Ik wandel met de honden hier altijd langs het water,is een lekker lang pad met veel gras wat uitmond in een park.we komen elke dag gezellig veel andere honden tegen en het is kortom heerlijk..
Er rijdt regelmatig een vrouw in een kar,ze is zwaar gehandicapt en ligt achterover met allerlei slangen enzo.ze heeft 2 hulphonden.ik vind het top dat ze daar ook heengaat,kunnen de honden lekker hond zijn en ik heb altijd wel bewondering voor haar.de jongste had ik alleen nog aan de lijn meegemaakt en het viel me wel op dat hij haar met kar en al bijna omver trekt als hij een andere hond ziet.2 weken terug liepen ze dus allebei los.ik liep rustig langs haar en de jongste viel toen dus mijn boxer fleur aan van 6 mnd.fleur ontwijkt het liefst zulke confrontaties en gaf zich meteen over.tot 3 x toe lag ze heel stil op haar rug maar hij bleef maar doorgaan.ik had toen het geluk dat ik met een vriendin was,fleur merkte dat het overgeven niet werkte en zag alleen nog als oplossing de benen te nemen.met als gevolg dat ze op de steile kant belandde en geen kant meer op kon.ik heb toen de hulphond weggetrokken en meegenomen en mijn vriendin mijn hond weer op de kant gehaald.de vrouw kan dus helemaal niks en al zeker niet ingrijpen ze riep wel heel hard sorry.ik ben nu alleen toch nerveus dat ik haar weer tegenkom ben normaal altijd gewoon alleen en ik dacht misschien hebben jullie een tip wat ik het beste kan doen.ik kan wel de andere kant op gaan maar de x dat het misging kwam zij van het pad van rechts en dat zie je dus niet van te voren.alvast bedankt!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanvallende huplhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
zie nu dat te titep huplhond is geworden moet dus hulphond zijn
Ik schrik ervan, omdat hulphonden toch goed gescreend en getraind worden.
Ik weet dat een persoon met een hulphond nauw contact houdt met de organisatie die de hond opgeleid heeft (ik dacht zelfs dat de hond hun 'eigendom' bleef). Als ik de vrouw met een beperking was, zou ik met het opleidingscentrum contact opnemen om te kijken wat er aan de hand is. Honden blijven honden, het zijn geen superwezens en ook hulphonden hebben soms wat bijsturing of extra training nodig. De organisatie biedt net deze ondersteuning omdat personen met een beperking dat omwille van spraakproblemen, of motorische problemen zelf moeilijk kunnen.
Of ik zou de vraag eens anoniem aan een organisatie voor hulphonden stellen?
oei, misschien de vrouw aanspreken en vragen of zij hulp nodig heeft? Ik weet natuurlijk niet wat ze heeft, maar als ze mondig is, kan ze wel belletje doen naar de stichting hulphond.
Je weet nu hoe de jonge hond van die vrouw is. Bescherm je hond en laat dit niet toe. Jouw hond moet op jou kunnen vertrouwen en kan dit niet alleen oplossen. De volgende keer als je de hond ziet aankomen stuur je hem resoluut met boze stem weg. Laat je eigen hond bij je komen en bescherm haar, zodat ze weet dat jij problemen voor haar oplost. Wij hebben 17 honden en onze honden zijn allemaal zeer sociaal en ik bescherm ze dan ook altijd voor vervelende honden.
ik vraag me echt af of deze hond wel echt geslaagd is als hulphond.. een hulphond mag namelijk niet uitvallen naar andere honden, maar hoort ze te negeren als ze aan het werk zijn.. zeker voor zo'n vrouw die niets kan is het gewoon gevaarlijk om zulke honden als hulphond te hebben! ze zouden haar maar omver trekken
Waar ik eerst woonde was er ook iemand met een zware lichamelijke handicap. Zij had ook twee honden. Ik dach in eerste instantie dat het twee hulphonden waren maar dit was niet het geval. de oudere hond van die mevrouw was een huisdier en de andere was de hulphond. Deze mevrouw heeft mij enkele maanden geleden eens gevraagd of haar newfoundlander, haar huisdier, met django mocht spelen. Hij was al eens aangevallen door een border collie en deed dus vaak heel gemeen tegen dat type hond, maar ze was verrast dat hij django wel mocht. Dus zij probeerde haar huishond opnieuw te socialiseren. Maar de hulphond heeft nooit interesse in mijn honden gehad. Ik denk dat t hier ook om een huishond gaat en niet een hulphond.
Ik weet niet meer of ik het nu zag op TV West(lokale omroep) of Hart van NL,maar die vrouw had een Witte Herder,die was getraind tot het herkennen van een Hypo,deze vrouw heeft Diabetes.
Ik weet niet meer precies waar ze de hond vandaan had,maar het was een herplaatser o.i.d.
Deze hond droeg een tuig met -hulp hond,niket aaien-maar je had hem over straat moeten zien lopen...erg zenuwachtig en op zijn hoede voor elk geluidje.Nu maakt dat niet veel uit voor hem als hulphond met zijn taak,maar het zegt mij wel dat deze hond ook tot hulphond werd bestempeld ,maar zeker niet overkomt als een van pups af aan goed gesocialiseerde hulp hond,zoals hij zeg maar zou moeten.
Ik denk dat er een verschil is tussen de hulphonden.
Een vriendin van mij heeft ook een hulphond, maar dat is ook een standje
ik had een programma gezien over hoe ze hulphonden trainen en daarin haalden zelfs honden die vriendelijk naar een andere hond gingen tijdens het werk , het examen niet..
maar ik weet ook dat er heel veel mensen zijn die een hond kopen en die zelf als hulphond trainen en een tuig om doen.. dat maakt de hond nog geen echte hulphond.. je kan er natuurlijk wel heel erg veel aan hebben, maar ze hebben niet de training gehad die de echte hulphonden hebben gehad
h
Er zijn toch ook mensen die zelf hun hulphond opleiden?
Volgens mij zijn er verschillen, en een jasje kan iedereen kopen.
Als ik jou was zou ik of de vrouw nog een keer vragen hoe dit kan gebeuren, of idd een hulphondstichting bellen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanvallende huplhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?