HondenPage baasje renata4dogs
Wat schreven de vrienden van renata4dogs op het forum
***...Kelly...*** schreef in
Mijn ervaring met het suprelorin implantaat
Onze chihuahua (bijna 6 jaar) en onze maltezer (4jaar) hadden al jaren een erg lastig karaktertje.
samen vechten, heel het huis onder plassen,de bench onder plassen, de teefjes lastig vallen ook als ze niet loops waren, heel erg lastig reageren op loopse teefjes zelfs al woonde het loopse teefje een heel eind verderop in de straat,...
Kortom het was hier een gekkenhuis! O-)
6maand geleden had ik er genoeg van en dacht na over een castratie. Maar niemand kon verzekeren dat een castratie wel zou helpen, dus ik vond dat nogal een grote ingreep mocht het voor niets zijn. Ik ben iemand die castratie en sterillisatie liever niet laat uitvoeren als het niet echt nodig is. Maar het was of een castratie of 1 van beide reutjes herplaatsen, want het was echt niet meer uit te houden.
Toen zijn we maar voor beide reutjes achter een suprelorin implantaat gegaan.
Zo konden we zien of dit een invloed heeft op het gedrag en of een castratie dus zou kunnen helpen. Ik hoopte het echt, want ookal werd ik gek van hun gedrag,1 van hen moeten wegdoen zou echt verschrikkelijk zijn.
De eerste week zag ik niets gebeuren, ze deden gewoon zoals ze altijd deden. Week twee leek hun gedrag alleen maar erger te worden. Week drie waren ze echt niet meer om uit te houden, ze konden niet meer samen in dezelfde ruimte want ze vlogen elkaar zonder dat er iets gebeurde gewoon aan. De 3 teefjes werden letterlijk verkracht en echt overal gingen ze plassen. Dit heeft aangehouden tot week vijf. Ik dacht echt dat ik de domste beslissing ooit had gemaakt en ik nu 6 maand met 2 gestoorde reutjes in huis zou zitten.
Maar vanaf de 6de week werden ze ineens helemaal anders, het vechten werd veel minder, ik stond 's morgens op en de bench was gewoon droog, binnen werd er niet meer geplast, de teefjes kregen eindelijk rust,... Bijna 5 maand hebben we kunnen genieten van rust in huis. En een bijwerking van het implantaat was dat hun testikels helemaal gingen krimpen, er bleef bijna niets meer over O-)
Nu zijn we 6 maand verder het implantaat is ineens echt wel uitgewerkt. Terug overal plassen, teefjes lastig vallen,...
Kortom, we zijn weer terug bij af.
Het implantaat heeft hier echt wel zeer goed geholpen en ik denk dus dat castratie echt wel de oplossing is voor ons roedeltje. Maar nu zijn er mensen die beweren dat het resultaat van suprelorin vaak veel beter is dan gewone castratie en er bij een castratie misschien veel minder goed resultaat zou te zien zijn. Misschien toch nog maar een implantaat dan? Of toch voor de castratie gaan?
Daar ben ik nog niet helemaal over uit en zal dit eerst nog een keer met de DA bespreken voor ik echt een beslissing ga maken.
Maar voor mensen die een hond hebben met gedragsproblemen waarvan ze vermoeden dat het hormonaal is, is suprelorin ideaal. Ik heb jaren gedacht dat ik mijn honden niet kon opvoeden en ik echt iets goed fout had gedaan waardoor de reutjes zich zo gedraagden. Ook andere mensen beweerden telkens dat ik strenger moest zijn, en dat alle problemen kwamen door een slechte opvoeding en teveel verwennerij. Maar ik denk dat het implantaat nu wel heeft getoond dat mijn reutjes zonder hun hormoontjes wel gewoon leuke honden zijn (-_-)zzz (-_-)zzz d(^_^)b
***...Kelly...*** schreef in
Kleinblijvend haagje dat niet giftig is voor honden
Hallo iedereen,
Wij zijn onze tuin een beetje aan het vernieuwen en we zouden graag een haag dat klein gehouden kan worden (max 60cm) plaatsen voor ons terras. Nu was het meest voor de hand liggende haag een buxus of een taxus haag, maar nu blijkt dat die verschrikkelijk giftig zijn voor honden.
Gaan honden van deze haag eten? En zou ik toch kunnen kiezen voor deze haagsoorten?
Of kan ik beter opzoek naar een andere niet giftige haag en heeft iemand dan een idee welke soort ik kan gebruiken?
Groetjes
Kelly
***...Kelly...*** schreef in
Ons maltezertje met kale oren en neus:-(
@ Maria & Shady & Ginger: er is een afschraapsel van zijn huid gemaakt en er werd toen gesproken over mijten maar ik weet niet of dit toen ook op een gistinfectie is getest. Morgen even bellen naar de dierenarts om dit na te vragen.
@ Bonny en Puck: Energique heb ik hier nog nergens gezien denk ik. Maar ik heb er ook nog niet echt op gelet dus ga dit weekend eens kijken of ik dat ergens kan vinden.
Is bij Puk al het haar weer mooi terug gegroeid? Want zoals het er nu uitziet bij onze Nouki ben ik bang dat het haar nooit meer terug zou groeien.
@ Nantastic!© Cloudy, Sammy & Deva: Als ik langs ga zal ik even kijken of ik die man daar zie, ik denk dat ik sowiezo wel bij een dermatoloog zal terecht komen gezien de problemen voornamelijk huid en vacht zijn.
***...Kelly...*** schreef in
Ons maltezertje met kale oren en neus:-(
Even voor de duidelijkheid, het donker kleuren van de huid heeft echt niets te maken met het afsterven van de huid volgens de dierenarts. Zij noemt het "leeroortjes" net zoals een hond met de ziekte van cushing (wat ook onderzocht is) een leerhuid krijgt. Misschien begrijpen jullie zo beter wat ik bedoel. ;-)
De geur is ook geen rottende geur, het is eerder zo'n geur zoals een mens zijn haar ruikt als het echt vettig is maar nog wat erger.
Zijn vacht word dan ook wel telkens heel erg vettig, ik had daarvoor een speciale shampoo van bij de dierenarts waarmee ik hem dan elke week moest wassen maar ook dit had geen resultaat.
Maar ik zal morgen bellen naar de dierenkliniek en even vragen of ik zo snel mogelijk kan langskomen. Hopelijk kunnen zij dan een oorzaak vinden.
***...Kelly...*** schreef in
Ons maltezertje met kale oren en neus:-(
Er is inderdaad wel een dierenkliniek in Gent. Misschien dan toch daar nog maar een keertje proberen.
Kan het echt geen kwaad om enkele weken enkelvoudig voer te geven?
Ik wil natuurlijk niet dat hij voedingsstoffen tekort gaat komen.
***...Kelly...*** schreef in
Ons maltezertje met kale oren en neus:-(
Utrecht is jammer genoeg wel erg ver voor mij. Ik woon in België en heb geen wagen.
Aan een voedselallergie denk ik zelf ook al de hele tijd, maar ik heb al verschillende voeding gebruikt en er lijkt geen beterschap te komen.
Behalve als ik enkele dagen alleen duck pens enkelvoudig geef lijkt het wat beter te gaan met de jeuk, maar dit kan natuurlijk ook weer verbeelding zijn omdat ik zo graag een oorzaak wil vinden. Hoewel ook mijn vriend dan ziet dat hij minder aan het krabben is en ook wat rustiger lijkt.
***...Kelly...*** schreef in
Ons maltezertje met kale oren en neus:-(
Ons maltezertje (nu 3jaar)
Heeft sinds meer dan 3 maand kale oren en een kale neus.
We zijn al meermaals bij de dierenarts geweest maar er word gewoon niets gevonden :'(
Ik zal even zijn levensverhaal hier vertellen.
Al sinds jongs af aan heeft onze maltezer nogal wat problemen.
Toen we hem op 7 weken hadden was er niet speciaals te zien, hij was zoals elke normale pup.
Pas na enkele weken begonnen er al wat problemen op te duiken. Hij was altijd heel erg nerveus, bleef maar piepend en jammerend rondlopen (niet van pijn maar echt van nervositeit).
De dierenarts beschreef hem toen als een hondje met een kronkeltje in de hersenen en verder werd hij fysiek volledig gezond verklaard.
Toen hij ongeveer 9maand was kreeg hij plots een kale neus. Maar gek genoeg na enkele weken kwam het haar vanzelf terug. Toen kreeg hij plots kale flanken en ook hier groeide de vacht al snel terug.
Er is toen onder de microscoop gekeken of het om een mijt of iets dergelijks ging maar daar was niets te zien.
Toen begon hij ineens heel erg af te vallen. Na enkele simpele onderzoeken vertelde de dierenarts toen dat hij een levershunt had.
Gelukkig bleek bij een 2de onderzoek bij een andere dierenarts dat dit toch niet het geval was en dat er niets geks te vinden was via verschillende onderzoeken.
Hij begon ook ineens weer goed aan te komen, dus weer gezond verklaard.
Hij is altijd hetzelfde nerveuze hondje gebleven dat veel drinkt en plast, maar verder is het tot enkele maanden geleden erg goed gegaan.
Sinds een dikke 3 maand gebeuren er weer heel erg rare dingen.
Het begon met een kale staartpunt waarvan ik dacht dat hij zelf zijn vacht had uitgetrokken omdat hij nogal vaak achter zijn eigen staart aanjaagt als hij opgewonden is.
Maar toen werd zijn neus opnieuw kaal en later ook zijn oren.
Ineens werd ook de vacht van zijn pootjes rood en hij heeft duidelijk ook jeuk, ook word zijn vacht heel snel vettig.
Zijn neus en oren zijn nu volledig kaal. De huid is totaal niet beschadigd maar word wel zwart. De dierenarts noemt dit "leeroortjes" maar na verschillende (bloed)onderzoeken is er niets geks te vinden.
Nu de laatste weken vind ik ook dat hij echt stinkt, niet gewoon naar hond maar echt een rare vieze geur die ik niet kan beschrijven. Het gekke is dat hij niet stinkt als ik aan de vacht zelf ruik maar ik ruik het wel als hij bevoorbeeld naast mij ligt op de bank en ook zijn dekentje neemt deze geur op.
Ik zit echt met de handen in het haar. En weet ook echt niet meer wat ik nog kan doen. Er moet toch iets zijn dat al deze dingen verklaard, dit kan toch niet zomaar gebeuren?
Heeft hier iemand een idee wat het wel zou kunnen zijn, of heeft iemand hier hetzelfde meegemaakt?
***...Kelly...*** schreef in
Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben.
Echt een aparte ruimte heb ik niet. Maar we hebben in de living wel een open trap naar boven waar de honden niet opkunnen maar de kat zou er wel op kunnen en dan kan ze zich veilig boven in de traphal verstoppen.
Ook zijn er een aantal kasten in huis waar ze zich eventueel kan verschuilen.
er zal ook een krabpaal komen, dus dan is er nog een veilig plaatsje bij.
***...Kelly...*** schreef in
Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben.
De kat loopt reeds meer dan 3 jaar in de buurt van mijn grootmoeder.
Pas sinds ze gewond is aan de staart is ze daar niet meer weg te slaan.
We hebben voor de operatie alle buren gevraagd of de kat van hen was en of ze wisten van wie de kat was.
Van 3 buren kreeg ik hetzelfde verhaal.
De kat zou van een buur zijn die is verhuisd en de kat heeft achtergelaten. 1 van de buren vertelde ook dat er iemand in de straat was die de eigenaar beloofd had de zorgen van de kat op zich te nemen, maar die persoon beweert nooit een kat te hebben gehad en ook nooit overeen gekomen te zijn om voor een kat te zorgen van die persoon. Het gezin dat verhuisd is had inderdaad een volledig zwarte kat dus dat verhaal kan wel kloppen. En andere buren hebben meermaals gezien dat de zwarte kat bij hem binnenging er zit zelfs een kattenluikje in de zijdeur wat ook al heel verdacht is als je geen kat hebt en nooit een kat hebt gehad O-)
En hij kon ook zomaar vertellen dat hij nooit een ZWARTE kat had gezien met een gewonde staart, terwijl ik nog niet over de kleur van de kat had gesproken. O-)
Dus vermoedelijk is de kat op straat gezet door die persoon die voor haar zou zorgen nadat ze gewond was.
Want dat was net het moment dat ze constant bij mijn grootmoeder rond liep. En de persoon werd ook verdacht lastig toe ik voor de 2de keer langs kwam om het verhaal te checken. En de kat heeft haar plekje gemaakt in de haag van die persoon en als ze weg loopt loopt ze ook meteen richting het huis van die persoon. Toch blijft hij volhouden dat hij de kat niet van hem is.
Ik heb toen beslist de kat te laten opereren omdat de ontsteking duidelijk erger werd en ik bang was dat ze die wonde niet zo overleven (ze liep zo al meer dan 4 maand rond). Bij de dierenarts is nagekeken of ze een chip had en die was niet te vinden. Ook had ze een lintwomr en zat helemaal onder de vlooien, dus ze had duidelijk al een tijdje niet meer binnen geleefd.
Wat is Amivedi precies?
***...Kelly...*** schreef in
Vraagje aan eingenaars die hond(en) en kat(en) hebben.
Ik heb 5 hondjes( 3 chihuahua's, 1 maltezer, en 1 kleine kruising)
Nu heb ik ook een katje van de straat gehaald die gewond was aan de staart en die ik heb laten opereren met het idee haar nadien terug vrij te laten.
Nu blijkt dit gewoon een tamme kat te zijn en wil ik haar dus niet terug vrij laten, maar wil ik haar een thuis geven bij mij als dit kan lukken. (momenteel verblijft ze bij mijn grootmoeder)
Hij heeft duidelijk ooit een thuis gehad want hij gaat op de kattenbak, laat zich aaien en opnemen en is gecastreerd. Natuurlijk weten we niet of hij ooit een hond van dichtbij heeft gezien.
3 van de 5 hondjes hebben het grootste deel van hun leven bij katten gewoond. De vorige eigenaars hadden allemaal katten dus bij hen verwacht ik geen probleem.
Toen de overige 2 jong waren hadden wij ook een katje, dus daar zijn ze ook bij opgegroeid. Ik verwacht dus ook dat deze 2 nog weten wat een kat is en er niet zullen achter jagen. Ook bij mijn grootmoeder hebben ze vaker een kat gezien zonder enig probleem.
Maar dan hebben we de kat die we Bob genoemd hebben.
Ik weet niet of Bob ooit een hond van dichtbij heeft gezien en als dat niet het geval is zal hij wel behoorlijk bang worden als hij ineens in een huis terecht komt met 5 honden.
Daarom wil ik het zo voorzichtig mogelijk aanpakken zodat de hondjes en Bob de tijd krijgen aan elkaar te wennen.
Hoe kan ik dit het beste doen?
Ik kreeg de raad om Bob een klein weekje in een grote bench te houden en die ergens hoog te zetten zodat hij eerst kan wennen dat er honden rond lopen zonder dat de honden aan hem aan kunnen. En pas al de honden en Bob rustig zijn in elkaars buurt de kat los rond te laten lopen.
En ervoor zorgen dat Bob de mogelijkheid heeft om zich ergens hoog te verstoppen zodat hij kan vluchten als hij dit wil.
Is dit inderdaad de beste manier om hen te laten wennen aan elkaar? Want het lijkt mij wel zielig voor een kat om enkele dagen in een bench te zitten.
***...Kelly...*** schreef in
zwitsal
Een hond mag regelmatig worden gewassen mits er een huidneutrale HONDENshampoo word gebruikt.
De PH van een hondenhuid bedraagt 7,5 terwijl de PH van een baby of mensenhuid 5,5 bedraagt wat dus veel zuurder is.
In chemische termen spreekt men van een PH neutraal bij een waarde van 7.
Maar bij shampoo's douchegels, zeep,... is PH neutraal gelijk aan de PH waarde van de huid waarvoor het product bestemd is (bij producten voor mensen 5 - 6. Bij producten honden 7,5 - 8.)
Een PH neutrale hondenshampoo zal NOOIT de vetlaag van de huid van honden aantasten maar net verzorgen.
Een PH neutrale mensenshampoo daarintegen is te zuur en tast dus wel de vetlaag van de hondenhuid aan. Ook babyshampoo's zoals zwitsal zijn PH neutraal (5,5) en dus te zuur voor de hondenhuid.
Dus wil je je hond regelmatig wassen, ga dan opzoek naar een goede PH neutrale hondenshampoo. Daarmee kan je hen bij wijze van spreken dagelijks wassen zonder dat het een nadelige invloed zal hebben op de vacht, vetlaag en de huid.
***...Kelly...*** schreef in
Vanacht ineens bij dierenarts pfff wat een schrik
Dat moet inderdaad schrikken zijn. Gelukkig was het al snel beter na een bezoek aan de dierearts. Hopelijk blijft het nu ook zo goed gaan.
En waarom zien sommige mensen een pekineesje in Godzilla?
Voor mij is het wel heel duidelijk een chihuahuatje hoor. Godzilla heeft wel een kleur die ook vaak bij een pekinees voorkomt en ook een zwart maskertje, maar daar houd de overeenkomst met een pekineesje dan ook op volgens mij. ;-)
***...Kelly...*** schreef in
nutro choice?
Ik heb vroeger zowel proplan als nutro gevoerd (en voordien ook nog vele andere merken waaronder ook de goed aangeschreven graanloze brokken)
Bij proplan nam ik de zalm en rijst variant. De hondje vonden dit wel lekker maar ik vond dat ze erg veel ontlasting hadden en af en toe hadden ze ook wat platte ontlasting.
Daardoor was ik dan overgeschakeld op nutro choise. Hier was ik erg tevreden over. De hondjes aten het heel erg graag, ze verloren minder haar, waren allemaal mooi op gewicht, en hun ontlasting was altijd goed.
Ik heb er nooit iets negatiefs bij ervaren.
Ik ben met nutro gestopt omdat ik ben overgeschakeld naar vers en renske, maar als ik ooit terug brok zou voeren zal het zeker nutro worden.
***...Kelly...*** schreef in
Noa overleden
Echt verschrikkelijk wat er is gebeurd :'(
En wat erg dat die persoon zomaar is doorgereden. :'(
Ik wil jullie heel erg veel sterkte wensen.
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
Ik heb vandaag een mailtje terug ontvangen en dit is het antwoord:
Geachte mevrouw ...
Hartelijk dank voor uw e-mail.
Wat leuk om te horen dat uw hondjes het zo goed doen en er fantastisch uit zien door Renske Natuurlijke Diervoeding.
Minder leuk om te horen zijn de pakjes die niet goed zijn. Om hoeveel pakjes gaat het ongeveer die u heeft weggegooid?
Mocht u weer pakjes hebben die niet goed zouden zijn dan zouden wij graag batchgegevens ontvangen. Deze bestaan uit een reeks cijfers en letters en een datum.
Met deze gegeven kunnen wij uitzoeken of er nog meer pakjes niet goed zijn.
Echter zijn we onze verpakkingen op dit moment aan het verbeteren met een andere seal. We hopen zo de problemen te voorkomen in de toekomst.
Graag zie ik uw reactie tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Vermits ze de seal van de verpakking aan het verbeteren zijn vermoed ik dus dat het nogal gebeurt is dat er voeding slecht is geworden door een klein gaat of iets dergelijks in de verpakking. Maar zoals ze zelf schrijven word eraan gewerkt dus ik denk dat we ervan mogen uitgaan dat het in de toekomst niet meer zo snel zal gebeuren.
Dus vanaf nu zal ik extra opletten als ik nieuwe pakjes koop of ze niet ergens beschadigd zijn en bij eventuele verdere slechte verpakkingen zal ik dan ook de batchgegevens meteen doorsturen naar renske. Ik ga morgen ook even kijken of ik nog enkele van de kartonnetjes kan terug vinden bij het oud papier van de slechte verpakkingen zodat ze kunnen nakijken of er nog andere slechte verpakkingen zijn.
Top van Renske om zo snel en vriendelijk te antwoorden. ;-)
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
Renske is geen vers voer. Is verhit dus niet vers.
Onder versvoer vallen alleen voeders die in de diepvries bewaart moeten worden of die zijn gevriesdroogd O-)
Daar ben ik inderdaad van op de hoogte. Maar op de verpakking word het nu eenmaal Renske Vers vlees voeding genoemd, dus om duidelijk te maken dat het hier om het natvoer ging en niet over de brok schrijf ik "renske vers". ;-)
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
nou ik viel bijna flauw van de stank.
Ik begrijp volledig wat je zegt, niet te harden die geur. Ik zal dan met de eventueel volgende bakjes ook terug gaan naar de winkel.
Als het inderdaad door te vallen komt, dan denk ik dat ze in die winkel gooien met de kartonnen Renske.
Misschien dan toch ook beginnen met bestellen bij renske zelf en hopen dat er daar minder met de dozen word gegooid :-)
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
Mailtje is net verstuurd.
Zodra ik meer nieuws heb laat ik het hier meteen weten ;-)
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
ok, dan ga ik even contact opnemen met de fabrikant. Niet dat ik zozeer het geld belangrijk vind. Maar als van de 6pakjes die je koopt er 2 slechte zijn, dan is er toch wel ergens iets fout denk ik.
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
Staat er een datum op? Misschien over de datum?
Nee, ze zijn zeker niet over datum. De pakjes die ik momenteel heb zijn houdbaar tot augustus en september 2012
***...Kelly...*** schreef in
Wie heeft er nog problemen met renske vers?
Ik voer 2 van onze hondjes al een tijdje renske omdat ze het op kvv niet zo schitterend doen.
Van renske was ik altijd tevreden, mooie vacht, mooie ontlasting, ze blijven mooi op gewicht,...
Maar nu de laatste tijd heb ik iets ergs vervelends aan de hand. Sommige bakjes renske hebben echt een verschrikkelijke zure geur waardoor ik het niet meer aan de honden durf te geven.
Ik weet sommige soorten ruiken wat sterker, zoals de lam. Maar dit is niet meer gewoon een geurtje maar een echte stank.
Ik heb zo al een 10tal pakjes mogen weggooien. En het is niet 1 bepaalde soort vlees die zo stinkt maar het zijn verschillende. Lam en rijst, kalkoen eend en rijst, eend konijn en rijst. Alleen bij de vis heb ik nog geen slechte pakjes ontdekt maar dat geef ik dan ook niet zoveel.
Zijn er hier nog mensen die met dit zelfde probleem? En zijn deze bakjes nog veilig om te voeren of zijn ze toch echt wel slecht?
***...Kelly...*** schreef in
Ik begrijp het niet meer.
Ik ben gisterenavond dus naar de dierenarts gegaan en het is inderdaad een fikse blaasontsteking :'(
We hebben een kuurtje antibiotica meegekregen en volgende week moeten we even terug gaan om te kijken of de urine dan terug schoon is.
Ze heeft verder geen bloed meer geplast, dus dat is misschien toch al positief. Verder ziet ze er gelukkig niet ziek uit en heeft ze gisterenavond en vanmorgen haar bakje helemaal leeg gegeten.
Hopelijk blijft het zo en is volgende week de urine terug helemaal schoon.
***...Kelly...*** schreef in
Ik begrijp het niet meer.
Vanmorgen had ik de hondjes even op het terras gelaten terwijl ik ging douchen en toen ik hen terug binnen liet zag ik 3 bloedplasjes op het terras liggen.
Meteen bij alle hondjes gekeken en bij Angel zag ik bloed in haar vacht hangen.
Dus naar de dierenarts gebeld en die zei om de rest van de dag haar in de gaten te houden en vanavond naar het spreekuur te komen.
Deze namiddag deed ze nog een plasje en toen zag het roestbruin (zoals oud bloed) en net deed ze nog een plasje en was de urine terug normaal van kleur O-)
Ik zou normaal rond 18u30 a 19u bij de dierenats moeten zijn, maar is dit nog nodig nu ze terug normaal plast?
Of kan ik beter nog een dagje afwachten om te kijken hoe de urine er vanavond en morgen uitziet?
***...Kelly...*** schreef in
Welke rassen herkennen jullie in Max!?
In Jonne's hond zie ik een kruising rottweiler x labrador
In Dobry's hond zie ik een kruising rottweiler x herder.
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
Ik kwam je tijdens het googlen trouwens regelmatig tegen, haha. ;-)
haha, daar schrik ik niet van. Als ik begin te twijfelen neem ik mijn laptop en typ ik in het balkje bovenaan meteen www.hondenpage.com :-D
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
www.doubleforgeron.nl/lever.html
Ik heb even gegoogled, hier staat onderaan wat de manier is om diagnose te stellen.
Hier staat ook "bij bloedonderzoek treffen we STEEDS een verhoogde ammoniakconcentratie vast"
Wat hier niet het geval was, want nuchter was de waarde 78 waar de grens op 130 ligt.
En er staat ook " de diagnose kan alleen gesteld worden met behulp van een rontgencontrastonderzoek en echografie"
Beide zijn niet gebeurt.
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
Ik ken iemand waarvan de hond dit ook had, zo'n levershunt.
Nou weet ik er weinig van, maar wel dat zij een echo of foto oid hebben laten maken.
Volgens mij is dat de enige manier om dit echt vast te stellen.
Daarnaast kan een hond er volgens mij niet van genezen.
In jouw geval ging ik bellen met andere DA's en vragen of een echo zinvol is.
Als ik je verhaal zo lees, denk ik dat dat wel de moeite waard is.
De mensen die ik ken zijn in Utrecht of Wageningen geweest, dat weet ik even niet.
Nu woon je in Belgie, maar wie weet kun je via mail of telefonisch al wat antwoorden krijgen, bijv over de te volgens stappen bij een levershunt.
Met andere woorden, klopt het wat je DA heeft gedaan en is zijn conclusie ergens op gebaseerd.
Mocht het nodig zijn dan kun je daarna met je vriend in gesprek over wat te doen.
Ik ben erg benieuwd!
Van Utrecht heb ik al erg veel goede dingen gehoord. Het is van hieruit een kleine 2uur rijden, dus ook wel doenbaar om daar een keer een afspraak te maken. Ik wil nu in elk geval 100% zeker zijn dat ik bij een goede dierenarts terecht kom en niet terug bij iemand die zelden of nooit een PSS van dichtbij heet onderzocht.
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
Een second opinion, eventueel bij een specialist, lijkt mij gewenst. Want wat heeft ie wel als ie geen shunt heeft? En blijkt de hond geen shunt te hebben dan zou ik nog eens een goed gesprek met je (ex)dierenarts hebben.
Zoals het er nu voor mij naar uitziet moet het toch aan de brokken ofzo gelegen hebben.
Want zodra hij geen enkele brok meer at maar alleen zelf samengestelde voeding ging hij echt met grote sprongen vooruit.
Misschien kan ik dan toch maar best meteen naar de dierenkliniek gaan zodat er meteen kan worden verder gezocht waar het dan wel aan kon liggen.
Maar het blijft de vraag of dat nu nog achterhaald kan worden, want ons malezertje lijkt nu weer voor 100% inorde.
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
Hmm ik zou ook never nooit niet meer naar deze da gaan!!
Nee, nu denk ik er ook zo over. Maar de eerste keer dacht ik dat iedereen wel eens een fout kon maken.
Maar bij nader inzien, had ik haar raad toen opgevolgd had onze chihuahua een week later bij haar onder het mes moeten gaan om geopereerd te worden aan een knie waar helemaal niets fout mee is.
En ook omdat ze op 5 minuten wandelen van hier woont vond ik het wel gemakkelijk om naar die dierenarts te gaan, want als er dan iets dringend zou zijn bij 1 van de hondjes en mijn vriend is net op dat moment niet thuis kan ik makkelijk zelf naar de dierenarts rennen (ik heb zelf namelijk geen wagen).
En ook ze heeft een groot huis, een prachtige praktijk en een dikke wagen. Dus dat gaf mij ook al het idee dat als ze zoveel geld verdiende het toch wel een goede dierenarts moest zijn.
Maar volgens mij is ze dus gewoon goed in het geld uit de mensen hun zakken te halen en verder niets.
Dus mijn volgende taak is opzoek gaan naar een andere dierenarts. ;-)
***...Kelly...*** schreef in
Twijfel over de diagnose portosystemische shunt
Dit is een aardige link over PSS
In deze link staat dus ook dat er word getest door eerst bloed af te nemen, nadien een ammoniakoplossing in de endeldarm moet worden ingebracht, en dan na 20 tot 40 minuten nog een keer bloed moet worden afgenomen.
De dierenarts heeft dus gewoon nuchter bloed afgenomen, hem dan laten eten en 2 uur later opnieuw bloed afgenomen.
Ze wist mij ook erg weinig te vertellen over PSS want volgens mij waren het zelfs haar oude cursussen die ze erbij had gehaald om de diagnose te stellen en mij uit te leggen wat het precies was. Het was naar haar zeggen ook de eerste hond met PSS die ze ooit heeft gezien in haar praktijk in 30jaar.
ook staat er in dit stuk dat er een echo dient gemaakt te worden om de diagnose te bevestigen, maar dat is ook niet gebeurd bij haar