Puppie willen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

" Bedankt voor de snelle reacties:-)

Ik begrijp heel goed dat de fokkers niet zomaar hun puppies weg geven maar voor mij voelt het dan alsof ik heel erg gefaald heb als iemand mij een puppy weigert en dat is op het moment mijn grootste angst eerlijk gezegd. "

gewoon lekker jezelf zijn ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppie willen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Toen wij voor Sky gingen kijken, vertelde de fokster aan de tel dat ze ons ook eerst wou ontmoeten, en dan zouden hun wel beslissen of er een pup voor ons bij zou zijn, ik was zooo zenuwachtig .. Eenmaal bij de fokkers thuis was het hardstikke gezellig, hun hadden vragen voor ons en wij voor hun.. Hebben eerst alle ouder dieren ontmoet en vervolgens de pups.. Dus ga lekker kijken wees jezelf en doe genoeg research over het ras dat je wilt en vooral wees eerlijk, t is natuurlijk alleen maar goed dat fokkers voorzichtig zijn met het plaatsen van hun pups!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

Zo heb ik de 5 Shiba's die ik ken wel ervaren... "


Ik heb mijn shiba ervaren als 'n hele lieve hond,
ik heb er wel de nodige opvoeding ingestoken, maar langs de andere kant helpt de respectvolle aard van de shiba ook bij de opvoeding, ze zijn heel intelligent en snappen vanzelf wat je verwacht en wat niet. met 'n shiba heb je 'n unieke band, geen baasje-hond band, eerder een , metgezellenband. Heel anders dan wat ik ooit met eender welke andere hond heb gehad.
Ze voelen pijlsnel dingen aan, en passen zich dan ook aan. Als je hun liefde hebt, gaan ze voor je door het vuur.

Met kinderen moet je duidelijke regels afspreken, maar alle shiba's die ik ken kunnen heel goed met kinderen, mits van jongsaf aangeleerd.
Ik denk dat als je je goed laat begeleiden door hondenkenners en eventueel het forum hier, dat 'n shiba zeker kan als eerste hond.

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

Alles kan. Maar persoonlijk zou ik het nooit doen. Mogelijk ligt dat aan mijn slechte ervaringen met het ras.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Als fokker ben ik heel duidlijk naar mensen. Zomaar mensen afwijzen doe ik niet, ik heb er dan een reden voor.

Voodat mensen bij me op bezoek komen heb ik al een aantal eisen doorgegeven en behoorlijk wat info, om teleurstellingen te voorkomen als men hier is. Als men komt n uit het gesprek blijkt dat een laika voor betreffende mensen niet geschikt is en ik zeg dat, zou dit geen teleurstelling moeten zijn, maar een verademing. Immers het bespaart de mensen veel verdriet en ellende van het maken van een verkeerde keuze hond. Ik geef mensen dan wel advies wat voor hond voor hun geschikter zou zijn.

Het is in meer dan twintig jaar fokken slechts drie keer voorgekomen dat mensen echt teleurgesteld of boos waren omdat ze geen pup kregen. Twee van de drie waren wel mensen die, bleek achteraf, onder valse voorwendselen een pup wilde krijgen. Ons voorgevoel bleek dus heel erg juist.

Ik kan me overigens bij Em aansluiten wat betreft raskeuze. Het zou kunnen dat een Shiba gaat met kleine kinderen, maar een optimale keuze is het beslist niet. Ik zou als ik in de Noordse rassen wilde blijven ook richting, IJslands herdershondje, Buhund ed gaan en eerder zelfs een laikateefje dan een Eurasier, daar die laatste vanwege hun Chow Chow aandeel beslist niet altijd mens-makkelijk zijn.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



gewoon jezelf en eerlijk zijn , lees je in over het ras ;-) :-D en wees lekker enthousiast :-D

ps : Ik vind uiterlijk wel belangrijk en ik moet echt op een hond vallen ,ik heb een bepaalde visie hoe een hond er van een bepaald ras uit moet zien en vind niet iedere pup uit een nest mijn smaak (qua kleur ,bouw ,karakter etc ) Een fokker die voor mij bepaald is dus niets voor mij (of het moet mijn keuze zijn )Kijk bij een nest witte herders bv maakt het niet veel uit ,maar een nest staffords kunnen echt wel verschillen in zitten :-)

@ veronique wahahahaha lol ik zou waarschijnlijk geen hond van jou krijgen he ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"

Een fokker die voor mij bepaald is dus niets voor mij (of het moet mijn keuze zijn )Kijk bij een nest witte herders bv maakt het niet veel uit ,maar een nest staffords kunnen echt wel verschillen in zitten :-)

"


Bij mij ook niet ;-) Ik bepaald waar de puppen heen gaan en niet andersom van 4 x komen kijken ken jij de puppen niet zoals een fokker ze kent(wel te verstaan een goede fokker)
Dat is de reden dat ik de puppen plaats zij mensen waar ik dnek dat ze het beste zitten.
Uterlijk is leuk meegenomen en ja je kunt ene voorkeur hebben,maar uiteindelijk kan je wel een hele mooie hond hond hebben maar verder niks leuks aanvinden omdat je er niet mee om kan gaan...en wie is er dan de dupe van????
Ik zou dan maar voor een hond gaan die qau karakter veel meer bij mij past dan die mooie hond ;-)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Kijk, mijn vriend had thuis al een X Mechelaar/Groenendaeler gehad en daarvoor een Mechelaar, dus al de nodige herderervaring en hij wist dus al dat hij sowieso een herder wilde. Maar geen Mechel, Tervueren of Groenendaler, want die zijn over het algemeen te druk, naar onze mening. ;-) In principe wilde mijn vriend in eerste instantie het liefste een Hollandse herder, maar ik ben altijd al groot fan geweest van het karakter (en ook uiterlijk) van de Duitse herder. Die heeft altijd al een speciaal plaatsje gehad in mijn hart. En toen ik de Oudduitse herder tegenkwam op internet, was ik meteen verkocht. Mijn vriend zag het ook meteen zitten. Maar we wilden natuurlijk wel een juiste keuze maken. We zijn toen een kijkje gaan nemen bij Oudduitse herdershows en later bij een fokker en werden alleen maar steeds enthousiaster..... :-D
Wat een fantastische honden.....
En we hebben een goede keuze gemaakt, want we zijn zo enthousiast over ons ras dat onze 2de Oudduitse herderpup op komst is. Hij is nu 3 weken oud en wij zijn ons al aan het voorbereiden op de komst van Varghossje. :-D

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

"

Kijk bij een nest witte herders bv maakt het niet veel uit ,maar een nest staffords kunnen echt wel verschillen in zitten :-)

"


Jij kijkt alleen naar het uiterlijk dus, als je een pup uitkiest?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Is maar goed dat niet alles fokkers hetzelfde zijn :-)
Omdat ik op raskenmerken let en bv geen pup met een witte neus(zonder pigment) zou nemen (ivm eventule fokplannen wil natuurlijk niet zeggen dat de honden die ik kies het slecht krijgen !!
Fokkers doen precies hetzelfde :-) Sterker nog ik ben er van overtuigd dat je veel meer kunt verdragen van een pup wat je smaak is dan van een pup dat je in je schoot wordt geworpen (zelfde als bij de mens ,als je iemand mag zie je sneller iets door de vingers als bij iemand die je niet mag )

neej ik let niet alleen op uiterlijk ,een pup die mij te dominant is en constant in mijn broekspijpen hangt ,is niets voor mij :-)(hoe mooi ze ook is ) Maar nogmaals er moet een klik zijn dus ,ja uiterlijk is belangrijk voor mij Ik ga toch geen pup nemen die ik niet mooi vind O-)

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Misschien een beetje off topic, maar ik begrijp Daven wel. Ik heb Pony ook deels op uiterlijk uitgekozen. Ik kijk eerst naar de ouderdieren, dan of het een goed gebouwde pup is etc. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat het karakter van het dier bij mij past. Onze tweede dog heb ik uitgekozen op basis van karakter, zeker omdat het goed moet klikken met de andere dog. Daarbij was uiterlijk dus niet belangrijk.

Ik zou in de toekomst ook graag eens een nest fokken, maar helaas is Pony daarvoor ongeschikt gebleken. Ik kan mij dus wel vinden in de stelling van Daven.

Bovendien kan ik mij voorstellen dat een fokker dit ook meeneemt in zijn/haar beslissing, als mensen er in de toekomst eventueel een nest mee willen fokken?!

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



ligt idd ook aan je doelen ,ik kan ook rustig een hond uit assiel nemen om haar een beter leven te geven en dan mag het voor mij de lelijkste hond zijn die ze hebben ;-) :-D :-D
met flaporen en een onderbeet en dudley nose ;-) :-D

maar als ik fokplannen heb ,kijk ik een stuk strenger ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik vind dat fokkers kritisch moeten blijven met het plaatsen van een pup.

Daven schreef dat het bij een nest witte herders de keuze niet uit zou maken, dus hij er geen probleem mee had als de fokker zou kiezen. Dit suggereerd inderdaad dat uiterlijk de belangrijkste keuzefactor bij hem is.

Helaas is dit bij veel mensen zo, en blijkt het ook rasgebonden te zijn. mensen die zo denken moeten zich ook eens afvragen waarom er juist van bepaalde rassen zoveel (mooie) honden in asiels zitten.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

@ Chris. Ook dit kan ik beamen. Helaas zijn er erg veel mensen die de raskeuze maken op basis van het uiterlijk en niet verder kijken. Daar moet je inderdaad als fokker voor waken. Helaas belanden er ook regelmatig Duitse doggen in het het asiel, vooral reuen die beginnen te puberen. Mensen willen dan graag een zo groot en stoer mogelijk dier, maar als het dier dan begint te puberen doen ze hem weg...

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



kritisch blijven als fokker zijnde is niets mis mee ,maar waarom mag je als koper dan niet kritisch zijn ;-)
Dat er heel veel honden in assiels belanden is triest ,maar daar ben ik niet verantwoordelijk voor ,al mijn honden blijven tot aan hun dood bij mij :-) Ik denk dat je een hond net minder snel wegdoet als er een klik is dan als je een neemt die je moet nemen omdat de fokker dat heeft bepaald (en je maar neemt omdat je anders zonder hond naar huis moet ) en ja die kans loop je als fokker zijnde als je voor de klant gaat bepalen :-)
Ik vind dat je ook niet 123 kunt zeggen dat als jij als fokker bepaald welke pup naar een koper gaat het assielaantal van bepaalde rassen kunt terugdringen (hier spelen wel meerdere factoren bij )

maar ik vind het onzin om te zeggen dat iemand die het uiterlijk belangrijk vind (met als doel te fokken ,dus het beste met het ras voor heeft !!) om dan te zeggen dat die honden het slechter zonden krijgen .

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Bij mijn ras zijn er nog steeds veel mensen die op kleur afgaan, niettegenstaande ze de geboortekleur niet houden.

Ik laat de mensen met "gesloten ogen" tussen de puppy's zitten.
Heel veel knuffellen, voelen, ruiken.
Dan vraag ik om mij, met nog steeds gesloten ogen, te zeggen welke ze de leukste vinden.

De mest uiteenlopende reacties krijg je dan en zo probeer ik te laten aanvoelen dat kleur niet het belangrijkste is.

En, mensen mogen kiezen, voorkeuren geven, maar ik beslis nog altijd zelf waar mijn pups naar toe gaan.
Ik probeer een zo goed mogelijke match te vinden.


honden page profiel davendaven

honden foto van daven





@ xtine zo hoort het ook ;-) :-D :-D

Als ik fokker zou zijn en er komt een gezin met kleine kinderen die voor het eerst een hond krijgen ,zou ik ook niet de dominanste uit het nest meegeven (ook al zou dat hun keuze zijn )

maar ik vind de eerste keuze ligt bij de koper en de laatste bij de fokker ;-) :-D en niet de eerste en de laatste keuze bij de fokker :-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Er is een verschil tussen het woord belangrijk en belangrijker.

Verder blijft bij ons de eerste keus bij de fokker, de koper kan immers altijd kiezen om dan geen pup bij ons te nemen.
Ik als fokker verplicht namelijk niet tot de koop van een pup, de pupkoper bepaald of hij wel of niet een pup bij ons fokker koopt en is volledig vrij om dit niet te doen.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Uiterlijk kun je ook ruim zien he ;-) Je kan een hond niet mooi vinden qua kleur ,maar ook omdat hij kromme poten of een doorgezakte rug heeft of een knikstaart
Ik heb een keer een hond afgezegd omdat ze ineens 2 cherryogen had en ik fokplannen had
Hard ,ergens mischien wel ?Maar ik heb gelezen dat dit erfelijk kan zijn dus waarom zou ik dan die pup nemen en met een slechte basis beginnen en zo het ras nog meer naar de klo.. helpen :-)


ps: had die pup nog niet in echt gezien ,als ik de pup al had en zou dan gebeuren helaas dan zou ik haar echt niet wegdoen en werd het een lieve huishond Zo erg ben ik nu ook weer niet ;-) :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Bij een nest witte herders maakt het niet uit? Die zijn allemaal gelijk qua uiterlijk? Dat zou dan bij onze samojeden ook zo zijn? Nou ik dacht het niet. Ze verschillen in uiterlijk net zoveel als de honden die jij hebt, ze hebben alleen geen vlekken. Stand oren, lengte van de rug, de staart, vachtstructuur, vorm van het hoofdje, stand van de ogen, noem het allemaal maar op. Ik zie echt wel dat het ene hondje net een fractie mooier is om mee door te fokken dan het andere. (Maar ik houd zelf ook rustig een hondje wat net iets minder mooi is, als het gedrag me meer aanstaat, want dat vind ik nog veel belangrijker dan uiterlijk.)

En bij ons mag men ook niet kiezen. Je zal net zien dat mensen met kleine kinderen voor het dominantste typje gaan...En nog nooit klachten gehad hoor, ook niet van mensen die zelf een ander hondje uitgekozen hadden. Sterker nog, ze gaven me later nog een compliment dat ik het goed gezien had en hun het juiste hondje gegeven had.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Tuurlijk zitten er verschillen tussen witte herder of samojeeden pups onderling ;-)
maar minder zichtbaar (voor de leken )als bv een nest staffords
neej dat de fokker de laatste keuze heeft ben ik meeeens maar niet de eerste en de laatste :-)


en dat ik waarschijnlijk ook geen pup van nienke zou krijgen wist ik al ;-) en daarom is het zo mooi dat niet alle fokkers hetzelfde zijn :-) en we een vrije keuze hebben in nederland of buitenland, Zowel de fokker als de koper :-D

omdat ik uiterlijk en dus ook bouw belangrijk vind wil echt niet zeggen dat mijn honden het slecht hebben ,dat is iets wat ik met 200% zekerheid kan zeggen ;-) en dat is toch wat je wilt als fokker zijnde daarop basseer je toch je keuze ;-)

honden page profiel davendaven

honden foto van daven




uiterlijk is dus niet alleen iets visueels ,maar kan ook met gezondheid te maken hebben ;-) :-)
dus in mijn ogen is er niets mis mee ,als je als koper kritisch kijkt :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik begrijp Daven ook zeker wel...

mijn fokker heeft eigenlijk ook bepaald waar welke pup heen ging, in overleg met alle kopers. dit matchte ook allemaal goed met elkaar, ik had vertrouwen in hun oordeel. en ze hebben echt gelijk gehad ook :-D

maargoed, anderzijds;
je betaald een smak geld, je gaat voor een ras waar je weg van bent, en stiekem heb je altijd wel een voorkeur, en je zit wel 12-14 jaar of iets met die hond. logisch toch dat je er wel 1 wilt die een beetje naar je smaak is en wat jij zelf helemaal mooi vind???
dus karakter, ja is bepalend, maar ook looks, zeer zeker wel...
ik vind persoonlijk bv bij de staff brindle de minst mooie kleur, wa tnou als er brindle in dit nest zat en ik een brindle staff kreeg "toegewezen" ik weet dan serieus niet of ik wel was doorgegaan...dus in die zin snap ik dat echt wel.

ben ik dan iemand die puur naar looks kijkt, die zich verder niet verdiept in de hond...en een oppervlakkig iemand die niet verder kijkt dan zn neus lang is? uhmm nou nee..tenminste, denk ik niet O-)

honden page profiel davendaven

honden foto van daven




vraag me trouwens af waarom fokkers de eerste keuze niet bij de koper laat als ze toch de laatste zijn die de defenitieve keuze bepalen ;-)


Buiten het feit dat ik bij een aantal fokkers geen pup zou krjigen ,zou ik bij deze fokkers ook geen pup willen (beweer niet dat ze slechte fokkers zijn he )Hun visie om de keuze voor MIJN PUP te kiezen komt bij mij al dominant over ;-) Ik hou meer van een fokker als xtine
Zoals chris al zei niemand is tot iets verplicht en moet iedereen zijn keuze maken waar hij achter staat en zich ook prettig bij voeld :-D

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



@ jeroen ,Jip dat gevaar loop je als de fokker voor je bepaald ,gelukkig ben je super tevreden met lola (is ook een super mooie hond ),maar je loopt ook de kans dat je uiteindelijk baald omdat je liever een brindle wou (met alle gevolgen vandien ) Waarom niet gewoon de eerste keuze bij de koper ,veranderen kan altijd nog ;-) Vind ook dat je zo weinig vertrouwen geeft in de koper he O-) O-) O-) Ik heb genoeg ervaring om te weten wat ik wil en zijn er mensen met minder ervaring die kun je adviseren als ze erom vragen :-) Snap dat je als fokker het beste wilt voor je pup ,maar iemand die kritisch kijkt hoeft echt niet slechter te zijn Sterker nog zo iemand is in mijn ogen zelfs beter :-D

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Wat ik wel gek vind is dat we bij honden dus niet mogen letten op uiterlijk (waar ik het ook best wel voor een gedeelte mee eens ben) en dat het alleen mag gaan om het karakter. Dit word zover doorgevoerd dat sommige fokkers VOLLEDIG bepalen welke pup naar welke koper toegaat... Maar wat ik dan vreemd vind is dat het er bij de koper dus om gaat dat hij voldoet aan de maatstaven van de fokker... Iemand die graag een hond wil met een perfect karakter kan zijn hond net zo makkelijk mishandelen, en iemand die "graag een rode wil" kan ontzettend goed zijn voor de hond. Dit zegt dus in feite ook niks over de koper!!

Ik vind het goed dat er gekeken word naar de potentiele koper. Maar ik vind ook dat er vooral niet vergeten moet worden dat iemand veel geld neerlegt voor een hond, en dan toch zeker ook nog wel iets te zeggen mag hebben! Ander krijg je dat mensen denken: ja zeg... ik moet door het stof om een hond te krijgen, en ik mag GEEN eissen hebben. Maar bij dat nestje zonder stamboom was het hartstikke gezellig, kreeg ik geen kruisverhoor en mag ik zelf kiezen!!

De fokker waar ik Saltootje bij heb gehaald was echt wel kieskeurig. Ze is heel begaan met haar pups, maar nooit heb ik het idee gehad dat het vuur me aan de schenen gelegd werd. Gelukkig maar...

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Heb ooit wel eens een telefoontje gehad van iemand die een bepaalde pup wou hebben.
Die pup en geen andere.
Reden: Die kleur paste perfect bij het interieur.
Inrichting was crèmekleurig en een zwarte zou volledig misstaan, dus het moest een licht beige zijn.

Dan heb je wel eens spijt dat je zo iemand niet gewoon eens even door telefoon kan trekken om ..........

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Oh ja,
vergeet er nog bij te zeggen dat geld geen probleem was.
Ik moest maar gewoon een prijs zeggen.

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Als fokkers moeilijk doen om een pup mee te geven dan is dat alleen maar omdat ze het beste voor de pups willen, je zit bij goeie fokkers dus. O-)

noor (Gast)

ja, die ervaring heb ik ook gehad, dat was omdat ik doorvroeg over de gezondheid van de pup
en waarom de moederhond al na een paar weken bij de pups weg moest?
Toen wilde men geen antwoord geven en wilde men mij geen pup meer verkopen.

Laat je niet afschrikken door vragen, natuurlijk wil een goede fokker weten of de pups goed terecht komen dat is alleen maar te bewonderen.
Geef gewoon antwoord en als jij zeker weet dat jij goed voor je hondje zult zorgen hoef je niet bang te zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppie willen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Mijn buurvrouw klaagt...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^