Lang plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Joy is vorige week donderdag gesteriliseerd. Haar normale routine is 's morgens om half 8 plassen, om half 11 een plas en poep rondje, 1 a 2 uur loslopen rond 1 uur, 5 uur plasronde en 11 uur laatste ronde. Soms verschuiven we de 1 a 2 uur loslopen naar 's avonds rond 7. Soms speelt ze ook hier op de stoep, of als ze aangeeft even plassen, of naar het veld met honden. Ligt geheel aan de dag.

Nu had ze vanaf woensdagavond niet meer gedronken, ze drinkt na haar avond eten on half 11 en dan 's ochtends na haar ontbijt pas. Maar ze heeft donderdag uiteraard geen ontbijt gehad. Ze heeft donderdagavond en vrijdag veel gedronken voor haar doen. Ik dacht gewoon dorst. Maar sinds donderdagmiddag haar eerste plasronde nadat ze wakker was, tot nu, plast ze ontzettend lang. Ik sta 9 van de 10 keer zeker wel 5 minuten te wachten. Vanaf zaterdag dronk ze weer normaal, gewoon 2 keer per dag. Waar komt dan al dat vocht vandaan? Haha. Ik vroeg me af of dat normaal is? Haar nieuwe routine is half 8 plassen, 10 uur plassen en poepen, 1 uur plassen, 4 uur plassen, 7 uur plassen en 11 uur plassen. Plasronde van 1 uur lopen we even de straat heen en weer zodat ze kan snuffelen, maar doe nog wel rustig aan met haar. Vanaf donderdag wil ik het weer beetje oppakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Door de narcose moet alles weer op gang komen, ze heeft het wat langer opgehouden beschrijf je........vijf minuten plassen, is heel lang, heb je de wekker dan gezet ....maar is niet abnormaal dat het even een lange plas was, vanaf nu moet ze weer normaal plassen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Door de narcose moet alles weer op gang komen, ze heeft het wat langer opgehouden beschrijf je........vijf minuten plassen, is heel lang, heb je de wekker dan gezet ....maar is niet abnormaal dat het even een lange plas was, vanaf nu moet ze weer normaal plassen. "

 Ik heb het een paar keer bij gehouden ja haha. Omdat ik vond dat het lang duurde. Moet ze vanaf vandaag weer normale plasjes doen? Aangezien ze net weer een hele grote heeft gedaan. Overigens heeft ze geen volle blaas. Want ze geeft niet aan dat ze moet? We gaan gewoon op de tijden naar buiten en dan is het net of je een emmer leeg gooit

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ze houd het trouwens alsnog op hoor! Heb vrijdag haar normale plastijden aangehouden, maar vond de plassen zo groot. Dus vanaf zaterdag vaker naar buiten voor plassen, maar de plassen worden niet kleiner

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk naar de kleur is het echt heel waterig dan zou ik de plas even laten nakijken.........als ze genoeg wordt uitgelaten en normaal drinkt zouden het gewone plasjes moeten zijn, plast ze in het gras, dan... Dan zie je de kleur niet en ook de hoeveelheid niet , je zou het even op kunnen vangen dan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Pas gesteriliseerd, onder narcose geweest, misschien ook pijnmedicatie gekregen…? Het lichaam is van slag, hormoonspiegel verandert, dus op zich niet zo gek dat ze anders gaat plassen. Zorg dat ze altijd drinken ter beschikking heeft en laat haar gewoon wat meer uit.

Als je het niet vertrouwt, neem dan even contact op met de DA.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Pas gesteriliseerd, onder narcose geweest, misschien ook pijnmedicatie gekregen…? Het lichaam is van slag, hormoonspiegel verandert, dus op zich niet zo gek dat ze anders gaat plassen. Zorg dat ze altijd drinken ter beschikking heeft en laat haar gewoon wat meer uit.
Als je het niet vertrouwt, neem dan even contact op met de DA. "

 Ze heeft een 24uur pijnstilling prik gekregen, geen medicatie erna. Ze heeft dag en nacht water, maar drinkt alleen na haar ontbijt en avondeten. Ze gaat nu ook 6 keer per dag naar buiten, maar zijn echt hele grote plassen. Gewoon lichtgeel. Ze plast op prut, en is echt een grote plas. Zit ook altijd een kuiltje in het Prut van de straal. Druppelt ook niet na ofzo. Gewoon 1 lange straal. Snap dat alles anders is in de lichaam, maar vond het wel wat lang duren, zeker nu ze al 3 dagen haar normale drinkgedrag heeft, snap niet waar ze het vocht vandaan haalt. Misschien nog 1 a 2 dagen aankijken en dan toch even bellen. 

Volgende forumvraag: Traplopen
^