elo

elo

Rasgroep van de elo

De elo behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de elo

Begin jaren tachtig is Heinz Sobries in Duitsland begonnen met het fokken van dit ras. Hij wilde de ideale gezinshond creëren. Daarvoor heeft hij een Eurasier, Chow Chow en een Bobtail genomen. De Eurasier en Chow Chow vanwege hun instinctmatige karakter en hun eenvoudig te onderhouden vacht. De Bobtail vanwege zijn rustige en stabiele karakter.
Later zijn daar nog enkele andere honden aan toegevoegd zoals o.a. een japanse spitshond om kleinere honden te creëren en een Samojeed.
Meer info over de onstaansgeschiedenis is te vinden op de Duitse site www.ezfg.de

Karakter van de elo

Een Elo heeft een rustig karakter. Hij past zich zeer makkelijk aan elke gezinssituatie aan. Hij houdt van spelen met kinderen en kan goed met ze overweg. Hij is nieuwsgierig naar ze maar zal niet te opdringerig zijn. Hij is wat argwanend naar vreemden toe en kan op een waarschuwende manier (blaffen) waakzaam zijn. Het is een grote knuffelbeer naar zijn eigen gezin en hij kan veel hebben.
Een Elo mag geen jachtinstinct hebben, dit wordt onderzocht d.m.v. een karaktertest waarbij ze bij konijnen in een ren gelaten worden. Honden met een jachtinstinct worden uitgesloten van de fok.
Een Elo wordt gefokt op karakter en gezondheid, niet op uiterlijk.
Meer over het karakter is te vinden op www.ezfg.de

Rasstandaard van de elo

Een Elo is er in verschillende mate en haardracht. Elke kleur kan voorkomen. Alle honden die een max. schofthoogte halen tot 45 cm worden kleine Elo's genoemd. Alle honden die daarboven zitten worden grote Elo's genoemd. Er komen twee haardrachten voor nl, gladharig en ruwharig. Een gladharige Elo lijkt wat meer op een grote Keeshond/Eurasier en een ruwharige heeft wat meer van de Bobtail. Dit verschil in uiterlijk maakt niets uit in verschil in karakter. De meeste Elo's hebben meerdere kleuren in zich. Deze kleuren kunnen ook nog eens per jaar verschillen als ze wisselen van vacht. Het ene jaar hebben ze wat meer zwart en het andere wat meer bruin. Wit blijft echter wit.
Meer info op www.ezfg.de

Gezondheid van de elo

Elke hond die in aanmerking wil komen voor de fok wordt uitgebreid medisch onderzocht op o.a HD en platella.
Bij een paring wordt via een rekeprogramma bekeken welke medische gegevens van de honden het beste overeenkomen om de gezondste hond te krijgen. Zo mag een hond met een HD B uitslag alleen gepaard worden met een hond met een HD A uitslag. Honden die een lagere HD uitslag hebben, komen niet in aanmerking voor de fok. Dit wordt zeer streng in de gaten gehouden door de vereniging: Elo Zucht und ForschungsGemeinschaft e.V.
Meer info hierover op www.ezfg.de

Verzorging van de elo

Deze hond heeft geen speciale verzorging nodig. Regelmatig kammen als ze in de rui zijn is wel nodig. Ze wisselen twee kaar per jaar van vacht. Daartussen ruien ze minimaal.

Opvoeding van de elo

Deze honden zijn makkelijk op te voeden en leren snel. In Duitsland worden ze veel ingezet als therapiehond, voor ouderen, kleine kinderen en mensen met een beperking.
Je kunt er goed agility en andere uitdagende cursussen mee doen, maar dit hoeft niet.
Ze vinden het fijn om zowel fysiek als geestelijk uitgedaagd te worden maar passen zich makkelijk aan als dat niet gebeurt.

Rasvereniging van de elo

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de elo.

Popularitieit van de elo

De elo staat op dit moment op de 107e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de elo

Geen overige informatie over de elo gevonden.
Heb jij overige informatie over de elo ? Dan kun je dat toevoegen

elo pup aanschaffen

Een pup kost gemiddeld tussen de 900 en 1100 euro. Let als koper op het officiële ezfg. certificaat die elke officiële fokker heeft. In NL zijn er 2 fokkers actief op het gebied van de elo. In Duitsland zijn er meerderen.
Voor fokkers kun je kijken op www.ezfg.de

elo fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de elo.
Heb jij overige informatie het fokkken van een elo pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de elo ?

  • Heb je nog vragen over (puppy's van) de elo? Kijk dan in het hondenforum.
  • Uitgebreide rasbeschrijving van de elo? Kijk dan bij de elo rasbeschrijving.
  • Ben je zelf een elo Fokker? Voeg dan een gratis Fokker vermelding toe.
  • Heb je een nestje elo puppy's ? Vermeld dit dan gratis op de puppy pagina.
  • Wil je de meningen weten van anderen of zelf een mening geven ? Kijk dan bij de Enquetes!
 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de elo:


Afbeeldingen

eloeloeloeloeloelo

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de elo hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^