Honden als therapie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Lieve HP'ers!

Ik zit op een idee te broeden, maar ik heb ECHT jullie hulp nodig!

Ik werk sinds 2009 in het bijzonder secundair onderwijs. In Nederland is dit anders. Het gaat over kinderen tussen 12 en 18 met leerstoornissen en gedragsproblemen als zijnde daar autisme, ADHD, en aanverwanten.

In het begin van dit schooljaar liet onze directeur een filmpje zien. (ik geloof zelfs een filmpje dat op de Nederlandse zender geweest is, ik kom niet op de naam.) Het ging erover dat de opvoeding van kinderen en honden niet gelijk is, maar toch erg aansluit. Dus positief gedrag belonen, negatief gedrag negeren. Natuurlijk is dit heel zwart wit, maar toch zijn er grote overeenkomsten.

Ook werden honden als therapie gebruikt. Vele collega's hebben eens goed gelachen, maar ik geloof hier absoluut in.

Wat is nu mijn idee?
Ik wil een dossier aanmaken, met informatie, titels, teksten, testen, resultaten, peilingen, voor-en nadelen, werkwijzen...
Dit moet helemaal tip top in orde zijn en ik wil dan dit dossier binnenbrengen bij de directeur.
Waarom? Ik zou heel graag een soort van therapie opstarten tussen leerlingen en honden.
Mijn honden zijn misschien niet meteen geschikt, of misschien net wel... Maar daar denk ik nu nog niet over na.

Ik wil collega's en directie wijzen op de positieve invloed van honden (dieren) op kinderen en ik hoop (met een sterk dossier) zelf iets te kunnen opstarten...

Er bestaat nu al dergelijke werking. Er is een zorgboer waar leerlingen met problemen 1 dag of meerdere dagen per week terecht kunnen. Dit is wel steeds op verplaatsing.

Daarom denk ik dat het leuk is, om iets te starten wat in de school gebruikt kan worden...

Hopelijk begrijpen jullie waar ik naartoe wil, alle info is welkom.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden als therapie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb een zoon met autisme(asperger) en een dochter met ADHD.

Bij ons is Koda vooral gekomen ter ondersteuning van mijn zoon. Hij reageert HEEL positief op Koda. Ik ben er dus van overtuigd dat honden zeker iets kunnen doen voor mensen met autisme.

Als je vragen hebt mag je me een pb sturen.

honden page profiel debby debby 3 doggies

honden foto van debby

kijk google eens op aaihond /therapie hond dan zul je vast veel kunnen vinden .

honden kunnen veel meer bereiken als mensen bij bepaalde doelgroepen dus zet hem op !
ik hoop dat je de directie kunt overhalen om met deze vorm van therapie te gaan starten ze zullen verwonderd staan van de effecten.

succes groetjes debby

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke 3 doggies

honden foto van Elsbeth en Moke

Ik heb niet meteen echte info voor je maar ik heb zelf ADHD en ook al ben ik daar sinds een paar maanden achter vroeger had ik er natuurlijk ook al last van en als ik bij dieren ben (en vroeger ook was) werkt dat echt rustgevend dus ik denk zeker dat je gelijk hebt!!! succes met je onderzoek:-) en hopelijk kun je er straks verder mee

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Ik wil het graag klaarhebben eind juni van 2012.
Zo heeft de directie de kans om er heel de zomervakantie over na te denken :-)

Er is echt zoveel info beschikbaar... O-)

Persoonlijke gebeurtenissen of ervaringen zijn zeker ook welkom! theorie is belangrijk, maar praktijk vind ik nog belangrijker.

Heb net even gekeken bij opleidingen. Er is in mei een opleiding (informatie), over werken met therapie honden. Ik heb nog even wat meer uitleg gevraagd, maar ik ga me waarschijnlijk inschrijven O-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik heb een zoon met ADHD en Asperger, Puff gaat ook gedeeltelijk een Therapiehond voor hem zijn. Nu is Puff nog te jong en te druk voor hem, maar zodra ze het eerste jaar heeft gehad en ik alles basistrainingen gedaan heb met haar zal mijn zoon met Puff samen een trainingsprogramma gaan volgen.
Ik merk nu nog niets van eventuele positieve dingen die een hond kan brengen, maar geloof zeker dat dit nog komen gaat voor mijn zoontje.
Ikzelf heb ADHD en ik vind het heerlijk om even mijn hoofd "leeg" kan maken met een flinke wandeling of trainingssessie, als alles me even te veel wordt.

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

er wordt van mij weleens beweerd dat ik adhd heb. ik laat het verder niet testen omdat het voor mij toch niet veel toevoegd. ik leef mijn leven en doe waar ik goed in ben. en Gipsy is altijd bij mij als ik datgene doe. alleen valt het mij wel vaak op dat als ik druk wordt, komt ze bij me staan, dan aai ik haar meestal automatisch, en ik wordt daar kalmer van.
dus Gipsy heeft in die mate wel invloed op mij dat ik rustiger wordt.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik studeer zelf Toegepaste Psychologie en ben druk bezig me te oriënteren op het opstarten van een organisatie waarbij ik kinderen zal gaan coachen, met hulp van therapiehonden. Mocht ik je ergens bij kunnen helpen, mag je me altijd pb'en ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik weet wel zeker dat het werkt.

Ik was twee weken geleden even bij de C&A en Lingen. Mijn vriend was in de winkel zelf en ik zat buiten op een bankje met Lola bij mijn voeten.
Een bankje verderop zat een autistisch jongetje. Hij had volgens mij veel moeite met de drukte om zich heen want maakte continu hetzelfde geluid achter elkaar. Een hoog riedeltje.

Nu is Lola wel geschikt als therapiehond en er deels voor opgeleid. Ik ben er mee gestopt omdat men hier in Duitsland bang is voor honden zoals Lola en ik zie haar ook nog niet bij een demente bejaarde op het bed liggen, dan 55 kg toch een beetje teveel van het goed.

Enfin, Lo vond dat geluid wel interessant en begon het jongetje aan te kijken en elke keer haar koppie scheef te doen wanneer hij het geluid maakte.
En ja hoor, na ongeveer een minuut had ze contact met het kereltje. En het jongetjezei zowaar ineens een zin. Oh was ein SuBe hund.

Van mij mocht ie komen aaien, maar dat mocht niet van zijn opa. Tsja als Lo een Collie of zo was geweest waarschijnlijk wel, maar goed, dat is hun verlies. Ik denk dat Lo hem daar in die drukte goed had kunnen ondersteunen. Als opa dat niet wil, ook goed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

al heel veel verzorgings tehuizen werken met honden, om demente mensen zelfs coma patienten in aanraking met honden te verzorgen, hiervoor heb ik een hond gehad, Femme, niet bamse, die is nog veel te onbesuisd, waar ik iedere week naar demente en coma patienten ging, super, je hond moet er wel geschikt voor zijn, maar in nederland is dat al heel gewoon.

ze zouden daar eens naar kunnen informeren, want er zijn in nederland genoeg tehuizen waar dat gewoon is dat honden mensen beter doen functioneren.

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Dankjewel voor de info die jullie al gegeven hebben :-) Ik ben erg benieuwd.. En hoop dat ik het netjes op papier kan zetten... Een sterk dossier is wel belangrijk.
Ik moet het niet doen omdat 'het wel leuk lijkt',
ik moet het doen omdat ik erin geloof :-) En dan is kennis wel belangrijk...

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ikzelf ga met een groep therapiehonden, waaronder Ike mijn staffie, weekelijks naar een leefgemeenschap 't Weyerke genaamd.
We wandelen met een deel van de mensen samen die nog goed te been zijn. De bewoners mogen dan ook zelf met onze honden wandelen en dat vinden ze geweldig.
Na de wandeling gaan we op bezoek in de huisjes, waar ze in groepen samenleven en je ziet de mensen helemaal opfleuren als we met de honden aankomen!Ze knuffelen met de honden, spelen ermee, geven snoepes, enz...
En er zijn hier bepaalde bewoners die maanden niet spraken of waar niemand contact mee kan leggen en plots is er 1 bepaald hondje op de schoot gegaan en toen sprak hij voor het eerst!Iedereen stond hier zo van versteld!

Als je op deze link kijkt, staat een klein stukje tekst als uitleg en ook enkele foto's
http://www.limburgsereddingshonden.be/home

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke 3 doggies

honden foto van Elsbeth en Moke

" Ik heb een zoon met ADHD en Asperger, Puff gaat ook gedeeltelijk een Therapiehond voor hem zijn. Nu is Puff nog te jong en te druk voor hem, maar zodra ze het eerste jaar heeft gehad en ik alles basistrainingen gedaan heb met haar zal mijn zoon met Puff samen een trainingsprogramma gaan volgen.
Ik merk nu nog niets van eventuele positieve dingen die een hond kan brengen, maar geloof zeker dat dit nog komen gaat voor mijn zoontje.
Ikzelf heb ADHD en ik vind het heerlijk om even mijn hoofd "leeg" kan maken met een flinke wandeling of trainingssessie, als alles me even te veel wordt.

"


ja dat herken ik ook heel erg heerlijk even alles eruitwaaien.. dat gevoel...

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van maartje

een aantal van "mijn" pups zijn aan het werk als therapiehond voor kinderen..kijk bijv. eens op de volgende sites
www.stichtingkindenhulphond.nl of maatjemeteenstaartje.nl

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden als therapie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Delcon hondenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^