HondenPage baasje Patricia & de Musketiers

Wat schreven de vrienden van Patricia & de Musketiers op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Advies gevraagd
Op het moment van uitbarsting zit hij in een black-out dus kan hij niet meer loslaten. Maar de uitbarstingen zijn ook eerder zeldzaam dus soms ben ik er ook niet op bedacht. Hij heeft al zo zijn best gedaan en hij is al zoveel gebetert maar dat is niet zomaar iets dat gemakkelijk te veranderen is. Mijn vraag gaat dan ook over de hond in deze situatie en niet over mij, ik weet waar ik sta. " Joke Je hoeft idd je relatie niet te verantwoorden, Joke. En dat jullie je best doen, daar twijfel ik niet aan. Maar zoals je schrijft: bij een uitbarsting kan je niet meer logisch nadenken, het neemt je helemaal over. Net omdat het, ondanks alle goeie voorzorgen, toch opeens kan gebeuren, is het zo een grote onzekerheid voor de hond. Dus bespreek het met je man, als ie weer thuis is. Maar probeer er beiden zo verantwoord mogelijk mee om te gaan, want het gaat niet alleen over hem, of jou, wat jullie graag zouden wensen. Ook de hond is erbij betrokken en ook aan die z'n veiligheid en behoeften moet gedacht worden. Ik hoop dat jullie een oplossing vinden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Advies gevraagd
Een agressieve meltdown waarvan de hond de dupe is, nee, dat kan niet. Een hond verdient een veilig nest, hij kan zo'n zware woedeaanval niet plaatsen en al zeker niet als hij zelf ook fysiek wordt aangevallen en op andere momenten weer terug lief wordt behandeld. Die tegenstrijdigheden hebben emotioneel een grote impact, de betrouwbaarheid in de relatie is weg. En ja, een hond is loyaal dus hij doet zijn best om elke keer weer inschikkelijk te zijn, maar het is onveilig en onstabiel voor hem.  Dus ofwel vindt je man vanaf nu een manier om zijn meltdowns buiten zijn gezin te houden (wat jullie ongetwijfeld al veel geprobeerd hebben), ofwel schenk je de hond een veilig en betrouwbaar onderkomen, waar hij dit niet moet ondergaan. Ik snap dat het voor jullie allemaal heel verdrietig is en niemand hierom gevraagd heeft, maar woede uitwerken op een hulpeloos wezen, dat kan écht niet. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond in de tropen en zindelijheid
De puppy is nog maar 9 weken oud.  Zoals Ineke zegt: je moet het hem nog leren. Na elk slaapje, meteen na het eten, na een spelletje, steeds meteen naar buiten nemen en laat hem maar wat snuffelen of rondkijken als de plas niet meteen komt. En als de plas wel komt, dan laat je hem weten dat dat goed is.  Puppies op die leeftijd, net weg uit het nest, hebben de neiging om hun behoefte te doen op terrein dat hen het veiligst lijkt, en voorlopig is dat nog binnen want hij kent zijn nieuwe omgeving en zijn nieuwe gezin nog niet. Dus dat vraagt begeleiding en tijd.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy blues
" Hij gaat erin om te slapen. Als hij heel druk en bijterig wordt (moe) of als hij ergens gaat liggen slapen leg ik hem erin. Dan kan ik ook even rust pakken. Als hij zomaar ergens gaat slapen en ik heb niet in de gaten dat hij weer wakker wordt kan hij van alles uithalen. Ik wil hem ook leren dat hij de eerste tijd tenminste in de bench blijft als ik van huis ga. " N Op deze manier creëer je eigenlijk dat de pup niet uit zichzelf rust mag nemen. Hij probeert het wel door ergens te gaan liggen maar vervolgens onderbreek je dit en leg je hem in die bench. Zo leg je zelf de link dat: uit de bench = actie. Want elke keer hij rust wil nemen moet ie die bench in.  Dat zorgt ervoor dat je steeds alerter gaat zijn als de pup vrij is, want ja, dat gaat de pup dan verwachten natuurlijk, dat er wat gebeurt als ie niet wordt opgesloten. En ook jij gaat die link leggen: de pup zit niet in de bench = wat gaat hij nu weer uitspoken?   Als je je op termijn kalmer wil voelen en vertrouwen wil krijgen in de hond, laat dat overmatig benchgebruik dan achterwege en gun jezelf en de hond de ruimte om dit vertrouwen te laten groeien.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy blues
Waarom zit de hond in een bench als je thuis bent? Hij zit er 's nachts ook al in? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy blues
dus je leest vanalles vooraf, maar je weet nooit hoe het echt is tot je er aan begint en dat valt me nu dus echt zwaar.  N Ja, dat is zo als er een nieuw gezinslid bijkomt. De ene mens heeft nergens 'last' van en voor de andere voelt het alsof de grond onder zijn voeten wegzakt. Onverwachte emoties spelen op en gaan met je gedachten aan de haal. Probeer je niet te zeer te laten meeslepen in die golven van onzekerheid of angst. Zet ook je agenda niet propvol als je eigenlijk moe bent. Niet dat je in je bed moet gaan liggen, maar kies voor een bezigheid die echt kan ontspannen, waar je hoofd rustig van kan worden. Voor de ene is dat tekenen of breien, voor de andere een fietstocht met een vriendin,...  Enn verwacht niet te veel. Niet van de hond maar ook niet van jezelf. Uiteindelijk moet er helemaal niet zoveel en kan je alle tijd nemen om op jullie eigen tempo de vriendschapsband te laten groeien. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy blues
Als het je mag geruststellen: je bent niet alleen, hoor! Regelmatig verschijnen er topics waar mensen het moeilijk hebben met een nieuwe pup. En het is ook heel wat: opeens een nieuw, klein wezentje in huis waarvoor je verantwoordelijk bent, dat zijn eigen behoeften heeft, zorg en aandacht vraagt, je ritme omgooit,... Je wil het als mens dan goed doen, geen fouten maken, het slorpt je energie op, je bent moe, verward, terwijl je had gedacht dat het allemaal leuk en vrolijk en eenvoudig zou zijn.  Dus ja, het kan zeker een grote impact hebben en je onzeker maken. Probeer dat te aanvaarden als in: dat zijn normale gevoelens en dat komt weer goed. Je gaat je puppy steeds beter leren aanvoelen en hij jou. Je groeit naar elkaar toe. Jullie leven krijgt weer een eigen ritme. En op een dag is die pup je beste vriend geworden en denk je: waar maakte ik me druk over?  Misschien lijkt dat nu veraf, maar geloof me, dat komt!    Dat familie wil inspringen om je even te ontlasten, dat is fijn en kan zeker helpen. Ga niet te snel bij trainingen e.d. (ook met alleen-blijven oefenen). Neem je tijd, geef de pup tijd. Eerst die vertrouwensband smeden, daarna kan je aan de rest werken. Niks hoeft meteen juist te zitten, dus probeer die druk los te laten. Hoe minder spanning je zelf voelt, hoe meer de pup zich daaraan kan spiegelen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy alleen laten in de roedel - bench of niet
" Dat gaat prima idd. Mijn zorg is meer dat de puppy in het huis aan het slopen gaat, zodra ze door heeft dat er geen toezicht is. Het zijn 3 volwassen honden en 1 pup van 6 maanden. " Annamaria Slopen heeft altijd een reden. Dat kan zijn: verveling, frustratie, stress, opwinding, enz. Het is een uiting van een emotie, van een gemoed. Een hond die zich ontspannen en voldaan voelt, zal niet snel gaan slopen. Op 6 maanden zijn meestal de tanden ook gewisseld, dus als dat goed verlopen is dan zal waarschijnlijk ook vanuit die pijn of ongemak geen drang tot slopen zijn.    Ik zou dus eerder kijken naar hoe de jonge hond zich voelt bij het alleen-blijven. Voelt ie zich lekker in zijn vel en kalm, dan kan je gerust eens uittesten en de honden even alleen laten.. Kijk hoe dat gaat. Eventueel beginnen met korte periodes en later opbouwen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy alleen laten in de roedel - bench of niet
Alles hangt af van de onderlinge vibe tussen de honden, natuurlijk. Maar blijkbaar zijn er geen spanningen tussen jouw honden? Dan zie ik niet in waarom er eentje in de bench zou moeten zitten en ze niet gewoon samen kunnen zijn. Ik heb altijd mijn honden los in huis gehad, ook als ze alleen thuis bleven. Waarom gekunsteld gaan doen als ze onderling goed kunnen communiceren en samenzijn?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in HD: De eerste keer fysio!
" Ja, ik denk dat er zeker enorm veel winst mee te behalen valt! Ik hoop dat het genoeg is om hem een vol en fijn leven te geven. " Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin Ik ben daar echt van overtuigd, eigenlijk.  Als ik bij mijn eigen honden zie/zag wat een goeie beheersing van hun lichaam en een goed ontwikkeld inschattingsvermogen (balans, coördinatie) deed bij activiteiten waar menig andere hond zijn poten zou breken omdat hij die skills niet had, dan denk ik echt dat het ook bij HD een hele grote en belangrijke ondersteuning kan zijn.  En ik volg Dagmar ook wel, dat ook voeding daar nog extra toe kan bijdragen.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in HD: De eerste keer fysio!
Dat klinkt als een beloftevolle piste, met de fysio!  Ik denk dat je daar echt resultaat mee zal behalen en het Jamie zeker zal helpen. Succes! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ontsteking aan einde dikke darm
Waar maak je je gek over dan? Als ik het goed begrijp was na de behandeling de echo goed, bloed goed behalve die ene waarde en heeft de DA daarvoor speciaal voer aangeraden.  Dus waar maak je je zorgen over nu? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gedragsverandering medisch? Verwarring!
Raam open zetten is echt een ding.. zodra ik richting een raam loop is hij alert.. doe ik die open snelt hij naar de tuin.   mon1982 Is er iets met dat raam? Buizen die eronder door lopen, verwarming? Aan de buitenkant iets dat hem heeft kunnen doen schrikken (vogels, klapperend luik, insecten, weerkaatsing zonlicht,...)? Wat als je een donker gordijn voor dat raam hangt, verandert dat iets?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gedragsverandering medisch? Verwarring!
Dus het 'rare' gedrag is alleen thuis? Van zo vlug je ergens anders verblijft is het weg?   Dan zou ik denken dat het probleem vanuit de omgeving komt. Iemand van de buren die ultrasone dierenverjagers gebruikt? Bepaalde poetsmiddelen waar je hond niet tegen kan? Andere installaties die storend kunnen werken (boilers, elektronica, straling,...?)
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoeveelheid tijd/werk
Ik heb alleen zelf het idee dat veel dingen al makkelijk mee kunnen in het leven dat we nu leiden als gezin. Met drie kinderen zijn we vaak actief en slapen we nooit uit. Daarom zou het geen moeite zijn om op tijd de eerste wandeling te doen en ook door de dag heen zijn er genoeg momenten om er opuit te gaan, dat doen we nu ook (naar de speeltuin, stad, bos etc). Voor uitlaten zijn dus voldoende mogelijkheden.   Qua aandacht en spelen zal dit er ook voldoende zijn aangezien de kinderen de aandacht zullen geven en wij zelf natuurlijk ook.    Dat bedoelde ik ook met dat ik denk dat de hond niet veel extra tijd zou kosten.    Vandaar mijn vraag hier, om erachter te komen of ik nog dingen over het hoofd zie. En dat de beginperiode intensiever is begrijp ik hoor, maar dat gaat ook weer voorbij.  Christoffel   Je gaat nu wel heel erg uit van het scenario dat de hond heel erg inschikkelijk is, bijna als een schim zonder eigen persoonlijkheid of voorkeuren.  Wil je goed voorbereid zijn, moet je ook nadenken over 'wat als het niet zo gaat'. Tijd is 1 ding om te investeren, energie en aanpassingsvermogen is nog wat anders.  Honden zijn wezens die ook onzekerheden, angsten, voorkeuren, stress, enz. hebben. Dat weerspiegelt in gedrag. Bijvoorbeeld veelvuldig blaffen, opspringen naar fietsers of joggers, uitvallen naar andere honden, drammen en piepen,... het kan dus evenzeer zijn dat je hem niet mee naar een speeltuin kan nemen, niet in een stad kan uitlaten, hij heel nerveus en storend is op een terrasje, bij bezoek, enz.  Dat vergt veel energie. Om te begrijpen, begeleiden, sturen, rekening mee te houden, je eigen plannen te wijzigen,...  Honden worden ook wel es ziek, of ze lopen een blessures op waardoor je gebonden bent aan verzorging of rust. Ik heb nu een oude hond in huis, en dat is veel intensiever dan de puppy-tijd. Honden op leeftijd kunnen onzeker en onrustig worden, hun gedrag kan veranderen, ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen, of lichamelijke beperkingen krijgen die aanpassingen vergen.    Dus probeer je die scenario's ook voor de geest te halen, in je dagdagelijkse leven.  Of jullie allebei deze energie wil investeren, en jullie ook bereid zijn je aan de noden van de hond aan te passen als het niet zo rooskleurig loopt zoals je nu in gedachten hebt.  En als dan jullie antwoord 'ja' is, kan je op zoek naar een lieve herplaatser. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijtgedrag puppy niet te corrigeren
Het is echter best lastig om tegen de puppy trainer in te gaan, als je die eenmaal hebt ingehuurd.  Nathalie Het is nooit de bedoeling dat je je eigen gevoel, je dagdagelijkse leven, je eigen opvattingen, voorkeuren, enz. gaat wijzigen voor iemand anders. De bedoeling van 'hulp' is exact dat: dat het helpend of ondersteunend is. Dat je er iets constructiefs aan hebt en het in jullie belang is. Niet dat je ergens aan moet beantwoorden tegen je eigen gevoel in. Dus als die trainer jou het gevoel geeft dat je iets moet doen wat niet bij je past of wat niet voor jullie werkt, gewoon omdat hij dat zo zegt, dan is ie z'n geld niet waard en ben je beter af zonder zo iemand. Want het brengt alleen maar stress en onrust. En dat zie je meteen weerspiegelt in je pup.    Er is niks mis met kennis vergaren en van anderen leren, integendeel, dat is prima! Maar haal er enkel uit waar je jezelf in kan vinden en ga niks doen wat tegen je eigen gevoel ingaat. Want dat werkt niet. Niet voor jou, niet voor de hond. Het zijn jullie die samenleven, en dat vul je in zoals het voor jullie het prettigst is. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijtgedrag puppy niet te corrigeren
Als ze bij onze voeten ligt, is ze gewoon rustig, dus dan wordt er niet gebeten. Het is echt alleen tijdens spelletjes en wilde momentjes.  Nathalie Je pup kan dus prima uit zichzelf rust vinden, bij jullie voeten. Stop dan met haar steeds die bench in duwen. Laat haar gewoon rustig liggen en geniet van het moment. Dat ze wakker wordt als jullie opstaan, is helemaal niet erg. Dan vertel je haar gewoon wat je gaat doen . Laat zo'n ukkie maar meehobbelen in huis, het is tenslotte een gezinslid. Waarom zou die dan niet gewoon mogen/kunnen meedraaien in het huishouden?    Je pup gaat in overdrive bij spelletjes en wilde momenten. Dat is niet vreemd. Je kan dat afremmen door niet zolang te spelen, enkel spelletjes te doen die ontspannend werken (en dus niet de opwinding stimuleren). Hou alles kort, ook de knuffelmomentjes. Even een kriebeltje op de borst en klaar. Later kan je dat uitbreiden.    Nu beperk je de wandelingen, maar hou je meer spelletjes in de tuin, commando's oefenen, enz. Dat kan je misschien beter omdraaien: zoek rustige wandelgebieden uit, en hou meer snuffelrondes. En beperkt de spelletjes en de commando's (die vaak spanning en opwinding triggeren).   En verder: ja, het wordt beter! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond slaapt weinig
Maar de dierenarts verplicht de trainster andre Hoezo? Een dierenarts kan jou toch helemaal niet verplichten om een hondentrainer in te schakelen? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond slaapt weinig
de trainers/gedragstherapeut die zegt dat het door te weinig rust veroorzaakt wordt dat hij gaat bijten en slopen als hij bijwijze van met mij in bed van 21.00 tot 08:00 slaapt vind ik dat voldoende, maar op de camera zie ik dat hij regelmatig even zijn benen gaat strekken en eventueel wat rondlopen en dan weer terug op bed komt en dat komt 10-15 keer per nacht voor. In principe ligt hij altijd bij mijn voeten of op de slaapkamer, maar de trainster zegt dat hij in de bench zijn rust moet gaan nemen, ik ben het daar ook niet mee eens. Soms met warm weer ligt hij vanwege de koude vloer in de keuken en dan rust hij wel enigzins maar zijn ogen gaan niet dicht. In de avond slaapt hij lekker tussen ons in in bed of als het net als nu wat warmer is dan gaat hij zelf op een gegeven moment voor of aan de zijkant van het bed liggen. Ik zelf leg geen druk op het slapen want dat mag hij lekker zelf weten, maar de trainsters die ik benaderd heb en die hier zijn geweest hebben 2 dingen op nummer 1 staan en dat is de bench wat ik geen prettig idee vind en 2 dat hij meer moet gaan slapen eten moet krijgen in de bench en blah blah, maar zelf heb ik het liefste lekker door huis laten lopen  andre   Een 'trainster' die niet eens weet dat een hond een heel ander slaappatroon heeft dan een mens, en niet weet dat het heel normaal is dat een hond met korte stukjes slaapt en tussendoor zich wel es verlegt, of wat gaat rusten met de ogen open.... tja, die weet duidelijk niet veel over een hond, he.  Als je het zelf veel liever ontspannen houdt, en je hond zou dit ook veel liever hebben, dan moet je dat vooral doen. Weg met al die nodeloze druk en het lekker gezellig houden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond slaapt weinig
Mensen kunnen een hond echt veel stress bezorgen, door steeds alles te willen managen en controleren. Gun de hond gewoon zijn natuurlijke slaap en ga er niet zoveel aan morrelen. Laat 'm gewoon met rust. Letterlijk.  Op de poten bijten kan een teken van stress zijn. Of idd ook verveling. Het hoeft niet gelinkt te zijn aan voeding (al kan dat natuurlijk wel).    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Boyka de siberische Husky
Heeeee, wat leuk! Na zoveel jaren een update. En de liefde is alleen nog maar groter en groter geworden, zo blijkt.  Geniet van je lieve boeven! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in HD: De eerste keer fysio!
We hadden nog niets over vergoeding genoemd, en toen begon ze al over een andere pup tegen kostprijs. Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin Alsof je van zo'n onbetrouwbare fokker nog es een pup zou willen hebben...  Succes met de fysiotherapie! Ik denk dat je met het trainen van bepaalde spieren, gerichte bewegingen en lichaamsbeheersing al ver kan komen qua ondersteuning. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Extreem negatieve gevoelens door puppy
alles op rolletjes te hebben, hebben wij eindelijk de beslissing genomen een pup te nemen. jaren lang research De eerste paar dagen gingen goed dachten wij. maar om mijn verhaal te verduidelijken hebben wij het idee dat zij te vroeg met de moeder is gescheiden en van haar broertjes en zusjes. toen we haar haalde zat ze met een ander jonger nestje van een ander ras samen, ook zonder moeder. Wij probeerde in de eerste week natuurlijk meteen te socialiseren, dat zegt men continu dat dat heel erg belangrijk is meteen. maar wij hebben haar dus waarschijnlijk extreem overprikkeld. Na research gedaan te hebben over haar gedrag lijkt het er op dat ze extreem snel overprikkeld is door moedertrauma. de pup heeft nooit rust. Iedereen vind haar leuk dus elke keer is het weer raak,. ik wordt er moe van. ik wil haar beschermen maar het kost alle goede relatiebanden die ik had met de buren en vrienden/famillie. wij ontwijken alles en iedereen om haar rustig te houden.   Ze slaapt dan echt niet mischien 4 uurtjes overdag en daarbuiten is het puur en alleen een duivel helaas. wij proberen vanalles te doen maar het lijkt wel erger te worden.  In zon bui moet ze ook alles en echt alles fout doen voor aandacht. wanneer ze haar 10e rondje doet aan dingen die niet mogen en dwangmatig doorgaan en dat niet werkt, gaat ze plassen of poepen.  Daarbuiten de irritatie van de DA die haar niet wilt vaccineren tegen kennelhoest terwijl ze die duidelijk heeft, wat extra stress is en ook nog giadia. Dus alles is echt top. Punt is wij hebben echt wel rekening gehouden het heel veel, maar geen probleem hond.   Mijn partner heeft hartkoppingen ons huis is niet meer van ons. we waren bezig goed bezig met afvallen en minder alcohol consumeren en sporten dat is nu allemaal weg. Sochtend 4 keer in een kwartier naar buiten omdat madam spuitdiaree heeft. De uur diehet kost om naar bed te gaan terwijl manlief gewoon moet werken. Ik weet niet meer wat we moeten doen de wanhoop is extreem. We willen haar het liefst terugbrengen maar zijn bang dat al onze sociale contacten en buren ons zullen haten ervoor zij snappen het niet. we voelen ons onwijs getrapped.   Lisa Bergen Ik heb enkele dingetjes uit je tekst gehaald, zodat je ziet waarop ik reageer. Eerst en vooral: probeer zelf te kalmeren! Jullie zijn duidelijk helemaal in overdrive en gaan alles groter invullen dan nodig is. Dus ipv de focus op de pup z'n rust te leggen, probeer eerst zelf rust in je eigen hoofd en lichaam te krijgen. De pup neemt jullie paniek over en zo wordt de situatie alleen erger. Dus: kalmeer! Haal adem! Zoveel is er helemaal niet aan de hand (behalve in je eigen hoofd dan).    Je schrijft dat je jarenlang research hebt gedaan, dan zal de pup wel niet uit zo'n slecht nestje komen, toch?  Als je pup ziek is (giardia) en momenteel veel stress ervaart, dan blok je familie, vrienden en buren gewoon af en leg je uit dat jouw pup nu geen bezoek nodig heeft. Waarom zou iemand je daar nu om gaan haten? Het is een teken dat je bekommerd bent om het welzijn van je hond, en dat is dus een goede eigenschap. Je mag van vrienden verwachten dat ze dit op z'n minst begrijpen en steunen.  Vertrouw op je dierenarts. Die zal niet voor niks een vaccinatie weigeren of uitstellen en doet dit waarschijnlijk ten goede van je pup. Bespreek dit dus, zodat je je daaromtrent ook geruster kan voelen.   Niets in je tekst wijst op een probleemhond. Hij heeft giardia, ja, en dat zal hem vast ongemak geven. Een hond die zich niet lekker voelt, kan dit op verschillende manieren uiten en dus ook door onrustig gedrag. Des te belangrijker dat jullie zelf je geduld en vriendelijkheid bewaren.  Puppies kunnen fel en baldadig zijn. Dat wijst niet op probleemgedrag, maar op spanningen, onzekerheden of veel energie die eruit moet. Niet alle puppies slapen veel, en niet alle puppies gedragen zich inschikkelijk. Dus ook hier: zorg ervoor dat jezelf kalm kan blijven, zodat je de situatie op een geduldige manier kan managen.    Als het je een troost mag zijn: ik had een hond die als pup een draak uit de hel leek en is uitgegroeid tot de meest fanatstische hond met een gouden hart. Dus panikeer niet. Het kost je nu energie, en slaap, en het haalt je dagritme overhoop. Maar dat is niet abnormaal, dat komt weer goed! Bespreek het met je partner, versterk elkaar in de kalmte bewaren, en het gaat er helemaal anders uitzien. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in HD: De eerste keer fysio!
Wat erg, zo'n ernstige HD.  Osteopathie kan helpen bij HD klachten. Dus ik zou zeker een goede osteopaat inschakelen, zodat spieren en zenuwen niet te lijden krijgen. En verder verdiepen in training van specifieke spiergroepen. Zwemmen zal zeker goed zijn, maar er zullen nog wel bepaalde oefeningen zijn om heel gericht spieren te versterken en op balans en coördinatie werken. Want ook dat is belangrijk, dat de hond veel controle heeft over eigen lichaam, zich snel kan corrigeren bij een mogelijk foute beweging en zijn zwakke plek kan compenseren. Ik heb ook al goeie dingen gehoord over goudaccupunctuur in Duitsland, dus misschien is dat ook iets om te bekijken.   Zeer trieste reactie van de fokker. Je zou toch meer betrokkenheid en bezorgdheid mogen verwachten...   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Plasgedrag reu
Dat de hond minder frequent zijn poot opheft, kan uiteraard te maken hebben met fysieke problemen (zoals rug). Ik ken de geschiedenis vd hond niet, dus dat kan je beter zelf inschatten, of dat poot opheffen nu moeizamer gaat, ongemak geeft. Maar minder markeren kan ook gewoon aan het feit liggen dat er minder te communiceren valt met soortgenoten in deze periode (minder honden op de wandeling door vakantie, warmte, enz.). Honden laten geurvlaggen na om een reden. Als die reden wegvalt, dan doen ze het gewoon minder. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uitlaten 9 weken oude puppy /kennismaken andere hond
Ik neem de pups vanaf het begin meteen mee de natuur in: bos, heide, langs de rivieren,... om volop hond te kunnen zijn, hoofdje en lichaam lekker kunnen laten ontspannen. Typische uitlaatveldjes, waar mensen elke dag hun hond zich laten ontlasten, vermijd ik. Dat zijn plekken die meer op een open toilet lijken dan op een fijne grasstrook.    Heb je een auto? Dan neem je je pup gewoon even mee naar plaatsen waar ie onbezorgd kan snuffelen en de wereld kan verkennen.  Veel plezier samen!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Diarree
Misschien toch eerst uitgebreid ontlastingsonderzoek, dan eventueel bloedonderzoek? Dan eventueel een echo? " San Dat lijkt me de meest logische stap, om eerst eens die ontlasting goed te laten onderzoeken. Zoveel kost dat niet, het gaat snel, en het kan al veel verduidelijken. Niet alleen qua parasieten maar ook qua onstekingen. Echografieën nemen terwijl de ontlasting niet eens is nagekeken (behalve op giardia dan), is echt wel een beetje van 't zotte, vind ik.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Diarree
" Nee, niet gevonden. Redenering van de da : preventief. Ik bespeur enige verbazing. Vervelende is dat ik als leek afhankelijk ben van de kennis van de da. " San Ik vind het een zeer bizarre redenering van de DA, om een hond die aanhoudende diarree heeft een wormenkuur (meerdaags dan nog wel?) te geven tegen wormen die er op dit ogenblik niet zijn. Ipv eerst uit te zoeken waarom de hond diarree heeft. Enkel een giardiatest zegt dus niks over andere mogelijke besmettingen of ontstekingen.  Een wormenkuur is dan alleen maar een extra belasting voor die darm, die nu al te lijden heeft.  Dus ja, ik vind dit een verbazend advies van de dierenarts. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Diarree
Een meerdaagse ontwormingskuur? Heeft hij wormen dan? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Diarree
Wat zou het toch kunnen zijn?  San Op wat is er getest? Want er zijn natuurlijk veel meer mogelijke oorzaken dan alleen giardia. Als het labo enkel een giardia test doet, maar je hond heeft bijvoorbeeld coccidiose, dan komt dat natuurlijk niet tevoorschijn door louter een giardia-test.  Dus wat is er in de stoelgang getest? 
 

Vrienden van Patricia & de Musketiers

honden foto van Rosehonden foto van Simone & Noahhonden foto van Bert & Gemmahonden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Uma & Jokerhonden foto van Dianahonden foto van dunja de hussen honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zazahonden foto van Laika de huskyhonden foto van Samanthahonden foto van Neeltje en Snowie honden foto van Joyce van Suka en Aikohonden foto van Kaya en Kodahonden foto van Martine, Bailey en Jaikahonden foto van Robin & Pepperhonden foto van YmY en de bende honden foto van wolfsberoseshonden foto van Hans Smitshonden foto van Meisjeshonden foto van Chimarronhonden foto van Faelynhonden foto van jaimehonden foto van Marianne van Versendaalhonden foto van Remie met sledehondenteam Silver liningshonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van Marion  en Djangohonden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skyehonden foto van Carmen en Rayza de Huskyhonden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3honden foto van theo  en martina honden foto van Rosalin Kuyshonden foto van Alaska Malamutehonden foto van YLA EN BOYARhonden foto van Bellahonden foto van Taiko & Kiya Thalassahonden foto van PupYhonden foto van mariskahonden foto van Claudiahonden foto van Tinahonden foto van Bianca & Tarahonden foto van huskywomanhonden foto van Wolverinehonden foto van hans masthonden foto van brenda & cora ° Eros ° Frodohonden foto van Plucheke007honden foto van Sanne en Cbrahonden foto van Ellenhonden foto van Bommie en Machonden foto van lisa en layckahonden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Danihonden foto van Ayla & Yunahonden foto van Helene en Tyborhonden foto van samira-chika-ladyhonden foto van Nickhonden foto van Vickyhonden foto van Knut en Lilohonden foto van Hannah en Pépéhonden foto van ineke honden foto van Erik, Janita en de BU-tjes Myra en Odinhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Wendy en de White Flowershonden foto van silke & woody honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van Amigo en K.C.honden foto van Dienekehonden foto van changhonden foto van Laura & Figohonden foto van Daphnehonden foto van Suze en de 3honden foto van Celine & Yacko honden foto van Marjoleinhonden foto van ka-girlhonden foto van Jack & Joneshonden foto van niet actief meerhonden foto van Samhonden foto van  de laet sonjahonden foto van Jacqueline, de Kids en Juno <3honden foto van Astridhonden foto van Corine Houthonden foto van Ilona & Izahonden foto van Tomhonden foto van maxlisahonden foto van Laurenhonden foto van mawyhonden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyohonden foto van Doesjka:,Laika&Snowyhonden foto van Juul & Whisperhonden foto van Ingridvkhonden foto van meert nancyhonden foto van .honden foto van Angelahonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Akino&Boeddhahonden foto van *Shelby* Tjinta*honden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van kenny hendrikshonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van celinehonden foto van jos huijbregtshonden foto van Gwennhonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van chanel retrieverhonden foto van Renate honden foto van Tamara honden foto van melissahonden foto van Shadowhonden foto van Sleddog team Akiak Tikaanihonden foto van Renate en team huskyfeverhonden foto van Nihothonden foto van Judith en Babbe.honden foto van Alberthonden foto van Huskylovehonden foto van Mario Koezemahonden foto van michaelhonden foto van Hachihonden foto van Prisjuh & Snowy honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.honden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van SamojeedPolar&Arctichonden foto van Anneloes, Fleece addicthonden foto van Dit account is niet meer in gebruik. honden foto van Dog doggy doghonden foto van Carla en diertjeshonden foto van Laurahonden foto van Siberiennehonden foto van moniekhonden foto van Jamil en Rooshonden foto van Ingrid en de drakenhonden foto van Snowie & Bella honden foto van tamarahonden foto van erik aisha en blazehonden foto van HuHuhonden foto van Robbiehonden foto van Lenahonden foto van J&Jhonden foto van MaYohonden foto van Team Black & Whitehonden foto van San & 7honden foto van Luna en Shadowhonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Yhonden foto van Lucahonden foto van Anna & Misha honden foto van Nicky, Bayley & Hunter honden foto van Werkhondhonden foto van Deborah, Chula & Bowserhonden foto van Jeroen, Priska, Jani en Flokihonden foto van jackiie nova&baileyhonden foto van De rode Huskyhonden foto van Pieter en Angelitahonden foto van V+Mishkahonden foto van Mich lardothonden foto van Tiffani & Pepper honden foto van Buddyhonden foto van NielsGhonden foto van Lennard brandhonden foto van RianneMooiweerhonden foto van Joeri-Bowser-Chulahonden foto van Nymeriahonden foto van ennashonden foto van samhonden foto van Wakkere huskyhonden foto van Sander en Woefhonden foto van silkehonden foto van jolandahonden foto van 4dogshonden foto van Kells / Luna&Areshonden foto van Anna

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^