fotoos op zetten hoor.... "
Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin
Zeg dat maar niet te hard.........heb net een nieuwe camera...
Goldendelerious schreef in
Puppy 5,5maand eten geven
" Hi, Sorry dat bepaalde mensen overdag moeten werken. Mijn puppy is elke ochtend 2uur actief . wandeling, in tuin met me,..nadien 3uur in bech met kong's en water en speeltje en radio aan, elke middag ga ik naar huis en gaan we wandelen . hij ziet me een uur, en dan ga ik weer 4uur werken. elke avond ben ik bij hem, en als ik eesn ergens hene moet komt mijn broer . ik dacht om een ren te maken met uitloop naar tuin vanaf het iets mooier weer is, en hij al wat ouder is. hij ziet er erg gelukkig uit, ziet enorm veel mensen, ga er twee keer per week mee naar de hondenschool dus ik vind het erg jammer dat je zo streng reageert, wat kwetsend werkt. Of je beantwoord mijn vraag, of je laat het zo. "
celine
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met de opmerking van luz. Op dit 'hondvriendelijke' hondenpage wordt het maar voor zoete koek geslikt en normaal bevonden dat pups en honden in het algemeen urenlang alleen zijn en opgesloten worden in een te kleine kooi. Dan vind je dat het zo moet worden gelaten, omdat je de post als kwetsend ervaart, maar dat klopt natuurlijk van geen kant. In het belang van je pup vind ik dat niet. Hier dan ook nooit honden in benches gehad en pups al helemaal niet urenlang alleen.Maar goed, blaffen om 'honger' hoeft niet direct honger te zijn, eerder een inprenting die hij mee krijgt. Een reflex, op bepaalde tijden wakker is gelinkt aan eten en aandacht. Dat is het nadeel van dit soort conditionering en nog een groter nadeel vind ik als die conditionering op brok met zijn vele suikers aangeleerd wordt. Hier krijgen pups en volwassen honden nooit op exact dezelfde tijden eten, leren op verschillende tijden gevoerd te worden en krijgen uitsluitend verse voeding, een goede maagtraining waarmee het risico op maagtorsie sterk gereduceerd kan worden. Na opstaan even plassen, daarna pas eten en daarna nog een flinke wandeling. En niet urenlang alleen in een bench naast de verwarming die mogelijk continu staat te loeien (zeer slecht voor de stofwisseling en vacht)....je zou van de keuken een pupbestendige ruimte kunnen maken, eventueel kun je met praktische kenneldelen meer ruimte creëren dan die te kleine doorsnee bench, waar je pup maar een zeer beperkte bewegingsvrijheid in heeft.
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" Ja heb ik ook, hahaha...anderen zeggen het van Bams, en dan kijk IK verwonderd, hahaha...de foto van je lieverd spreekt boekdelen.... "
Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin
Bij Bams ben IK zelfs verwonderd. Fijn he, dat ze al zo'n mooie leeftijd heeft bereikt...op d'r sloffen zou je bijna zeggen. Daar mag je trots op zijn.
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
" wat een plaatje om te zien!! echt een schoonheid!! Sorry 1 aanmerking.... jammer dat het maar 1 foto is!! "
Bailey
Haha, dank je wel, Bailey. Je bent 1 van de weinigen die vindt dat ik NOG meer foto's moet posten. Heb je d'r weer met die foto's...
Goldendelerious schreef in
Over innerlijke schoonheid...
'Als ik zeg hoe mooi je bent, kijk je me verwonderd aan en ben je nog mooier.'
Gerd de Ley Vlaams schrijver
Goldendelerious schreef in
Sociale vaardigheden behouden
" Klinkt misschien wat belachelijk maar; Ik heb altijd de indruk dat ik sociaal gedrag moet onderhouden. Door Raiko bij andere honden te laten enz. Ik weet wel dat snuffelen in een hondenweide zonder aanwezige honden ook sociaal gedrag is maar ik heb het idee dat hij echt contact moet hebben om die hondentaal enz te blijven beheersen. Zo is Raiko bvb heel sociaal op de cursus, op straat als we honden tegenkomen en snuffelt heel veel maar heeft geen "echt" contact, dus soms bezoek ik wel een hondenweide waar andere honden zijn (in overleg met de eigenaar) om hem "echt" in contact te brengen maar Raiko heeft daar niet zoveel aan.. dus ga ik dat niet meer doen maar zou hij dat dan afleren? "
Osumi
Prima sociaal gedrag, toch? Wat je juist niet moet willen, is dat honden onderling met elkaar op kunnen schieten op een hondenweide. Daar komt gerommel van en levert je hond alleen maar successen op. Waar hij wel prima van leert, is wat hij al kent. Of bijv. oplopen in een hondenlosloopgebied met andere honden. De keuze is er dan om confrontaties niet op te zoeken maar uit de weg te gaan.
Goldendelerious schreef in
Sunlight Ozzy...
" Wat een beauty. Doet zijn naam eer aan. "
Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)
Sunlight is niet zijn echte naam, hoor. Vond het passen, omdat het zo zonnig was en hij er zo van geniet.
Goldendelerious schreef in
Sunlight Ozzy...
" Ach prut.... wat een moppie wastie toch <3 Maar bijna 2.... mag toch hopen dat er behalve wat body niet heel erg veel meer bij gaat komen De hoogte is toch wel bereikt ondertussen? "
Ina, Misty en Aysa
Ja, meer body zal hij gaan krijgen. Uitzwaren en massa maken, dat kan wel tot 3,5 jaar duren.De hoogte is heel prima.
Goldendelerious schreef in
Sunlight Ozzy...
" Dag mooie Ozzy..... eerlijk is eerlijk, je bent toch wel uitgegroeid tot een prachtig exemplaar <3 "
Ina, Misty en Aysa
Hij is nog lang niet klaar, maar wie weet wordt het nog iets, haha.
Goldendelerious schreef in
Sunlight Ozzy...
Bedankt voor jullie leuke reacties.@Paddy, Finley (Kees) Bijna! Nog een paar weken.
Goldendelerious schreef in
Sunlight Ozzy...
xx
Carine en haar meisjes schreef in
ik kan niet meer inloggen
" fout "
Loesje
het is ondertussen opgelost
en ik vond op 6 februari mijn eigen topic niet meer,
met behulp van Anny en Lance is alles in orde gekomen,
terug mijn eigen topic gevonden
en opgelost
merci iedereen
Carine en haar meisjes schreef in
ik kan niet meer inloggen
gelukt Yara
dank je wel !!!
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Ik heb geen enkele opleiding. Ben hobby matig zeer geïnteresseerd in honden (paarden en katten), fokkerij en erfelijkheid met name bij de Perziche kat. Ik begrijp dat je geen antwoord geeft op de vraag, waarom een pup van 8 welen stres en amgstig zou zijn op een trainings veld. Je hebt er geen antwoord op. Ik kan je wel uitleggen, waarom het niet zo is. Pups die bij een goede fokker vandaan komen, hebben, op de verhuizing na, nog geen nare of traumatische ervaring opgedaan. Geen rede voor angst dus. Pups van die leeftijd staan open om de wereld te verkennen, om informatie in zich op te nemen. Ze zijn nieuwschierig en willen ontdekken. Uiteraard zorgt elke nieuwe situatie voor spanning. De pup heeft nog geen idee wat er gaat komen en dat zorgt voor de spanning. Als een nieuwe situatie op een prettige manier verloopt, is dat een mooie ervaring rijker. Een trainings veld is in het begin spannend en elke pup gaat daar op zijn eigen manier mee om. De een kijkt de kat uit de boom, terwijl de ander gelijk onderzoek uitgaat. Snuffel hier en daar, snuffel aan een andere pup. Belangrijke taak voor de trainer leer de baas naar zijn pup te kijken en hoe hij hem kan ondersteunen als nodig. Zo langzaam verdwijnt bij alle pups de spanning en komt er nieuwschierigheid voor in de plaats. De baas geeft de pup positieve aandacht (belangrijke taak voor de trainer) en zo hebben de pups aan het eind van de les een positieve ervaring, associatie gemaakt met de baas en het veld. Pups gaan moe maar voldaan naar huis. De tweede les zie je vooral opwinding: jippie we mogen weer. Zo leer je als baas hoe je je hond kan begeleiden in voor je pup nieuwe situaties. Die zal je pup nog volop tegen komen. Geen rede voor angst of stres op de hondenclub. Uiteraard heb ik het over goede hondenscholen "
Suzanne en Luca
Vanuit die positie alleen al, ga jij mij niet vertellen hoe ik mijn ras moet fokken of uberhaupt bepaalt wat in het algemeen goed is en wat niet. Ik zit ruim 25 jaar in de honden, dus ik weet wel degelijk waar ik het over heb. Dank u.Vanuit het ethische voor de pup zelf, vind ik het niet gezond om meteen met 8 weken op een veld te staan. De meeste pups hier in Nederland worden met 7-8 weken geplaatst bij een nieuwe eigenaar. In Amerika is het vanuit rashonden clubs in code of ethics vastgelegd dat pups niet eerder dan 10 weken het nest moeten verlaten en bij voorkeur later (12 weken). Deze pups ondervinden GEEN nadelen van socialisatietekorten. Daar is onderzoek naar gedaan. En in Europa zijn er aardig wat fokkers die dit systeem volgen, waarvan pupkopers ook geen enkele hinder ondervinden. over de grote linie serieuze hondenbezitters die bewust ook hiervoor kiezen. Pups van 8 weken zitten in een angstfase en hebben al te kampen met stress door de nestscheiding en moeten out of the blue wennen aan een situatie met onbekende mensen, omgevingsfactoren etc. Dat is niet gunstig voor pups, ook niet voor goed gesocialiseerde pups. Onbevangen pups moeten kunnen wennen aan een nieuwe situatie in de eigen omgeving. De eerste weken is dat al stress genoeg voor ze en hebben wat mij betreft echt nul komma nul aan 'socialisering' op een veld om een eigenaar te pleasen. Dat een eigenaar moet worden bijgebracht, kan ook op andere manieren. Dat ik niet de enige ben die daar zo over denk, thank god inderdaad dat ik niet van jou of de jouwen afhankelijk hoef te zijn. Wat zijn er dan prima hondenscholen die pas vanaf min. 10 weken toelaten en goede pup op maat trainingen aanbieden. Ik adviseer dus geen 1 pupeigenaar/koper om meteen met een pup van 8 weken op een veld te gaan staan. Ongeacht wat jij daar dan weer van vindt, wat ik eerder schreef. Ik word daar dus niet warm of koud van en voor de rest even goede forumrelaties.Dit onafhankelijk van mijn ervaringen met pups die wel degelijk stress vertonen op een veld, ook bij positieve trainingen en waarvan ik heb gezien en ervaren dat eigenaren hierin fout worden begeleid.Dit is echt mijn laatste post hier, te gek voor woorden dat dit nodig is.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Zooooo Bassie de clown......jij bent grappig! Daar moet je iets mee doen. Huur een zaaltje! Ik vind helemaal niets van jouw standpunten. Dat zijn namelijk jouw standpunten en niet die van mij. En volgens mij reageerde je nu zelfs weer op mijn reactie, dus dat ik alleen op jouw reageer is natuurlijk onzin, maar dat wist je natuurlijk ook wel. "
bassie
Nog maar eens, voor de allerlaatste keer. Precies, dat zijn mijn standpunten vanuit een visie die door veel mensen gedeeld wordt. En jouw standpunten......daar heb ik dan ook absoluut niets mee. Net zoals jij niets met mijn standpunten kan. Dat had ik jou en de jouwen al eerder voorgehouden. Voor de rest heb ik er niets mee om zaaltjes te huren om iets kracht bij te zetten. En reageer jij eerder op mij, actie/reactie....ook zoals nu. En dat allemaal tot doel om een gelijk te bekrachtigen. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee. Je kans is er, want ik heb er verder geen belang bij.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Heel herkenbaar!!! Ik heb ook goede opleidingen genoten. Meerdere zelfs en doe nog steeds jaarlijks aan bijscholing! Bevind me in de wereld van de gedragstherapeuten en instructeurs. En toch blijf jij maar zeuren, roeren in de pot terwijl ik toch vrij duidelijk ben al die tijd. Dat draagt ook weinig bij aan dit topic en toch doe je het. Herkenbaar toch? "
bassie
bassie de clown....inderdaad herkenbaar wat ik vind van jouw roeren in die pot. Jullie reageren op mij, NIET andersom....en ik blijf bij mijn standpunt. Wat de bassies en suzannes daar dan wel niet van vinden. Fijne avond verder...met veel wijsheid gewenst.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Wil je ook wel linkjes meesturen over gezonde fok. Wat bedoel je met voortraject? Bij de fokker? Argumenten ja, maar je hebt nog steeds niet uitgelegd, waarom jij het hebt over stres en angst bij een pup van 8 weken op het veld. Waarom stres en angst. Wat gebeurd er volgens jou met een pup op het veld dat ze stres ervaren en angstig zijn. Wat is de rede voor dat gedrag volgens jou. Heb ik ergens beweerd, geschreven dat het „hele belangrijke proces" alleen op het veld plaats vind? Want dat klopt helemaal niet. De fokker zorgt voor een goede start. Je zorgt als trainer er op het veld voor, dat mensen zelf aan de slag kunnen met hun pups. Enwel, gelijk op de juiste manier. De verwachtingen van velen bijstellen. Heel veel mensen, willen en moeten van alles met hun pup, leggen de lat gelijk heel hoog. Je geeft de bazen een handvat waarmee ze verder zelf aan de slag kunnen gaan. Alles in het tempo van de pup, zeer belangrijk. Hier in veel topics, of het wel normaal is dat een pup met 10 weken nog niet zindelijk is. Dat hij nog niet alleen kan zijn en nog steeds piept in de bench. Om te huilen gewoon "
Suzanne en Luca
Dat jij niet moe wordt van jezelf. Voor jouw informatie, ik heb goede opleidingen genoten en bevindt me in fokkerswereld, dus die linkjes van jou, daar heb ik geen behoefte aan en draagt weinig bij aan dit topic. Je blijft zuigen, roeren in de pot, terwijl ik toch vrij duidelijk ben al die tijd. Ik zal verder zeggen, succes er mee.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Een gezond ras, begint nog altijd bij een gezonde fok. Dat betekend geen in- of lijnteelt in rassen. Heel veel,rassen, hebben een te kleine genen poel en laat dat nu net samen hangen met gezondheid, met erfelijke aandoeningen en het imuumstel. Goede voeding, wormkuren al dan niet inzetten (ik heb wel eens een darm van een paard gezien, kapot gevreten door wormen, was niet echt gezond, paard is dood) is niet meer, dan een bijzaak. Vind dat je een erg vertekend beeld hebt over hondenscholen. 3/4 maanden strookt niet met de socialisatie en inprentingfase van de hond. Dus technisch gezien, zie ik geen meerwaarde pas met 3/4 maanden te starten. Op deze leeftijd treden de puppy’s de wereld open, nieuwsgierig en vol vertrouwen tegemoet mits er niets mis is met erfelijke aanleg en de allereerste inprenting en socialisatie periode goed zijn verlopen. Een gemoste kans op niet van deze periode gebruik te maken. Nog steeds geen antwoord, waarom met 8 weken op een trainingveld samen zou gaan met angst en stres bij pups. Eerlijk, ik zie het nl niet en loop nu al een paar jaar mee met puppy cursusg "
Suzanne en Luca
Wow, nu ook nog een lecture over gezonde fok. Vind je het niet heel erg dat ik dat van jou als hondenschool juf niet nodig heb. Wellicht kan ik jou nog het een en ander bijleren. Ik heb jou genoeg argumenten gegeven waarom niet met 8 weken en dat is geen vertekend beeld. Waar jij voor jouw gemak maar aan voorbij gaat, is dat ik vind dat in het voortraject niet gesocialiseerd wordt. Dus verder vrij doelloos, wat ik al eerder aangaf, om met jou hierover in discussie te gaan. Het idee alleen al dat jij vindt dat dit hele belangrijke proces enkel en alleen op een pupveld kan, vind ik op zijn zachtst gezegd absurd. Maar dat is dan weer mijn bescheiden mening.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Kijk en daar zeg je iets nuttigs namelijk samenwerken. Ik werk net zo goed met mijn hond samen als jij zal doen. Alleen zal jij een andere manier van samenwerken hebben dan ik. Want je werkt samen met de hond aangepast op het karakter van de hond. Kijk en dat doen ze dus op heel veel hondenscholen niet...of ze kijken daar niet eens na. Correct me I am wrong...zullen best hondenscholen zijn die dat wel doen maar ook genoeg die alleen maar de kassa horen rinkelen want iedereen kan een hondenschool opzetten en zich gter noemen. En als je dus met terriërs heb gewerkt is dat dan het zelfde als ze zelf hebben en dus door en door weten wat je kan verwachten? Nee lijk me niet...je zal best wel wat weten als je al 15 haar gter bent hoor. Ik heb zelf zelf nu bijna 10 jaar prachtige karakters. Die van mij doet voor mij alles, omdat hij weet wat ik verwacht van hem en hij weet wat hij van mij kan verwachten. Dat is inderdaad dus samenwerken. Maar dat doe ik dus op mijn eigen manier met mijn eigen manier van opvoeden. Waarbij postief opvoeden een groot deel is maar ook grenzen stellen zonder fysieke correcties. "
Maylo, Ziko † en baasje Laura
Hier sla je de spijker op zijn kop. Ik zie die samenwerking als pup zijnde in veel situaties al zeker niet. Er zijn er maar weinig die goed weten over te brengen wat samenwerken überhaupt inhoudt. Daar is meer voor nodig dan een beetje training op het veld. Grenzen stellen gaat hand in hand met in het algemeen positief opvoeden.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Waarschijnlijk zijn de enige goede hondenscholen „jouw" hondenscholen? Turid Rugaas? Jouw Dierenartsen de enige goede? Het enige juiste is: niet ontwormen, niet enten maar titeren, geen anti vlo gebruiken en waarschijnlijk rauw voeren. Pups zelf opvoeden en trainen en pas, met 3/4 maanden (in de angst fase) naar een van jouw hondenscholen? Alnders heb je geen gezonde of gelukkige hond. Dank je voor deze tips "
Suzanne en Luca
Voor dit moment wel...en nog een aantal andere verlichtende visies die dichter bij de hond zelf staan. Op je verdere idiote respons ga ik niet in. Uiteraard vind ik dat juist en zijn het geen tips, maar levensvisies om een gezond ras te waarborgen. Daar hoef je met mij geen discussie over aan te gaan.
Wat ik zie en meemaak (even met nadruk dit lezen, want het zijn mijn ervaringen door de jaren heen), is dat pupeigenaren met op maat trainingen in eigen situaties vaak meer leren dan op een veld. En ik ken veel pupeigenaren die gillend bij bepaalde 'hondenscholen' weg lopen, omdat ze er niet uit gaan komen met puberhond en binnen de visie die inderdaad mijn voorkeur heeft wel goed op weg worden geholpen en weer band kweken met hun dier. Dus ja, om dan terug te komen op dat ik vind dat een pupeigenaar beter eerst zelf aan de slag kan gaan en waarvan de pup in een andere omgeving met een maand of 3-4 gerichter kan leren en verwerken, omdat juist een eigenaar in de periode daarvoor betere handvaten heeft gekregen zonder pup en met op maat trainingen in thuissituaties bijv. meer leert dan op een veld, vind ik alleen dit al een betere start voor pup en eigenaar, dan zomaar wat gerommel op een veld.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Wie zegt dat ik de wijsheid in pacht heb? Dat heb ik nooit gezegd. Dat maak jij er van. Je zult mij niet horen zeggen dat er heel veel mensen zijn die MIJN VISIE volgen. Dierenartsen die ook nog iets van gedrag weten? Ja die zijn er, maar er zijn er nog veel meer die geen flauw idee hebben. Het vergaren van kennis is absoluut noodzakelijk voor iedereen die een hond heeft. Dat doe ik dagelijks. En die kennis die verkoop ik weer aan pupeigenaren en andere eigenaren van honden. Zo werkt dat namelijk, daar verdien ik al jaren mijn boterham mee. "
bassie
Dat zeg ik ook niet, dat maak jij er van. Je kunt ook op een achterhaalde manier je boterham verdienen. Dan is het voor menig pupeigenaar maar weer wat prettig dat er naar mijn mening en ervaring betere mogelijkheden zijn, dan met een pup van nog maar 8 weken op een veld te staan...
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Stres hoort erbij, zonder stres geen leven. http://www.hond-en-co.nl/stress.html Het is zeker spannend voor het eerst op het veld, spannend voor baas en hond. Dit is dus geen enkel probleem. De hondenschool is een gecontroleerde omgeving met een ervaren trainer. Geen onverwachte stres volle situaties, als een ongeleid projectiel over je pup, harde geluiden of andere onverwachte onwenselijke ontmoetingen. Maar alleen positieve ervaringen. De trainer kan baas en hond leren, hoe met kort durende stres om te gaan. Dat is heel prettig voor pups. Tussen 4 en 12 weken heet de primaire socialisatie fase. Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke periode uit het leven van een hond. In deze periode wordt nog steeds ingeprent op soortgenoten maar vindt tevens de belangrijke socialisatie op “de wereld” plaats. Alles wat de pup nu meemaakt wordt ervaren als normaal en nóóit meer vergeten. Heel belangrijk, om alles op een juiste manier aan te leren en te zorgen voor positieve ervaringen. Wat is een veiligere plek om te socialiseren, dan in een gecontroleerde omgeving, met een ervaren trainer, die alles in goede banen leid, de hondenschool dus. Zijn alle pup eigenaren hier zelf toe in staat? Gezien de vele vele pupy vragen: nee, de meeste pup eigenaren, hebben een goede begeleiding nodig Als er bij de fokker slecht ingeprent en/of gesocialiseerd is wordt het socialiseren soms zelfs onmogelijk. Dat kan een rede zijn, voor een angstige pup van 8 weken. Het is nl geen normaal puppy gedrag op die leeftijd. Op deze leeftijd treden de puppy’s de wereld open, nieuwsgierig en vol vertrouwen tegemoet mits er niets mis is met erfelijke aanleg en de allereerste inprenting en socialisatie periode goed zijn verlopen. Dat lijkt me dus heel duidelijk, om met 8 weken naar een hondenschool te gaan. Je hebt het over vele pups die met stres en angstig op het veld staan.Dat zie je vooral bij scholen, die met fysiek geweld en op een achterhaalde wijze aan de slag gaan. Zie het linkje van Gabber. Ik zou een goede hondenschool gaan bezoeken, daar zie je dan nl absoluut niet. Heb ik jou naam genoemd toen ik het over onervaren honden eigenaren hebben, die weinig kennis bezitten? Volgens mij niet. Je bent in iedergeval bewust bezig met honden en hun gedrag. Dat vind ik positief. Dat ik een andere visie hebt, gelukkig maar. Zou saai worden, als iedereen het zelfde dacht. Het geeft je vooral stof tot nadenken, vind ik. "
Suzanne en Luca
Ik zie het bij pups die traditioneel getraind worden en bij pups die met positievere methodes getraind worden. Waarvan juist de instructeurs kennis ontberen in het begeleiden van eigenaren. Ik kom niet om redenen om een cursusje te volgen, dat even terzijde.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Nou als zelfs dierenartsen het zeggen....... Sinds wanneer is een dierenarts gedragsdeskundig? En Tuurid Rugaas? Tja daar heb ik niet zo heel veel mee. Ik vind dat er veel betere zijn. En die hebben ook een andere visie dan Tuurid Rugaas. "
bassie
Dat jij er niets mee hebt, wil niet zeggen dat jij de wijsheid in pacht hebt en exact 'weet' wat puppies nodig hebben. Om maar een simpel voorbeeld te noemen. Ja, er zijn toch heel wat dierenartsen die zich ook met gedragskunde bemoeien, al dan niet gedragsdeskundige zijn en ook de visie van Rugaas meenemen en zelfs hierin practioner zijn. Menig groep waarin ik me bevind en waarvan ik leer, omdat het vergaren van goede kennis een belangrijke leidraad is in alleen al de omgang met honden, is er mee vertegenwoordigd. Als ik het als pupeigenaar dan voor het kiezen zou hebben, dan zou ik van de ervaring en begeleiding van een dergelijke dierenarts meer verwachtingen hebben, dan van 'zomaar' een bassie, suzanne of weet ik veel wie, die met nadruk statements hardmaken dat het OK is om met puppies van 8 weken op pupcursus te gaan. Nog steeds vind ik dat niet in het belang van menig puppy.
Goldendelerious schreef in
Hond met 1 enting naar puppy cursus
" Ik haal argumenten aan waarom met 8 weken wel op cursus. Ben het niet met alle tekst eens. Zie niet in waarom dat zou moeten. Bovendien, moet je de door jou aangehaalde teksten in het artikel lezen, je haalt ze nu uit zijn verband Mijn mening: zo snel mogelijk starten. Alle onderzoeken pleit ook daarvoor. Een hele belangrijke rede: de meeste mensen weten eigenlijk niets van honden en hun gedrag. Die hebben gelijk goede begeleiding nodig. Dit alles in het voordeel van de pup. Nee het gaat niet om trainen, om je wil op leggen, het gaat om de informatie voor bazen en het op een positieve manier leren samen te werken. Heb nog geen één argument gezien, waarom het stres op zou leveren, waarom het niet goed zou zijn voor een pup. Nog geen een goed argument, waarom later beginnen. Ik schrik hier steeds weer, hoe weinig goede kennis er is betreft honden. "
Suzanne en Luca
Ik heb nog geen 1 goed argument gezien waarom WEL....want vele pups staan met stress en angst op een veld en baas EN pup worden hierin vaak niet goed begeleid. Verder lees of verdiep je in visies van bijv. Turid Rugaas. Zelfs dierenartsen pleiten om niet te snel te starten op pas 8 weken, maar met minimaal 10 weken en de eerste periode zelf aan te pakken. Waar ik van schrik, is dat jij er zomaar vanuit gaat dat ik geen kennis bezit. Dat zegt meer iets over jou en het doordrukken van statements, dan de kennis over honden, hun gedrag en nog wat meer zaken die ik wel degelijk bezit en niet alleen op dat vlak. De rest heb ik in al mijn berichten prima verwoord. Dat jij daar een andere mening over hebt, wil niet zeggen dat jij degene bent die de ware kennis bezit of een waarheid vertelt. Die deel ik namelijk niet, gestaafd door kennis EN ervaring.