Hondentaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dag iedereen, zoals sommige al weten zijn wij vorige week ons nieuw hondje, Perdie, uit het asiel gaan halen. Nu hebben we hier ook 2 katten loslopen. Ze heeft de 2de dag naar één van de katten gehapt, zonder te grommen. Als ze de kat nu ziet gaat ze altijd met haar oortjes rechter en heel geïnteresseerd staan kijken. Ook fronst haar voorhoofd en begint ze aan haar lippen te likken, haar staart blijft laag. Ik ken niet veel van hondentaal maar heb al veel opgezocht. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit niet echt betekent dat ze nog is zou bijten, maar eerder dichterbij wil komen, misschien om kennis te maken? Nu vroeg ik mij af wat jullie hiervan zouden afleiden, want onze kat is echt een heel kleintje en Perdie is redelijk groot dus ik weet niet echt hoe ik dit het best aanpak. Ik laat de katten trouwens nooit alleen met Perdie in de dag als er niemand thuis is.

Groetjes Yasmine!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentaal" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik denk dat ze niet helemaal weet wat ze er mee moet ;-)

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Ik lees een stukje interesse, en een stukje zenuwen.

Zou een proberen om de kat bij me nemen, en zo gezamenlijk kennis te maken met de hond.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja had ik in het begin geprobeerd en toen waren ze aan elkaar aan het snuffelen en ineens hapte Perdie naar de poes. Het leek zelfs niet gemeen of kwaad bedoeld. Geen gegrom of niets. Maar ik zal het nog eens proberen :-) Had ergens op internet gelezen dat dat happen kon wijzen op het feit dat alles nog nieuw was en ze niet goed zou weten wat ze moest doen!

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Probeer vooral zelf heel rustig te zijn op het moment dat je de kat vast hebt...maar laat de kat wel gaan zodra deze ook maar enig aanstalten maakt om te vertrekken. Je mag de hond zijn hoofd best een beetje(zachtjes) sturen met je hand (als de hond te opdringerig word bijvoorbeeld) maar probeer weinig tot niets te zeggen op zo'n moment.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Trouwens: wat een bijzondere hond zeg, op die foto. Een heel knap dier.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Kiba doet dat ook!!! En als onze kater op tafel staat (die is niet bang voor Kiba) dan gaat hij ook een beetje happen... Vaak als Koen (de kater) kopjes gaat geven tegen de neus van Kiba dan pakt Kiba zijn kop heeeel zachtjes en losjes vast en dan gelijk weer los :S

Ik lees even mee want wil best weten wat ik nou kan doen

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja bedankt, ik vind haar ook heel mooi :-) En ik vind het gewoon heel eng omdat de kat zo kwetsbaar is tegen over Perdie. En de kat is ook heel nieuwsgierig en helemaal niet bang. Langs de andere kant is Perdie wel heel zachtaardig, maar je kan toch nooit zeker weten. :-)

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles

honden foto van Pumba@Pebbles

Moeilijk hoor omdat zo te beoordelen. Het likken van de lippen zou "tongelen" kunnen betekenen. Maar dat gaat vaak wel samen met een hoge staart en gegrom. (hoeft niet altijd) Tongelen betekend meestal dat de hond de intentie heeft iets te gaan doen. Hij heeft spanning. Maar dat is zo moeilijk te beoordelen dus.Ik verzorg op het moment een kat van de buren die ik in huis haal als er gegeten moet worden. Mijn honden zijn een kat gewent maar moeten niets hebben van een vreemde kat.
Ik haal de kat naar binnen als mijn honden eten krijgen. Zet de kat op het aanrecht, geef hem eten en meteen daarna mijn honden. Op die manier gaan ze (hoop ik) de kat misschien associeren met iets leuks. Het werkt in ieder geval al een beetje want ze zijn al een stuk rustiger naar de kat. Misschien zou je zoiets kunnen proberen?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Als de kat binnen zit en dichter komt probeer ik Perdie wat af te leiden met snoepjes en hopelijk bekijkt ze dan de poes ook als iets leuk! En Perdie laat de katten zelfs uit haar bakje eten/drinken en van haar snoepjes eten. Ik had er zelf aan gedacht om de kat is even in de kattenmand te zetten en dan is kijken hoe Perdie reageert als ze zo dicht kan komen, maar ik heb zo een gevoel dat de kat dat niet zo leuk zou vinden :-)

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles

honden foto van Pumba@Pebbles

" Als de kat binnen zit en dichter komt probeer ik Perdie wat af te leiden met snoepjes en hopelijk bekijkt ze dan de poes ook als iets leuk! En Perdie laat de katten zelfs uit haar bakje eten/drinken en van haar snoepjes eten. Ik had er zelf aan gedacht om de kat is even in de kattenmand te zetten en dan is kijken hoe Perdie reageert als ze zo dicht kan komen, maar ik heb zo een gevoel dat de kat dat niet zo leuk zou vinden :-) "


Is het een kat die makkelijk van zich af slaat? Of gaat ze op de vlucht? Het kan namelijk ook zijn dat je hond juist DIE kat heel leuk vind en het happen meer een speelsigheid is. Als je kat niet bang is uitgevallen en terugslaat dan zal de hond altijd het onderspit delven. Een krab op zijn neus en hij kijkt wel uit om te dichtbij te komen. Honden en katten samenvoegen vergt gewoon wat geduld en tijd maar het is erg belangrijk dat jijzelf rustig blijft en doet alsof het de gewoontste zaak van de wereld is. Wanneer jij extra tijd en aandacht gaat steken in die ene specifieke kat dan zal de hond leren dat er iets heel bijzonders is aan dat dier en dat maakt de kat nog veel interressanter.
Succes joh! Komt vast goed....

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik weet het eigenlijk niet goed hoe het zit met de kat. Toen ze de vorige keer hapte heeft de kat gewoon een beetje geblazen, maar is wel blijven zitten. Ik zal het gewoon een beetje rustig afwachten hoe het loopt. Ik ga binnenkort zeker eens proberen met de kat op schoot en dan de hond erbij en eens zien hoe dat loopt. Maar daar ga ik nog even mee wachten tot ik er zelf wat geruster in ben en tot Perdie ook nog meer op haar gemak is, ze is hier tenslotte nog maar een weekje :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Kat in een mandje of een bench wordt wel aangeraden voor een eerste kennismaking. Omdat je op deze manier de kat niet de kans geeft om weg te rennen wat de jachtdrift van de hond kan ontketenen. En dan vooral belonen voor rust en aandacht niet op de kat.
En als de kat los is moet ie zonder de grond te raken het huis rond kunnen. En overal vluchtroutes hebben. Bv deuren waar de kat wel en de hond niet door kan ( door een haakje of een touwtje).

honden page profiel Yvonne  en DieselYvonne en Diesel

honden foto van Yvonne  en Diesel

Geef je katten en de hond tijd! Ze wennen echt wel aan elkaar, bij ons hield dit in dat de katten een aantal maanden hoog in ons huis bivakkeerden, zodat ze dat rare drukke ding dat constant wilde spelen mooi in de gaten konden houden. Nu, na 8 maanden, hebben de katten geleerd om te gaan met de reacties van de hond en weet onze hond dat als hij te dicht bij komt een flinke tik de beloning is. Vrienden zullen het wel nooit worden maar ik ben tevreden met het feit dat ze elkaar verdragen.
Wat betreft kennis maken terwijl de kat in zijn mand (opgesloten)zit zou ik niet doen, veels te angstig voor de kat. Kennismaken bij jou op schoot kon jou nog wel eens wat krabbels kunnen opleveren als de kat probeert weg te komen. Wat wij wel gedaan hebben is als de kat ergens rustig hoog zit (zeg op een kastje) en de hond zit ervoor beide aaien en een rustig "gesprek" met ze voeren en vooral beide prijzen en eventueel belonen met iets lekkers, samen eten verstrekt de band.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, kan je de kennismaking niet laten verlopen op een veilige manier, zoals een bench voor de kat?
Dan kan de hond wel dichterbij komen en snuffelen, maar is de kat wel veilig. Want als je de kat op schoot neemt, en de kat schiet weg, kan de hond er instinctief achteraan gaan (jachtinstinct). Ik weet niet veel van dalmatiers, maar zijn dat eigenlijk geen jachthonden? Hou dus rekening met dit instinct.
Wat dat tongelen betreft: honden doen dit ook om zichzelf te kalmeren. Ze voelen zich gespannen (hoeft geen negatieve spanning te zijn) en gaan dan langs hun lippen likken om kalm te blijven. Als het dat is wat ze op dat moment doet, is dat wel knap van haar, want dan weet ze dus wel dat ze zich moet inhouden.
De onze doet dit bijvoorbeeld als ze gaat slapen maar ze is nog wat opgewonden. Dan gaat ze liggen, en 'sust' zichzelf in een rustigere staat door te tongelen.
Geef de hond wat tijd om aan de katten gewoon te worden, maar geef de katten ook tijd om aan de hond te wennen, tenslotte is dit voor hen wel een soort 'indringer' die ze moeten leren accepteren.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik denk dat de katten het nu al vrij gewoon zijn. zij lijken niet echt bang meer voor de hond, ik ga alle tips hierboven eens uitproberen en zien wat dat geeft ;-) Alleszins bedankt iedereen!!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Heeft iemand misschien ook een tip voor katten die altijd boven zitten? Onze kater komt al gewoon naar beneden om op de tafel te zitten (wat overigins de enigste feilige plek is omdat Kiba achter de katten aan gaat anders...) Maar de andere 2 blijven boven... Ik heb al zitten denken om de katten in de bench te doen maar ik ben bang dat die dan mega in de stress schieten (t zijn echte scheiterts...)

Iemand mss nog andere ideeen?

We hebben trouwens ook al geprobeerd om Kiba aan de muur vast te zetten (haak in de muur, Kiba aan de lijn en de lijn aan de haak) Maar de katten rennen dan alsnog naar boven toe en Kiba word helemaal wild :S

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Geen idee, onze katten kwamen vanzelf terug uit nieuwsgierigheid, sorry kan je niet helpen. Ik denk zelf ook niet dat de bench een goed idee is zeker niet als de katten nog zo bang zijn. Onze hond is heeeel rustig, ik denk dat het daarom is dat de katten zo snel kwamen kijken :-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat scheeld wel ja!! Kiba is van pup af aan al geintereseerd geweest in de katten en erg druk geweest bij ze... Tis nu al anderhalf jaar zo :|

honden page profiel Yvonne  en DieselYvonne en Diesel

honden foto van Yvonne  en Diesel

Al een rammelblikje geprobeert? vul een blikje met wat steentjes en plak het goed dicht, als Kiba de katten acherna gaat rammel je daar hard mee om zijn aandacht op jou te richten, helpt dit niet dan gooi je het blikje richting de hond, maar het is niet de bedoeling dat je hem raakt natuurlijk.
Negen van de tien keer zal je hond de achtervolging staken en als de katten dan door hebben dat hij ze niet meer opjaagd komen ze vast wel naar beneden. Lees ook even hierboven de tip van Wendy over de noodzaak van een vluchtweg voor de katten. Tot slot "dwing" je katten om naar beneden te komen door ze alleen beneden eten te geven, wel op een hoge plaats natuurlijk zodat ze rustig kunnen eten.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat heb ik nog niet geprobeerd nee!! dat zal ik eens proberen dan ^^ De katten hebben overigins genoeg vlucht wegen en als ze willen kunnen ze zelfs via de muur naar de achterdeur (we hadden speciaal voor ze planken op gehangen waar ze over kunnen lopen)

Mogen ze op die planken ook eten? dat is hoog en veilig maar wel in de huiskamer..

Ik ga het eens proberen ^^

honden page profiel Yvonne  en DieselYvonne en Diesel

honden foto van Yvonne  en Diesel

Tuurlijk mogen ze op de planken eten, als jij dat goed vindt. Wij hebben zo'n oplossing niet dus mogen onze katten nu op het aanrecht eten. Wat je al niet doet voor de goede lieve vrede!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wegens andere redenen eet mijn kat in de onderste lade van een dossierkast waar ze van onderaf in de la kan. En de reden is dat mijn hond boven op de dossierkast komt, 4 laden hoog....

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ Yvonne: ik zal het eens voorleggen aan de rest van de fam en dan maar uit proberen ^^ (denk wel dat mn ouders, iig mijn moeder en die beslist, het wil proberen ^^)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hej ik wilde hier toch even laten weten dat het nu al veel beter gaat tussen Perdie en de katten. Ze is zelfs heel onderdanig naar de katten toe. Ze zitten nu heel de dag bij elkaar (slapen soms zelfs in dezelfde zetel!). Af en toe wil de kat spelen met Perdie en valt ze Perdie aan en dan wordt er wel eens gegromd maar voor de rest is nu alles toch al veel beter! Bedankt voor de hulp iedereen!! Hopelijk gaat het bij Marjo en Kiba ook al beter!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentaal" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Grauwende pup naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^