Wij hebben Laika (kruising stafford - labrador) ongeveer 1,5 jaar geleden geadopteerd.
Na een tijdje merkten we dat ze erg veel aan het krabben was, soms tot ze er kleine wondjes van kreeg.
Eerst hebben we geprobeerd met speciale voeding, maar hier reageerde ze niet op, ze bleef krabben dus hebben we bloed laten nemen.
Daar blijkt nu uit dat ze allergisch is aan huisstofmijt en verschillende soorten gras!
joepie
We hebben van de dierenarts een middeltje tegen de allergie gekregen, nu moeten we Laika elke maand een spuitje geven, tot het potje op is.
We zijn hier ongeveer 7 maanden mee bezig en in het begin krabte ze totaal niet meer, maar nu sinds een maand begint ze terug..
Ik vrees dat ze dus voor de rest van haar leven pilletjes zal moeten nemen.
Hebben jullie eventueel nog tips die we kunnen toepassen?
We wassen haar dekentje regelmatig uit en we wassen Laika zelf ongeveer 1 keer per maand met een speciale shampoo tegen de jeuk
We hebben ook geprobeerd met een soort zeewierpoeder over haar korrels te strooien, maar dat vonden we maar zielig
tips zijn wel erg welkom!
Groetjes,
Karen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze woef is algerisch :-) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ondanks dat dit een atopie is zou ik beginnen met vers vlees te voeren.
staffords hebben vaak allergieen.
je kan ook eens een holistische dierenarts inschakelen. anders is er nog iets (maar denk dat de injecties waren die ze al kreeg) waardoor het lichaam antistoffen aan gaat maken.
wat ik je wel aan kan raden is om eens op stafford forum te gaan kijken/vragen.
sterkte en niet zomaar op de prednison o.i.d zetten hoor! kan meer schade aandoen dan nodig is en eventuele testen moeten uitgesteld worden.
Vraag eens bij je dierenarts om Allerderm Spot-on van Virbac.
Mijn oudste hond is ook allergisch voor huisstofmijt, meelmijt en diverse pollen.
Sinds ik de Allerderm Spot-On gebruik zijn de jeukklachten met 90% verminderd.
Ik was eerst nogal sceptisch, maar nu ik het geprobeerd heb wil ik niet anders meer.
Allergiën zijn altijd lastig te behandelen; zeker huisstofmijt.
Maar als de Allerderm de ergste jeuk weg kan halen, scheelt dat al enorm voor je hond.
Veel succes!
mischien sanofor veendrekstof ,gebruiken?.
dit kan op broken en op vers gedaan worden.
strekte ermee.
Hoi,
alvast bedankt voor jullie reactie!!
--> de injecties die ze kreeg was idd eentje met anti-stoffen
--> ik weet niet of mijn bewering juist is maar : toen Laika pas bij ons kwam had ze ook last van diaree (ik weet niet welke voeding ze kreeg). We hebben haar toen op aanraden korrels gegeven : lamb&rice van AVEVE. en meteen daarna zagen we dat ze hier geen last meer van had. (af en toe nog wel, als ze bv een botje ofzo heeft gekregen...). Dus mijn idee is dat we beter de korrels blijven geven in plaats van vers vlees. of is dit fout van mij?
--> wat is een holistische dierenarts juist? is dit zoals een homeopaat? iemand die met kruiden enz werkt in plaats van medicijnen?
--> de pilletjes die we zouden moeten geven zijn atarax ...
In ieder geval, deze week ga ik nog eens naar de dierenarts en dan zal ik meteen ook nog eens vragen over o.a. die Allerderm spot-on, bedankt Ester ! (dit zijn toch ok pilletjes he? als ik het goed gevonden heb)
ik heb ok nog even wat opgezocht over sanofor veendrekstof
Blijkbaar zijn er hier op dit forum ook veel mensen tevreden over.
Mss wel de moeite dan om te bestellen, hoewel er neit echt bijstaat dat dit goed is voor allergie van huistofmijt en grassen.
(wel allergie van vlooien en bij droge huis en dergelijke ...)
maar je weet dus niet wat voor voeding ze eerts kreeg, kan zijn dat ze een ander merk kreeg.
toch zou ik echt proberen om op vlees over te gaan. dit verhoogd de weerstand van de hond.
natuurlijk werkt het niet tegen een atopie maar zal wel schelen.
een holistische dierenarts is een natuurlijke dierenarts. dus die kijkt naar de gehele hond ipv alleen maar naar de waarneembare kwalen. ze werken inderdaad met homeopathie en kruiden. maar hebben wel een reguliere opleiding dierarts gehad, maar hebben daarnaast dus ook verder ontwikkelt.
waar woon je? misschien kan iemand je een goede adviseren.
heb je al gekeken op een stafford forum? ik denk dat je daar ook een hoop te weten kan komen want het valt mij op dat veel staffords een of meerdere atopieen hebben.
ik ben zelf niet bekend met sanofor maar er staan hier op hp genoeg topics over.
normaal gesproken zou ik je adviseren om te beginnen met prebiotica maar nu dus niet. ik zou ook voordat je over stapt op ander voer eerst naar een goede holist gaan. niks zelf geven, al is het natuurlijk maar als ze onderzoeken willen gaan doen of medicijnen willen geven moet blijken of wat je nu geeft wel in combinatie kan en of geen valse uitslagen geeft.
Mijn zus haar hond heeft dit ook.
Ik zou een goede KVV geven om te beginnen, zo is extra rommel al uitgesloten.
En verder een vuilafstotend kussen kopen. (Zo'n gladde stof)
Niet in de tuin laten spelen als het gras pas gemaaid is.
En als je hondendekentjes wast, wel op 90°C dan, anders is de huisstofmijt niet dood.
Bij mijn zus haar hond heeft deze kleine aanpasingen al veel geholpen.
Allerderm Spot-On is een emulsie die verpakt zit in pippetjes.
Zo'n pipetje druk je, verspreid over de rug of rechtstreeks op de aangedane plaatsen, leeg op de huid.
Je zou eens kunnen overstappen op KVV, helemaal. Voordat mensen boos worden dat ik vers opdring, ik gaf tot vorige week ook brokken maar ik merkte gewoon aan Bink dat als hij een paar dagen KVV kreeg dat het veel beter ging.
Bink is ook zo allergisch als wat (maar dat is stafford eigen) en hij krijgt vooral in het voorjaar gigantische zweren in zijn liezen van het jonge en hoge gras (dus in maart ong. moet je goed opletten) maar ook van nat gras in de zomer werd hij rood. Hij kreeg bij zijn vorige baasjes ook pillentjes en van die injecties en als het echt erg was kregen ze van de DA antibiotica, ik houd niet van die rommel en ik heb het hem nooit gegeven in smeer zijn liezen altijd in met Calendula zalf om het te verzachten. Wat ook goed helpt is zout water, ik ga daarom met Bink regelmatig een uurtje naar het strand, de roodheid wordt dan meteen minder en het jeukt niet meer!
De Stafford eigenaren die ik ken zijn bijna allemaal overgestapt op vers vlees (werd toen ook op de hondenschool aangeraden) en de meeste honden waren bijna direct van de geirriteerde huid af en toonden veel minder allergische reacties. Om die reden ben ik nu overgegaan van 3á4dagen vers naar elke dag vers omdat Bink op de brokkendagen veel sneller een rode huid kreeg en hij had slechte ontlasting tot diaree aan toe (ook liet hij vieze winden).
Maxine (van Diesel en Bailey) heeft ook een Stafford die nu nergens meer last van heeft sinds hij op vers staat, die had ook zo'n geirriteerde huid, die kan je evt. een PB sturen.
Het is een heel verhaal geworden maar ik hoop dat je er wat aan hebt
hier ook een alergies hondje.. wij zijn ook bezig met zo desensibilatie kuur bezig... en ze krijgt dagelijks atopica. Ons flesje is bijna leeg dus dan moeten we weer gaan overleggen met de dierenarts..
Hoi, Veel honden hebben heel veel baat bij de behandeling van een klassiek homeopaat..
Deze mensen werken met gepotentieerde natuurlijke middelen en pakken de oorzaak aan van de huidkwaal aan..
Helaas zijn er een hoop fröbelaars op dit gebied...
Ik help je graag verder aan een goed en betrouwbaar adres bij jouw in de buurt...
Heb je interesse stuur mij dan een persoonlijk berichtje..
http://www.hondenpage.com/hondenforum/98992/hoe-het-nu-gaat..n.a.v-klassiek-homeopaat...php
ondertussen naar de dierenarts geweest, zij heeft ons aangeraden om nog verder cortizone te blijven geven (een vierde om de dag) en een half pilletje atarax elke dag
Momenteel doen we dit nu omdat het de jeuk onderdrukt, maar we willen dit dus echt niet blijven doen.
We zouden graag naar een homeopaat gaan, maar we hebben hier dus nog geen ervaring mee. Als er iemand een GOED adres weet in de buurt van turnhout - lille- vorselaar - herentals ...
Is het zo dat dankzij deze homeopaat de allergie volledig zou kunnen verdwijnen? of is het iets blijvend?
We hebben ook gevraagd voor de spot-on, maar volgens de dierenarts zal het bij onze hond niet zo heel veel uithalen... In de periodes dat ze er erg veel last van heeft (bv zomer, grassen) zal ze zowiezo pilletjes moeten bijkrijgen.
** Ik wil ook Nika even bedanken voor de tips! dit zijn al erg eenvoudige tips die ik kan toepassen! ik waste laika haar dekentjes op 60 gr ... ik heb nu ook speciaal waspoeder gekocht tegen allergie
Op het staffordforum heb ik me een tijdje geleden ook ingeschreven en nu blijkt dat veel staffords hier last van hebben. En ik heb echt erge verhalen gehoord! dan mogen we nog "blij zijn" dat onze hond het nog niet ZO erg heeft!
Nu misschien een domme vraag, maar wij zijn het niet gewend om 'verse voeding' te geven. Bij mijn ouders en de ouders van mijn vriend gaven we altijd brokken. Wat bedoelen jullie juist met vers? bedoelen jullie echte kip enz?
ohja, dit wou ik ook nog even vragen, want gisteren is het weer gebeurd.
We hebben onze hond nu ongeveer een 1,5 jaar. en in die periode is het al meermaals gebeurd (denk 5 keer ...) dat ze plots enorm begon te kwijlen. Zo erg dat ik er gewoon een handdoek moest onderleggen.
In het begin in volle paniek naar de dierenarts geweest, maar die zei toen dat we haar gewoon wat brood moesten geven en laten drinken en als het niet overging een keertje langskomen.
Inderdaad na een tijdje ging het weer over.
Maar nu is het gisteren weer gebeurd!
Ik heb gelezen dat honden beginnen te kwijlen als ze moeten overgeven (bv als ze iets verkeerd gegeten hebben)
Ze heeft nu wel een hele namiddag buiten gezeten maar in principe ligt er in onze tuin niets, of geen planten e.d. ...
We hebben wel aan het hout gewerkt en dan 'helpt' ze altijd mee: ze bijt dan altijd de schors van het hout eraf, kan het hier aan liggen?
Hebben jullie nog tips wat ik hier aan kan doen?
Is het een reden om ze eens volledig te laten onderzoeken? (het kwijlen zelf duurt 'maar' een uurtje - 2 uurtjes) Zou er iets met haar aan de hand zijn? of is het meer doordat ze iets verkeerd gegeten zou hebben?
in ieder geval: aan iedereen bedankt voor de hulp!!
Even een klein steuntje voor de hond: het schijnt dat als de hond regenwater drinkt, dat dit goed is tegen pollen- en grasallergieeen.
Ik zou hem op vers voer zetten zoals al aangegeven is.
Wat krijgt ze nu voor voer?
Wat was dat voor hout, was het ergens mee behandeld misschien?
nee, geen behandeld hout, gewoon stronken en takken ...
Verder heeft ze nergens last van, is gewoon echt erg hard kwijlen ...
Nu krijgt ze korrels: lamb&rice van AVEVE
De korrels zijn wel goed voor Laika want ze heeft geen diarree meer, wat ze in het begin als ze bij ons kwam dus wel had
Maar wat bedoel je juist met vers voer? Bedoel je dan echt kip en dergelijke?
Bedankt ook voor je tip over regenwater, had ik nog nooit van gehoord! Maar handig dat we het weten!
Vers voer is o.a. KVV (kompleet vers voer).
Dit zijn rollen gemalen vlees, botten, organen en groenten.
Ze zijn bevroren, je moet dan wel voldoende vriesruimte hebben.
Ik geef /Rocky KVV omdat hij allergisch is voor granen en rijst, kip en rund.
Er wordt idd ook wel gewoon vlees met botten en organen gegeven maar daar heb ik geen verstand van.
Er is hier op het forum een heel topic over versvoeren.
Als je meer wilt weten over NRF: www.rauwevoedingvoorhonden.nl
Maak je hond sterk, zodat het tegen de atopie kan vechten. De cortisone en Atarax onderdrukken de boel en zullen niets meer doen dan de symptomen van dat moment tijdelijk onderdrukken. Zodra je er mee stopt, komt de atopie in alle hevigheid terug. Overstappen op een verse voeding is zoals eerder geschreven een goede optie ten opzichte van brokvoeding, dat echt niet zal bijdragen aan 'gezondheid'.
Wat betreft de misselijkheid; ik vind een middel als Atarax (antihistamine) gecombineerd met cortisone behoorlijk heftig.
De misselijkheid kan dan ook komen van zowel de Atarax als de cortisone, die elkaars werkingen kunnen verwerken en daardoor ook de bijwerkingen heftiger kunnen verlopen.
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=item&id=51778
Voor het desensibiliseren en het verminderen van de jeuk en huidklachten zijn zoals ik al eerder schreef ook andere mogelijkheden, waar een homeopatisch werkend arts of gecertificeerd herbalist/acupuncturist wel iets mee kan.
Hieronder een aantal adressen van holistisch en homeopatisch werkende dierenartsen:
http://www.biomentor.org/
http://users.telenet.be/homeopathie_praktisch/wie.htm
Dr Eric vanden Eynde
27 Brusselsesteenweg
3080 Tervuren
02/7677656
Dr. Walter Schollaert Holistisch dierenarts
Ronkenbugstraat 72
9340 Lede
http://www.dierenartspraktijkkleinveerle.be/
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze woef is algerisch :-) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?