HondenPage baasje Missy
Wat schreven de vrienden van Missy op het forum
Petra, *Lily Jane* & Jip schreef in
Vaarwel, Nanu
Och toch... ik lees hier nog nu en dan en sommigen van hier kropen toch diep in mijn hart. Ook jullie.
Wat een groot en plotsklaps verdriet... veel liefs
Odin schreef in
Stabiel?
Oke... Helemaal duidelijk.. weer iets wijzer geworden, dank jullie wel dames voor het antwoorden.. wens jullie een hele fijne dag <3
Odin schreef in
Stabiel?
Hoi,
Ik heb een vraagje, ik krijg telkens de opmerking dat onze hond stabiel is. Bij de dierenarts, hondenschool, andere hondenschool en vandaag weer de opmerking gehad van een osteopaat.
Telkens zeggen ze, het is een hele stabiele hond, hier heb je een fijne hond aan.
Dik compliment voor zijn 9 maanden..
Nu is het ook een kanjer! En we zijn er erg blij en druk mee... En ik wil niet dom overkomen.. maar wat bedoelen ze nou precies? Omdat hij rustig is? Of omdat alles incasseert in de situatie?
Heb al gegoogled maar kom daar ook niet echt uit...
Sorry voor de misschien domme vraag..
Odin schreef in
Welke hond past bij ons?
Hoi,
Heb je al eens nagedacht over de Schotse Collie?
Alles wat je eigenlijk zou willen doen met de hond zie ik bij heel veel mensen met Schotse voorbij komen... Er zijn er veel die met de paarden en de honden op pad gaan..
Ik heb er ook een van nu bijna 8 maanden maar geen volle.. er zit border in... Dus heeft wel meer uitdaging nodig.. Maar ze zijn op de baas gericht, luisteren goed, sociaal, lief, leert snel..
Misschien dat dat een optie is?
Ik heb zuiver op het karakter geselecteerd. Ik vond ze zelf nogal tuttig of zo... Maar ik ben echt helemaal om en zie dat totaal niet meer zo..
PPPPP schreef in
Oude hond
Hallo Hondenliefhebbers en lotgenoten ,
Mijn naam is Rebel .
Ik ben een Austalische shepperd van 13 jaar .
Ik heb mijn naam waar gemaakt want heb af en toe wat streken uitgehaald maar mijn baasje moest er wel om lachen . Ik ben overal geweest en veel dingen gezien . Heb een rijk leven gehad en kreeg wel meer last van mijn poten . Cadeau papier verscheuren heb ik heel mooi gevonden . Luste ook graag het stukje banaan wat ik van mijn jongere bazin kreeg als ze banaan ging eten en ook een appeltje ging er graag in wat ik van de alphaleider kreeg . Knuffelen was iets wat ik bij iedereen opzocht en vol passie kreeg . We zijn altijd gezamenlijk op vakantie gegaan wat ik heel leuk vond want dan kon ik ze nog in de gaten houden . Vol ongeduld zat ik altijd op de baasjes te wachten als ze thuis komen en heb ik ze vol liefde begroet en was ik blij dat ze weer terug naar huis waren gekomen . Ik was ook zeer waakt als er vreemde mensen aan de deur waren maar als er visite kwam was ik dolblij dat ze weer langs kwamen . Ik had een druk leven en mocht vaak naar buiten naar het bos en naar de duinen . Iedereen was blij als ik als een gek door de duinen rende en weer terug of door de bossen . Ik heb ze nooit uit het oog verloren want wou wel weten waar ze zijn dat is voor mij gezelliger en vertrouwd . Aan zee vond ik het wat raar dat het water naar je toe komt en weer weg gaat . Maar camperen ik ook heel leuk gevonden . Ik mocht ook voorin de auto en kon alles goed in de gaten houden want om achterin te komen was te hoog .
Ik heb 13 jaar met veel plezier bij mijn baasjes gewoond en de alpha leider en vele mooie dingen mogen beleven maar aan al het goede is een eind gekomen .
Op zaterdag 03-07-2021 's morgens om 04.00 uur vonden ze mij op de grond en ik kon niet meer op mijn poten staan .
Dus zijn ze met mij in de dierenambulance naar de Faculteit in Utrecht toe gegaan waar naar voren kwam dat de tumor in mij gescheurd is en ik allemaal bloed in de buik had en dat er geen kans meer op herstel was . Ook was het bloed in mijn bek al weg en was ik zeer verzwakt .
Mijn baasje heeft met mijn andere dierbare vrienden er voor gekozen om mij niet langer te laten lijden en ik heb nog met iedereen afscheid kunnen nemen wat zeer prettig is en ik weet dat ik weer terug kom bij de dierbare vrienden en mijn alpha leider en op handen wordt gedragen en naast Radja mijn vriendinnetje kom te staan
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Mijn man wil een kat
" Misschien een hond erbij speciaal voor je man ? "Heleen
Dat heb ik ook eerst voorgesteld..
Heb het er in elk geval daarnet nog eens over gehad en hij lijkt dan toch akkoord om te wachten tot de oudste er niet meer is (mag er niet aan denken want daar ga ik zelf enorm van afzien).. denk dat dit ook de beste keuze is..
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Mijn man wil een kat
" De kat was volledig verscheurd door beide herders
Kat was snachts weer binnen gekomen via kattenluik
En dat was dus jaren goed gegaan
Maar ja , even geen toezicht "Thara
Ik heb iets soortgelijks gehoord over een grotere hond (herder of Doberman of dergelijke) en 5 chihuahuas waarvan 1 het favorietje was :/ favorietje is verscheurd.. en natuurlijk nadien blijvend trauma voor het koppel.. want de herder was van de man en de chihuahuas van de vrouw…
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Mijn man wil een kat
Mijn man wil dolgraag een kat, Jolie (dalmatiër 11,5 jaar; zéér jong van geest, haar "grootmoeder" is 18 geworden) is opgegroeid met katten, de katten waren 6 maanden toen ik Jolie in huis haalde. De katten krabde haar neus altijd open.. wat ze natuurlijk niet leuk vond maar Jolie werd groter en begon terug te vechten... sindsdien is het geen kattenfan (én dalmatiërs zijn ook wel een beetje jachthonden).
Het is eigenlijk pas "goedgekomen" toen ik het huis uit ging en ik dus niet meer bij mijn mama en de katten woonde...
Als we een wilde kat in de tuin of op wandeling zien dan loopt Jolie altijd achter de katten aan.. ze heeft nog geen kat dood gedaan, maar wel al een rat... (zo groot als een kat)
Mijn ex had een kat en die ging meestal naar een andere kamer dan die waar Jolie in zat, ik moest haar toen heel erg in het oog houden voor de veiligheid van de kat.
Dus de reden waarom ik twijfel is voor de kat haar veiligheid... Nu vroeg ik me af of het zowiezo onmogelijk is en "not done" of dat het misschien wél kan lukken als we een kat nemen uit het asiel die bv goed om kan gaan met honden... bv tekst bij een bepaalde asielkat: "Zijn baasjes hadden ook een hond en dat ging goed samen, maar andere katten mochten niet op zijn terrein komen." (letterlijk overgenomen van een asielkat zijn pagina)
Het is destijds begonnen doordat de katten Jolie altijd lastig vielen, dus misschien met een "aangepaste" kat (ik bedoel één die met honden kan)? Mijn andere hond Sooki (dalmatiër, bijna 8) heeft geen ervaring met katten.
Mijn man had tot eind 2017 ook een hond en ik vind het zo lastig om "te eisen" dat er geen kat komt terwijl ik zelf 2 honden heb waar hij het niet altijd even gemakkelijk mee heeft en die ook allebei nog zeer gezond zijn.
Iemand raad? Of heb ik gelijk en kan ik geen kat in huis toestaan?
Odin schreef in
onderdanige pup
" Mijn labrador was als pup ook onzeker. Ze ging snel op haar rug liggen of rende zelfs weg als ze het te spannend vond. Door dit gedrag was ze juist altijd de sjaak, andere honden hadden haarfijn door dat ze met haar konden sollen. Het is een wisselwerking. Zij heeft dus ook een paar negatieve ervaringen gehad als pup. Dat is heel erg rot. Je hebt er ook niet altijd invloed op. Het is niet jouw schuld dat je pup onzeker is. Dat zit gewoon in het karakter. Het ligt wel bij jou om het in goede banen te leiden. Bij een onzekere pup is het extra goed opletten waarmee je hem in aanraking brengt. Vergelijk jouw pup niet met andere pups. Blijf kijken naar wat jouw pup op het moment aan kan. De vraag: “is hij wel vriendelijk?” heb je niet zo veel aan, bij het ontmoeten van een andere hond. De meeste mensen zullen zeggen “Ja! Hij is vriendelijk!”, alleen maar omdat hun hond niet bijt. Maar sociaal gedrag is veel meer dan de vraag of een hond wel of niet agressief is. Je wil ook niet dat jouw onzekere pup in aanraking komt met lompe, drukke en grenzeloze honden die opjagen. Naar mijn mening zijn er helaas veel mensen die hun eigen hond verkeerd inschatten. Dus aan jou de taak en verantwoordelijkheid om dit te doen. Toen ik zelf mijn pup over haar angsten moest heen helpen, vermeed ik 95% van de honden. Een geschikte match was een rustige, stabiele, goed opgevoede, vriendelijke hond. Die haar het liefst een beetje met rust liet zodat ze uit zichzelf durfde te gaan snuffelen. Al die tijd liep ik ook op uitgestorven doodsaaie plekken, gewoon om te voorkomen dat ze weer slechte ervaringen opdeed. In de tussentijd ging ik uiteraard wel door met positieve situaties creëren, waar ik dan wel controle over had. (Dus niet bij een willekeurige droeftoeter in het park, maar vooral met mensen afspreken die ik al kende van de hondenschool). Op dit moment is mijn labrador 1,5 jaar oud en is er niks meer van die onzekerheid te merken. Ze heeft nu juist veel zelfvertrouwen. Als pup was ze erg onderdanig en conflictvermijdend, en op dit moment hebben we er juist voordeel van. Zo’n karakter is hartstikke lief, ze zorgt nooit voor problemen, ze kan met iedereen opschieten. En nu help zij juist bange honden over hun angst heen. Juist omdat ze zo lief en toch voorzichtig is. Het kan dus echt weer de goede kant op slaan, en je pup is niet meteen verpest na een rotervaring. "Iglo
Dank je wel voor je super antwoord.. hier heb ik zeker wat aan.. verhelderend en zoals alle andere tips.. vermijden en alleen stabiele honden opzoeken... zoals je zegt.. hij heeft 3 snauw/grauw ervaringen en u idd 1 die over hem heen denderde ondanks dat de ander ook aan de riem zat.. die vrouw liet hem gewoon gaan. Ik hebvdat toen gestopt en ga haar nu uit de weg. dank je wel.. ik ga met al jullie tips aan de slag maar jouw eigen ervaring heb ik veel aan..
Odin schreef in
onderdanige pup
wat mooi jashin dat jouw hond uit eindelijk nog zoveel zelfvertrouwen kreeg.
Ik ga op zoek naar stabiele honden. Ik denk dat dat voor hem het beste is.. Vandaag bij pupcurses was er een hond die behoorlijk blafte geen spelende blad. En hij schoot in paniek.. en hebben tips van de instructrice gehad..
Odin schreef in
onderdanige pup
" Ik wil je wel even iets meegeven. Stukje theorie.
Je schrijft, de hond stond boven mijn hond,
En verder , ik mijn hond weg kon halen.
Haal never een hond onder een domnkante hond weg, zeker niet als de hond in kwestie alleen er boven staat en dreigt, en daarmee zegt, ik ben jouw meerdere, jouw pup draait zich netjes om, dat stelt de bijtrem in werking bij de volwassen hond.
Het gevaar bestaat dat als jij jouw hondje daaronder vandaan haalt er alsnog gebeten wordt, want in de ogen van de dominante hond, is dit dat de hond zich verweert en extra gecorrigeerd moet worden, dus dan kunnen er hele nare situaties ontstaan. Wat dan wel?
Of afwachten, vaak zijn het maar een paar secondes voordat de dominante hond wegloopt, hij heeft zijn werk gedaan,
Maar blijft het, dan eerst de bovenste hond bij kop en kont pakken en wegtrekken, en dan zo dat hij niet op het laatste moment toch nog kan bijten, want je stoort hem in zijn werk. Zorg ook dat de honden daarna uit elkaar blijven, want de dominante hond heeft zijn werk niet afgemaakt en zal weer er boven op duiken,, dit is theorie, ik weet het. Maar ik heb het al meerdere keren fout zien gaan als baasjes hun hond onder een andere hond vandaan trokken, pas dan wordt gebeten, en hard gebeten.
Maar je zit in een rot situatie, wat is er loos als andere honden hier boven op duiken. Zijn het dan zulke rot honden waar je net tegen aanloopt. Ja dat kan. Of is het de blik van jouw pup, wat ik mij niet kan voorstellen.
Een normale volwassen hond mag een pup best corrigeren als hij lastig is, maar niet zonder reden er boven op duiken, hele nare situatie dit. "ientje
Ik snap wat je bedoeld en ik kan het gedrag echt inschatten... maar wij werden overvallen doordat de hond ineens achter ons stond.
Ik zag aan de houding van de volwassen reu al dat hij niet oké was. Meteen de snuffel en buiging over mijn pup. Die zich dus overgaf, ik zag zijn bek en blik verstarren. En misschien legde ik het niet helemaal goed uit maar hij wilde uithalen en meteen trok ik de pup weg... Sorry maar mijn pup van 13 weken is geen partij voor een volwassen grote xxl pittbull. Daarnaast is de hond doodziek (pittbull) en misschien daarom wel dat hij dit deed, maar ik snap het moment van ingrijpen, ik liet hem ook express snuffelen en trok hem nog niet weg voordat er überhaupt iets verkeerds gebeurde want het kan juist triggeren om juist aan te vallen... maar ik was wel allert en net op tijd.
Ik heb inmiddels een playdate verteld met een rottweiler pup van 15 weken... ben heel benieuwd... vandaag puppycurses ging goed, alleen 1 pupje moet nu bij onze pup het ontgelden.. zij gaat op de grond liggen en hij duikt erbovenop en laat dr niet met rust... in zo'n geval mag hij best op zijn plek gezet worden
Odin schreef in
onderdanige pup
Thanx puck voor je antwoord.
Het klopt wat je zegt.. Ik wil ook niet perse dat hij elke hond groet of mee speelt of naar toe gaat.
Ik zie onder sociaal gewoon zijn ding lekker doen en bij ons onder appel staan maar als er honden naar hem toe komen of hij vind er een interessant dat hij dan wel sociaal is of gewoon weggaat uit de situatie als het hem niet bevalt...
Dat deed mijn vorige hond ook. Ik doe bij hem nu hetzelfde als bij haar maar ik merk dat hij angstiger en sneller onder de indruk is..
Ik vraag nu ook als mensen eraan komen "doet ie wel lief?" "hij heeft namelijk al mindere ervaringen gehad en dat wil ik niet"
Maar misschien moet ik idd die plekken toch maar even juist vermijden.. Totdat hij wat meer zelfverzekerd is en het beter kan handelen...
Odin schreef in
onderdanige pup
" De etiquette onder veel hondenbezitters is bar en boos
Losloopgebieden ziet men als gooi maar los gebied en ga,je gang maar
Ik kan er een boek over schrijven , of je nu een pup hebt of een hoogbejaarde hond , dan ben je een zeikwijf . Je kan een klap voor je bek krijgen als je mensen aanspreekt .
Heel vervelend , maar bedenk je ook dat je pup blessures op kan lopen door zo'n ongeleid projectiel
Ik zou dus idd bv naar de pupvursus gaan . En eens in de buurt kijken of er sociale rustige stabiele honden zijn
Desnoods,plaats,je hier op het forum een oproep , wie weet
En ikzelf , ik mijdt vele losloopgebieden . Ik kom nog in een klein gemoedelijk park waar ik mens en hond ken . Ik ben er helemaal klaar mee . Ik ga veel naar de duinen , polder enz dat is dan aangelijnd. Maar we hebben wel plezier en ontspanning , voor een hond ook belangrijk , prettiger denk ik dan telkens een rot ervaring . Jij doet je best om je pup goed te begeleiden , en anderen verknallen het
Ik ben misschien negatief , maar ik wordt van vele eigenaren helemaal niet vrolijk "Thara
Nee hoor niet negatief maar ik snap precies wat je bedoeld.. Met onze canecorso waren we zo beperkt echt gewoon zo sneu voor de hond dat is niet wat je wilt voor je hond maar wat een ander wel veroorzaakt...
Onze laatste hond een kruising jack/teck was echt een super beestje met andere. Nog nooit een rot ervaring ze liep zelf weg of speelde even tot ze er genoeg van had en lag de hond haar niet vermeed ze hem zelf.. ideaal.. Maar zij was best een dominante hond.
Maar nu hij zo onzeker is (wat onze canecorso ook was) dacht ik misschien doen wij iets niet goed. Ik ga aan mezelf twijfelen.. Ik wil geen angstbijter/blaffer kweken...
Odin schreef in
onderdanige pup
Hoi Gerard, bedankt voor je reactie..
Hij zit al op puppycurses en morgen zijn 4e les... Dinsdag gaat hij voor het eerst naar een hondenopvang speciaal voor pups.. een soort crèche daar mag hij 2 uurtjes omdat ik die socialisatie zo belangrijk vind. Ik heb een hond om heerlijk mee naar het bos strand park te gaan. Met onze vorige hond (canecorso) waren ook door dit taferelen heel erg beperkt.. en dat vind ik sneu voor de hond.
Odin schreef in
onderdanige pup
Hoi Nicole en naamgenoot :-D
Het is zo frustrerend.. Bij de eerste x zag ik het echt niet aankomen ging zo snel dat ik echt flabbergasted was.. 2x ook.. want we werden overvallen van achter... en ben toen idd ertussen gegaan en hem tussen mijn benen gedaan en die ander weggejaagd. En deze van vanavond zag ik aankomen daarom kon ik hem net wegtrekken... gelukkig.. Zegt die man nog.. oh nou kom maar even snuffelen.. toen zei mijn man... nou doe dat maar niet meer... Ik wil dat niet... Ik sta dan te shaken en kon nog wel uitbrengen, nee dat is niet goed voor zijn socialisatie..
Maar ik klap gewoon echt dicht op zo'n moment..
Ik zit er nu echt aan te denken dat hij maar uit de buurt moet blijven van andere honden die ik niet ken tot hun wat groter en minder kwetsbaar is.. maar of dat nou een goed idee is?
Odin schreef in
onderdanige pup
Hoi,
Ik moet toch even van me afschrijven en misschien hebben jullie eventueel tips?
Onze pup, Odin een schotse collie, van nu 13 weken doet het erg goed, hij is lief en vriendelijk, rustig, gek op kinderen maar totaal niet opdringerig.
Naar andere honden toe net zo, onderdanig en vriendelijk. Hij is rustig en likt de bek en toont zijn buik en aait met zijn poot de snuit van de andere hond. Hij is dus echt onderdanig en toont respect.
Omdat wij midden in de stad wonen???? en mensen hier bij ons nogal eens slecht opgevoede honden hebben die uitvallen aan de riem. Pak ik om de dag de auto en ga naar een losloopgebied (bos/park) daarvan weet ik dat (de meeste) mensen hun hond onder appel hebben en deze zijn gesocialiseerd. Voor zijn socialisatie vind ik dat belangrijk! Positieve ervaringen...
Nu heeft hij in die korte tijd toch al 3x een negatieve ervaring gehad... ik baal hier echt ontzettend van.. frustrerend... ik ga express al naar zo'n gebied! En toch... toch gebeurd het...
1e keer, in het bos, de hond komt eraan sprinten de laatste 2 meter en werpt zich bovenop hem en grauwt... gebeurde zo snel totaal niet zien aankomen... de mensen liepen erachter alsof er niks gebeurde... ik was beduusd.. Odin schrok zo erg en ging meteen op de rug en kermde. De hond liep los Odin aan een lange lijn van 15 meter.
2e keer, in het park, een hond verraste ons van achter en onze pup maakt zich klein en werpt zich meteen op de grond, toont zijn buik en likken.. en ineens drijft de andere hem op op een agressieve manier. Odin schrikt, jankt en wil weg vluchten.. die hond erachteraan.???? Ik riep Odin en nam hem tussen mijn benen en dreef de andere hond weg... de mevrouw was heel laconiek...oh ja dat doet ze wel eens als ze niet weet wat ze ermee aan moet.. ???? fijn mens!!! had m even lekker aangelijnd vind dit niet tof.. Ook hier andere hond los en onze pup aan de lange lijn.
en vanavond de 3e keer.. bij ons in de buurt.. hij was aan het spelen met een schnauzerpup een leeftijdgenoot. Was leuk en ontspannen en we staan met die mensen te praten, komt een hond vanuit onze wijk en die man voegt zich toe, zijn hond loopt naar de onze en gaat dominant boven onze pup staan, die zich klein maakte, oren plat, en bek likte, ik zag de hond verstarren en staren.. voordat ik odin kon weghalen grauwde hij en wilde bijten en het is dat deze man snel aan de riem trok (gelukkig geen flexilijn) en ik odin wegtrok... Odin zat nu aan de normale lijn.
Ik vind dit zo niet tof! Ik wil een hond die geen angst of agressie straks gaat krijgen naar andere honden.
Is er iets wat mijn pup niet goed doet? Hij toont toch respect, is niet wild en na een snuffel is het genoeg. Waarom doen ze dit?
Is er iets wat wij niet goed doen?
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
" Communiceer hier dan open over met de fokkers.
Er zijn fokkers die pas aan een nestje beginnen als ze voldoende gescreende kandidaten op de lijst hebben, die vertrouwen er dan ook op dat je specifiek voor hun combi kiest.
En er zijn fokkers die meerdere inschrijvingen okee vinden, omdat ze weten dat de vraag naar hun ras sowieso groot genoeg is en het dus niet erg vinden dat er nog geannuleerd wordt. "Alaska's Finest!
precies... helemaal met je eens... Vandaar dat het mijn vraag ook was. Ik wil niet zomaar ergens een pup kopen. Maar het is wel lastig als je telkens achter het net vist..
Mocht ik in deze ronde niet meegaan dan ga ik het idd op die manier aanpakken... de puppen vanuit het buitenland laat ik voorbij gaan.
thanx allemaal voor jullie antwoorden ... helemaal duidelijk
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
dat heb ik idd ook Willemijn dit is nu het 3e nest... en bij allemaal stond ik er al op voor dat ze geboren waren
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
zoals ik het las zou dat geregeld worden word dan waarschijnlijk op transport gezet.. maar doe het toch maar niet...
dank voor jullie antwoorden????
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
" Ik heb op verschillende lijsten gestaan bij verschillende fokkers voor een pup, wel geef ik dat altijd aan aan de fokkers, was nimmer een probleem..ging wel bij alle fokkers kijken. "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
dat idee heb ik dus ook dat het geen probleem is, alleen dit voelt niet zo oké... ik ga iets aan met de Fokker, sta op de lijst... klik was er met zowel de honden als de Fokker, fijn gevoel erbij...
ik denk dat ik het voor nu wel bij deze Fokker hou.. en mocht het er niet in zitten dan laat ik me wel op meerdere lijsten zetten...
uit het buitenland doe ik toch maar niet... niet omdat ik er geen vertrouwen in heb dat het niet goed zou zijn... maar omdat ik toch de pup niet kan zien...
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
die 16 weken naar ons land is dat ook met goede fokkers?
de rest ben ik niet bang voor maar idd je kan niet kijken en ik ga meestal op gevoel af een klik met een hond...
en dat ontbreekt hier wel bij..
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
Dit zijn idd fokkers die aangesloten zijn. Vandaar dat ik ook weet dat de Fokker uit het buitenland gewoon oké is. Geen broodfokkers of louge praktijken.
Odin schreef in
wachtlijst onzeker
ik zit een beetje met een dilemma...
Ik sta op de wachtlijst bij een Fokker. Ik ben nmr 4 voor een teefje.
Dus er zit een geringe kans in dat er geen pup voor ons bij zit. Die kans is aanwezig.
Nu zijn er ook niet heel veel planningen en fokkers.
Nu zie ik een Fokker een bericht delen dat er nog pups te koop zijn bij een Fokker in het buitenland.
Maar mijn gevoel zegt dat ik dat niet kan maken tegenover de Fokker waar ik bij op de wachtlijst sta.
Een vriendin zegt doe niet zo gek. Ik stond ook bij meerdere fokkers op de lijst.
Maar ik weet het niet zo goed, is dit idd normaal?
En is het raar als ik bijvoorbeeld toch voor een van deze puppen ga?
ik hoor graag jullie mening?!
Odin schreef in
In loving memory of....2020
ja het is ergens een mooie leeftijd maar zij was altijd zo druk en quik zelfs op deze leeftijd schrokken mensen van haar leeftijd.. het is zo snel gegaan..
maart werd ze ziek en wisten niet waar het vandaan kwam, antibiotica en prednison kuren deden haar goed, tot ze haar rug verdraaide met het spelen van de kat..
binnen 2 maanden... de laatste dag was verschrikkelijk, 2 dagen voor we naar de orthopeed zouden gaan had ze zoveel pijn gilde het echt uit en die paniek...
Maar wij grapten altijd dat zij wel 18 jaar zou worden.. minstens..
en dank je wel... vind het wel heel spannend
Odin schreef in
In loving memory of....2020
ik wil iedereen heel veel sterkte wensen die zijn of haar maatje dit jaar heeft moeten laten gaan.
Ook wij hebben onze diva moeten laten gaan????. Ze is 12,5 geworden... veel te jong..
Lang verhaal maar uiteindelijk in moeten laten slapen door verschrikkelijk pijn in haar rug.
Het is al een hele tijd geleden dat ik hier actief was. 5 jaar geleden sowieso of misschien wel langer.
Ik wilde eigenlijk geen hond meer, maar mis het heel erg, morgen gaan we dan ook naar een Fokker toe op bezoek. Vandaar dat ik de pagina weer opzocht. En als allereerste zie ik dit bericht...
Alsof het zo moest zijn ?
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Hond is aanhankelijk geworden
" Bij het ouder worden worden honden als er lichte kwaaltjes bij komen wat aanhankelijker, wat minder zicht krijgend, ze worden wat onzeker...geef de aandacht die ze opzoekt bij je, dat ze bij je mag in de slaapkamer, top van je..zo voelt ze de aanwezigheid van je, als je hond nog lekker meewandeld, goed eet zou ik me niet al te veel zorgen maken. "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
Dankjewel :) ze eet inderdaad heel goed en wandelt goed mee..
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Hond is aanhankelijk geworden
" Vind je het erg dat ze aanhankelijker geworden is, of is het gewoon iets wat je niet had verwacht?
Het is niet vreemd dat honden meer steun en gezelschap zoeken als ze ouderdomskwaaltjes krijgen. Ze voelen dat ze niet meer diezelfde hond zijn die ze vroeger waren, het is aanpassen, ze verliezen bepaalde zekerheden (zoals hun kracht, energie, hun zicht,...) En dus zoeken ze meer toenadering bij diegene die hen koestert en op wie ze kunnen vertrouwen.
Ben je toch ongerust, dan kan een medische check up nooit kwaad. Voor de hond, of voor jezelf.
"Alaska's Finest!
Ik vind het niet erg, maar ik ben vooral bezorgd :D ik lees dat het normaal is, dus ben nu een beetje gerust gesteld.
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Hond is aanhankelijk geworden
Ik weet niet of jullie mij kunnen helpen en of het nodig is om deze vraag te stellen.. maar voor de veiligheid doe ik het toch :p
Mijn dalmatiër is altijd een hond geweest die goed was op zichzelf, ze ging gemakkelijk na ons avondeten uit zichzelf in haar nest liggen, waar ze alleen was.. en kwam dan als je ze riep soms maar tegen haar zin eruit om geaaid te worden (zijnoot; ze werd ook graag geaaid, maar vooral wanneer zij het wou.. zo'n beetje als een kat denk ik). Ze ging na het eten in haar nest liggen en sliep dan tot 's morgens, stond alleen op voor haar eten en om uitgelaten te worden vlak voor wij gingen slapen..
Jolie is 11 jaar geworden in september.. rond die periode is het begonnen.. Plots kwam ze elke avond mee naar onze slaapkamer om bij ons te slapen, geen probleem, maar in het midden van de nacht stond ze dan weer op om in haar nest te gaan liggen en even later weer om terug bij ons te komen liggen. Aangezien we houten vloeren hebben horen we dat allemaal en dat hield ons wakker. Als ik de deur dicht deed hoorde ik ze nog en bleef ze voor de deur staan, dus dat hielp niet. Ik heb dan haar nest naast ons bed gelegd, zo horen we ze niet trippelen (tapijtje ertussen) en sinds kort moet ze daar gewoon in slapen, want het sliep niet zo goed met een hond erbij en we hebben onze nachtrust natuurlijk ook nodig.
Sinds eergisteren komt ze ook 's avonds als we tv aan het kijken zijn erbij liggen. Bijgevolg begin ik te vinden dat ze extra aanhankelijk geworden is en ik weet niet of dat iets wil zeggen.
Ik ben een maand geleden bij de dierenarts geweest voor een bolletje aan haar borst (bleek een "calcificatie" te zijn, dus niet zo erg, ik moest het wel in het oog houden) en toen hebben ze hartruis ontdekt. Daarnaast heeft ze ook al enige tijd het begin van katarakt, maar dit zou normaal zijn voor oudere honden en zou ook heel traag evoluëren. Ik heb toen opgehaald dat ze zo aanhankelijk deed, maar de dierenarts maakte er niets van. "Kon zijn dat ze zich wat onzeker voelde nu ze katarakt aan het krijgen is en misschien ook met die hartruis".
Nu het lijkt te verergeren weet ik niet écht wat doen. Ik heb het al eens gegoogled, daar staat dat het kan dat ze ziek is (maar ze heeft verder geen symptomen en kan nog goed mee wandelen enzo) of dat ze merkt dat ik ziek ben (ik heb ook geen symptomen en ben ok). Moet ik nu terug naar de dierenarts, of moet ik mezelf eens helemaal laten checken? Of moet ik misschien niets doen?
Misschien ben ik van een mug een olifant aan het maken.. maar ik heb enkel ervaring met haar op de gezegende leeftijd van 11 jaar en ik weet dus niet of ik me zorgen moet maken of niet.
Haar grootmoeder is 18 jaar geworden, de andere grootmoeder leefde nog toen ik haar ben gaan halen en die was 14 jaar op die moment, dit ter info.
Bedankt voor alle tips en advies :)
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Glaucoom; opereren of niet
Dankjewel iedereen voor jullie input; gelukkig is het niet aan mij om de beslissing te maken.. mijn mama heeft idd de financiën en vindt dat de hond het aan kan (dat is waar ik m’n twijfels over had omdat hij zwaarlijvig is en minder van het leven lijkt te genieten dan mijn honden; maar ik kan mij vergissen natuurlijk, mss ben ik beïnvloed door m’n grootmoeder en nonkel die beiden al maanden zeggen dat hij “op” is, zelfs voordat dit nieuws gekend was..).
Het zijn ook z’n twee ogen die eruit zouden moeten.. hij is volgens ons nu al enkele jaren volledig blind, het is vooral de impact van de operatie waar ik het moeilijk mee heb/had. Maar jullie input heeft me wel al wat gerust gesteld. Dankjewel ????????
Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef in
Glaucoom; opereren of niet
Het gaat over de hond van mijn mama en het is niet aan mij om te beslissen, maar ik weet niet of ik juist ben in mijn manier van denken..
Samenvatting: de hond (Amerikaanse cocker) van mijn mama is nu 10 jaar. Op z’n twee jaar heeft ze hem laten opereren aan z’n ogen, hij had cataract en omdat hij zo jong was heeft m’n mama dat toch maar gedaan. Ik snap dit, helaas is de operatie vermoedelijk nooit goed gelukt, want binnen de twee jaar kreeg hij zo’n “wolkjes” in z’n ogen en begon hij terug blind te worden. Hij heeft ook al die jaren druppels gekregen in z’n ogen en had Wss vaak jeuk, aangezien hij vaak z’n ogen overal aan wrijft..
Nu is hij 10, al jaren net iets te dik (ik denk dat ons mama teveel snoepjes geeft), hij schaffelt verder maar is eigenlijk echt een oude hond in zijn manier van doen (dag en nacht verschil met mijn hond die 1 jaar ouder is en veel jonger lijkt). Nu is de druk in z’n ogen te groot en de honden-oogarts waar hij jaarlijks op controle gaat heeft gezegd dat de druk zo groot is dat z’n ogen dat op een gegeven moment niet meer aan gaan kunnen dus dat ze ze beter preventief kunnen verwijderen en vervangen door siliconen inspuitingen ofzoiets. Eerst moet de dierenarts hem wel nog onderzoeken om te zien of hij de operatie aan kan.
Ik heb aan ons mama gezegd dat ik dat eigenlijk niet echt kunnen vind, dat ze het idd met de beste bedoeling wil doen, maar dat het rekken van het leven van een hond op deze manier eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Er is geen garantie dat de hond gelukkiger zal zijn na de operatie, geen garantie dat hij nog jaren te leven heeft. Dus waarom hem dat allemaal aan doen, wanneer is het rekken om te rekken..
Ik ben er nu over aan het piekeren en vroeg me af hoe andere mensen hierover dachten? Misschien was ik te hard voor haar en ben ik mis..
Wat zouden jullie doen in zo’n situatie?