HondenPage baasje Laura & Lila

Wat schreven de vrienden van Laura & Lila op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond wacht uren op ons
Zo hebben we het vroeger aangepakt, eerst voor korte periodes alleen, dat opgedreven tot een halve dag. Langer krijgen we voorlopig niet over ons hart, zeker niet na die camerabeelden. Eerst deed hij heel moeilijk bij het weggaan, dan gaven we hem een blikje paté, dan konden we gewoon buitenstappen zonder hij het zelfs doorhad  Tegenwoordig probeert hij zonder paté nog altijd mee naar de deur te lopen, maar doet niet meer zo dramatisch als we hem weer binnen duwen. We moeten dan wel onmiddellijk weggaan, als hij nog gerommel hoort in de hal, is het wel blaffen en krabben. " Milo   Dat wijst er toch op dat de hond niet achtergelaten wil worden. Afleiden met pate zorgt niet voor gemoedsrust, het is niet meer dan aandacht even wegleiden, maar zijn gevoel van alleen achter blijven los je daarmee niet op.  Het lijkt of jullie je vooral gericht hebben op tijd opbouwen, zonder te kijken naar de emoties die er op dat ogenblik bij de hond speelden. Alleen blijven draait in eerste plaats rond: zich ontspannen voelen, er helemaal tevreden mee zijn. Pas als de hond dat is, kan je de tijd gaan rekken. Dus als de hond wil meeglippen als je weg gaat, is dat al een teken dat het nog niet goed zit, dat er spanning en onrust is. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond wacht uren op ons
Hoe heb je het alleen-blijven aangeleerd?  En hoe reageert de hond als jullie terug thuis komen? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond plast in huis
Dit is ook wel maar als wij wegzijn, als ik bv boven bij me kleine spruit ben of in de garage of even naar de winkel, ect.  Tatiana Dekeyzer   Dus hij doet het alleen als er niemand bij is? Heb je het al eens gefilmd, als je weg gaat, hoe de honden zich dan gedragen? Misschien heeft hij verlatingsangst...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond plast in huis
Hoe is de hond verder in gedrag/emotie? Is hij angstig, schrikkerig, nerveus, blafferig, snel geprikkeld? Of bazig, bemoeiend, controlerend?  Hoe gedraagt de andere hond zich t.ov. de boerenfox? Zijn het vrienden?   Hoe gaan de honden met het kindje om? Zijn ze rustig, of opgewonden, onzeker,...?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Woon ik te klein?
Als je zo klein woont, denk ik dat je goed moet overwegen of de andere factoren extra nadelig zijn of niet: de omgeving, de vermoeidheidsklachten, vangnet bij ziekte,.. Als de hond binnenshuis heel beperkt is qua ruimte, dan kan de omgeving dat compenseren. Maar ook verergeren. Dus hou rekening met waar je woont, hoeveel ruimte en rust, vrijheid en afwisseling daar dagdagelijks te bieden is. Heb je een auto en kan je vaak andere gebieden opzoeken, of zit je vast aan die ene woonplek. Als je in een voor de hond interessante en aangename omgeving woont dan zal het minder erg zijn dat de hond binnenshuis beperkter zit, dan dat hij buitenshuis veel prikkels, spanning, drukte, beklemming moet ervaren en hij ook daar niet echt 'ruimte' krijgt. Bekijk voor jezelf wat die vermoeidheidsklachten precies inhouden en wat er aan de basis ligt (fysiek of ook mentaal). Een pup of herplaatser in huis zorgt voor heel wat mensen voor emotionele stress. Slapeloosheid, verlies van autonomie, spanning, onzekerheid... de ene mens walst er lachend doorheen en de andere gaat eraan tenonder. Als je dan heel beperkt woont, kan dat extra belastend zijn. Hou er rekening mee. Bekijk ook hoe groot je vangnet is (buren, vrienden, familie die willen inspringen bij ziekte of moeilijkheden).    Dus kan het? Het kan op zich wel. Maar wel breder kijken dan alleen je kamer. En ook goed rekening houden met aard, karakter, energielevel en specifieke behoeften van de hond in kwestie.         
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips gevraagd
 Ik probeer er op te letten als ze bang heeft er niet op teveel aandacht aan te geven en gewoon blijven doorgaan. als ze het goed gedaan heeft te belonen. Kevin Michiels Als je hond ergens van schrikt en echt angst voelt, dan is het net goed om daar wel aandacht aan te besteden. En daarmee bedoel ik niet dat je haar hoeft te pamperen of betuttelen. Maar wel dat je haar emoties niet negeert. Dat je heel duidelijk aangeeft dat je haar begrijpt, en vervolgens dat je er voor haar bent. Zo leert ze: mijn mens begrijpt wat ik voel, hij is er voor me. Dat is een stevige basis van vertrouwen en vertrouwen heb je nodig om een innige vriendschapsband op te bouwen. De hond moet weten dat ze op jou kan rekenen, dat jij haar steun en toeverlaat zal zijn.  Dus op zo'n moment van angst, mag je gerust even stil staan, indien nodig neerhurken bij je hond, en haar geruststellend toespreken. De tijd nemen om de emotie te laten zakken. Zelf geduld en kalmte en zekerheid uit te stralen, zodat de hond zich daaraan kan spiegelen en van jou kan leren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn allerliefste meisje….Ogin.
Ik zag de titel(s) en dacht: dat kan toch niet waar zijn! Wat een schok, wat een verdriet. Ach, Willemijn, het is niet te vatten. Ik vind het zo ontzettend erg voor je. Een hele warme oprechte troostknuffel voor jou. We delen allemaal een beetje in je verdriet.  Veel liefs van ons. 
honden page profiel Pepijn & OtisPepijn & Otis schreef in Flexadin Advanced - jonge teckel met HD
Bedankt voor de reacties!   Tsja, ervaring met flexadin hebben ze inderdaad natuurlijk wel, maar vooral omdat dat het enige is dat ze verkopen.    De kennis die ze hebben gaat (meestal! Uitzonderingen daargelaten natuurlijk) ook niet verder dan wat de vertegenwoordiger of fabrikant ze vertelt heeft. Ze kon mij ook helemaal niet uitleggen wat er zo uniek was aan flexadin. Dat neem ik ze absoluut niet kwalijk hoor, ze hebben namelijk wel heel veel kennis van andere zaken, maar daardoor neem ik dus niet klakkeloos hun advies over als het om voeding en supplementen gaat. Ik kan zelf gelukkig ook nadenken en advies inwinnen bij anderen die wél echt weten hoe iets zit en waarom je beter voor het een of ander kan kiezen.   Ik geloof overigens zeker dat Flexadin werkt, maar dat betekent niet dat het het enige of beste (of goedkoopste) is dat je kan geven. Ik bepaal bijvoorbeeld graag zelf de kwaliteit van de bron van de omega 3 die ik geef. Daar zit namelijk gigantisch veel verschil in. En ook in welke verhoudingen ik alles geef. Ik overweg dus ook zeker geen zelfde soort product van een andere fabrikant.   Inmiddels heb ik fijn advies gekregen van iemand waar ik mee verder kon in mijn puzzel. Mocht iemand anders er iets aan hebben: ik ga waarschijnlijk de Puur Glucosamine Extra geven samen met losse capsules UC-|| (da's anders dan gewoon collageen) en een nog uit te zoeken vis- of algenolie die in ieder geval niet op basis van zalm is.
honden page profiel Pepijn & OtisPepijn & Otis schreef in Flexadin Advanced - jonge teckel met HD
" Ooooooooh, de teckeltjes Karel & Pepijn, die ken ik nog!   Verdrietig te horen dat Karel overleden is...  Zo jammer dat ze niet langer bij ons blijven, he.   Ik denk dat flexadin advanced op zich wel een betrouwbaar product is. Maar of het echt heel doorslaggevend is in geval van ernstige HD weet ik niet.  Misschien heb je wat aan dit topic? Gaat over HD en wat er goed heeft gewerkt:  https://www.hondenpage.com/hondenforum/233205/hd:-hydrotherapie-werkt!.php " Alaska's Finest! Ik had eigenlijk afgesproken met hem dat hij 20 zou worden, maar helaas... :(   Ik ga dat topic doorlezen, dankjewel!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Flexadin Advanced - jonge teckel met HD
Ooooooooh, de teckeltjes Karel & Pepijn, die ken ik nog!   Verdrietig te horen dat Karel overleden is...  Zo jammer dat ze niet langer bij ons blijven, he.   Ik denk dat flexadin advanced op zich wel een betrouwbaar product is. Maar of het echt heel doorslaggevend is in geval van ernstige HD weet ik niet.  Misschien heb je wat aan dit topic? Gaat over HD en wat er goed heeft gewerkt:  https://www.hondenpage.com/hondenforum/233205/hd:-hydrotherapie-werkt!.php
honden page profiel Pepijn & OtisPepijn & Otis schreef in Flexadin Advanced - jonge teckel met HD
Hoi! Zijn hier tegenwoordig nog mensen aanwezig met verstand van voeding en supplementen? Ik kwam hier 600 jaar geleden zeer regelmatig, toen Karel en Pepijn nog jong(er) waren. Inmiddels is mijn lieve Karel helaas overleden en is Otis het nieuwe vriendje van Pepijn. Pepijn is inmiddels bijna 14 en still going strong. Otis is (uiteraard ook weer) een ruwharige standaard teckel van 1,5 jaar en helaas is er gebleken dat hij HD heeft en er al slijtage zichtbaar is bij in ieder geval zijn linkerheup. Hij heeft veel pijn dus de situatie is nogal sip. We zijn nu op zoek naar een goede orthopeed om de vervolgstappen te bepalen, maar de dierenarts raadde in ieder geval aan om te beginnen met Flexadin Advanced en Royal Canin Mobility. Dat laatste doen we sowieso niet. Hij staat op een in de basis veel betere brok en die vul ik dan liever aan met supplementen. Maar dan die Flexadin... Mijn indruk is mwah... En ik merk dat ik toch liever zelf in de hand hou wat ik in hem stop. Dus ik heb nu gekozen voor Puur Glucosamine extra, collageen van Organimal en een zalmolie (of algen, ik twijfel nog). En dat zou dan dus de Flexadin Advanced en de "speciale brok" van RC vervangen. Maar.. ik gaf net dus door aan de assistente dat ik afzie van de Flexadin (en waarom en wat ik dan wel ga doen) en zij schrok zich rot en was er oprecht van overtuigd dat dat een zeer slecht idee was. Volgens haar kan ik dat op die manier helemaal niet vervangen, want "dat werkt niet zo". Dus nu twijfel ik dus toch he... Is dit een megaslecht idee van mij? Ben ik te eigenwijs en is Flexadin Advanced een absolute must en verziek ik mijn takkie op deze manier? Ik hoor graag hoe jullie hierover denken..
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in vraagje over vuurwerk in Belgie
" Ik vind wel mooie hotels, rond de 160 euro, maar dan ga ik de plaatsen googlen op vuurwerkoverlast, en dan kom je op sites waar blijkt dat er heel veel vuurwerk is afgestoken. " yooop Wat rot! Hoop dat je ergens toch een fijn plekje kan vinden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in vraagje over vuurwerk in Belgie
In dit artikel vind je een kaart waarop per gemeente staat waar er met oudjaar 2024 een vuurwerkverbod heerste. De kans is groot dat ook eind dit jaar opnieuw diezelfde gemeenten het zullen verbieden. Dus dan kan je daar een rustig gelegen hotelletje zoeken. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/12/18/geldt-een-vuurwerkverbod-in-jouw-gemeente/
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 14 weken blijft bijten
Ach, wat een heerlijk scheetje! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 14 weken blijft bijten
" Helaas wel, ik heb het enkele weken geprobeerd zonder. Maar dan neemt hij absoluut geen rust. Hij blijft als een gekkie tekeer gaan. Hij gaat nooit uit zichzelf even rusten. Terwijl onze vorige puppies bij mijn ouders die rust wel op tijd zelf namen. Nu sinds ik een week geef ik verplichte benchrust (wel met iets leuk nog steeds - gevulde kong, ..) en dan merk ik dat hij toch na 5 minuten meteen in slaap valt & dan voor minstens een uur en half slaapt. Als hij wakker word mag hij er dan wel uit steeds. Maar hij neemt dus echt zelf geen rust. " joy   Het probleem met deze methode is dat je zo de hond zelf aanleert: bench = rustig zijn, uit de bench = actie. De hond gaat dus steeds verwachten dat er vanalles zal gebeuren van zo gauw ie uit die bench mag. Je zet hem bij wijze van spreken zelf 'aan'. Dus hij gaat dit verlangen, jullie uitdagen als jullie niks met hem ondernemen en in de zetel zitten. En hij gebruikt daarvoor de middelen die hij heeft. Dat kan dus via happen en bijten, of krabben en springen, of blaffen of piepen of grommelen,...   Als je terugkijkt naar het prille begin van het leven van je hond: in het nest gebruikte de moederhond ook geen bench en toch namen de pups hun rust. Ze spiegelen zich aan de volwassen hond, ze volgens een natuurlijk en ongedwongen ritme. Dus ook jouw hond kent dit echt wel. Als een pup dan echter naar een nieuwe thuis verhuist, is het logisch dat ie in het begin rusteloos kan zijn. Omdat alles in zijn leven op z'n kop wordt gezet. Dat geeft veel spanning, angst, onzekerheid en dat vertaalt zich in gedrag.  Net dan is het belangrijk om hem in die emoties te begeleiden, zijn spiegel te worden en zijn nieuwe baken van vertrouwen. Dat vraagt tijd en energie. En bij de ene hond kruipt daar een pak meer begeleiding in dan bij een andere, dat is zo.   Ik zou dus zeker die bench niet meer zo veelvuldig inzetten. Tenslotte is dat sowieso geen goed idee om heel veel uren in een krappe ruimte te verblijven vanwege de invloed die dat heeft op de lichamelijke ontwikkeling van de hond (in de groei).    En ga ook inzetten op 'rust' tijdens actieve momenten zonder dat je daar begrenzing voor gebruikt. Daarmee bedoel ik: hou al eens een pauze tijdens het wandelen, gewoon wat naar de wereld kijken, wat rondscharrelen tussen de struiken, even halt houden aan een bankje,.... Hou spelletjes kort (zodat de opwinding niet te groot wordt) en wissel af met 'saaie' momenten (beetje rondlummelen, aan het raam naar buiten kijken, de hond betrekken in de kalme dingen van de dag, samen op de grond zitten en een appeltje delen,...). Zo leert ie dat hij ook tot rust. kan komen zonder dat hij daarvoor te slapen wordt gelegd. Stem actieve momenten af op de interesses van je hond en ga er echt in mee, laat 'm die neus maar lekker gebruiken, ga samen op verkenning in het bos, leer wat je hond voldoening en plezier geeft. Zo kan dat hoofdje van hem ontspannen terwijl hij toch volop zijn energie kwijt kan. Want ook dat is belangrijk, natuurlijk, dat hij ook op een hondse manier kan bloeien en groeien.    Veel plezier samen!!!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 14 weken blijft bijten
Bedoel je dat hij steeds in de bench moet voor al die momenten van rust overdag? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 14 weken blijft bijten
Bijten, happen, opspringen.. het gedrag staat nooit op zich alleen. Dus om het om te buigen, is het niet voldoende het bijten zelf te corrigeren, maar moet je naar de ruimere context kijken en daar dan anticiperen. Zoals: Wat gaat eraan vooraf? Verveelt de hond zich? Werd hij overvraagd? Wacht hij op quality-time (prettige interactie tussen jullie en de hond) Was er spanning in huis. (druk, lawaai,...)? Krijgt hij genoeg beweging, uitdaging, mag hij voldoende op ontdekking (op maat van een hond)? Hoe is zijn stemming (opgewonden, uitbundig, chagrijnig,...) Verder is het een periode waarin de tandjes wisselen. Dat kan ongemak geven, een zeurend en knagend gevoel, wat ervoor zorgt dat een pup veel bijteriger, baldadiger of klierig wordt.  'Auw' roepen kan averechts werken als de hond heel opgewonden is, dan wordt ie nog meer hyper en werkt het een beetje als olie op het vuur. Op dat moment las je beter een time-out in. Stap meteen kordaat uit de situatie (neem letterlijk meteen afstand). Dus blijf niet in die zetel zitten, ga een andere kamer in en wacht tot de hond kalmeert. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Voelt jouw hond je aan?
Ja, mijn hond voelt me goed aan, en Nanu (die overleden is) had dit zelfs echt heel intens. Die hond kwam zo mooi troosten, je voelde haar medeleven volop binnenstromen dan.   Ze hebben ook mijn kanker aangevoeld, dankzij hen was ik er vroeg bij.  Ook in andere moeilijke situaties, reageren ze door zich aan te passen. Toen we bijvoorbeeld met autopech in Moskou stonden en daar 5 dagen op een hete asfaltparking vastzaten, gaven ze geen kik en waren zeer inschikkelijk, omdat ze voelden dat we al genoeg stress aan ons hoofd hadden.  Dus hier gelukkig wel honden die erg empathisch zijn. <3 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Problemen wandelen + bijten
Happen en bijten kan verschillende oorzaken hebben, van verveling tot frustratie, van opwinding tot pijn (tandjes wisselen bijvoorbeeld), enz. Bekijk het dus altijd in een ruimer kader: wat gaat eraan vooraf, hoe is verder zijn lichaamstaal, hoe is de sfeer in huis, hoe voel je je zelf, enz. Enkele voorbeelden waarom jonge honden happerig worden: als ze hun energie niet voldoende kwijt raken, als ze bozig zijn (protesteren), als er lichamelijk iets niet lekker zit, als ze zich vervelen, als ze overvraagd zijn (commando's, training,..), als ze opgewonden zijn (spel, lawaai, drukte,...), te veel druk opgelegd krijgen (weinig zelf mogen invullen), enz.   Wat de straat betreft: om hem toch weer door de straat te laten lopen, zou je je door iemand met de auto kunnen laten afzetten aan het eind vd straat en dan met de hond de weg terug naar huis lopen. Dat geeft een andere vibe dan vanuit huis vertrekken, de meeste pups hebben de neiging om graag richting thuis te lopen. Hou het onderweg prettig, doe een klein spelletje samen of neem een speelgoedje mee zodat ie een nieuwe connectie kan leggen (straat = leuk).  Als dat  na enkele keren goed is gegaan, kan je het eens opnieuw vanuit huis proberen de straat in te lopen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Loops
Leeftijd van 6 maanden is niet abnormaal. Mijn alaskan malamute (toch ook geen kleintje ) werd voor het eerst loops toen ze 5,5 maand oud was. Haar tandjes waren nog maar net gewisseld en hup, daar was de loopsheid al.  Ze is daarna trouwens nog flink gegroeid, terwijl er wel es wordt gezegd dat de groei dan stopt.  Geen zorgen maken, dus...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuwe pup in huis!
 ik probeer haar te laten komen als ik roep, en eerlijk… dat valt niet mee  Ik heb het idee dat ze redelijk door heeft hoe ze heet, maar soms geeft ze totaal geen sjoege dus dan twijfel ik weer.  Katie Haar naam kennen en naar je toe komen zijn twee verschillende dingen. Een naam is geen commando, geen opdracht.    Niet elke hond is willing to please van aard. Voor sommigen is er meer motivatie nodig, ze willen er zelf het nut van inzien. Voor hen kan je beginnen met dus alleen iets te vragen als er een reden is. Bijvoorbeeld: je vraagt de hond naar je toe te komen om te gaan wandelen (als de hond dit prettig vindt), of om samen een spelletje te spelen. Zo legt de hond, zonder druk, een connectie tussen: naar jou toe komen = leuk. Dit kan je ook op wandelingen toepassen: de hond bij je roepen om samen in het gras naar muizenholletjes te zoeken bijvoorbeeld. Je omgeving erin betrekken, met iets wat honden leuk en interessant vinden. Zo wordt samen op pad gaan heel erg fijn en zal je hond op een natuurlijke manier graag bij jou blijven 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Rambo en het vervelende jaar 2024!
Wat fijn dat hij zich nu zo goed voelt! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hiep Hiep Hoera Fudge is 3 jaar
Proficiat! Een mooie verjaardag gewenst! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond gromt naar kinderen
" Onze hond Stef (kruising tussen Australian Shepherd en Corgy) gromt erg vals naar de kinderen als ze mij een knuffel willen geven in de avond, eerst dachten we dat hij schrok van het lange haar van onze dochter maar hij doet het sinds een week naar alle kinderen. Hij is gewoon wakker als hij begint te grommen en er tussen springt. Ik schrik hier heel erg van want ik wil niet dat de hond vals word naar de kinderen. Hij kan buiten ook erg agressief worden naar andere honden als we die op straat tegen komen.    Wat kan hier achter zitten? En belangrijker wat kunnen we hier aan doen?  " Tessa Hoogstra   Het grommen en tussen jullie willen springen als er geknuffeld wordt, klinkt als claimgedrag. Maar het kan ook onzekerheid zijn, niet weten hoe hij dat geknuffel moet interpreteren. Je kan dus pas een besluit trekken, als je het gehele plaatje bekijkt, rekening houdend met het karakter van de hond, de algemene setting, wat eraan vooraf gaat, jullie eigen vibe, enz.   Uitvallen naar honden tijdens het wandelen, is dan weer helemaal wat anders. En ook dat bekijk je beter in een ruimer kader en is afhankelijk van karakter, omstandigheden, eerdere ervaringen, jullie eigen manier van handelen en begeleiden, enz. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup gechipt in België
Pups van stamboomhonden worden in Nl toch altijd gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer? En dus niet door een 'gewone' dierenarts? Als de fokker dus heeft beweerd dat de pups een stamboom hebben, dan kan je dat checken bij de raad van beheer en zo heb je meteen zekerheid. Los van het al dan niet bedrieglijke van de fokker (wat uiteraard verwerpelijk is en zeker gemeld moet worden als dit het geval is), is het natuurlijk ook ergens je eigen verantwoordelijk als je kiest voor een ras dat bekend staat voor gezondheidsproblemen, in een afwijkende kleur dan ook nog. Dan weet je dat je veel meer kans hebt op een ongezonde hond en daar een stevig prijskaartje aan kan vasthangen. Hopelijk komt het goed met het hondje. Succes. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nog 1 nachtje slapen en dan is onze Jimmy 16 jaar== .......
....Aaaah! Haha, ik dacht een nieuw hondje erbij. Gefeliciteerd, Jimmy!!!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nog 1 nachtje slapen en dan is onze Jimmy 16 jaar== .......
Veel plezier samen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in HD: Hydrotherapie werkt!
Waw! Wat goed! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Afscheid van onze Border Collie Mac xxx
Zo verdrietig. Heel veel sterkte en warmte toegewenst! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuwe pup in huis!
Aaaaaaagh, wat een schatje! 
 

Vrienden van Laura & Lila

honden foto van s@nt@honden foto van J.honden foto van Gerdine van der Lindenhonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van Irene Emma. honden foto van Annet & Samhonden foto van silke & woody honden foto van Greta en Diazhonden foto van Euforiahonden foto van Pepijn & Otishonden foto van Jazzyhonden foto van Doberkikihonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van celinehonden foto van Jana *FeLaNelKi*honden foto van Alaska's Finest!honden foto van chanel retrieverhonden foto van Ranihonden foto van Valerie <3 Mila <3 Maxhonden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^