st**ntweer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Wat een regen, storm, hagel, en het is koud!!!! In België hebben we er een geweldige uitdrukking voor, die ik niet in het openbaar durf zeggen :-)

Ik haat het! Ik wou dat het ofwel begon te vriezen met sneeuw, ofwel dat het al zomer was. Maar op deze manier gaan wandelen... ik kan geen balletje gooien want dan kunnen we een uur zoeken in het donker (ik werk dus smorgens en savonds is het al donker als ik ga wandelen), een paraplu is superonhandig, een jas met kap alleen beschermt mijn bril niet en zie ik geen steek meer, en we komen zeiknat thuis! Ben er al twee weken serieus ziek door geweest!En mijn hart smelt als ik Lupi ineengedoken door de regen zie gaan... hij haat dat nat echt! Ik ben aan het zagen vind ik zo!

Maar hoe doen jullie dat? Trotseren jullie dat nat? Verkorten jullie de wandelingen? Hebben jullie alternatieven dat de hondjes toch aan hun beweging komen? Of geweldige tips qua kledij of andere dingen? Ik heb net in decathlon de superabsorberende handdoeken ontdekt, ook echt snel droog!

Groetjes van iemand die slecht gezind door het raam de regen in het oog zit te houden :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "st**ntweer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

haha ik liep net in het bos en begon het ook te regenen.
en vaak waait t te hard voor een paraplu.
dus dan trotseer ik de regen maar.
en mn doggie....hem maakt het niks uit! Dat scheelt hihi.

succes.

grtz

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Onze honden hebben echt een hekelaan dat weer.

Ze willen ook niet ver lopen.En ik eigemlijk ook niet.haha.

honden page profiel simba en perrasimba en perra 3 doggies

honden foto van simba en perra

Ja echt gezellig is het niet door de regen met de hond. Simba (lab) is dol op de regen maar perra... draaide gisteren nog terug in de regen . Ze wou niet meer verder. Maar daarna lekker afgedroogd en snel in de warmte. De handdoeken liggen klaar aan de deur. En als ze in de tuin gaan komen ze met lekker vieze poten binnen, je kan elke dag of liever gezegd elke paar uur poetsen. Hopelijk snel beter weer maar dat zit er voorlopig niet in vrees ik !

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dusty heeft tegenwoordig steun, die vond regen al niks maar moest van mij altijd gewoon mee lopen ... Gaya heeft net zo'n hekel aan regen als hij zelf, dus die draaien gewoon met z'n 2e om na hun behoeftes gedaan hebben op het grasveld. Nu is Gaya nog zo'n kleine uk die is gewoon binnen 3 tellen doorweekt oke dan strijk ik me hand over me hart en doen we een klein rondje. En ik kan op me kop gaan staan maar die 2 staan al weer bij de deur en weigeren een stap te zetten. (stiekem vindt ik het ook niet heel erg hoor O-) ) Ze zetten hier binnen wel de boel op stelten ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Ik heb een hond die het prachtig vind, flapperende oren en water waarvoor je niet de sloot in hoeft te duiken.
Loopt hier als een dollestier met dit weer, ikzelf, ja ik vind het niet zo erg.
Dikke jas aan, muts op eventueel handschoenen aan en gaan :-D

Loslopen doen we in het donker niet maar we verkorten de route ook niet, ik ga gewoon lekker samen rennen en spelen, zoekspelletje en wat oefeningen tussendoor.

Heb liever dit dan vrieskou en sneeuw, maar ik ben ook koerier en vind gladheid en sneeuw echt een drama voor de wegen ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Overdag gaat Tjibbe met de uitlaatservice mee en 's avonds trek ik een dikke trui, een sjaal, een jas en een skibroek aan en zet ik een muts op m'n kop en dan kom je aardig warm dit gure weer door. O-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Bij ons is het de hoele dag droog geweest O-)

Ilona&Sasja (Gast)

Ik kijk altijd op weer.nl en daar kan ik de buien zien die er aan komen.
ool op buienradar.

als ik zie dat het droog blijft, dan ga ik lekker lopen.
komt er regen aan is het OF een snel rondjes OF we blijven binnen tot het weer droog is.
Ook kan je daar zien hoelang de bui nog duurt

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Vanmorgen laat ik Lupi buiten als ik opsta, in de tuin dus. Maar de rolluiken waren nog laag, dus ik had hem niet echt in het oog. Ik liet hem binnen na een paar minuten(hij stond onder de tuintafel te schuilen).
Daarna ga ik met hem buiten wandelen, doet hij daar een piesje van precies een week... die had echt niks gedaan ervoor! zo'n geniepigaard!!!

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Misschien een tip voor je balletje: ER zijn ballen die een soort van licht geven... bij een lamp leggen dan laad het zich op en in het donker makkelijker terug te vinden. een vriending vna mij heeft hetzelfde probleem, lopen als het 's ochtends nog donker is en die heeft zo'n bal gekocht en vind het wel werken.

qua regen, ach het is weer even wennen, dacht laatst tussen twee buien door te gaan, helaas verkeerd gedacht zat er midden in en meneer stug doorlopen, geeft er dus niets om, dus ja dan hobbel ik er maar achteraan. Moet wel zeggen met dit weer trek ik mijn lange "wax"jas aan, blijven de beentjes wat droger en warmer. Paraplu kan ik niet mee over weg, is geen goede combinatie, plu en ik, en zeker niet met die wind die er staat/stond.
Handdoeken om de hoek van de deur en komt helemaal goed.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

|Heb het geluk dat ik maar 1 ochtend werk O-) . De rest van de week ga ik dus lopen als het droog is. Van een echt ritme is hier toch al geen sprake dus Binck maakt het niks uit. Als het droog is ga ik dus wel extra lopen in het bos mocht het een dag echt met bakken uit de hemel komen kan ik 1 dagje wat minder lopen.
Op woensdag loop ik altijd met een paar andere vrouwen zo ook vanmorgen. Ik heb dus maar eens even tussen de vis jassen van mijn man gezocht en daar een heerlijke waterdichte en extreem warme jas gevonden ook heeft je jas nog een heerlijke kapucon zodat mijn bril niet telkens helemaal nat regend. Jullie snappen dat hij die nu kwijt is he :-D O-) en mocht het nog erg koud worden er zit ook nog een waterdichte winterbroek bij. Winter kom maar op ;-) :-D

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Wij hebben het geluk dat onze Afrikanen echt niet naar buiten willen met zulk weer en dat we ze echt moeten dwingen om 3x per dag een plasje te gaan doen.. als je dan niet direct terug naar huis gaat gaan ze gillen..

Ja echt waar: GILLEN... ó nee, basenji's zijn NIET lekker stil omdat ze niet kunnen blaffen.. en de mensen die op dat moment in de buurt zijn zullen dat maar zeker beamen!

Binnen hier de activiteiten, als het aan hun ligt zijn ze een beetje lui/depri met grijs weer maar aangezien wij vinden dat er wel wat aan beweging gedaan moet worden maken we ze happy met een speeltjesspel, apporteren binnen, verstoppertje van een speeltje en weetikveel wat nog meer..
Gelukkig vinden ze dat als ze eenmaal "wakker" zijn heerlijk :-D

honden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros

Jullie hebben nog keus vandaag :-) Ik heb vanavond examen A zie je het al voor je? Twinkle is altijd al wat onstuimig maar met regen en wind.....

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

" Jullie hebben nog keus vandaag :-) Ik heb vanavond examen A zie je het al voor je? Twinkle is altijd al wat onstuimig maar met regen en wind..... "


Geweldig!!!!succes!

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Hoe ik er mee om ga? NOuj.. de ene keer mag Max het doen met wat minder wandelingen..ik houd buienradar in de gaten en probeer hier rekening mee te houden (werk natuurlijk maar parttime, dus dat is dan makkelijker). En soms.. zit het er niet anders op dan lekker door de bui heen te stappen. Ik weet dat ik dan terug kom met een bruine Max.. zeker in het uitrenveld, dat is een kleibende! Ook nu op de grasveldjes is het waterplezier geblazen. Achja :-D Dan zit meneer eer na een droogbeurt met de handdoek zo uit:



Even de badjas aan en de hond is droog.. en dan..ikzelf nog O-) Als ik vrij ben: de huispak aan en anders opwarmen onder de douche.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

moest even nadenken en puzzelen wat je er mee bedoelde met vervelend weer, hahaha


maakt hier niets uit, wel zo lekker eigenlijk, kom nimmer honden tegen, loop iedere dag alleen in de blauwe stad, neem tegenwoordig een mp3 tje mee , en ga hardlopen met bamse, heerlijk.

hoef niet eens om te kijken, ze loopt ook hard. hahaha en regen deren ons niet hoor.

en als ik dan thuis kom met bamse, staat er altijd koffie voor me klaar, en bamse geeft een tevreden zucht, en ploft lekker naast me, heerlijk, nee vind het niet erg dit weer. :-D

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

" moest even nadenken en puzzelen wat je er mee bedoelde met vervelend weer, hahaha


maakt hier niets uit, wel zo lekker eigenlijk, kom nimmer honden tegen, loop iedere dag alleen in de blauwe stad, neem tegenwoordig een mp3 tje mee , en ga hardlopen met bamse, heerlijk.

hoef niet eens om te kijken, ze loopt ook hard. hahaha en regen deren ons niet hoor.

en als ik dan thuis kom met bamse, staat er altijd koffie voor me klaar, en bamse geeft een tevreden zucht, en ploft lekker naast me, heerlijk, nee vind het niet erg dit weer. :-D "


Ik wil jou geheim kennen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik zo mee lees, zijn het toch grotendeels de baasjes van de honden die het niet zo prettig vinden om door weer en wind te gaan wandelen, zo baas zo hond he. :-D

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

" als ik zo mee lees, zijn het toch grotendeels de baasjes van de honden die het niet zo prettig vinden om door weer en wind te gaan wandelen, zo baas zo hond he. :-D "


Ik zou eens een foto moeten maken van Lupi zijn kopje als hij klaar staat aan de deur om de regen tegemoet te wandelen! Hij ziet eruit alsof hij mishandeld wordt, de droppie! Ik dacht dat Bordercollies wat meer karakter hadden ;-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Weer of geen weer we gaan er gewoon door.
Je kan maar een keer nat worden,handdoek bij de hand.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Hier ook regen en heel harde wind, nu is mijn paraplu kapot :'(
Stom weer ik hoop dat het snel lente word!

honden page profiel corrie en haar roedeltje van zescorrie en haar roedeltje van zes

honden foto van corrie en haar roedeltje van zes

Hier ga ik met mijn kleine rakkers tussen de buien door en anders krijgen ze een regen jasje aan. Daarmee krijg ik ze in de regen naar buiten. Aan regen hebben ze een hekel.
Maar ja, wie niet? Zelf vind ik het ook niet fijn om er door te lopen. En een paraplu meenemen is niet te doen met 4 honden.
Gelukkig ben ik het grootste deel van de dag thuis en met weeronline en buienradar erbij lukt het redelijk droog eruit tegaan.
Hier in Almere was het vanaf een uur of half 3 helemaal droog en daarvoor enkele buien, dus vandaag viel het hier wel mee. O-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik ben er niet kapot van, maar ga wel gewoon. Tenzij het stortregent, dat wacht ik even. Ik ben veel thuis overdag, dus heb de luxe niet op gezette tijden te hoeven gaan en niet in het donker.

Mijn honden maakt het niet uit als het regent. Wel als het te vroeg 's morgens is. Dat zijn ze, net als ik, niet gewend O-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik vind het ook niet fijn, maar heb dit 10x zo liever dan sneeuw... nu kan ik tenminste nog normaal lopen met de hondjes..

O-) O-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Weer of geen weer, wij gaan er altijd op uit :-D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik denk trouwens dat het ook grotendeels ligt aan de opvoeding hoe de hond met regen omgaat hoor.. als ze vanaf het begin al mee zijn genomen zonder gezeur vinden ze het als volwassen hond echt wel een stuk minder erg...
maltezers hebben ook een hekel aan regen, maar masha is als pup altijd al gewoon door de regen uitgelaten en vind het nu ook niet zo erg.. ze wil liever mee dan thuis blijven.

jayla vind het ook helemaal niet erg, maar ja.. die is ook gek op water

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Mijn hond heeft er geen probleem mee, die vind het leuk om door al die plasjes water te spartelen. :-D Heel leuk om te zien.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

@judith: ik weet het niet goed... Lupi keek als puppy ook al triest als er regen was... en sinds we hem hebben loopt hij met een grote boog rond plassen (nu nog) dus water is echt zijn ding niet...

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Mijn vorige hond deed dat ook, grote boog om de plassen heen dan als we bij gras waren snel piesen en poepen en dan zo hard mogelijk richting huis.....
Daarintegen vond ze sneeuw wel leuk, ze was 15 toen ze de laatste sneeuw heeft meegemaakt maar het leek wel een puppy. Rennen en springen, met de neus door de sneeuw, als ik wat sneeuw weeg gooide er achter aan rennen.


Ben ergens wel blij dat Jessy de regen gewoon leuk vind, nu word ik tenminste nat geregend terwijl de hond het ook nog leuk vind. Ik stamp ook vaak in de plassen, ben toch al nat, en Jessy gaat dan het opspattende water vangen :-D

Denk niet dat het aan de baasjes ligt, sommige honden houden gewoon niet van nattigheid.
Jessy is buiten net zo vrolijk met regen als mijn vriend met haar loopt. En mijn vriend vind regen echt helemaal niks en blijft liever binnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "st**ntweer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Voor al onze forum vrienden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^