HondenPage baasje Leanne
Wat schreven de vrienden van Leanne op het forum
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Lang geleden dat ik hier wat gepost heb, maar ik hoop dat jullie met me mee willen denken en ervaringen willen delen.
Onze Newfoundlander Yuna is inmiddels ruim 11 jaar oud. Een leeftijd waarvan we nooit verwacht hadden dat ze die zou halen, omdat ze al haar hele leven gezondheidsklachten heeft. We hebben haar op 2-jarige leeftijd als herplaatser gekregen en ze is in het verleden ernstig verwaarloosd, waardoor ze chronische ontstekingen aan haar oor heeft overgehouden. Daarnaast heeft ze al langere tijd last van korstvormingen op haar huid. Dingen die we met medicatie redelijk onder controle kunnen houden, maar waar ze wel last van heeft. Deze last uit zich in krabben, schuren, en sleetje rijden over de vloer. Ook is de laatste jaren haar achterhand een stuk zwakker geworden.
Een ruime maand geleden plaste ze ineens in huis, terwijl ze altijd goed zindelijk was. Ze was heel onrustig, hijgde enorm en wilde niet meer gaan liggen. We zijn toen met spoed naar de dierenarts gereden, in eerste instantie omdat ik bang was voor een baarmoederontsteking. Daar aangekomen is een echo gemaakt en bleek ze last te hebben van blaasstenen. We hebben toen een medicatiekuur meegekregen en speciaal dieetvoer, om te kijken of dit zou aanslaan.
De medicatie had snel effect, het voer wilde ze op een gegeven moment niet meer eten. Na afloop van de kuur kwamen helaas de klachten weer terug. De behandeling is toen herhaald, maar helaas met hetzelfde resultaat. Het is dus waarschijnlijk een variant die enkel met een operatie te verwijderen is.
En nu komt natuurlijk de grote vraag... moeten we dit nog doen bij een hond van deze leeftijd en deze conditie? Het schijnt een vrij intensieve operatie te zijn, waarbij de hele buik opengesneden dient te worden en waar een wekenlange revalidatie aan vast hangt.
En nu hoor ik jullie denken: "als je jezelf die vraag stelt, weet je het dan niet eigenlijk al?". En dat klopt, een paar dagen geleden had ik, samen met mijn vriend, de knoop al min of meer doorgehakt. Haar ogen straalden geen plezier meer uit, ze kon nauwelijks nog kleine stukjes mee wandelen. Maar gisteren zijn we naar het strand geweest en was ze helemaal in haar element, toen heeft ze zelfs meer dan een uur (!) zonder al te veel problemen mee gelopen. Buiten dat wij haar natuurlijk niet kwijt willen, ga je dan toch denken: "moet ik haar dat soort mooie momenten ook al ontnemen, voor iets wat in principe operabel is?"
Ooit heeft iemand tegen me gezegd: "schrijf 3 dingen op die je hond echt leuk vindt om te doen, en als die dingen wegvallen, weet je dat het tijd is". Maar die dingen (wandelen in buitengebieden, snacken, trainen) zijn er allemaal nog. Aan de andere kant zijn er ook de andere gezondheidsklachten, die niet met een operatie weggehaald kunnen worden.
Daarom mijn vraag aan jullie: zijn er leden die hun hond aan blaasstenen hebben laten opereren? Hoe heftig was de operatie? Hoe lang duurde de revalidatie? Is het, naar jullie mening, nog haalbaar bij een grote hond van 11 jaar oud?
En voor degenen die geen persoonlijke ervaringen hebben met de operatie; wat zouden jullie beslissen in mijn situatie?
Ik vind dit zo'n gruwelijk moeilijke keuze. Ik wil de beste keuze maken voor Yuna en daarin niet egoïstisch zijn, maar ik weet gewoon niet wat de beste keuze is. Ergens weet ik dat de risico's rondom een mogelijke operatie mogelijk niet opwegen tegen de tijd die ze, puur gekeken naar haar leeftijd, nog heeft. Maar aan de andere kant voelt dit niet als het goede moment om haar te laten gaan, omdat ze toch nog zoveel goede momenten heeft.
We gaan sowieso deze week nog met haar naar de dierenarts om daar te overleggen, maar ik hoop dat jullie persoonlijke ervaringen de keuze iets makkelijker maken.
Alvast bedankt!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Supplement bij gewrichtsklachten?
Hallo HP'ers,
Het is inmiddels een flinke tijd geleden dat ik hier iets gepost heb, maar ik wil graag naar jullie ervaringen vragen.
Yuna, onze Newfoundlander, is inmiddels 10 jaar oud en we gaan steeds meer zien dat ouderdom met gebreken komt... zo heeft ze de laatste periode veel moeite met opstaan, waardoor we het vermoeden hebben dat er sprake is van (enige mate van) artrose. We gaan binnenkort met haar naar de dierenarts en gaan daar ook om advies vragen, maar ik wil op voorhand zelf al wat onderzoek gedaan hebben.
Ik ben aan het kijken of ik Yuna misschien kan ondersteunen door een supplement toe te voegen aan haar voeding. Echter is er zoveel op de markt waarvan beweerd wordt dat het kan helpen bij gewrichts/artrose-klachten, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Met Primeval Gelatinaat zijn we enigszins bekend, maar mijn oog is ook gevallen op Excellent Dog Mobility Plus.
Hebben jullie ervaringen met deze producten? Of zouden jullie misschien nog een ander supplement aanbevelen?
Alvast bedankt!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Rust gevende middelen
Misschien is een Thundershirt ook het overwegen waard?
https://www.medpets.nl/thundershirt-hond/
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Toekomstige Rassen
Mijn grote liefde is en blijft de Rottweiler:
(met natuurlijk m'n eigen trots als absolute nummer 1)
Andere rassen die nog op mijn 'potentiele-aanschaf-lijstje' staan:
1. De Mechelse Herdershond
2. De Chodsky Pes
Maar er komt toch zeker ooit (nog) weer een 'beer', zoals een Newfoundlander, Leonberger of Sint-Bernard.
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Met de Malamutes door de Balkanbergen: laatste update p.2
Gaaf! Geweldige foto's ook!!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Animal Event 2018! Het is weer tijd!
Ik ben er zaterdag (zonder hond) :-D
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Welke rassen zouden jullie graag nog eens aanschaffen?
Mijn hart is verknocht aan de Rottweiler. Ik denk dan ook dat ik altijd een Rottie in huis zal hebben. <3
De Newfoundlander staat natuurlijk ook nog altijd hoog op m'n lijstje, maar ik zou in de (nabije) toekomst eerder voor een typische "werkhond" kiezen. Al een tijdje ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden om ooit een Mechelse Herder, of eventueel een Chodksy Pes, aan te schaffen.
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
a
Helaas de andere kant van Nederland, maar anders had ik een heeeeeeeeele actieve hond voor je gehad O-)
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
huid probleem bij waldo ..p 25 ..alweer een jaar...
Jemig, ik was hier ook al een tijdje niet echt meer geweest en nu lees ik dit bericht... met een brok in m'n keel. Wat een ontzettend moeilijke periode, maar wat ongelooflijk fijn dat hij op zijn meest vertrouwde plekje in alle rust mag gaan. Heel veel sterkte en kracht toegewenst!!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Hoeveel
https://www.hondenpage.com/foto/foto/423034.jpg
Twee, een Rottweiler (4 jaar oud) en een Newfoundlander (8 jaar oud).
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Braken door stress?
Hallo HP'ers,
Ik ben alweer een tijdje niet heel actief geweest op het forum, maar ik zou toch graag jullie ervaringen horen.
Nika (onze Rottweiler van 4 jaar oud) geeft behoorlijk snel over. Wij wijten het aan stress; het gebeurt vaak als de bel gaat, als iemand van ons thuiskomt of als er een andere "stressfactor" aanwezig is. Zelden tijdens het spelen, nooit tijdens het wandelen. Toen we (voorafgaand aan haar knieblessures) nog intensief met haar in de hondensport actief waren, gebeurde het ook weleens. Soms braakt ze haar complete maaltijd uit, meestal zijn het kleine beetjes gal of water. Daarnaast heeft ze ook last van reverse-sneezing; het stopt vaak binnen een paar seconden weer, maar volgt regelmatig op het overgeven.
Een tijd geleden heb ik erover al eens navraag gedaan bij onze dierenarts; hij legde de oorzaak in het feit dat Nika een hele drukke/werklustige hond is en zag er niet zozeer kwaad in. Toch zit het me niet helemaal lekker, daarom wil ik vragen of er meerdere mensen zijn met dergelijke ervaringen? En hebben jullie tips wat ik ertegen zou kunnen doen?
We denken er sterk over om Nika op korte termijn te laten steriliseren, omdat ze ook behoorlijk schijndrachtig is en ze daar zelf veel hinder van ervaart. Nu is sterilisatie voor mij altijd een 'verboden' onderwerp geweest, omdat ik weet dat (zeker Rottweilers) er qua gedrag enorm onder kunnen veranderen. Wat denken jullie, zou ze door een sterilisatie juist wat rust in haar koppie kunnen krijgen of zal het eerder de andere kant op slaan?
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Ik waak hier!
Zo gaaf!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Geschikte waakhond
Ik sluit me aan bij Stevie. De eerste vraag die in mij opkomt is dan ook: "Wat heb je de hond verder nog te bieden?"
Willen jullie lange wandelingen gaan maken? Een sport doen? Ben je bereid om de hond de nodige uitdaging te geven? Of is het enkel de bedoeling dat hij het erf bewaakt en 's avonds in z'n buitenhok slaapt? In dat laatste geval, doe het alsjeblieft niet. Een hond kan wel degelijk uitdaging halen uit bewaking, maar je maakt mij niet wijs dat er ook maar een enkel ras is wat enkel daarvan gelukkig wordt.
Danny,Bella en Spoeki schreef in
Vaccineren
" Waarom zo agressief?
Niemand zegt toch wat jij met jouw hond moét doen?
Maar je bent zelf dit topic gestart met het verzoek dat je graag wilde weten hoe wij over vaccinaties denken. Waarom dan boos worden als mensen antwoorden op je vraag en hun mening geven? "Alaska's Finest!
Sorry maar het is niet mijn bedoeling om aggresief over te komen, maar het is wel mijn manier om een gepast antwoord te geven met dezelfde lading die Yooop voorheen gaf! Volgens jullie was dit wel netjes?
Dit was zijn reactie.
wat een onzin. en typisch het geroeptoeter van iemand die in een westers geindustrialiseerd land woont. waar de gezondheidszorg tiptop in orde is, en mensen zo verwend zijn, dat ze hele fb-groepen kunnen oprichten om zich te beklagen over chemische stoffen in vaccinaties waar ze niet of nauwelijks verstand van hebben
en het mooiste is, dat diezelfde mensen, als eerste bij de GGD op de stoep staan, om zichzelf helemaal te laten vollopen met farmaceutische producten, als ze op vakantie gaan naar Afrika, als ze in India zijn gebeten door een (niet gevaccineerde) zwerfhond met rabies of als hun kind in het kinderdagverblijf ziek is geworden van een niet-gevaccineerde soortgenoot
Ik vond de reactie erg kinderachtig om mensen die het niet met Yooop eens zijn direct een etiket te geven en diezelfde mensen als eerste bij de GGD staan. Hierop gaven jullie geen reactie en was in jullie beleving een antwoord zonder lading!
Al bij al heb ik geantwoord op de manier hoe Yooop dat zelf ook deed dus ik heb met mijn antwoord geen probleem!
What goes around comes around
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Betaalbare KVV
Mijn ervaring met Tammenga is op zich positief; maar omdat er behoorlijk veel bot in zit, vonden ze het hier niet zo'n succes.
Ik voer een combinatie van Tinlo en Kiezebrink als basis; af en toe afgewisseld met Meat4Dogs of andere merken. Ben gemiddeld 100 euro per maand kwijt voor een hond van 40 kg.
Danny,Bella en Spoeki schreef in
Vaccineren
" het is ook actueel in de humane geneeskunde
http://nos.nl/artikel/2179448-weer-minder-inentingen-rivm-waarschuwt-voor-mazelenuitbraak.html
"Joop
Daar komt meneer broodje aap met bewijs van NOS! Die verkondigen dezelfde waarheid (leugens) als Mark Rutte.Ik ga niet met mensen in discussie die klakkeloos alles aannemen wat ze op televisie horen of zien! Jij was toch de persoon die beweerde dat niet inenten gevaarlijk is en met als argument dat rabies dodelijk is. Ik heb nieuws voor je er heerst al jaren geen rabies oftewel hondsdolheid in ons land, dus leg mij even uit waarom ik mijn hond zou moeten enten tegen rabies? Ik denk als je een pup of je hond 1 keer verliest door het inenten dat je verder gaat kijken dan je neus lang is. Je doet het overkomen alsof je alle wijsheid in pacht hebt!
Danny,Bella en Spoeki schreef in
Vaccineren
Hier een film waarin echte specialisten praten over vaccinatie`s een echte aanrader! https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A
Danny,Bella en Spoeki schreef in
Vaccineren
" enig idee hoeveel honden (en mensen!) er jaarlijks sterven door niet te vaccineren?
en op facebook staat een hoop onzin. als ik dat allemaal moet geloven, dan is bij iedere hond die ziek wordt, een vaccinatie (of ander "chemisch" product) de boosdoener "Joop Heb jij bewijs dat vaccinatie`s wel werken? Het lichaam van een hond of mens heeft een eigen afweer systeem dat zich goed zelf kan verdedigen indien het schoon voedsel en in hygienische omstandigheden leeft! Alle enge ziektes waar de mens voor word ingeent zijn nog voordat we schoon water en open riolen hadden! Heb jij je ook al eens verdiept welke mensen het gezondst zijn? Zijn het de mensen die geent zijn of de mensen die nooit een spuit hebben laten zetten met kwik er in?
Danny,Bella en Spoeki schreef in
Vaccineren
Beste mensen,
Ik heb nogal een probleem met het jaarlijks vaccineren van een hond! In veel gevallen word er over gevaccineerd en jaarlijks sterven hierdoor vele honden of ze houden er blijvend letsel aan over. Ik wil u daarom vragen deze facebook pagina eens te bekijken en te lezen.Deze gaat over vaccinatie`s en complicatie`s. https://www.facebook.com/groups/322967551247441/
Graag wil ik weten hoe u over vaccinaties denkt!
Danny,Bella en Spoeki schreef in
komt dit ooit nog goed
Yooop
Mag ik vragen of u al eens collodiaal zilverwater heeft gebruikt? Mijn ervaring is dat veel mensen die commentaar op collodiaal zilverwater hebben, het middel zelf nooit hebben gebruikt. Hoe kan ik oordelen over een wijn die ik zelf nog nooit heb geproeft? Omdat u aangeeft dat er veel rotzooi tussen zit gaf ik al aan dat u Collodiaal zilverwater van Crystal Clear kunt kopen in mijn beleving werkt die het beste!
Danny,Bella en Spoeki schreef in
komt dit ooit nog goed
Sorry maar collodiaal zilverwater mag alleen bij infecties gebruikt worden? Dat is niet waar en zeker kan honing en collodiaal zilverwater samen gebruikt worden! Ik heb in het verleden hier ook al eens het middel collodiaal zilverwater aangehaald en dit waren de reacties! http://www.hondenpage.com/hondenforum/105217/collodiaal-zilver-natuurlijke-antibiotica?volgorde=0#div2079274
Danny,Bella en Spoeki schreef in
komt dit ooit nog goed
" Nou ....zonder bijwerkingen? Het dood net zoals AB alle bacteriën, dus het is een goed middel bij goed gebruik, het is niet zo van baad het niet dan schaad het niet.
Ook bij gebruik van collodiaal zilverwater word probiotica aangeraden om de goede bacteriën weer op peil te krijgen. "yooop
Dan bent u niet goed op de hoogte van collodiaal zilverwater!! Het dood alleen schimmels en bacterien en kan hierdoor zonder problemen oraal worden ingenomen. Eventueel is er ook Zalf met collodiaal zilver er in verkrijgbaar!Mensen geloven maar al te graag dat artsen weten wat ze doen. Ze moeten werken volgens een bepaald protocol dat ze hebben geleerd een hond van 5 kilo krijgt de zelfde vaccinaties hoeveelheid als een hond van 70 kilo!Hierdoor sterven jaarlijks vele honden!Risico’s van vaccineren
In de loop der jaren is duidelijk geworden dat vaccinaties niet alleen maar voordelen hebben. Ze kunnen ook mogelijke andere gezondheidsrisico’s met zich mee brengen doordat het immuunsysteem herhaaldelijk op onnatuurlijke wijze wordt geactiveerd. Bovendien wordt er met de cocktailvaccinatie vaak tegelijkertijd tegen verschillende ziekten gevaccineerd. Helaas komt het ook veel voor dat dieren die niet helemaal gezond zijn ingeënt worden.
Het lichaam moet in deze gevallen op verschillende fronten tegelijk reageren waarbij er dingen mis kunnen gaan. Daarbij moet rekening gehouden worden met dat een bezoek aan de dierenarts voor de meeste dieren veel stress oplevert. Dit heeft ook een negatief effect op het afweersysteem.
Meestal zijn schadelijke gevolgen pas merkbaar op de langere termijn zoals de ontwikkeling van auto-immuunziekten, allergieën, en kanker. Soms zijn de reacties sneller te zien: diaree, braken, anafylactisch shock, toevallen of koorts. Artsen worden omgekocht om bepaalde producten te promoten! Hier nog een stukje waar geen enkele arts het over heeft! https://dierbewust.nl/teken-bij-honden/nadelen-chemische-bestrijdingsmiddelen-teken/
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Honden in bed: voor of tegen?
Hier mogen ze overal komen, behalve in de slaapkamer. Om de volgende 2 redenen:
1. Dan blijft er voor ons amper ruimte meer over O-)
2. We hebben een nieuwe boxspring gekocht, die ik toch echt even netjes wil houden (en met een druktemaker als Nika is dat niet echt een combinatie)
De bank is daarentegen wel toegestaan... ;)
Danny,Bella en Spoeki schreef in
komt dit ooit nog goed
Als ik u was dan ging ik direct een flesje collodiaal zilverwater bestellen of kopen van het merk Crystal Clear, dit omdat dit in mijn ogen de beste kwaliteit is! U hond zal er direct van opknappen de jeuk verdwijnt en het is een natuurlijke antibiotica dat veel beter werkt als wat de doctor heeft zonder bijwerkingen! Kijk hier voor de beschrijving van Collodiaal zilverwater: http://www.anthemis.nl/info/colzilv.htm
Ik wens u heel veel sterkte met de pup!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Portfolio modellen gezocht
Wij wonen in Eindhoven, maar ik wil ook best een keer die kant op komen (of halverwege afspreken). Ik heb een Rottweiler met een enorme pretbek in de aanbieding, en eventueel ook een senior-Newfoundlander :-)
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Project voor mijn studie
Ik heb 'm voor je ingevuld. Succes!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Nieuwe pup, geen klik... :(
Ik kan mezelf ook aan dit rijtje toevoegen. Of althans, gedeeltelijk.
De fokker heeft Nika voor ons uitgekozen, omdat de pup die we eerst zouden krijgen, een lichamelijke disfunctie bleek te hebben. En Nika was in het nest het pupje 'wat overal sneaky tussendoor kroop', heel eigenzinnig.
Bij thuiskomst zette ze het direct op een gillen toen ze Yuna voor 't eerst zag. Ze was net een speenvarken, ik ben zelfs een moment bang geweest dat omwonenden de dierenambulance zouden bellen. En ook de periode erna was niet zoals ik me voorgesteld had; Nika was geen hele moeilijke pup, maar 's nachts krijste ze alles bij elkaar. Ik sliep dus maar amper en zat continue in de stress, wat mijn band met haar niet ten goede kwam. De fokker heeft zelfs gezegd dat we haar terug mochten brengen, toen ze merkte dat ik er helemaal doorheen zat. Toch heb ik dat nooit overwogen; Nika was mijn pupje en ik wist dat ik haar om een reden had gekregen.
En al snel werd mijn band met haar sterker en sterker. Nu, bijna 4 jaar later, zou ik echt niet meer zonder haar kunnen. Ze is vaak de enige die me kan opvrolijken als ik down ben, en haar gekke streken maken haar uniek. En werkelijk... inmiddels zou ik me geen betere hond kunnen wensen. En zij is ook helemaal gek op mij, dat merk je aan alles. Ik heb echt het gevoel dat we bij elkaar horen.
Moraal van het verhaal, met een quote van een bekende hondentrainer (wiens naam ik liever geen credits geef): "You don't get the dog you want, you get the dog you need."
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Iemand ervaring met het boek "Je hond opvoeden"?
Ik kan je zo meerdere boeken aanraden waar ik meer vertrouwen in heb dan in dit boek.
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Een aantal portretten
Heel gaaf!! Ik zou eigenlijk best wat meer informatie willen over de kosten van een tekening met kleurpotlood O-)
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Honden of pootjes sleutelhangers
Jammer dat het een Dobermann is, vond die namelijk wel leuk! Maar ga nog even nadenken over de Rottweiler-hanger. Heb je toevallig ook een voorbeeld van de Newfoundlander + Duitse en/of Mechelse Herder?