Belgische Herdershond, Tervuerense

Belgische Herdershond, Tervuerense

Rasgroep van de Belgische Herdershond, Tervuerense

De Belgische Herdershond, Tervuerense behoort tot de Rasgroep "Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Belgische Herdershond, Tervuerense

Belgische Herdershond, Tervuerense

Aan het einde van de 19e eeuw was er in België een heel scala aan honden van onduidelijke afkomst die werden ingezet voor hoeden en bewaken. Door een en ander te hergroeperen zijn vier varianten ontstaan: de Tervuerense, Laekense en Mechelse Herder en de Groenendaeler. Deze variëteiten worden apart gefokt. Ze verschillen onderling qua uiterlijk; ook het karakter en de werkeigenschappen verschillen iets.

Karakter van de Belgische Herdershond, Tervuerense

Belgische Herdershond, Tervuerense

Pittig, actief, bedrijvig, intelligent, waaks, beschermend, betrouwbaar, gehoorzaam. Het instinct om de groep bij elkaar te houden is nog steeds aanwezig. De Belgische Herder heeft een consequente opvoeding met zachte hand nodig: door een harde aanpak wordt hij onwillig. Het is een all-round hond met veel mogelijkheden van Flyball en Agility tot schapenhoeden en IPO.

Rasstandaard van de Belgische Herdershond, Tervuerense

Herkomst
Harmonieuze en evenredig gebouwde hond die lichter en vierkanter is dan de Duitse Herder. Hij oogt robuust en sierlijk en draagt zijn hoofd fier omhoog met een levendige en onderzoekende blik.
Schofthoogte
reuen gemiddeld 62 cm, - 2 cm of + 4 cm; teven gemiddeld 58 cm, -2 cm of + 4 cm
Gewicht
28 kg
Vacht
Langharig; rosgevlamd of zwartgevlamd met zwart masker.
Gebruik
Herdershond, waakhond, gezinshond.

Gezondheid van de Belgische Herdershond, Tervuerense

Fokdieren worden onderzocht op het voorkomen van heupdysplasie. Epilepsie is een voorkomende erfelijke afwijking. Het is (nog) niet mogelijk om hier afdoende op te testen.

Verzorging van de Belgische Herdershond, Tervuerense

regelmatig kammen en borstelen. Voor de langharige variëteiten geldt: vooral tijdens de rui-periode moet de onderwol verwijderd worden. Als je in deze periode de hond in lauw-warm water wast, komt de vacht nog makkelijk los en is goed uit te kammen. De kortharige Mechelaar kun je met een rubber borstel goed bijhouden, hij gaat daar prachtig van glansen. De ruwharige Laekense Herder moet minimaal 2x en liefst 4x per jaar vakkundig geplukt worden. Dit is het met de hand verwijderen van dode/oude haren. Het afsnijden of scheren van de haren heeft tot gevolg dat vacht zacht wordt en van kleur veranderd. De hond krijgt last van de oude haren die blijven zitten en welke jeuk-klachten gaan veroorzaken. Check regelmatig de lengte van de nagels en verzorg de tanden met de daarvoor geschikte producten. Vraag aan je dierenarts om bij de jaarlijkse controle hier naar te kijken.

Opvoeding van de Belgische Herdershond, Tervuerense

De Belg is een echte allround hond en voor vele soorten werk geschikt. Sommige fokkers houden binnen hun fokkerij specifiek rekening met bepaalde werkeigenschappen.

Rasvereniging van de Belgische Herdershond, Tervuerense


Belgische Herder, Club Nederland
Belgische Herder, Club Nederland

Bergeijk
Website: http://www.belgischeherder.nl


Belgische Herdershonden, Nederlandse Vereniging voor
Belgische Herdershonden, Nederlandse Vereniging voor

Veldhoven
Website: http://www.nvbh.eu

Popularitieit van de Belgische Herdershond, Tervuerense

De Belgische Herdershond, Tervuerense staat op dit moment op de 106e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Belgische Herdershond, Tervuerense

Deze honden zijn voornamelijk geschikt voor actieve eigenaren, zij willen graag voor de baas werken. Het zijn honden die om voldoende beweging en actie nodig hebben.

Belgische Herdershond, Tervuerense pup aanschaffen

Er zijn verschillen tussen werk- en showlijnen en verschil tussen de variëteiten.
De prijzen zijn van ca. 450 - 1050,- voor honden met een stamboom

Belgische Herdershond, Tervuerense fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Belgische Herdershond, Tervuerense.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Belgische Herdershond, Tervuerense pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Belgische Herdershond, Tervuerense hebben ook deze rassen

Meer weten over de Belgische Herdershond, Tervuerense ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Belgische Herdershond, Tervuerense:


Afbeeldingen

Belgische Herdershond, TervuerenseBelgische Herdershond, Tervuerense

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Belgische Herdershond, Tervuerense hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^