Puppie willen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maria (Gast)

Ik wil heel graag een puppy. Ik heb al contact met een paar fokkers maar ze willen mij en mijn gezin ontmoeten. Maar sommige zeiden ook dat ze eerst willen kijken of ze je de puppy wel willen geven. En nu ben ik bang dat ze ons niet goed genoeg vinden voor een puppy omdat wij er nog nooit 1 gehad hebben (ook geen volwassen hond). Heeft iemand er ervaring mee dat iemand je geen puppy wou mee geven? en wat had je toen gedaan? Ik hoop dat hierop gereageerd word.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppie willen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Gewoon bij de fokkers op bezoek gaan en jezelf wezen :-D

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Fokker zullen een goede reden hebben of een slecht gevoel willen ze geen pup meegeven aan jan en alleman. En dat is alleen maar goed. Als een fokker pups aan iedereen meegeeft zonder research te doen, zegt dat meer over de fokker dan over de pupkoper. Dus het is alleen maar voorzichtigheid dat de pups niet aan handelaren worden meegegeven bijvoorbeeld. Je kan beter een selectie maken van pupkopers, dan dat je er later achter komt dat het toch geen goede keus was, en het pupje weer terug moet naar de fokker.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik ben fokker, en heb niets toe te voegen aan de tekst van Eefje.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Kan mij hier enkel maar bij aansluiten.

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Ik snap heel goed waarom fokkers goed research doen naar een potentiele pupkoper! Zoals hierboven al staat zijn fokkers die hun pups via email verkopen en ze alleen zien bij het ophalen geen goeie nog betrokken fokkers.

Maar ik geloof niet dat het feit dat je nog nooit een hond hebt gehad betekent dat een fokker je geen hond wil verkopen. Misschien dat ze je misschien nog een keertje wil zien, of wat meer wil weten. En verder zal misschien een fokker van een heel moeilijk ras zeggen dat je het beter niet kan doen... Maar dat is dan ook logisch, want als je nog nooit een hond hebt opgevoed, en ook niet opgegroeid bent met honden dan vind ik het wel belangrijk dat je kiest voor een wat handelbaarder ras :-) Beter voor jou, en beter voor de hond.

Gewoon lekker orienteren, kijken wel ras bij je past, en dan weet ik zeker dat er een goeie fokker is die jou een hond wil verkopen, mits je je zaakjes netjes op orde hebt en goed over de aanschaf hebt nagedacht:-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

alle fokkers waar ik contact mee had stonden er ook op dat ik sowieso eerst kennis kwam maken...ik vond dat zelf ook alleen maar zo prettig.
ik wilde toen ook mijn 1 e hond, en nu wordt de staff al geen beginnershond genoemd, dus ik dacht ook even van ojee, gaat dat goed komen.
ja dat kwam goed, als ze zien dat je heel serieus bent, je voorwerk hebt gedaan en je inleest over het ras komt het meestal goed. tenminste, als er het idee is dat je de hond kunt bieden wat hij nodig heeft.
dus ben je wel vaak genoeg thuis, of kun je anders oppas regelen, past het ras dat je wilt bij je...bij sommige rassen is je woonsituatie ook belangrijk, appartement, tussenwoning, vrijstaand...

gewoon jezelf zijn, en vooral eerlijk zijn, het schiet niets op als je de fokker in de maling wilt nemen..buiten dat, prikken ze daar waarschijnlijk zo doorheen...

nogmaals, heb je de tijd ervoor en ben je serieus dan komt dat meestal wel goed denk ik

Maria (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties:-)

Ik begrijp heel goed dat de fokkers niet zomaar hun puppies weg geven maar voor mij voelt het dan alsof ik heel erg gefaald heb als iemand mij een puppy weigert en dat is op het moment mijn grootste angst eerlijk gezegd.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ga ook mee met wat hierboven al is gezegd: alleen maar goed als een fokker dit doet!

Zelf hebben wij dit gevoel ook een beetje gehad toen we interesse toonden in een pup bij een fokker. Onze hond Taika komt namelijk bij een goede Noorse fokker vandaan, en er werd meteen aan ons gevraagd of we van plan waren om te gaan showen met de hond. En dat waren we dus niet, we wilden gewoon een lieve, mooie Leonberger!
Toen kregen wij ook wel even het gevoel van 'oh jee, wat als ze nou hun pups alleen maar willen verkopen aan mensen die er wel mee willen showen?', maar uiteindelijk hebben we gewoon een pup gekregen.

Vind het alleen maar goed dat fokkers willen weten waar hun pup terecht komt.
Gewoon eerlijk zijn en lekker jezelf zijn, dan krijg je vanzelf de pup die het beste bij je past! :-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Als jij bereid bent voor een pup te gaan, hoef je nergens onzeker over te zijn.
Om welk ras gaat het?

Maria (Gast)

Het gaat om een Shiba Inu.

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

Hoi Maria,
een fokker zal jullie, als jullie geschikt zijn voor een hond van het ras dat je op het oog hebt, heus niet zomaar weigeren. Tenzij jullie echt ongeschikt blijken te zijn (bijvoorbeeld als de hond elke dag lang alleen moet blijven, of als jullie totaal geen verstand blijken te hebben van wat de behoeften van een hond inhouden).
Voor elk ras willen jullie gaan? Het verschilt namelijk ook nogal of het om bijvoorbeeld een Cavaliertje of een Argentijnse Dog gaat. ;-) Fokkers van grote, sterke en 'moeilijkere' rassen zullen mogelijk wat meer ervaring en/of kennis eisen dan een fokker van een volgzamer, 'makkelijker' type hond.

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

" Het gaat om een Shiba Inu. "


Waarom zijn jullie juist gevallen voor dit ras?
Welke karaktereigenschappen spreken jullie aan?

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Het is nogal logisch dat ze jou en het gezin graag willen ontmoeten. Ze willen natuurlijk dat hun pups bij liefdevolle mensen terecht komt die weten wat de behoeften van een hond inhoudt, zodat een pup niets tekort komt. ;-) Dit is ook meestal een teken dat het een goede fokker is die met de pups begaan is. :-)
Het is wel verstandig om je goed in te lezen over het toekomstige ras, zodat je er wel een beeld bij hebt of dit ras goed in jullie gezin zal passen.

Maria (Gast)

We hebben voor de shiba gekozen omdat deze honden er heel mooi uitzien. We hebben ook regelmatig een kind van 4 over de vloer en dus moet onze hond ook wel kindvriendelijk zijn. Het schijnt ook een goede huishond te wezen. Maar toch willen we ook een hond dat wel wat energie heeft zodat we ook lange stukken kunnen wandelen (Bijvoorbeeld op het strand of park)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Tip: kies nooit een hond alleen omdat het uiterlijk je aanspreekt. Er zijn genoeg kindvriendelijke rassen die een stuk gemakkelijker zijn dan een Shiba. ;-)

Maria (Gast)

De uiterlijk is heus niet het enigste waar ik op let maar vaak wel het eerste daarna lees ik heel goed de informatie over shiba's en toen wou ik deze ras heel graag maar ik lees ook heel vaak verhalen over het opvoeden van puppy's dus ik weet wel waaraan ik begin

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Maria, als iemand bij mij komt en ik vraag waarom ze voor een Duitse Pinscher gaan(want dat ras fok ik) als ze dan zeggen omdat we ze er mooi uit vinden zien.
Nou dan kan je je spullen pakken, maar krijg je bij mij geen pup.

Een hond, ras kies je op karakter eigenschappen niet om uiterlijk.
Past het karakter, dan as kijk je verder, uiterlijk, kleur.

Met kinderen kunnen veel rassen, maar dat gaat echt niet vanzelf.
Dit moet jij iedere hond afzondelijk aanleren, doe je dat niet kunnen ze ook niet met kinderen.

honden page profiel Eva MolenberghsEva Molenberghsgoedgekeurde fokker

honden foto van Eva Molenberghs

Hoi,

Ik vond het heel schattig en lief dat de pupkopers er blijkbaar ook van wakker liggen :-D
"willen ze me wel een hond verkopen"
"ben ik wel goed genoeg"
"ik heb nog geen ervaring, wat nu"
...

Wij zitten momenteel zelf met een nestje shar-pei pupsels thuis en wij staan er ook op om iedere potentiele koper eerst persoonlijk te ontmoeten. Is ook niet meer dan normaal he, het zijn toch je eigen pupjes die je aan "vreemden" gaat toevertrouwen.

Maar wees inderdaad jezelf, geef je ogen ook goed de kost als je daar bent niet alleen maar de pups in het oog houden, maar ook de ouders (ik veronderstel toch wel dat de mama aanwezig gaat zijn he....)
Want zo een pupje is enorm schattig maar het is inderdaad ook belangrijk dat het ras geschikt is voor u en uw gezin.

En ik begrijp dat je je laat leiden door het uiterlijk van een hond, hebben wij indertijd ook gedaan met onze shar pei :-) want dit ras is ook helemaal geen gemakkelijk ras maar het was oh zo de moeite waard.
en ik geloof ook dat als mensen het hart (en de logica) op de juiste plaats hebben, dat je, ondanks het feit dat je nog nooit een hond gehad hebt, een goeie baas kan zijn.


Maria (Gast)

Mischien was het niet goed dat ik zei dat ik erg eerst op het uiterlijk let maar ik zou nooit een hond kopen zonder dat ik er veel van weet. Een hond is evengoed een levend wezen dat idd een goed leven verdient daar ben ik mij echt van bewust.

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

" We hebben voor de shiba gekozen omdat deze honden er heel mooi uitzien. We hebben ook regelmatig een kind van 4 over de vloer en dus moet onze hond ook wel kindvriendelijk zijn. Het schijnt ook een goede huishond te wezen. Maar toch willen we ook een hond dat wel wat energie heeft zodat we ook lange stukken kunnen wandelen (Bijvoorbeeld op het strand of park) "



Uiterlijk mag een kleine rol spelen bij de keuze van een ras. Uiteindelijk draait het om karakter en of dat wel bij je past.
Mijn ervaring met de Shiba:
Bij een kind van 4 zou ik persoonlijk veel liever een ander ras zetten dan de Shiba. Ze kunnen heus lief zijn maar zijn erg op zichzelf (onafhankelijk) en sommige dulden geen vreemde mensen in hun buurt, (zeker geen kinderen met hun prille stemmetjes en grijpgrage handjes). Vaak zijn erg dominant tegen andere honden. De Shiba's die ik ken zijn echt geen lieve knuffelhondjes; ik ben als kind zelfs gebeten door een Shiba. Ze zijn zelfstandig, blaken van het zelfvertrouwen en gaan graag hun eigen gang, dus gehoorzaamheidstraining zal best een pittige klus zijn. Daarbij hebben ze een groot jachtinstinct, dat moet je niet onderschatten. Veel Shiba's kunnen niet loslopen omdat ze dan de benen nemen en/of gaan jagen. Ze moeten echt consequent worden opgevoed door iemand die er verstand van heeft, anders heb je er geen leuke hond aan.
Als beginner zou ik mij er niet aan wagen, kies dan liever een ander leuk, lief ras uit. Als je erg van het spits-uiterlijk en karakter houdt kan je misschien kijken naar de Keeshond, Japanse Spits, Noorse Buhund en IJslandse hond of misschien zelfs de Sheltie. Die zijn meestal niet zo vinnig als de Shiba.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Of een Eurasier......prachtig ras..... en lief....

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

Volpino Italiano's zijn ook ontzettend leuk. ;-)

Maria (Gast)

Bedankt voor jullie reacties ik zal er over na denken over wat jullie zeiden

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik vind een shiba nou niet echt een ras voor beginners en denk dat het heel goed is dat de fokkers zo kieskeurig zijn.
Wat willen jullie verder nog meer met de hond gaan doen??
Ik denk als je gewoon een fijne huishond zoekt die lief is voor kinderen een ander ras moet kiezen....maar dat is mijn mening ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Bij een fokker die je wel zomaar een pup geeft, moet je ver uit de buurt blijven. Prima toch, dat ze ook van alles over jullie willen weten? En kennis willen maken? Alleen maar een teken dat ze begaan zijn met hun puppy's. Er zijn wel fokkers waar je er zo eentje op kan halen hoor, dat zijn de broodfokkers. Kan je ook doen, heb je grote kans op medische problemen. Zou ik toch maar even kennis gaan maken en er wat moeite voor gaan doen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Trouwens, van de nestjes die wij fokken gaan er altijd wel pupjes naar mensen toe die nooit eerder een hond hebben gehad. En ik kreeg 22 jaar geleden ook mijn eerste hond van een goede fokker. Dat je nooit een hond hebt gehad mag geen reden zijn om te weigeren. Wat ze je dan wel kunnen verplichten is om met je hond naar puppycursus te gaan.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy is mijn 1e hondje en de fokster heeft hem niet zo maar mee gegeven hoor.daar gingen wel wat reisjes aan vooraf.en hetzelfde bij poppy.omdat zij uit baarle-nassau kwam is zij gebracht.maar ik werd wel helemaal uitgehoord via de mail ;-) ik vind dat niet meer als normaal.zo hoort het ook.de fokster van jazz begon te huilen toen hij wegging.en de fokster van pop wou om de week een update van poppy.en dat vond ik wel zo prettig.want als ik dan vragen had,kon ik bij de fokster van jazz of pop terecht.en nu nog steeds heb ik contact met ze ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"


Uiterlijk mag een kleine rol spelen bij de keuze van een ras. Uiteindelijk draait het om karakter en of dat wel bij je past.
Mijn ervaring met de Shiba:
Bij een kind van 4 zou ik persoonlijk veel liever een ander ras zetten dan de Shiba. Ze kunnen heus lief zijn maar zijn erg op zichzelf (onafhankelijk) en sommige dulden geen vreemde mensen in hun buurt, (zeker geen kinderen met hun prille stemmetjes en grijpgrage handjes). Vaak zijn erg dominant tegen andere honden. De Shiba's die ik ken zijn echt geen lieve knuffelhondjes; ik ben als kind zelfs gebeten door een Shiba. Ze zijn zelfstandig, blaken van het zelfvertrouwen en gaan graag hun eigen gang, dus gehoorzaamheidstraining zal best een pittige klus zijn. Daarbij hebben ze een groot jachtinstinct, dat moet je niet onderschatten. Veel Shiba's kunnen niet loslopen omdat ze dan de benen nemen en/of gaan jagen. Ze moeten echt consequent worden opgevoed door iemand die er verstand van heeft, anders heb je er geen leuke hond aan.
Als beginner zou ik mij er niet aan wagen, kies dan liever een ander leuk, lief ras uit. Als je erg van het spits-uiterlijk en karakter houdt kan je misschien kijken naar de Keeshond, Japanse Spits, Noorse Buhund en IJslandse hond of misschien zelfs de Sheltie. Die zijn meestal niet zo vinnig als de Shiba. "


zo heb ik mijn shiba helemaal niet ervaren...

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

"

zo heb ik mijn shiba helemaal niet ervaren... "


Zo heb ik de 5 Shiba's die ik ken wel ervaren...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppie willen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Mijn buurvrouw klaagt...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^