HondenPage baasje Ramona & Sanko & Laila
Wat schreven de vrienden van Ramona & Sanko & Laila op het forum
wolfsberoses schreef in
Het grote TROTS zijn topic!!
" je bent niet toevallig op vakantie buiten Noord Holland? "Liz Klopt ja, zat in Brabant. Sinds vrijdag weer in NH. Ons gespot?
wolfsberoses schreef in
Het grote TROTS zijn topic!!
Dit kent menig puber eigenaar vast wel. Na dagen te moeten dealen met zo’n draak van een puber, die van hond naar hond naar hond gaat “oooo zo gezellig jullie óók hier! O baas ik kan écht nog niet komen” en jij daar dan maar geduldig op staat te wachten. Want ja, we begrijpen het, ik als baasje ben gewoon even moet zo leuk als die gezellige hond die net zo van rennen houd als mijn puber. Na uuuuuren (ik overdrijf) komt dan eindelijk je puber, je moet vreselijk blij zijn want ze komt, ze is braaf, boos zijn doen we niet want anders gebeurd het straks weer. Hand koekjes er in, niet meteen aan lijnen. En hoppa, weg. We beginnen opnieuw.
Afijn! Maar dan, spontaan, is er zo’n omslag. We gaan weer een nieuwe fase in. Vol verwachting en ruim in je tijd begin je weer aan een wandeling. Het losloopveld is al in zicht en de puber, anders zo’n springend monster want het wilt zó graag kijkt me hoopvol in een pracht van een ‘naast’ aan. Niks getrek, braaf net een slappe lijn. Dan kriebelt er al een sprankje trots.
We zijn er, ze mag zo los. Er word al netjes gezeten. Gekeken. Gewacht. Klik. Los. Nog meer wacht (meer trotse sparkles) en gaat braaf op commando het veld in.
En dan staat ze heerlijk te wroeten, snuffelen, sprinten. Heerlijk tafereel. Komt er een andere gezellige hond en vrees je het ergste “daar gaan we weer..”
toch proberen, mooie lange luide fluittoon. Mijn puber, draak dat ze kan zijn, onderbreekt direct haar bezigheid en sprint in één rechte lijn naar me toe en gaat in een pracht van een “zit en kijk” voor je voeten. Ondanks die hond. Ondanks die muizen.
Hoe mooi is dat toch. Het verveeld nooit. Dan zwel ik op met trots hoor.
wolfsberoses schreef in
Husky en kat
Herkenbaar, hoort erbij.
Het kan heel goed, huskies en katten. Mijn vorige husky Pivka en onze kat Ben waren maatjes. Ben wandelde ook altijd met ons mee en dan besprong hij Pivka van achter elke struik, erg leuk spelletje. Pivka keek er op gegeven moment niet meer naar om. Alles ging ook zachtjes. Ze konden erg aandoenlijk zijn samen.
Ik heb nu een husky van 7 maanden, in het begin was het nog respect en zekere angst voor de kat. Later werd dat interesse en als meneer dan rent, nou, er achteraan! 4 maanden begon dat, die jacht trigger zo'n beetje.
Aan de lijn, die tip las ik al. Dat werkt zeer zeker en gewoon even een paar dagen goed er boven op. Geen contact, kijken mag. Reageren niet. Doet ze dat? Dat is knap, koekje erin.
Let dan ook zeker op de kat, die zijn hufterig genoeg om dat toch stiekem lekker uitdagend te gaan lopen doen want de pup mag niet en niemand zegt het tegen de kat maar ook juist de kat moet leren.
Blijf dat ook doen en laat ze niet helemaal alleen als jij er niet bij bent. Tot het echt helemaal smooth samen gaat en bij een rennende kat er geen interesse meer word getoond door je pup moet je er nog aan blijven werken.
Onderhand kunnen die van mij prima samen en word er uitgebreid geboend en gewassen, nog niet gespeelt Daar kan ons pubertje nog niet zachtjes genoeg voor doen. Het blijft opletten maar het gaat steeds beetjes beter. Ik ben optimistisch :-)
Veel plezier van je pupje, ze worden zo snel groot. Lekker genieten nog!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Lang geleden dat ik hier wat gepost heb, maar ik hoop dat jullie met me mee willen denken en ervaringen willen delen.
Onze Newfoundlander Yuna is inmiddels ruim 11 jaar oud. Een leeftijd waarvan we nooit verwacht hadden dat ze die zou halen, omdat ze al haar hele leven gezondheidsklachten heeft. We hebben haar op 2-jarige leeftijd als herplaatser gekregen en ze is in het verleden ernstig verwaarloosd, waardoor ze chronische ontstekingen aan haar oor heeft overgehouden. Daarnaast heeft ze al langere tijd last van korstvormingen op haar huid. Dingen die we met medicatie redelijk onder controle kunnen houden, maar waar ze wel last van heeft. Deze last uit zich in krabben, schuren, en sleetje rijden over de vloer. Ook is de laatste jaren haar achterhand een stuk zwakker geworden.
Een ruime maand geleden plaste ze ineens in huis, terwijl ze altijd goed zindelijk was. Ze was heel onrustig, hijgde enorm en wilde niet meer gaan liggen. We zijn toen met spoed naar de dierenarts gereden, in eerste instantie omdat ik bang was voor een baarmoederontsteking. Daar aangekomen is een echo gemaakt en bleek ze last te hebben van blaasstenen. We hebben toen een medicatiekuur meegekregen en speciaal dieetvoer, om te kijken of dit zou aanslaan.
De medicatie had snel effect, het voer wilde ze op een gegeven moment niet meer eten. Na afloop van de kuur kwamen helaas de klachten weer terug. De behandeling is toen herhaald, maar helaas met hetzelfde resultaat. Het is dus waarschijnlijk een variant die enkel met een operatie te verwijderen is.
En nu komt natuurlijk de grote vraag... moeten we dit nog doen bij een hond van deze leeftijd en deze conditie? Het schijnt een vrij intensieve operatie te zijn, waarbij de hele buik opengesneden dient te worden en waar een wekenlange revalidatie aan vast hangt.
En nu hoor ik jullie denken: "als je jezelf die vraag stelt, weet je het dan niet eigenlijk al?". En dat klopt, een paar dagen geleden had ik, samen met mijn vriend, de knoop al min of meer doorgehakt. Haar ogen straalden geen plezier meer uit, ze kon nauwelijks nog kleine stukjes mee wandelen. Maar gisteren zijn we naar het strand geweest en was ze helemaal in haar element, toen heeft ze zelfs meer dan een uur (!) zonder al te veel problemen mee gelopen. Buiten dat wij haar natuurlijk niet kwijt willen, ga je dan toch denken: "moet ik haar dat soort mooie momenten ook al ontnemen, voor iets wat in principe operabel is?"
Ooit heeft iemand tegen me gezegd: "schrijf 3 dingen op die je hond echt leuk vindt om te doen, en als die dingen wegvallen, weet je dat het tijd is". Maar die dingen (wandelen in buitengebieden, snacken, trainen) zijn er allemaal nog. Aan de andere kant zijn er ook de andere gezondheidsklachten, die niet met een operatie weggehaald kunnen worden.
Daarom mijn vraag aan jullie: zijn er leden die hun hond aan blaasstenen hebben laten opereren? Hoe heftig was de operatie? Hoe lang duurde de revalidatie? Is het, naar jullie mening, nog haalbaar bij een grote hond van 11 jaar oud?
En voor degenen die geen persoonlijke ervaringen hebben met de operatie; wat zouden jullie beslissen in mijn situatie?
Ik vind dit zo'n gruwelijk moeilijke keuze. Ik wil de beste keuze maken voor Yuna en daarin niet egoïstisch zijn, maar ik weet gewoon niet wat de beste keuze is. Ergens weet ik dat de risico's rondom een mogelijke operatie mogelijk niet opwegen tegen de tijd die ze, puur gekeken naar haar leeftijd, nog heeft. Maar aan de andere kant voelt dit niet als het goede moment om haar te laten gaan, omdat ze toch nog zoveel goede momenten heeft.
We gaan sowieso deze week nog met haar naar de dierenarts om daar te overleggen, maar ik hoop dat jullie persoonlijke ervaringen de keuze iets makkelijker maken.
Alvast bedankt!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Supplement bij gewrichtsklachten?
Hallo HP'ers,
Het is inmiddels een flinke tijd geleden dat ik hier iets gepost heb, maar ik wil graag naar jullie ervaringen vragen.
Yuna, onze Newfoundlander, is inmiddels 10 jaar oud en we gaan steeds meer zien dat ouderdom met gebreken komt... zo heeft ze de laatste periode veel moeite met opstaan, waardoor we het vermoeden hebben dat er sprake is van (enige mate van) artrose. We gaan binnenkort met haar naar de dierenarts en gaan daar ook om advies vragen, maar ik wil op voorhand zelf al wat onderzoek gedaan hebben.
Ik ben aan het kijken of ik Yuna misschien kan ondersteunen door een supplement toe te voegen aan haar voeding. Echter is er zoveel op de markt waarvan beweerd wordt dat het kan helpen bij gewrichts/artrose-klachten, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Met Primeval Gelatinaat zijn we enigszins bekend, maar mijn oog is ook gevallen op Excellent Dog Mobility Plus.
Hebben jullie ervaringen met deze producten? Of zouden jullie misschien nog een ander supplement aanbevelen?
Alvast bedankt!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Rust gevende middelen
Misschien is een Thundershirt ook het overwegen waard?
https://www.medpets.nl/thundershirt-hond/
Eef en Tjibbe schreef in
Teek niet goed verwijderd
Voor de volgende keer zou je eens kunnen kijken naar zo'n kleine teken-koevoet (tick twister). Die zet je over de teek, je draait 2 tot 3 keer en je trekt de teek er zo in z'n geheel uit. Geen gedoe met haren die klem komen te zitten zoals bij een gewoon pincet en daardoor trek je de teek gemakkelijk in zijn geheel eruit. Heb ze nu al zo'n 7 jaar die dingen en nooit meer een teek kapot getrokken en nooit meer gedoe met verwijderen.
http://www.ticktwister.com/images/otom_silicone_allhooksrow.jpg
Eef en Tjibbe schreef in
matras kussen hondenbed nieuw groot
" Ik dacht aan 30 euro, ophalen Den Bosch "gabber
Oh, jammer dat je zo ver weg woont. Ik had hem graag willen overkopen, maar ik woon helemaal in de kop van Noord Holland. Beetje ver weg dus, helaas. :'(
Eef en Tjibbe schreef in
matras kussen hondenbed nieuw groot
Heb je een richtprijs?
Eef en Tjibbe schreef in
De gevaren van Xylitol
Ik begrijp niet dat zoveel hondenliefhebbers dit nog niet wisten. Wordt al een aantal jaar regelmatig aangehaald op social media. En het geldt niet alleen voor xylitol maar voor meer zoetstoffen.
Tegenwoordig is deze website beschikbaar voor veel informatie: https://xylitolnietvoordieren.nl/
Eef en Tjibbe schreef in
Puppy gekregen, afmeting kleed?
Aaaah! Wat een schatje, Isabelle! <3
Eef en Tjibbe schreef in
Hond trekt zelf tuigje uit. Welk tuig nu?
Oakes in zijn blaire veiligheids tuig:
http://www.hondenpage.com/foto/foto/474751.jpg
Eef en Tjibbe schreef in
Hond trekt zelf tuigje uit. Welk tuig nu?
Hier ook hele goede ervaring met blaire.de
En ik hoor goede verhalen over ruffwear webmaster.
Eef en Tjibbe schreef in
Puppy gekregen, afmeting kleed?
Wat een leuk cadeau! Gefeliciteerd! Vanwege de breedte van het 110 en 120 matras zou ik toch eerder voor een grotere maat gaan.
Eef en Tjibbe schreef in
Hondenfietskar
Verkocht! :)
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Toekomstige Rassen
Mijn grote liefde is en blijft de Rottweiler:
(met natuurlijk m'n eigen trots als absolute nummer 1)
Andere rassen die nog op mijn 'potentiele-aanschaf-lijstje' staan:
1. De Mechelse Herdershond
2. De Chodsky Pes
Maar er komt toch zeker ooit (nog) weer een 'beer', zoals een Newfoundlander, Leonberger of Sint-Bernard.
Eef en Tjibbe schreef in
'Bijthond weg bij crimineel'
" Jeetje wat een vooroordelen weer..
Ik voel me ook best aangesproken nu.
Ik kan je wel vertellen, ookal vind je jezelf waarschijnlijk beter opgeleid dan ik..
dat het meeste echt onzin is wat je zegt. En dat je onaardig overkomt.
Ik word hier zelfs een beetje verdrietig van.
"Do
Mensen als Liz kan je beter negeren. Mensen die zich beter voelen omdat ze hoger opgeleid zijn, zijn geen haar beter dan mensen die zich beter voelen omdat ze mooi zijn. Sommige mensen worden geboren met een hoog IQ, anderen met een prachtig gezicht, waar een ander is verschrikkelijk handig. En daar komt nog bij dat niet iedereen geboren is met gelijke kansen. Het lijkt mij nogal logisch dat als iemand in een arm gezin geboren is, waar geen waarde gehecht wordt aan opleiding, dat het kind dan ook niet snel ergens op een universiteit zal belanden maar na de middelbare school gaat werken voor de kost. Jammer dat er mensen zijn die andere kansen gehad hebben, die op deze mensen neerkijken en zich beter voelen.
En weet je Do, ik heb geen enkel idee wat voor opleiding Liz heeft en het zal me ook spreekwoordelijk aan mijn derrière oxideren O-) , maar al is ze hoogleraar kernfysica: haar sociale skills en haar opvoeding laten behoorlijk wat te wensen over.
Dat er bij verschillende typen honden over het algemeen verschillende typen bazen horen is heus niet onwaar. Maar de manier waarop deze dame dat schetst is grof, beledigend, ongefundeerd en racistisch.
Groet,
Een dochter van een buitenlandse moeder en een Nederlandse vader
Eef en Tjibbe schreef in
Trainen doorzettingsvermogen en lef
Allereerst: kleedje of kussen verplaatsen is iets wat echt maar weinig honden doen. Ik snap niet helemaal waarom je het vreemd vind dat ze dat niet doet.
Als ik jouw verhaal goed begrijp had je gehoopt op een energieke en zelfstandige hond maar heb je nu het tegenovergestelde. Tóch wil je graag aan jouw behoefte voldoen door behendigheid te gaan doen met haar en hoop je haar zelfvertrouwen een boost te kunnen geven.
Mijn advies zou zijn: beschouw haar rust en gereserveerdheid niet als minpunten, maar kijk wat je er wél mee kan. Je hond geeft aan dat ze denk-, zoek- en speurspelletjes leuk vindt. Als ik jou was zou ik (voorlopig) behendigheid even achterwege laten en op zoek gaan naar een goede speurcursus. Als ze zich kan ontwikkelen in wat ze leuk vindt, zal ze waarschijnlijk vanzelf wat meer zelfvertrouwen krijgen. Ik ben bang dat als je deze hond in een drukke behendigheidgroep zet, waar van haar verwacht wordt, dat ze compleet overprikkeld of zelfs nog onzekerder raakt. Vergelijk het met jezelf: als jij in een omgeving wordt gezet waarin je je niet prettig voelt en daar ook nog van alles moet doen waarbij je je niet prettig voelt zal dat niet je zelfvertrouwen opbouwen. Ik zou zeggen: eerst zelfvertrouwen opbouwen door iets te doen waarvan ze aangeeft het leuk te vinden. En pas daarna kijken of iets druks (en belastends) als behendigheid iets voor haar is. En wat eerder al genoemd wordt: hoopers zou een mooie tussenstap zijn. En is behendigheid niet haalbaar, dan dat accepteren. Je doet het immers voor je hond en niet voor jezelf. d(^_^)b
Eef en Tjibbe schreef in
Ben ik raar?
Je kan ook over je veter struikelen en je nek breken. Niet druk maken en lekker van je vakantie genieten. Wat ik nog wel eens doe is een brief bij het pension achterlaten wat er moet gebeuren als ons iets overkomt. Dus naar wie de honden toe moeten en eventuele medische bijzonderheden van de hond. Hier over nadenken en het even vastleggen zijn prima, maar daarnaast niet vergeten ook gewoon te genieten. Anders wordt het leven veel te zwaar. :) Enne...geniet van de vakantie!
Eef en Tjibbe schreef in
Buggle pup kopen
Hoi Tjeerd! Super dat jullie er van tevoren over nadenken welk ras in jullie leven past. Een buggle is echter geen ras. Ik weet niet wat het is, maar waarschijlijk een kruising tussen een beagle en een mopshond. Een kruising tussen twee verschillende rassen is gewoon een kruising en bij lange na nog geen ras. Er is daarom van tevoren nog niets zinnigs te zeggen over het te verwachten karakter en de eventuele gezondheidsproblemen van dergelijke honden. Daar komt bij dat geen enkele verantwoord fokker dit soort kruisingen fokt. Je komt dan al heel snel in het schimmige circuit terecht. Bij het ophalen van het hondje kunnen ze nog wel een beetje zorgen dat het lijkt alsof alles in orde is, maar achteraf zal blijken dat je hondje van broodfok afkomstig is en de kans op gezondheidsproblemen is helaas groot. Dat google voor allerlei designerkruisingen namen laat zien is omdat broodfokkers zakenmensen zijn die graag een goed verkoopbare naam aan hun kruising geven. Bij voorkeur iets wat heel schattig klinkt zoals buggle of puggle.
Ik raad je aan om goed te kijken wat voor eigenschappen je aan een hond belangrijk vindt en wat je met de hond wil doen qua activiteit (ben je heel sportief en ga je graag een rondje hardlopen, dan is een mopshond bijvoorbeeld niet de beste keuze). Als jullie dat op een rijtje hebben, dan zou ik gaan kijken naar rassen (dus échte, bestaande rassen) of in het asiel naar een geschikte kruising. De reden waarom een wat oudere kruising te kopen wél wat veiliger is, is omdat het gedrag van de hond zich dan al heeft kunnen ontwikkelen en je dus veel beter een inschatting kan maken over wat je kan verwachten. Ga je toch voor een rashond, zorg dan dat je via de rasvereniging koopt. Dan zijn de ouders in elk geval getest op erfelijke afwijkingen en als je een fokker hebt waar je het goed mee kan vinden kan deze je ook bijstaan als er een keer problemen zijn.
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Met de Malamutes door de Balkanbergen: laatste update p.2
Gaaf! Geweldige foto's ook!!
Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in
Animal Event 2018! Het is weer tijd!
Ik ben er zaterdag (zonder hond) :-D
Eef en Tjibbe schreef in
Hartfalen
Bij mijn honden gelukkig geen ervaring mee. Wel bij mijn kat. Die was nog redelijk jong, maar het probleem was al ernstig toen we het ontdekten. Kat is binnen een maand tijd 4 keer met spoed opgenomen. Op het eind moest ik dagelijks een hele lading pillen geven én ook zelf injecties toedienen. Toen hij toen alsnog een aanval kreeg moesten we nog op zoek naar een kliniek die open was om hem in te laten slapen. Kat heeft een verschrikkelijke anderhalve maand gehad, met aanvallen waarbij hij zonder hulp dood zou gaan, opnames in verschillende dierenklinieken en dat terwijl (wisten we pas achteraf) de prognose bijzonder somber. Ik heb verschrikkelijk veel spijt dat we hem niet eerder hebben laten gaan. In dit geval was loslaten liefdevoller geweest dan behandelen. Nu was mijn kat waarschijnlijk wel een stuk zieker dan jouw hond (het schuim kwam uit de bek en hij viel echt helemaal weg...moest in een zuurstofkooi enzo). Ik zou aankijken hoe lang het redelijk goed gaat op medicatie, maar als er zich een ernstige aanval voordoet zou ik persoonlijk direct mijn conclusies trekken. Maar dat is van achter een scherm natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Het is niet eerlijk dat je hondje na zo'n lang leven nog zo ziek moest worden. Maar helaas, dat gebeurt soms toch.
Claire & Tess & Bonny schreef in
Auto deken
na heel veel geprobeerd te hebben ben ik uiteindelijk uitgekomen op de schapenvachten van Ikea... is even een investering maar ze gaan jaren mee, glijden niet weg, vangen alle vuil op (dat daarna makkelijk uit te kloppen is) en qua warmte : koel in de zomer en lekker warm in de winter....
Eef en Tjibbe schreef in
Hoe ervaren jullie een labrador?
" Flatcoats zijn gewéldig (en puberen vrijwel hun halve leven, ze zijn een stuk eigenzinniger dan de lab en de golden), maar wat mij zou tegenhouden om weer voor een flatje te kiezen is de verschrikkelijk grote kans op kanker, ook al op jonge leeftijd (en ook andere nare ziekten als hartafwijkingen en epilepsie komen voor). De laatste decennia is de levensverwachting enorm naar beneden gekelderd. Die ligt nu geloof ik op gemiddeld 8-9 jaar... Veel flatcoats zijn al voor hun derde levensjaar overleden aan kanker. "WH
Voor hun 3de al? Jeetje...dat is dus nog erger dan bij de lab. Ook daar komt veel kanker voor, helaas. :'(
Eef en Tjibbe schreef in
Hoe ervaren jullie een labrador?
" Oh die vind ik ook zo leuk die uitstraling is zo leuk. Alleen (correct me if I'm wrong) maar wat ik hoorde is dat die in principe heel lang door puberen. Dus dat zou ik dan weer meenemen in de overweging. Ook heb ik het idee dat ze iets actiever zijn dan de gemiddelde lab. Maar wel goede optie als je een iets mindere stuiterbal wil! "Baasje van Senn
Dat zou inderdaad best kunnen. De ouders van mijn ex hadden een flatcoat en dat was best lang een boefje. Maar echt op een grappige manier. Als je al ervaring hebt met honden is het over het algemeen goed te doen om ze op te voeden (met de juiste begeleiding).
Eef en Tjibbe schreef in
Hoe ervaren jullie een labrador?
Overigens, labradors kunnen te maken krijgen met een heel scala aan erfelijke afwijkingen. Mijd daarom écht "hobby"-nestjes.
Misschien ook nog een jachthondenras om in jullie overweging mee te nemen: de flatcoated retreiver. Moet net als de labrador aan het werk gezet worden en is energiek, maar voor zover ik ze ken wel wat minder lomp.
Eef en Tjibbe schreef in
Hoe ervaren jullie een labrador?
Ik heb een labrador-kruising. Hij eet inderdaad veel poep. En hij is lomp. Maar ook erg lief. Omdat er bij die van mij ook herder in zit wordt hij niet zo snel dik.
Iedere hond is anders. Ik ken veel hele leuke, lieve en vrolijke labradors, maar ik ken er ook één die alles en iedereen aanviel en tot bloedens toe beet. Ook kunnen ze wat koppig en eigengereid zijn.
Labradors zijn sterk en enthousiast. Als het de bedoeling is dat de kinderen de hond ook zelf gaan uitlaten is de lab misschien niet de beste keuze. Naar mijn mening moet je voor een lab een flinke dosis humor en energie hebben en dan heb je er een fantastische hond aan. Let wel: het zijn geen bankhangers. Het zijn honden die uitdaging nodig hebben en als ze die niet krijgen gaan ze zichzelf vermaken. En dat vinden de meeste baasjes niet zo leuk. O-)
Eef en Tjibbe schreef in
Mijn puppie heeft een hotwing opgegeten
" Synthetische troep of katoenen troep wie gaat er nou watten voeren aan zijn hond. Zoiets hoort niet in een lichaam. Omdat ook dat niet zomaar afbreekt. Zeker niet in een darmstelsel van een hond dat is er niet op gemaakt zoiets af te breken. Misschien breekt het zelfs nog wel slechter af dan het stukje bot waar je het voor geeft.
Dat maakt de kans op een extra verstopping volgens mij juist veel groter. Dat je dan juist een verstopping veroorzaakt ver voor de plek waar inmiddels de hotwing zit (die is na zoveel tijd al nagenoeg compleet verteerd). Daarom denk ik dat het sowieso na een hele dag wel zinloos is om nu nog wat te ondernemen. Als de hond gepoept heeft is dat al wat. Dat maakt de kans dat er wat verstopt zat of zit wat kleiner. Gelukkig wanneer het ook eenmaal in de maag zit breekt het maagzuur de kalk ook af. Kruiden zullen de poepert wel flink geirriteerd hebben en dat kan ook zeker pijn doen. "Koning Obi
Wie? Geen idee...ik heb het nooit gedaan. Maar het wordt toch door veel hondenbaasjes toegepast. Ik ga het volgende keer eens navragen bij mijn dierenarts. d(^_^)b
http://www.irishwolfhounds.org/cotton.htm
Hier een dierenarts met een slechte ervaring: https://www.justanswer.com/dog-health/20c5b-cotton-balls-safe-dogs-ingest-method-help.html
Eef en Tjibbe schreef in
Mijn puppie heeft een hotwing opgegeten
" Mijn directe gedachte ook Watten voeren??? Iets gevaarlijkers dan watten of pluche vulling bestaat er bijna niet. Dat zien ze niet op röntgen en verstopt. En bij een pup gewoon een dierenarts zoeken en niet zelf gaan lopen klooien. Je zou het van kwaad tot erger maken. Zeker als iemand geen hondelevens lange ervaring heeft. En zelfs dan....wij zijn geen dierenarts.
"Cody
Ja hallo...natuurlijk wel 100% katoenen watten. Niet dat spul wat in een kussen zit. Maar neem aan dat TS wel zo slim is om dat zelf te bedenken. (-_-)zzz Het is in elk geval een methode die op o.a. barfplaats veel wordt aangeraden. Ontbijtkoek heeft geen zin. Dat lost gewoon op en verteert. Of poepen jullie extra dikke, plakkerige poep na een sneetje pijnenburg? :-D
@Jasper: hoe gaat het nu? Geen bloed bij de ontlasting gezien?