Traplopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ondanks dat ik me erg goed ingelezen heb, en al een topic had geopend. Ben ik 1 ding vergeten. Joy is vanmiddag gesteriliseerd en vroeg me nog wat af. Wanneer mag ze traplopen? We wonen op 1 hoog. Is niet echt onwijs stijlen trap, maar wel een inspanning uiteraard. Als pup zijnde was het niet zo'n probleem met zindelijk maken.  Maar er zitten wel wat meer kilo's aan haha.

 

Daarnaast heeft ze geen extra pijnstilling gekregen, terwijl ik dacht dat dat normaal was?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geholpen ? Gecastreerd ? Wat traplopen betreft, je hond mag traplopen, maar......altijd onder begeleiding, samen eraf en erop.....nimmer alleen, en als je dat met beleid doet is er niets mis mee....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron kliniek de hagmolen.................................Als u uw pup onaangelijnd laat rennen, dan wordt de belasting al snel teveel. Ook is het voor u moeilijker om uw pup te corrigeren bij ongewenst gedrag. Hij/zij heeft dan iets teveel vrijheid. Wel kunt u uw pup met een ander hondje van ongeveer dezelfde ontwikkelingsfase en dezelfde grootte, met elkaar laten spelen. Zorg er dan wel voor dat het speelveldje niet al te groot is. U kunt uw pup beter niet achter weggegooide voorwerpen aan laten rennen. Het is wel erg leuk om te doen, maar de belasting bij wegrennen en de plotselinge wendelingen die uw pup maakt als hij/zij de bal voorbij rent, zijn te groot. Deze abrupte bewegingen kunnen funest zijn voor de ontwikkeling van de gewrichten. Wacht bij de grote hondenrassen (eindgewicht >25 kg) tot ze 9 maanden oud zijn voor dit soort spelletjes. (Aangelijnd) wandelen is voor uw pup een veel beter controleerbare beweging........................................... Mag mijn pup trap lopen? Is traplopen nu werkelijk zo slecht voor uw pup? Vaak wordt gezegd dat traplopen bij honden HD (heup dysplasie) veroorzaakt of andere gewrichtsproblemen. Dit klopt echter niet helemaal. De problemen komen vaak wanneer honden niet hebben leren traplopen of wanneer ze de trap op- en afstormen. Ook honden met overgewicht hebben vaak problemen met het traplopen. Bij een gezonde volwassen hond valt traplopen binnen de grenzen van normaal energieverbruik en activiteit van de hond. Het is echter wel belangrijk dat uw hond leert om rustig de trap op te lopen. Uw hond moet over voldoende spierkracht bezitten om de trap op en af te kunnen lopen. Wanneer kan uw hond dan traplopen zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft? Dit hangt natuurlijk af van het ras, de leeftijd en de conditie van uw hond. Kijk goed naar uw jonge hond als hij/zij de trap op en af loopt. Lukt het hem/haar goed zonder misstappen of overdreven veel inspanning, dan gaat het goed. Is er te veel inspanning nodig om de trap op of af te komen dan is het verstandig het traplopen te staken. ...........................Wanneer mag ik met mijn hond meenemen aan de fiets? Vanaf de leeftijd van 9 maanden mag u uw hond meenemen aan de fiets. In looppas naast de fiets, 5 minuten per keer per dag. Iedere week mag er 5 minuten per keer bij, tot maximaal 20 minuten per keer. Pas als uw hond ouder dan 1 jaar is mag u voorzichtig de inspanning verder opvoeren.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Geholpen ? Gecastreerd ? Wat traplopen betreft, je hond mag traplopen, maar......altijd onder begeleiding, samen eraf en erop.....nimmer alleen, en als je dat met beleid doet is er niets mis mee.... "

 Gesteriliseerd. Wij hebben haar een maand getild, toen ze pup was, toen werd ze al te zwaar. Nu is ze ook nogal onhandig om vast te houden (ook vanwege de wond) dus is het dubbel ongemakkelijk haha. Waarschijnlijk eerste 10 dagen geen traplopen, aangezien ze ook niet mag rennen enzovoorts?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wandelen traplopen en fietsen, even samengevat voor je.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Wandelen traplopen en fietsen, even samengevat voor je. "

 Traplopen en wandelen doet ze al heel lang hoor. Fietsen doen we niet, omdat ze nog onvoorspelbaar hard trekt als ze een hond ziet. Dus eerst daaraan werken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fietsen ...je hond moet echt keurig volgen als je wilt gaan fietsen, luisteren is ook een must.......hou je hond even rustig tot de hechtingen er uit zijn, zijn ze oplosbaar dan twee weken rustig aan, het is een buikwond, onder narcose geweest, een hond laat niet snel zien dat het wat minder gaat, pas jij goed op dus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ondanks dat ik me erg goed ingelezen heb, en al een topic had geopend. Ben ik 1 ding vergeten. Wanneer mag ze traplopen? We wonen op 1 hoog. Is niet echt onwijs stijlen trap, maar wel een inspanning uiteraard. Als pup zijnde was het niet zo'n probleem met zindelijk maken.  Maar er zitten wel wat meer kilo's aan haha. Ze is vanmiddag geholpen.
 
Daarnaast heeft ze geen extra pijnstilling gekregen, terwijl ik dacht dat dat normaal was? "

 Je vraag, wanneer mag ze traplopen, je bedoelde natuurlijk omdat ze gecastreerd is, dan heb ik het verkeerd begrepen, twee weken, heb je een balkon ? Dan even daar uitlaten, geen balkon dan zal ze toch uitgelaten moeten worden, misschien een lift, nee ? Dan begeleid je ze heel voorzichtig de trap af, zelf zou ik toch even heel voorzichtig er mee zijn.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Je vraag, wanneer mag ze trap,open, je bedoelde natuurlijk omdat ze gecastreerd is, dan heb ik het verkeerd begrepen, twee weken, heb je een balkon ? Dan even daar uitlaten, geen balkon dan zal ze toch uitgelaten moeten worden, misschien een lift, nee ? Dan begeleid je ze heel voorzichtig de trap af, zelf zou ik toch even heel voorzichtig er mee zijn. "

 Ik zie achteraf dat ik niet helemaal duidelijk was haha.

Geen balkon en geen lift. Na die 10 dagen rustig aan doen? Of toch eerder? (Als de wond dicht is) Of gewoon langer wachten ivm het trekken aan de buik? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Is ze een teefje? Geen extra pijnstilling, auw!

Het is een grote buikoperatie. Buikspieren zijn door, de lagen in de huid, alles is gehecht en bknt en blauw.

Ze zal nu nog pijnstilling hebben cia injectie, maar ga aub pijnstilling halen. Het is erg pijnlijk.

Mijn blinde darm is er ooit uitgehaald, ik weet hie het voelt

 

Nee, geen traplopen. De hechtingen zitten er net in, zijn nog kwetsbaar, bovendien, zal het zeer doen.

Een dag of 5 gemiddeld, zal ze behoorlijk last hebben.

 

Beterschap!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik zie achteraf dat ik niet helemaal duidelijk was haha.
Geen balkon en geen lift. Na die 10 dagen rustig aan doen? Of toch eerder? (Als de wond dicht is) Of gewoon langer wachten ivm het trekken aan de buik?  "

 Zodra de hechtingen eruit mogen, twee dagen er na kan je gerust weer wat doen, maar nog altijd rustig aan, het blijft een buikwond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen balkon en geen lift......badkamer ? Dat ze het daar mag doen.....? Dragen zou ik haar nog even niet doen...wat is het voor een hond ? Ik zie het voor me als bamses hond van zoveel kilo, vandaar mijn vraag, wat is het voor een hond ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ondanks dat ik me erg goed ingelezen heb, en al een topic had geopend. Ben ik 1 ding vergeten. Joy is vanmiddag gesteriliseerd en vroeg me nog wat af. Wanneer mag ze traplopen? We wonen op 1 hoog. Is niet echt onwijs stijlen trap, maar wel een inspanning uiteraard. Als pup zijnde was het niet zo'n probleem met zindelijk maken.  Maar er zitten wel wat meer kilo's aan haha.
 
Daarnaast heeft ze geen extra pijnstilling gekregen, terwijl ik dacht dat dat normaal was? "

 Ze zal een spuit tegen de pijn hebben gekregen dat goed doorwerkt, is het zo dat je morgen ziet dat ze echt pijn heeft, bel je de dierenarts even, en heus dan krijg je een pijnstiller, maar als het niet nodig is, dan houdt ze zich mooi rustig.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Geen balkon en geen lift......badkamer ? Dat ze het daar mag doen.....? Dragen zou ik haar nog even niet doen...wat is het voor een hond ? Ik zie het voor me als bamses hond van zoveel kilo, vandaar mijn vraag, wat is het voor een hond ?  "

 Ze is hier thuis geholpen, in de ambulance. We moesten haar tillen. Zojuist ook weer naar beneden en boven getild voor een plasje. Maar vergeten te vragen hoelang ik moet wachten.

Hechtingen lossen vanzelf op, dus geen idee wanneer dat is. 

Ik kan altijd een belletje plegen naar ze, als ik hulp nodig heb of iets niet vertrouw. Maar wil niet 1000 keer aan de bel hangen. 

Ze zeiden ook dat ze zo wakker zou worden, maar na 4 uur deed ze pas dr ogen open. Dus hou me ook niet klem aan alles, elke hond is anders.

Ze is ook nog erg suf, loopt vanachter erg stijf, maar geen 'raar' gedrag, dus gok dat ze geen pijn heb? Ze gaat niet helemaal zitten met plassen iig.

Ze is een Golden retriever x Australian Shepherd. Ze is nu 21 kilo.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

In de ambulance? Je woont niet in Nederland ? Geen pijn zal ze hebben, maar het trekt natuurlijk vandaar dat ze wat krom loopt.....en dat ze wat suffig is ook dat is normaal, wat ik je aanraad is de nacht bij haar door te brengen........ze kan zich wat naar voelen, de hechtingen lossen vanzelf op, mooi.....maar toch tien dagen echt rustig aan doen, en als ze gedragen kan worden naar buiten is beter, na een paar dagen kan ze zelf de trap af, mits je haar dan wel begeleid, zorgjes he, naar echt het komt goed hoor......voor het etmaal zal de pijnstilling werken, heus die heeft ze gehad, bemerk je morgen dat ze zich echt niet fijn voelt, bellen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"Daarnaast heeft ze geen extra pijnstilling gekregen, terwijl ik dacht dat dat normaal was? "

 Je hond hoort voor nog 5-10 dagen pijnstilling mee te krijgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Je hond hoort voor nog 5-10 dagen pijnstilling mee te krijgen.  "

 Dat is zo verschillend, mijn newfoundlander (niet Bams) heeft ook geen pijnstilling gehad, wel antibiotica, maar die had een baarmoeder ontsteking, wel een spuit voor ze naar huis mocht, maar geen extra pijnstilling, per arts is dat toch verschillend blijkt.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" In de ambulance? Je woont niet in Nederland ? Geen pijn zal ze hebben, maar het trekt natuurlijk vandaar dat ze wat krom loopt.....en dat ze wat suffig is ook dat is normaal, wat ik je aanraad is de nacht bij haar door te brengen........ze kan zich wat naar voelen, de hechtingen lossen vanzelf op, mooi.....maar toch tien dagen echt rustig aan doen, en als ze gedragen kan worden naar buiten is beter, na een paar dagen kan ze zelf de trap af, mits je haar dan wel begeleid, zorgjes he, naar echt het komt goed hoor......voor het etmaal zal de pijnstilling werken, heus die heeft ze gehad, bemerk je morgen dat ze zich echt niet fijn voelt, bellen. "

 Ik woon gewoon in Nederland hoor. Maar omdat ze een ADHD hondje is, en de arts haar niet eens normaal kan aaien zonder knuffel, gespring en kusjes, vond ze het beter om in de eigen omgeving onder narcose te brengen, zonder afleiding van andere dieren etc. Wat echt een goede beslissing was, maar ook weer niet omdat het heel onnatuurlijk was dat ze er als dood bij lag met naar beneden en boven tillen. Maar goed haha. Dat is gevoel mijn gevoel, als het voor haar maar beter is.

 

En ik hou de morgen gewoon in de gaten. Is nog geen zucht, steun, kreun of piepje vanaf gekomen. Ze kan alleen haar draai niet meer zo vinden. En loopt alsof ze 3 weken gerend heeft en enorme spierpijn heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nou dat is netjes, je hoort dat niet vaak.....meestal toch bij de dierenarts, en dan mag je er bij blijven...maar het is achter de rug, en heus met een paar daagjes is ze echt weer opgeknapt....laat haar vannacht niet alleen, een narcose is niet mis , je kan het niet vertellen wat er aan de hand is, geef haar geborgenheid, verwen d'r maar....en als morgen je hond pijn heeft, dat zie je echt, dan een belletje, voor nu een goede nacht.....

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Nou dat is netjes, je hoort dat niet vaak.....meestal toch bij de dierenarts, en dan mag je er bij blijven...maar het is achter de rug, en heus met een paar daagjes is ze echt weer opgeknapt....laat haar vannacht niet alleen, een narcose is niet mis , je kan het niet vertellen wat er aan de hand is, geef haar geborgenheid, verwen d'r maar....en als morgen je hond pijn heeft, dat zie je echt, dan een belletje, voor nu een goede nacht..... "

 Dat is waar.

Ipv haar brokken heb ik ook stuk rauwe vis met blikvoer gemengd. Was een beetje bang dat brokken haar kunnen laten verslikken, als ze honger heeft dan schrikt ze, dit is lekker zacht. Ze vond het heerlijk haha. Denk wel dat het goed gaat, maar vond geen pijnstilling wel beetje apart. Overal lees ik dat ze het mee krijgen.

Ze is iig een stuk minder 'zielig' nu ze eten gehad heeft, je zag dr meteen stralen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dat is waar.
Ipv haar brokken heb ik ook stuk rauwe vis met blikvoer gemengd. Was een beetje bang dat brokken haar kunnen laten verslikken, als ze honger heeft dan schrikt ze, dit is lekker zacht. Ze vond het heerlijk haha. Denk wel dat het goed gaat, maar vond geen pijnstilling wel beetje apart. Overal lees ik dat ze het mee krijgen.
Ze is iig een stuk minder 'zielig' nu ze eten gehad heeft, je zag dr meteen stralen. "

 Je kan er altijd morgen naar vragen, even zeggen per telefoon hoe het met je meisje gaat en er gelijk naar vragen, is geen moeite en je weet gelijk meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed geslapen ? Hoe is de nacht gegaan ? 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Goed geslapen ? Hoe is de nacht gegaan ?  "

 Voor zover ik weet wel. Ze sliep naast het bed, heeft de lampenkap afgekregen op een of andere manier. Maar wond ziet er goed uit. Heb het idee dat ze er niet aangezeten heeft, gister zonder kap ook niet hoor, alsof ze nog niet weet dat er een wond op de buik zit. Vanmorgen lekker actief, zet de buiten neer en wou meteen weg rennen. Gelukkig had ik de riem om gedaan haha. Word nog even zoeken hoe we haar rustig houden. Heb paar kluiven gekocht en wil hersenwerkjes gaan doen. Kijken hoever dat gaat lukken. Verder nog geen tekenen van pijn. Drinkt en eet gewoon goed, is lekker actief. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Meestal blijven teefjes van de wond af, zou het zonder lampekap proberen.

Fijn dat ze zich zo goed voelt!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Meestal blijven teefjes van de wond af, zou het zonder lampekap proberen.
Fijn dat ze zich zo goed voelt! "

 Nja. Zij is echt een likker. Ze wast zichzelf af en toe. Ook kleine wondjes moeten eraan geloven. Ze heeft ook wel eens uitslag op de buik en dan loopt ze daar flink aan te knagen. Maar heb het idee dat ze het niet door heeft dat er een wond zit. Maar weet niet wat ze doet als de pijnstiller uitgewerkt is. Hopelijk blijft ze er dan ook vanaf. Kap hoeft inderdaad niet meer om haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Voor zover ik weet wel. Ze sliep naast het bed, heeft de lampenkap afgekregen op een of andere manier. Maar wond ziet er goed uit. Heb het idee dat ze er niet aangezeten heeft, gister zonder kap ook niet hoor, alsof ze nog niet weet dat er een wond op de buik zit. Vanmorgen lekker actief, zet de buiten neer en wou meteen weg rennen. Gelukkig had ik de riem om gedaan haha. Word nog even zoeken hoe we haar rustig houden. Heb paar kluiven gekocht en wil hersenwerkjes gaan doen. Kijken hoever dat gaat lukken. Verder nog geen tekenen van pijn. Drinkt en eet gewoon goed, is lekker actief.  "

 Mooi bericht, hou ze wel aan de lijn hoor, wat fijn dat het zo goed gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Meestal blijven teefjes van de wond af, zou het zonder lampekap proberen.
Fijn dat ze zich zo goed voelt! "

 Teefjes en reutjes zit daar een verschil in dan ? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Je hond hoort voor nog 5-10 dagen pijnstilling mee te krijgen.  "

 @ Rosanja

Fijn dat het 1 dag na de ingreep al beter gaat.

Honden zijn bikkels en laten pijn pas zien, als het zeer ernstig is.

Ik ben het met Wendy eens, dat na een sterilisatie de dierenarts pijnstilling behoort mee te geven.

Pas geleden ook iemand anders op het forum, nadat haar teef geholpen was. Gelukkig dat ze kwam vragen, wat te doen, want haar teef had - uit haar beschrijving op te maken - veel pijn. Ze is toen direct pijnmedicatie gaan halen.

Een sterilisatie is geen kleine ingreep!

Kijk goed naar je hond; o.a. oren naar achteren, staart laag, bolle rug zijn indicaties van pijn. Jij kent je hond het beste en kan verschillen opmerken en ook aan haar ogen zien of ze pijn heeft; ook al gedraagt ze zich weer als vroeger.

Beterschap.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Dat is zo verschillend, mijn newfoundlander (niet Bams) heeft ook geen pijnstilling gehad, wel antibiotica, maar die had een baarmoeder ontsteking, wel een spuit voor ze naar huis mocht, maar geen extra pijnstilling, per arts is dat toch verschillend blijkt. "

 Dat is niet verschillend, het is ronduit wreed om een hond na een buikoperatie (of een andere pijnlijke ingepreeg) geen pijnstilling te geven. Ik mag toch hopen dat dat soort dierenartsen in 2016 uitgestorven zijn. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Teefjes en reutjes zit daar een verschil in dan ?  "

 Bij reuen worden de ballen met enige kracht door een vrij klein gaatje geduwd. Dat geeft meer irritatie in het wondgebied dan bij een buikoperatie waarbij er weinig aan de wond zelf getrokken wordt. 

Irritatie geeft meer reactie van de wond, en dus zal een hond er meer aan willen zitten. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gel om tandsteen tegen te gaan?
^