De een na laatste dag dat Jack in het dierenpension zat weigere hij zijn brokken (eigen brokken meegegeven) ze hebben toen wat blikvlees door z'n brokken gedaan en toen at meneertje wel.
Donderdagmorgen toen hij voor het eerst weer zijn voer thuis kreeg gaf ik hem zijn brokken maar hij keek me aan zo iets van ik mis nog iets heb hem toegesproken dat hij gewoon z'n brokken op moest eten het ging niet van harte maar oke.
Gisteren gaf het al wat meer problemen.
En vanmorgen at hij echt z'n brokken niet op...daar ben ik dus mooi klaar mee...hij is daar gewoon een beetje verwend....kleine boef!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slimme kleine boef!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ach jee, gewoon door blijven zetten met de brokken. Geef hem 15 min tijd om ze op te eten en daarna wegzetten en na paar uur weer opnieuw aanbieden. Geen compassie met hem hebben. Als hij honger krijgt, gaat hij vanzelf wel eten. Wel opletten dat hij niet enorm gaat afvallen.
En oh ja...geen tussendoortjes geven natuurlijk. Heeft hij zin in iets..dan zijn de brokken hetgeen wat hij als eerste kan nuttigen.
heel bekend, helaas krijgen mijn boefjes in het weekend vlees en door de weeks brokken en af en toe duck
Hij is inderdaad een beetje verwend...
Maar ik zou ook niet toegeven... Blijven volhouden
Uiteindelijk snapt hij wel dat hij toch moet eten als jij
stug volhoudt.
Het is wel een volhouder hoor...
Gisteravond kwam er nog een kennis en die liep naar de voerbak toe en zei heel overdreven ohwww wat is dat voer toch lekker.... en ja toen at hij wat.
Maar vanmorgen even ruiken aan het voer maar niet eten.... vandaag toch nog maar even volhouden
Als ik elke dag een bord grutjes kreeg en daar kwam ineens wat lekkers doorheen, zou ik ook hopen dat ik dat lekkers vaker kreeg, en ja met heel veel honger eet je het dan wel op, maar niet van harte.
Gewoon de brokken neer zetten en als hij niet eet weg halen en geef het dan weer na een paar uur.
Hij gaat vanzelf wel eten volhouden.
Hahaha
Ik heb hier een honje te logeren en die blijkt erg gevoelig, daarmee bedoel ik heimwee...
Wilde dus haar brokjes niet eten en daar word ik als oppas niet vrolijk van, je wil natuurlijk dat ze wel iets binnen krijgen... Ik een beetje blikvlees (van een andere logeerhond) er door gedaan en ja hoor, smikkelen en smullen wat ze deed... Vanavond weer zonder vlees proberen, maar ik vrees het ergste...
Nu hebben veel honden hier wel dat ze vaak met lange tanden naar hun brokken kijken, dit komt hier ook omdat mijn eigen honden kvv te eten krijgen en dat vinden ze natuurlijk veel boeiender dan hun eigen eten...
Ik ben door mijn eerste eigen hond zo gemanipuleerd. Ik trap er niet meer in. Wie niet van harte eet heeft pech en eet dan maar met lange tanden of heel niet. Na een minuut of 5 gaat het bakje weg. Volgende maaltijd weer.
Fenna krijgt altijd iets door haar brokken Ene keer rijst, dan wat overgebleven kip van het avondeten en meestal gewoon dat bonzo blikvoer enzo erdoorheen
Pas was er een keer niks om doorheen te doen, nou, mevrouw at het echt niet op!
hij vertikt het dus...laat zijn eten staan.
volhouden en geen tussendoortjes geven, echt alleen zijn brokken en niets anders. hij gaat echt wel eten als hij honger heeft .
lastig soms he.
ik heb hier een pup waar ik netjes ook een eetrooster voor mee heb gekregen (4xper dag 75gr) maar hij eet het bij lange na niet...
in de ochtend eet hij vrijwel niks, zet z'n bak weer weg. na de middag wandeling schranst hij alles zo weg.
na ons avondeten eet hij weer bijna niks (bak weg) en in de avond eet hij dan wel weer. denk dat hij 2,5 bak eet ipv 4 maar zal wel goed komen denk ik dan...
hij is actief, ziet er goed uit en groeit ook mooi!
eigenwijze donders zijn het gewoon
Slimme Jack!! Verwen hem niet, ik ben ook zo'n standvastig mens (dus niet), en onze Diesel wilde in het laatst bijna niets mee eten, ze was super verwend. Gelukkig is dat nu niet meer zo.
Vol blijven houden. Geen snacks geven als hij zijn brokken niet op eet. en als hij eet, 15 min. tijd geven en bak weg halen. Dan wordt er ook geen spel van gemaakt. Na een paar uur opnieuw presenteren.
Ik ben het met iedereen eens dat je je niet moet laten manipuleren...., maar...., als ik mijn zoon spruiten voorzet, zal hij "omdat het moet" een hap proeven...., maar eet echt zijn bord niet leeg...., ook niet na 13 jaar standvastig volhouden met laten proeven
Ik eet zelf ook liever iets wat ik echt lekker vind..., mijn kind dus ook...., waarom dan de hond niet.
Hoeveel moeite of geld kost het om ze smakelijk te laten eten.
Net als Dorby al zei "met heel veel honger eet je het dan wel op, maar niet van harte."
Ik zie persoonlijk het probleem niet zo om de maaltijk aantrekkelijk te maken voor de hond..., en als dat kan op een hele gezonde en eenvoudige manier, dan is toch iedereen blij
Ik zeg "Lekker mengen die hap"
eet smakelijk !!
Ina, je kan mensen of kinderen niet vergelijken met honden. honden besteden bijlange niet zoveel aandacht aan de smaak van hun voedsel als mensen. honden stellen andere proiriteiten aan hun voedsel dan mensen. dat bepaalde honden kieskeurig worden ligt volledig aan de mens. een hond die echt, echt honger heeft eet alles wat die voorgeschootelt krijgt, zolang hij het vertrouwt natuurlijk .
@Linneke
Ben ik het toch niet helemaal mee eens..., Misty weet feilloos de verse kippenekken uit de KVV te plukken..., dus weet heel goed wat ze lekker vind.
Tuurlijk heb je gelijk dat mensen en honden niet te vergelijken zijn, no doubt , maar om daarom de hond z'n plezier in eten te ontzeggen, vind ik persoonlijk niet nodig.
Misty kwam hier ondervoed binnen en zat op brokken (Croc van RC)..., moest toen zoveel eten om alleen maar op gewicht te blijven, dat ze ging lopen klieren.
Vrij snel overgestapt naar een betere brok, maar nog steeds was ze niet blij..., en helemaal niet omdat ze dan ook nog eens bij moest eten om aan te komen.
Zij kon het zich echt niet permiteren om een maaltijd over te slaan, laat staan een hele dag.
Heb toen op advies van de dierenwinkel 3 KVV dagen per week ingelast..., omdat ze daar nou één maal meer voedingsstoffen uit halen.
Toen ik echter zag hoe ze stond te stuiteren voor haar voerbak als er KVV inzat..., in plaats van 'met lange tanden je brokken eten omdat je honger hebt'....,was het voor mij snel bekeken hoor
Vanaf dat moment eet ze alleen nog maar KVV, eet altijd haar bak leeg, doet het er geweldig op en poept nauwelijks.
Nu wil ik hier absoluut niemand het versvoeren 'aansmeren', maar probeer duidelijk te maken dat, ook voor de baas,het wel heel fijn is als je hond gewoon lekker eet
Als een kind een dag geen spruiten eet snoept hij later wel meer koekjes of eet hij meer brood. Verwen een hond en je zult zien dat je op het laatst zelfs een biefstuk afgekeurd gaat worden.
Verwennen of lekker laten eten is voor mij nog wel iets anders.....,
en geloof mij...., deze 'lekker etende hond' laat echt dat biefstukje niet liggen hoor ..., helaas voor haar, vinden haar baasjes biefstuk ook heel lekker en kan zij er naar fluiten
Het is allemaal wel waar wat de meesten hier zeggen, over dat verwend zijn, en in dit geval zou ik ook gewoon even op de tanden bijten en toch de brokken geven (hij at ze immers daarvoor altijd graag, nee?)
Maar er zijn toch ook uitzonderingen, hoor, waar het gedrag ook lijkt op 'ze zijn verwend' en het toch zo niet is.
Onze hond kreeg eerst brokken, tijdens haar eerste loopsheid wou ze daar opeens niet meer van eten. Ab-so-luut niet meer! We zijn dan overgeschakeld op kvv (wat tenslotte beter is), en daar was ze gek van. Maar bij de volgende loopsheid: identiek hetzelfde verhaal. Ze wou niet meer eten. Wij ook maar volhouden, en haar elke dag opnieuw de kvv voorschotelen. Stond dat beest boven haar bak te draaien en draaien, alsof ze er niet van KON eten. Na de loopsheid bleef dit probleem bestaan. Ze at dagenlag niets, dan een heel klein beetje uit overlevingsdrang, en dan weer dagen niets. Uiteindelijk bleek dat haar hormonen haar geur beinvloedden: visueel herkende ze het eten wel, maar haar neus zei dat het niet eetbaar was! Ze is nu gesteriliseerd, en vanaf de eerste dag na de operatie vloog ze op haar eten als een uitgehongerde wolf! Zo zie je maar. Wees niet altijd te streng in je oordeel (denkende: de hond is koppig!), soms is er meer aan de hand!
Van mij hoeft mijn hond zijn gewone eten(laat ik zeggen boterham met kaas) niet te eten alsof het chocoladetaart is.
Diesel&Bumper en Wendy, julie begrijpen mij . natuurlijk kiest een hond voor het lekkerste als je hen de keuze geeft maar zo creëer je een kieskeurige hond. toen mijn vriend nog bij zijn vader woonde kreeg Kira heel veel eten van tafel. het maakte niet uit wanneer mijn vriend haar haar brokken gaf, ze at haar brokken pas als ze zeker was dat mijn schoonvader gedaan had met eten. ze werd kieskeurig en wilde alleen nog menseneten. toen ik en mijn vriend gingen samenwonen wilde ik die gewoonte drastisch veranderen maar mijn vriend was na een tweetal weken gezwicht. ze at dan wel weer haar brokken omdat Lila ook gewoon haar brokken at maar dat deed ze pas na ons avondeten. toen ik zwanger werd van mijn dochter heb ik mijn vriend verplicht om met die slechte gewoonte te stoppen en dan is Kira eindelijk weer normaal van haar brokken gaan eten. het bedelen aan tafel heeft nog dik 2 jaar geduurt, sinds ongeveer een jaar kunnen we eindelijk gewoon aan tafel eten zonder eerst een hond te moeten wegsturen.
om maar even een voorbeeld te geven hoe het niet moet .
Meneertje heeft weer gegeten!
Ik heb wat warm water over zijn brokken gedaan en het even af laten koelen en toen at hij alles op.
Weet je toevallig of hij wellicht last heeft van zijn tandjes? omdat hij zachte brokjes wel eet. Hou dat ook goed in de gaten!!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slimme kleine boef!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?