word een hond na casteratie rustige dat is mijn vraag.
in mijn omgeving zeggen ze van wel, maar is het in werkelijkheid ook zo.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "casteratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Mijn ervaring? Nee
Maar het ligt er ook aan met welke intentie je je hond laat helpen. Mijn hond had helemaal geen problemen dus die is nog precies hetzelfde als met ballen. En hij was helemaal volwassen, dat scheelt ook wel.
Wil je je hond om deze reden laten castreren?
nee mijn hond is al van af 3 maanden heel actief en zit nu al op mijn dochter terijden en de heeft de DA gezegt dat het verstandige was dat we hem laten casteren.
alles wat hij voor handen krijgt zeg maar rijd hij op en mijn omgeving zei dus ook van doe het maar dan wordt hij misschien wat rustige en rijd hij ook niet meer over al op.
mijn dochter is 4 en ik vind het geen prettig idee als hij er steeds op zit.
Hoe oud is je hond? Hoe veel rust krijgt hij?
Rijden is vaak een uiting van overprikkeling.
Ik zou me eerder ten rade gaan waarom hij zo doet? Wat doe jij met de hond, hoeveel echte rust krijgt hij, wat heb je tot nu toe allemaal gedaan om het op te laten houden?
Castratie is geen wondermiddel. Vaak verpest je de hond er alleen maar mee wanneer je niet duidelijk weet waar bepaald gedrag vandaan komt.
Mijn advies zou dus zijn eerst eens uit te zoeken waarom hij doet wat hij doet. Daar kun je veel meer mee bereiken dan simpel zijn ballen er af te laten halen.
mijn hond is 7 maanden en mijn kinderen zijn alle dagen naar school dus hij krijgt genoeg rust dat heeft de dieren arts me al bevestigt
Maar hoeveel rust is genoeg rust ?
Wat word er verder ondernomen met de hond, qua beweging en mentale uitdagingen?
ja ik neem aan dat de DA wel weet waar hij over praat
laat maar
dit leverd niets op
ik weet ook wel dat hij jong is en ik neem aan dat de ga ook wel weet waar hij over praat.
hij doet dit als zo als ik al zeo van af 3 maanden en hij gaat minstens 5 x per dag uit en in de tijden dat mijn kinderen naat school zijn en na 19,00 uur ligt hij alleen maar teslapen. en mentale uitdagingen!!! wat zou ik allemaal moeten doen volgens u met een hond dan
dit is mijn 3 hond en ik weet echt wel wat ze nodig hebben hoor.
Het is helemaal geen belediging hoor zo moet je het niet opvatten! (Ik weet zeker dat Caitlin het ook helemaal niet zo bedoeld.)
Er wordt alleen te vaak geroepen te gaan castreren terwijl dat vaak helemaal niet nodig is en daarbij niets gaat helpen.
Je vraagt om ervaring, die krijg je..
Nou zeg, als je zo reageerd ga ik mijn energie er ook niet in steken om kennis te delen.
Mentale uitdagingen heeft iedere hond en ras nodig, dan kan je denken aan een gevulde kong of een hondenpuzzel, of zoekspelletjes. Dat de hond letterlijk de hersenen gebruikt.
Een hond heeft 18 uur rust nodig op een dag, komt die daar niet aan kan deze last krijgen van overprikkeling, wat zich kan uiten in bijten/happen, opspringen, rijden.
En als jouw dierenarts er verstand van heeft, zou ik met al je vragen daar naartoe gaan, maar voor zover ik weet richten dierenartsen zich op het medische aspect van onze dieren, en niet op hun gedrag.
ja maar een antwoord krijg ik voorn mijn gevoel niet
ik heb meer het idee dat ik niet genoeg met mijn hond doe
de dieren arts zegt ook wen dat die van mij een slaapmuts is en dat als hij actief is ook goed actief is een soort van adhd zeg maar, en dan laat hij de kinderen ook gewoon weg niet met rust.
en hij doet het niet allen bij de kinderen van mij maar ook bij andere honden en dingen zo als ik al zei.
Kinderen onder de 12 worden sowieso niet serieus genomen door honden. Tenminste, niet als de baas er niet voldoende aandacht besteed. Zij zijn niet automatisch meerdere maar gelijkwaardig. Daarbij denk ik bij een hond die overal op rijd aan een onzekere hond. Een teken van onmacht en frustratie. Kan zijn omdat hij moe is (wat jij stellig beweerd van niet) of om een andere reden. Als het echt onzekerheid is dan heb je sowieso wel een probleem als je hem castreert, dat verergerd vaak alleen maar zijn slechte gedrag.
We stellen je alleen maar allemaal vragen omdat we je het willen helpen oplossen. Zonder enige achtergrond informatie kunnen wij moeilijk een advies geven natuurlijk, dat zou nergens op gebaseerd zijn.
Ik heb hele goede ervaring met chemisch castratie. Is een chip die ingebracht wordt, die voor een bepaalde tijd werkt zo kan je ook zien of je hond anders is geworden tijdens de werkzame tijd van de chem. chip.
Mijn Sammy is gecastreerd en die heb ik daarna nooit meer zien rijden, verder is hij nog precies dezelfde vrolijke en lieve hond die hij altijd al was... Wel oppassen met overgewicht, na castratie wat minder voeren dan wat je nu doet, maar dat zal de dierenarts ook wel benoemen...
Een da kan moeilijk het gedrag van je hond bepalen. Ze zijn bij een da anders dan thuis. Bovendien hebben de meeste geen verstand van hondencommunicatie MAAR gelukkig meer van medische aspecten. Je boft als je een da hebt die wel wat meer verstand heeft van hondengedrag en ook weet hoe ze buiten zijn praktijk zijn.
Je hond is pas 7 maanden en al op die leeftijd castreren kan ook grote problemen tot gevolg hebben. Als de hond zoals je zegt voldoende rust heeft (dan bedoel ik ook geestelijke rust) dan zou ik ook eens kijken of je hond afdoende consequente leiding krijgt.
Wil je toch doorzetten dan adviseer ik ook eerst een chemische castratie zodat je kunt zien hoe de hond qua gedrag wordt. MAAR wat je ook moet weten is dat het gedrag de eerste 2 weken mogelijk eerst verergerd voordat het veranderd. Doorzetten met 7 maanden en dan ook nog bij een reu is castreren terwijl hij niet volwassen is. lichamelijk maar ook geestelijk. Je hond maakt dan niet zijn hormonencyclus af en kan daardoor juist blijven hangen in het gedrag wat hij nu vertoond.
Mijn advies is juist om er eerst een GT in te schakelen.
Maar we geven toch antwoord waar het aan zou kunnen liggen? Ik zeg zeker niet dat je niet goed voor je hond zorgt, of dat je te weinig met hem doet, zo bedoel ik het helemaal niet.
Maar om te kijken waar dit gedrag vandaan komt, heb je nu eenmaal meer informatie nodig dan alleen maar het probleem wat er speelt, begrijp je?
Honden hebben veel rust nodig zoals ik eerder schreef, het kan dus zijn dat jouw hond te weinig rust krijgt of neemt, en dat hij daardoor zulk gedrag gaat vertonen.
Vandaar mijn vraag over de rust.
Ik denk dat castratie niet direct de oplossing is voor het probleem bij jouw hond, een gedragstherapeut inschakelen zoals Faelyn aan raad, zou ik dan veel eerder doen.
Nogmaals niet omdat jij iets fout doet, maar deze kan met jou samen kijken wat voor gedrag de hond laat zien, waarom, en wat je er aan kunt doen.
Lukt dat allemaal niet, dan kan je altijd nog overwegen om te castreren.
Dit is en blijft altijd een heerlijke discussie Wel of niet castreren.
Het is heel frustrerend als je hond steeds op je kind(eren) wil rijden hier ligt denk als ouders zijnde ook een taak in.
Bij ons wordt mijn zoon(8) ook niet serieus genomen door de hond, wij hebben daarom een paar regels voor h'm opgesteld waar hij z'n eigen aan moet houden en dat werkt vrij goed.
Ook laten we h'm onder toezicht spelen en trainen met de hond simpele oefeningen met behulp van de klicker en dat gaat steeds beter.
Jou hond is nog iets jonger maar gaat zeker beginnen met puberen en proberen zijn plek te bepalen in je huishouden.
Wij hebben 3 weken geleden bij Diesel een implantaat laten zetten die h'm dus chemische castreerd, dit heeft als voordeel dat je heel goed het gedrag van je hond kan bekijken als hij echt gecastreerd is heeft het voor jullie een positieve uitwerking heeft kun je overgaan op een devinitieve castratie heeft het weinig tot geen effect dan zou ik h'm niet laten helpen.
Zo'n implantaat werkt 6 maanden daarna is het uitgewerkt.
Voor ons was de rede om dit te doen omdat hij vooral buiten veel rijgedrag vertoonde op onderdanige honden en natuurlijk teven die erg lekker roken, daarbij heel erg kwijlen overal lopen piesen.
Dat hij druk is nou ja dat was geen rede voor ons past lekker bij ons zijn hier ook met 3 redelijke drukke figuren in een huis dus dat merken we niet eens
Heel veel succes ermee.
Ik heb ook prima ervaringen met chemische catratie...
mijn Bamse is dezelfde enthausiaste hond gebleven, maar rijd niet meer!
ik kan het wel aanraden
sorry...ik bedoel natuurlijk castratie...
Casper is na zijn castratie NIET rustiger geworden. Zijjn voorhuidsontsteking was erg hardnekkig en is uiteindelijk verdwenen na castratie. Zijn gedrag is niet echt veranderd. Maar denk dat dit mede te maken heeft door een duidelijke leider, regels en voldoende beweging, rust en mentale uitdaging. De juiste balans hierin vinden is moeilijk maar noodzakelijk. Zeker bij een onzekere hond.
Je hond is nu veel te jong voor castratie. Hij komt in de puberteit en als je nu gast castreren heb j kans dat hij hierin blijft hangen. Dan kan het probleem alleen maar erger worden.
Zorg eerst dat hond stabiel is dan pas castreren.
castreren sowieso alleen indien noodzakelijk....
Hier lijkt het ook niet op te leveren, geeft niet
blacky is ook vroeg gecastreerd vanaf toen rijde hij nooit meer
Santa is gecastreerd, had enorm rijgedrag op ons.
Hij is een herplaatser die weinig opvoeding had gehad.
Het rijgedrag is nu vrijwel verdwenen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet te wijten is daan de castratie. Wij zagen nl echt een patroon in dit gedrag, waaruit we wel konden concluderen dat hij dan echt overprikkeld was.
Als je het zou overwegen, begin dan met een chemische castratie, maar 7 maanden is wel erg jong.
Probeer eens in kaart te brengen hoe de dag eruit ziet, wat gaat eraan vooraf (rijgedrag), hoe reageer je erop?
Ik kon het bij Santa uitlokken, als ik had gewild, puur omdat ik na een tijdje wist wat hem ertoe bracht.
Wat doe je trouwens als hij dit doet?
Wij hebben Doowey een chemische castratie prik gegeven, en dat is goed bevallen.
Wij hebben dit gedaan tegen zijn hormoon gedrag.
Het is nu afwachten hoe het zometeen gaat als de prik is uitgewerkt.
Mocht zijn leipe hormoon gedrag terug komen, dan gaan wij voor echte castratie.
Bink is gecastreerd en niets veranderd. Alleen heeft hij geen voorhuidontsteking meer. Dus ik denk niet dat het iets aan het gedrag zal veranderen, misschien raakt hij wel overprikkeld van je dochtertje (is zij erg druk bij je hond, pakt ze speelgoed van je hond af, continu in de buurt kruipen enz.) en krijgt hij daardoor geen rust in zijn koppie.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "casteratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?