HondenPage baasje chris
Wat schreven de vrienden van chris op het forum
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Op naar de 15!
Wat mooi, gefeliciteerd!
Aurelia schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Ik denk niet dat ik het persoonlijk neem. Maar de vet gemaakte stukjes, daar struikel ik over. Ik zie het toch als een oordeel over mensen met wellicht ooit een probleem, of een aanwezig probleem die op voorhand geen dier moeten nemen. Waarom als het nu kan een dier nemen dat je liever niet wilt? Groot of klein? Herplaatser of pup.? Een dier met tegen zin nemen is ook niet echt leuk voor het dier toch? Volg je hart ! En dat wil ik ook tegen de kennissen van Anouk zeggen. Volg je hart. En als het een kleintje moet zijn? Perfect, ze zijn net zoveel hond als een grote, ik heb ze beiden gehad, groot en klein. Enne een herplaatser zal iemand in eerste instantie, hoop ik van harte, aanschaffen voor zichzelf! Want een hond of welk dier dan ook nemen terwijl je eigenlijk geen dier wilt, daar doe je inderdaad geen enkel dier een plezier mee. Liefde moet er echt zijn. "
Ineke2
Daar mag je het mee oneens zijn, een mening is een mening. Ik denk inderdaad dat er allerlei mensen zijn die van tevoren beter kunnen nadenken over welk dier ze in huis nemen en óf ze het in huis moeten nemen. Die familie van mij had bijvoorbeeld echt een herplaatser moeten nemen of eventueel een pup met minder drive, in plaats van een pup van een actief ras. Ik vind dat deze hond nu niet het leven krijgt dat die verdient. Hetzelfde geldt overigens ook voor mijn halve dorp - die hebben geen gezondheidsproblemen, maar desalniettemin zijn hier HEEL veel honden die echt niet de beweging krijgen die ze nodig hebben, hetzij vanwege andere verplichtingen van de eigenaren, hetzij omdat deze gewoon geen zin hebben. Deze mensen namen een hond omdat het ze leuk leek neem ik aan, eventueel voor de kinderen, maar hebben niet gekeken naar wat de hónd nu eigenlijk nodig heeft. Ik vind dat niet fair. En ik vind ethisch gezien inderdaad niet dat al deze mensen zomaar recht hebben op een hond, als zij niet kunnen bieden wat de hond nodig heeft. En als je dan wel een hond (of welk dier ook) neemt, vind ik dat je daarin niet alleen rekening moet houden met wat je zelf wilt in een hond, maar ook of jij het leven leidt en blijft leiden dat past bij die hond. Neem geen bulldog als jij elke week 3 keer een marathon wil lopen met je hond. Neem geen herplaatser met uitvalrisico als je kleine kinderen hebt. Neem geen pitbull als je hele familie honden heeft en je ziet ze elke week en dan spelen ze allemaal samen. Et cetera.
En natuurlijk is er altijd een onzekerheidsfactor. Je weet nooit of je willekeurig ziek wordt of je partner sterft of wat dan ook waardoor je situatie ernstig verandert. Maar op zekere leeftijd weet je wel dat de kans erg groot is dat je binnen afzienbare tijd minder mobiel gaat worden, dus naar mijn mening moet je dan rekening houden met je gezondheidsverwachting in de komende 10 jaar, niet alleen hoe je op dát moment erin staat. Met 68 zijn veel mensen inderdaad nog heel fit. Met 78 zijn dat er heel wat minder. Dan is de meest voor de hand liggende keuze wat mij betreft niet om een kleinere hond te nemen maar om een al volwassen hond te nemen, vandaar mijn advies. Ik denk dat op die manier de levensfase beter zal aansluiten bij de hond dan met een pup, ongeacht het formaat.
Uiteraard moet je nooit een dier tegen je zin nemen. Dan maar geen dier. Of een ander dier waar je wel tevreden mee bent. Of een andere oplossing zoals co-eigenaarschap.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Gekke minder schattige dingen
Ja, Beer is in huis best wel irritant. Maakt deuren open, trekt de kussens (niet van die 'sierkussens' maar die grote dingen waar je op/tegenaan zit) van de bank en gaat ze dan slopen, eet de kamerplant op, springt op tafel enz. Enz. Is dan eigenlijk niet te corrigeren, je moet naar hem toe om hem er fysiek bij weg te halen en datgene wat hij in zijn bek heeft weg te nemen. En dat gaat niet 1 keer zo, maar gerust 10 keer achter elkaar. Irritaaaaant. Maar hij is schattig, dus het is hem vergeven.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
gekke schattige dingen die eigenlijk normaal zijn
Hahaaaa ja ik denk dat heel vaak, als Beer iets gaat doen "wat lief dat hij denkt: dit ga ik doen". Ik vind het lief als hij spullen uit zijn speelgoedmand gooit omdat hij iets wil hebben wat onderop ligt. Of geluid maken met gapen. En dat hij met gapen zijn hoofd helemaal achterover doet. Of als hij zijn lange neus helemaal naar beneden moet doen (tegen zijn borst aan) om iets te zien wat op de grond ligt. Of als hij achter blaadjes aan gaat en ze plet met zijn voorpoot. En als hij voor me loopt en je die achterpootjes zo ziet dansen. En als hij iets eet en lekker smakt (mensen mogen dat niet). En als hij op z'n ruggetje rolt en dan met zijn pootjes over zijn snuit wrijft. En dat hij een rondje draait als ik eten pak, of als ik zeg dat ik eten ga pakken. Tja, alles eigenlijk wel. Ik noem Beer altijd de belichaming van alles wat schattig is. Kan hem wel fijnknijpen. En hij ruikt zo lekker. Kan hij ook niks aan doen en het is gewoon zijn normale luchtje, maar het is zo.
Ohja: en als hij lol heeft tijdens een wandeling, dan gaat hij kruipen.
Ohja, nog een toevoeging: als hij vrolijk is, en dat is hij vaak, dan klopt hij met 2 voorpoten tegelijk op de grond. Heel lollig en lief.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Kluifbotten
Grr dit bedoel ik dus met die te bruine kophuidplaten. Heel vervelend!
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Kluifbotten
Grr dit bedoel ik dus met die te bruine kophuidplaten. Heel vervelend!
Aurelia schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Aurelia, ik heb geen zin in die ammok zoeken. Vind het ook echt vervelend dat je de dame in kwestie met scootmobiel afvalt, zij doet zoveel met die honden en ze luisteren ook heel goed. Dus begrijp echt niet waarom jij vind dat mensen met een moeilijk lichaam geen hondmaatjes verdienen, die al hun tijd, ziel en zaligheid erin steken. Ik ben ook van herplaatsers maar ook van het begrijpen van een andermans gevoel. Rede voor een pup voor hun, is dat ze het helemaal zelf kunnen doen. Met een herplaats heb je meer herrie omdat de basis door een ander is gelegd, de hond is al eens in de steek gelaten om wat voor rede dan ook of heeft geen basis met omgang van stad, mensen of andere dieren OF er zijn gezondheidsproblemen. Die discussie hebben we al eens gehad omdat ik een herplaatser heb en leefde Dries nog En ja als je een flinke porto hebt? Dan heb je sneller toegang tot hulpmiddelen aan gezondheids problemen daar geen twijvel over hier maar ben der ook niet jaloers op. Ik gun het mensen met een goed hart en dat hebben ze 200% en nog wat meer. "
Anouk van Botty
Het gaat er niet om of mensen met een moeilijk lichaam een hondenmaatje verdienen. Het gaat erom of de hond in kwestie een mensenmaatje krijgt dat zíj verdienen. Ik vind niet dat iedereen maar het recht heeft om welk dier dan ook in huis te nemen als ze dat dier niet een goed leven kunnen bieden - en dat is heel zuur, want vaak komt het door omstandigheden waar die persoon niks aan kan doen, zoals geldgebrek of te lange werkdagen of inderdaad gezondheidsproblemen of leeftijd. Maar dat is dan jammer maar helaas. Ons recht op dierenvrienden gaat niet boven het recht van dieren op een goed leven.
Deze mevrouw met scootmobiel ken ik natuurlijk helemaal niet, noch haar honden. Als de honden ouder zijn, ze op een andere manier beweging/vrijheid krijgen, etc valt er misschien wel een mouw aan te passen. Maar zou ik in zijn algemeenheid zeggen dat het slim is om een heel actief en mobiel ras te nemen als je zelf mobiliteitsproblemen hebt? Absoluut niet.
Hetzelfde geldt voor deze vrienden van jou - met zoveel geld kunnen ze misschien een uitgebreide uitlaatservice huren elke dag indien dat op termijn nodig gaat zijn. Er valt vast ook wel een mouw aan te passen. Het gaat me er meer om - zij vinden zélf dat ze geen herder meer kunnen doen vanwege hun leeftijd, maar wel een pup van een kleiner ras. Jíj vindt dat ze best ook een herderpup kunnen doen. Ík denk dan, doe dan wel een herder maar geen pup. In plaats van een concessie op basis van ras, zou ik zelf dus een concessie doen op basis van leeftijd van de hond. Er zijn meer dan genoeg leuke herplaatsers te vinden. En dat adviseer ik dan ook hier. Net zoals jij vanuit je eigen oogpunt ook een advies aan hen geeft. Het forum is geen echokamer waar je alleen maar mensen wil horen die het met jou eens zijn toch?
Aurelia schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Aurelia geloof dat zij meer middelen hebben dan wij allemaal bij mekaar op het forum zit wel snor op dat vlak aan wat er gedaan kan worden aan heupen enzovoort. Tevens staat hun woonsituatie het ook helemaal toe. Zij zijn alleen gewone mensen gebleven met hart en ziel. Horen dus niet bij de club zogenaamde "elite" Mochten ze een pup willen? Hebben ze er morgen 1 in huis maar voor hun is het een wel overwogen beslissing. Nogmaals ik zie niet in waarom geen pup aan herder. Ze kunnen natuurlijk geen jaren op een lijst staan dat snappen ze ook wel. Voordat bij Dries kanker geconstateerd werd heb ik niets anders gezien dat het ventje 6x per dag gewandeld werd zeker voor een half uur, waarvan in de middag een zeer lange wandeling. Jij en ik halen denk ik de 4 niet eens elke dag Daarna was het inkrimpen met wandeltijd maar ging ie nog naar buiten op de meest vreemde tijden als ie moest plassen vanwege de medicatie. Ken veel hondeneigenaren maar zoals zij? Kom ik ze zelden tegen die zoeen groot hart hebben voor een hond. Bovendien zie ik elke dag een dame in scootmobiel met twee riante herders haar honden wandelen (of rijden) in ons buurt. Eens dat het op een bepaalde leeftijd nodig is om een adoptie gezin voorbereid te hebben maar zij hebben nog niet die leeftijd dat ze morgen doodvallen. "
Anouk van Botty
Ik snap niet echt wat je bedoelt. Je kunt met geen geld ter wereld gezondheid kopen. Scootmobiel is natuurlijk totaal geen alternatief voor een lange wandeling in de natuur, en afhankelijk van de klachten kun je misschien uberhaupt niet wandelen.
HOEFT natuurlijk niet te gebeuren. Maar ik zie gewoon vaak dat de hond degene is die aan het kortste eindje trekt als mensen op deze leeftijd nog een pup in huis halen. Waarom niet een al iets oudere hond nog een geweldig leven geven? Daar zijn er zoveel van in asielen, die niemand meer moet...
Dan zou ik zelf dus trouwens voor een oudere herder gaan liever dan een pup van een klein ras. Want die hebben net zo veel beweging nodig als een grote hond :) En dat zijn echt de honden die het langst in het asiel zitten. Juist als je zoveel ervaring met herdersrassen hebt kun je echt nog iets goeds doen.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Kluifbotten
Kophuidrollen gaan hier erg lang mee! Kophuidplaten krijgt hij ook wel, maar ik bestel ze liever niet meer omdat ik vaak platen ontving die te hard gedroogd leken te zijn ofzo. Geen idee of dat kan, maar de platen waren dan bruin aan de buitenkant en de binnenkant. Daardoor kon mijn hond ze gemakkelijk kraken en opeten als een koekje. Ik let er juist op dat de platen aan de binnen- en buitenkant wit zijn zodat het een beetje zacht wordt als hij erop kauwt en er geen harde stukken af schieten.
Aurelia schreef in
Raskeuze voor kennissen
" Dank allemaal voor suggesties, ga het ze doorgeven. Ze idd over 65, kwa activiteit zit het dik in orde met ze. Dat weet ik 100% zeker gezien ze in op beide locaties in een riant huis wonen en alles zelf bijhouden, tis er altijd brand en brand schoon. Zitten in het toerisme op één van de eilanden aan werk wat ze eigenlijk niet meer hoeven te doen financieel gezien. Echte bezige bijen dus. Rede waarom ik het voor ze vraag is dat ze zelf vinden dat ze voor iets handzamer moeten gaan gezien hun leeftijd.. Ik zie eigenlijk niet in waarom ze niet voor Belgische herder moeten gaan, zoals ik hun zie kunnen ze dat met gemak nog eens. Zeker omdat ze met de vorige IGP hebben getraind. Pup lijkt me ook geen probleem, dat redden ze nog makkelijk aan leeftijd en gezondheid. Ga ze ras voorstellen doen, dank allemaal iig "
Anouk van Botty
Dat zijn ze nu, ja. Maar over 5 jaar?
Hier was een van mijn schoonouders super super fit na 65, maar in de laatste vijf jaar heup vervangen en een andere kwaal waarvoor ze een aantal keer geopereerd moest worden. Die hebben ook weer een herderspup genomen daar tussenin in de verwachting van 'komt wel weer goed', maar realiteit is dat die nooit meer zo mobiel en actief is geworden als daarvoor. Nog steeds heel actief, maar deze hond krijgt echt niet de beweging/training die hij eigenlijk nodig heeft, want dat kan fysiek gewoon niet meer.
Ik zou ook voor een herplaatser gaan en als het per se een pup moet zijn inderdaad een minder intensief ras dan een van de herders.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Loslopen
Beer loopt nagenoeg nooit los. Hij heeft namelijk poep in zijn oren als het ergens te leuk is (en veel dingen zijn leuker dan ik ben). Hij loopt alleen los in een bepaald gebiedje in de polder, met links en rechts een hek en prikkeldraad. Dan durf ik hem wel los te laten, hij komt dan terug op het fluitje en er is verder niks daar. Een deel van het jaar staan er schapen, dus dan kan hij daar zeker niet los. Wel loopt hij vaak aan een 10 meter lijn een beetje te scharrelen. Ik kan me voorstellen dat dat voor veel eigenaren heel saai of zielig klinkt, maar het is gewoon niet de hond om gezellig los in het bos te lopen. Kan me voorstellen dat veel honden echt intens genieten van los rennen en dat ze dat echt nodig hebben, en ik 'mis' dat af en toe ook wel een beetje, dat gemak van een hond die over het algemeen normaal omgaat met andere honden en die je met een wat geruster hart los kan laten.
Aurelia schreef in
Loslopen
Ja, Jill loopt los, het liefst zo veel mogelijk. In principe niet in de bebouwde kom (mag ook niet, maar heel af en toe doe ik het 's avonds om te trainen). Verder in losloopgebieden en in een paar wandelplekken in de omgeving waar het officieel niet mag, maar waar het gewoon is dat de buurtbewoners het doen en waar geen wild is dat opgejaagd kan worden. (jaja die bestaan). In die laatste plekken alleen als er geen andere mensen in de buurt zijn; zodra er mensen aankomen met of zonder hond, roep ik haar bij me en gaat ze aan de lijn.
Ze heeft niet echt jachtinstinct (tenzij er recht voor haar neus een vogeltje of muis wegschiet), dus ik ben niet echt bang dat ze achter wild aangaat. Zeker niet ver weg van ons. Maar ze gaat wel heeeel graag naar andere honden/mensen toe en dat mag ze van mij alleen in een gebied waar ze officieel mag loslopen. Dan nog komt ze altijd mee als wij weg gaan (of de andere mensen). We hebben echt nog nooit een issue gehad dat ze niet mee wilde of wegliep oid. Dat is wel heel fijn; van tevoren had ik dat niet verwacht omdat ze toch grotendeels terrier lijkt. Maar wat er ook in zit, het is super aanhankelijk en wil beslist niet ver weg van ons. Ze is wel razendsnel dus ze kan wel heel snel een best lange afstand overbruggen om een andere hond te begroeten en dan weer terug te komen. Dus vandaar dat ze dat alleen in losloopgebieden mag. Ze is wel een klein beetje aan het puberen maar ze luister eigenlijk toch echt wel goed hierin. Dat kan ook omdát we het oefenen, denk ik.
Buiten de bebouwde kom langs de dijk gaat ze ook los; dat mag en kan ook veilig, want ze blijft in de buurt, gaat niet de dijk op etc.
Aurelia schreef in
Geen band met hond
Hoe kun je nou in één week een band krijgen met wie of wat dan ook? Mensen doen er langer over om een band te ervaren met hun pasgeboren kinderen
Kijk over een jaar nog es. Waarschijnlijk kun je hem dan al nauwelijks meer missen, laat staan over 5 jaar ofzo.
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
Geen band met hond
Ja, dat is normaal hoor.
Ik heb bij de ene hond wel meteen die spark, en met de ander komt dat veeeel later. Vaak duurt het bij mij langer met de makkelijke hondjes, waar ik minder ''werk'' in hoef te steken. Maar het komt altijd
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Bedankt voor je uitgebreide reactie. Hou je ons hier op de hoogte over het opgroeien van Loa? En veel foto's maken. Zo klein als ze nu is, wordt ze nooit meer.... Heel veel plezier en gelukt gewenst met haar. "
jantien
Graag gedaan. Ga ik zeker doen. Ze ligt hier nu als een kleedje naast mijn voeten....
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Wat een beeldschone pup zeg. Nog nooit van een Yakutian Laika gehoord. Komt de hond uit NL? Heb je ervaring met dit ras? (Ik lees op www : 13 redenen om géén Yakutian Laika te kopen....). "
jantien
Thanks. Ik zal even e.e.a. toelichten. Ik woon in Frankrijk en deze pup komt ook uit Frankrijk. Ik ben er enkele jaren bekend mee. Ze zijn best wel zeldzaam te noemen, dus geen verdere persoonlijke ervaring. Ik heb er heel veel over gelezen en zit ook bij meerdere YL groepen (als ook Samojeed) op Facebook. Ik heb even die link gelezen die je hebt geplaatst en er zijn zeker dingen waar je rekening mee moet houden, maar veel punten herken ik ook van onze Duitse herders. Die jagen ook en voor wat ik nu gemerkt heb van Loa is dat ze minder bijt dan de 3 (Oud)Duitse herders die we (gehad) hebben. Vooral werklijn Duitse herder. Speel met een balletje en kijk maar uit voor je handen als ze buitgericht zijn, zoals die van ons. ;)Mijn vriend loopt hard en hij gaat haar meenemen als ze wat ouder is. Misschien dat ik nog een step ga kopen, maar eerst maar eens zien hoe ze zich ontwikkeld. Ik zit ook aan agility te denken, omdat ze goed trainbaar zijn. Heel waarschijnlijk ga ik wel een GPS aanschaffen voor haar, zodat ik haar weer terug kan vinden, mocht ze er tussenuit piepen. Moet wel zeggen dat onze (Oud)Duitse herder(s) ook altijd aan de lange lijn loopt/liepen, vanwege jagen. Moeilijke eters? Geen rust? Ook nog niets van gemerkt, maar ze is natuurlijk nog maar een paar dagen bij ons. Ik ben me heel bewust van het feit dat het een werkhond is. Maar eigenlijk vind ik haar stukken, maar dan ook echt stukken rustiger dan onze (Oud)Duitse herders. De schrijfster heeft het ook over buiten leven. Als ik lees en zie aan Loa hoe aanhankelijk ze is en hoe graag ze bij ons is en ook wat ik zie en lees van anderen in YL betwijfel ik dit. Dit zal voor sommige YK's misschien het geval zijn, maar dit zie ik echt NIET terug in Loa (en als het nodig zou zijn, dan is die mogelijkheid hier aanwezig met ruim 4200 m2 aangrenzende tuin). Ze heeft hier sowieso dus al meer vrijheid dan in een gemiddelde Nederlandse tuin. Tenslotte heeft deze persoon het over: Koop geen mix. Nou, ik snap dat je het niet wilt promoten, maar Loa is een heerlijke pup en ze heeft al onze harten gestolen. Daarbij zijn er (zoals de schrijfster ook benoemd) tussen individuele honden ook verschil in van karakter. Ik begrijp dat ze dit schrijft als dit haar ervaring is met het ras (zo staat het ook in de omschrijving) en dat ze mensen wil waarschuwen die alleen maar voor dit ras zouden kiezen vanwege een bepaald uiterlijk, wat vast ook gebeurd. Maar zoals ik al aangaf weten wij heel goed waaraan wij beginnen.
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
" Schattig poolhondje , die kan straks voor de slee. "
Alaska's Finest!
Mijn vriend gaat haar later meenemen met hardlopen. Misschien dat ik ook nog een step koop, maar dat is nog niet zeker. Tot nu toe is ze eigenlijk behoorlijk relaxed.
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Gefeliciteerd met de uitbreiding! Wat fijn dat het goed gaat samen!
Mireillevdw schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Zaterdag hebben we onze nieuwste aanwinst Loa opgehaald. Zij is een kruising tussen een Yakutian Laika X Samojeed. Wat een heerlijke pup is ze! Ook samen met onze Oudduitse herder Varghoss gaat het super!
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
Spieren kweken
Met Jamie doen wij hydrotherapie icm oefeningen op een balansbord/schommel. Leren balans houden vraagt ook veel van de spieren en is in principe een makkelijk te controleren oefening. Wij vragen dan ook af en toe een ''poot'', waardoor hij dan op 3 poten moet balanceren.
Hydrotherapie is niet zwemmen natuurlijk, maar wel op de loopband in water. Dit is lauwwarm water, koud water slaat meteen op de spieren en heeft een negatief effect. Met de loopband worden verschillende snelheden gevraagd, naar wat de hond aan kan natuurlijk. Jamie is 6 keer geweest en vooraf en nu is echt een wereld van verschil. Mensen zien niet eens dat hij iets mankeert, zo soepel loopt hij!
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Sniffen en in de ankers
Ik snap dat de wandeling er is voor de hond en ben het ermee eens dat een hond moet kunnen snuffelen, maar wanneer gedrag obsessief wordt dan is het voor niemand meer leuk. Niets mis dus met begrenzen, of het aanleren van 'volg' en 'vrij' (of maak er een ander woord van), of de hond tijdens wandelingen regelmatig opdrachten te geven zodat ze haar focus verlegt van obsessief snuffelen naar de opdracht. Zo'n opdracht kan voor zo'n hond zelfs heel leuk zijn; iets zoeken (met een doel) en terugbrengen, apporteren, ergens omheen lopen, ergens op gaan staan, aandachtsoefeningen, passen versnellen en dan stilstaan etc. Dat zijn allemaal dingen die labradors graag doen en die goed aan te leren zijn. De hond gewoon taakjes geven dus, en daarna weer vrij.
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
budget opties
Persoonlijk vind ik dit een fijne website:
https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken
Wij zijn een tijd geleden ook over gegaan op goedkoper, wij voeren nu Concept for Life. Daar zijn onze honden erg tevreden over. Wij ook. Mooie glanzende vacht, niet teveel ontlasting en ze blijven goed op gewicht.
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
bloed nemen zonder prikken
De Freestyle Libre wordt regelmatig op dieren geplaatst, maar is wel een dure optie. Verder zul je wel insuline moeten blijven prikken, daar is geen ontkomen aan.
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
Metrobactin
Hoi hoi,
Zeker aan de fokker vragen waarom ze dit krijgen. Ook belangrijk (omdat sommige fokkers nog wel eens zelf gaan dokteren), vragen of dit voorgeschreven is door de dierenarts. Gebruik tijdens lactatie wordt ook afgeraden, dus ik vind het nogal heftig dat de pups dit zelf toegediend krijgen, maar ook in hun systeem krijgen via hun moeder.Voor zo ver ik weet wordt dit nóóit preventief gegeven. Dan zou je eerder aan een Panacur denken, dat is een ontworming die ook eventuele giardia aanpakt. Van giardia hoeft een hond trouwens niet ziek te zijn, sommigen krijgen nooit klachten (maar zijn wel besmettelijk voor andere dieren).
Aurelia schreef in
Welke kleur is dit?
De haren zijn niet onderaan wit en bovenaan donker. Ze heeft een lichte wollige ondervacht. En donkerbruin dekhaar. Als ik het zo zie op de foto's tenminste. En een gewone red tri :) Prachtige kleur!
Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin schreef in
Welke kleur is dit?
Zo te zien heb je een red-tri. Een tricolor is zwart, bruin en wit. Een red tri is donker(der) bruin/rood, bruin en wit.
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Wow, 9 jaar!
Hoera! Ik zou het bijna vergeten te delen, maar... Beer is 9 jaar!
Wat zijn de afgelopen 9 jaren snel gegaan!
Een kleine fotosamenvatting:
Samen in Frankrijk
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/366353311_6586930811390014_7973997868324975334_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=rRH3morXhVUQ7kNvgF1qhkU&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=ARQ86iNeXAEApq5eklJyese&oh=00_AYAjUGAUS99qnTfCVwHb4iY1rDDdutbqY4RomDp-NXOcbQ&oe=67072E56
Veel wandelen
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/329205520_725175182444178_9068208445276757991_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=cimGegNxPXEQ7kNvgH-UG71&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=AHfpAZukToib_4sOoyL7dJz&oh=00_AYAroQbktphYJ2VWARcG0qSpf4SYk6iOTigntD4OSLr_Ug&oe=67072C24
Languit op de pont
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/312876245_5672424132840691_3252293787212239895_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=JZWJIUi_wvkQ7kNvgHlb9K-&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=AY6Kp13fnxbnGbVgm_4AQWM&oh=00_AYBrqz5czuwWZAfcGasJQBpssWO9twKkTaybNpVapI4FUw&oe=67073D89
Samen relaxen
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277771621_5119550001461443_3878858100326414169_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=fjHNEDz8VckQ7kNvgG8pDNO&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=A9y0hU1UXGIAsEFUVT7xirX&oh=00_AYBOc_wLFM9_7kz0RKep985yzBcSx_6d5XcgW2ZHh58QeA&oe=67074952
Zweetwerk
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/244380699_4504530512963398_1262421810399754344_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=FVr3C61jbtkQ7kNvgFn59kC&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=AtAyGFPVBLFmPLGcYPrvHrQ&oh=00_AYARR6cdU6XlUMoRqd8equ2-HUUF-HAGI8wnyO8ijKFl6g&oe=67073FE0
Vrienden maken
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/158557873_3889052981177824_4296656502074703869_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=7b2446&_nc_ohc=E75OB-jGDaUQ7kNvgHMlOrR&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&_nc_gid=Aq5qvRomHsqtmPDcUhAnKPP&oh=00_AYD_01D0HlAi0zjGmDtScdNydRdN8NEnLORkR2DkXCO8lQ&oe=6728FB23
De liefste
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462122492_8506904716059271_3014535148010617721_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=PzlxoYkQPv4Q7kNvgEqsV7_&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&_nc_gid=AxKMvBI8Ors3X1TJr11uoBP&oh=00_AYA_TPaz5y90gA_44vGXWeaJUh-moQSgffUBMbivaxjZMw&oe=670750E8
Op naar hopelijk nog vele jaren lieve vriend!
Aurelia schreef in
Puppy orientatie; Stabij of Aussie?
Aussies zijn niet voor iedereen, maar klinkt alsof eentje het bij jullie wel goed zou kunnen vinden! Ik zou ook wachten tot je oude dame er niet meer is. Het is nogal wat om tijdens je laatste fase al 'vervangen' te worden. Dat jij niet meer mee kan op een wandeling maar de nieuwe hond wel. En veel oude honden zijn vastgeroest in hun gewoonten en vinden het heel moeilijk om opeens een ander ritme te krijgen, hun ruimte te moeten delen, etc. Ik zou het risico niet lopen dat zij een minder fijne oude dag heeft.
Dat gezegd hebbende denk ik dat je het beste gewoon bij fokkers van beide rassen op bezoek kan gaan en kan gaan kijken hoe het klikt met het ras maar ook met de ouderhonden in kwestie. Want lijnen maken nogal uit! Aussies kennen bijv heel verschillende types - familie van mij heeft ze en fokt af en toe een nestje, en we kunnen zelfs binnen deze lijn enorme verschillen zien gebaseerd op de vaderhond. In mijn ervaring zijn het fysiek enorme knuffelhonden, heel sociaal en actief, maar dat geldt dus beslist niet voor alle aussielijnen.
Dus ik zou zeggen, geniet van de voorpret en geniet ook van de laatste jaren met je lieverd. <3
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Goede kennel maltipoo
" Ook Met een bedrijf hoeft niets mis te zijn, mits enzv, wat ik hierboven gezet heb. Ik heb een vriendin die fokt met drie rassen, rashonden, met testen, stambomen en goede karakters. Ik zou er zo een hond halen, perfecte pups levert ze af. En ja ook wel eens twee nesten tegelijk, maar alle tijd ervoor. Wat is daar fout aan? Iedere fokker moet tegenwoordig geregistreerd staan, opleiding hebben, enzv. En dan heb je al snel , wat men noemt een bedrijf met een naam, Maar als ik op de site kijk van ts. Dan kruisingen met inderdaad de cavelier........ zijn die getest op hersenproblemen en hartproblemen? Ik kan daar geeninfo over vinden, en dat vind ik slecht, is bv Ook de zoveelste generatie nog getest?Hier gaan bij mij alle alarmbellen af, ook omdat je de pups te kust en te keur hebt. Waar komen ze vandaan? Een verhaaltje is snel verteld en geschreven op internet. "
Ineke2
Er staat op hun website letterlijk 'wat begon als hobby ontwikkelde zich naar het bedrijf.' Dat noemt men op dit forum normaal gesproken broodfok, dus dat zou ik niet willen goedpraten. Maar het grootste probleem vind ik inderdaad verder het gebrek aan informatie over gezondheid en ook over huisvesting. Beste wat TS kan doen is contact opnemen om de leefomstandigheden te zien en de gezondheidsuitslagen te bekijken...
Hannah & Bink† en Beertje schreef in
Goede kennel maltipoo
Tja, het is een bedrijf.. De vraag is of er dan voldoende tijd aan de moederhonden en pups besteed wordt. Eén nest is al heel veel werk, en zij hebben er ook nog eens meerdere tegelijk. Er is op de website ook niets te vinden over de gezondheid. Er staat dat de honden wel getest zijn, maar waarop dan? Goede fokkers zijn er trots op dat hun honden getest zijn op erfelijke afwijkingen (denk aan DNA testen, oogtesten, röntgenfoto's) en schrijven daar dan ook over, maar op deze website staat verder niets. Mocht je er een pup halen, vraag dan of ze je alles kunnen laten zien. 2500 euro voor een kruising waar verder niks over bekend is, hm, erg duur.