oké dat hij verlatings angst heeft was ik eigenlijk al voor een groot gedeelte uit... als hij s'nachts in de bench moet dan piept hij zo'n 5 minuten, soms maakt hij daarbij ook nog eens een geluid bij alsof het een wolf is ofzo ik negeer dat gedrag dan is hij vanzelf stil...
overdag schijnt hij ook regelmatig te piepen als ik thuis kom dan staat hij vaak bij de deur al te piepen en te kwispelen en is hij echt over enthousiast en erg doorgedraaid, op advies van de dierenarts moet ik dit gedrag ook negeren behalve als hij stil is wanneer ik thuis kom....
Echter is het grootste probleem nu dat hij ook piept als hij alleen is met mijn vriend... Gisteren had ik namelijk een teamuitje en hij schijnt bijna de hele avond totdat ik weer thuis was te hebben gepiept / geblaft etc.
Hoe kan ik hem leren om ook met andere mensen alleen te zijn zonder te piepen???
Heeft er iemand wat tips?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond kan niet zonder mij " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
wat ik weleens heb gehoord, is dat een muziekje zacht opzetten, of een bandje met stemmen, heel erg helpt tegen het eenzame gevoel van een hond als er niemand thuis is.
verder kun je misschien andere mensen je hond iets lekker laten geven, aaien en wachten tot hij rustig is met de andere mensen erbij. eerst met jou erbij, daarna steeds een beetje opbouwen, totdat hij zich op zijn gemak voelt bij andere. misschien helpt het als je vriend leuke dingen met jullie hond gaat doen? lekker wandelen, spelen, misschien een cursus?
dit is alles wat ik kan verzinnen. succes ermee!
liefs, iris
Nou dat is dus het rare he... Rakker speelt gewoon volop met mijn vriend buiten als ik binnen zit maar zodra hij ziet dat ik weg ben is het over!
Hij is dus wel gewend aan anderen maar niet om daarmee alleen te zijn dan lijkt hij wat in paniek te raken ofzo :S
Ik heb overigens vandaag idd muziekje opgezet overdag maar hij blafte als nog regelmatig volgens de oppas van het buurjongentje vooral als hij iets buiten hoorde....
Maar goed we blijven door oefenen en doorzetten want het is een schat van een beest en ik kan het niet over mijn hart verkijgen hem terug te moeten brengen naar het asiel....
hallo
skinny is ook heel erg op mij gefixeerd
als ik aan het werk was ,en de anderen waren gewoon thuis dan lag zij de hele avond naar de deur te kijken waneer ik weer thuis kwam
het is hier beter geworden ,maar duurt lang
snacht's heb ik ook altijd een muziekje op
gr liesbeth
Als eerste ziet hij alleen jou als zijn roedelleider.. In principe is dat niet zo vreemd. Want er is een in het gezin die het gezag voert.. En dat is bij jou hondje ook erg het geval..
De roeddeleider is weg.. En dat maakt joun hondje onzeker.
Wat ik zou willen adviseren is om je vriend meer te betrekken in het doen en laten van je hond.. Dus je verdeelt de taken in huis. Kortom met alles betrek je je vriend. Zodat hij ook met hem een soortgelijk band op kan bouwen.
Vertrouwen is de basis van een goede vriendschap en band met elkaar..
Wel zo dat het voor je hondje duidelijk is.. Dus is je vriend bezig met hem.. Negeer je hem in zijn doen en laten. En laat je joun vriend zijn gang gaan.
anderdaags doe je het weer even andersom. Zolang er maar structuur in blijft. Dat is namelijk belangrijk om verwarring te voorkomen!
Verder nog een aantal tips!
bij verlatingsangst
Thuis
* Communiceer uitsluitend met de hond op je eigen initiatief en als de hond rustig is. Leer je hond dat je graag met hem/haar speelt als hij / zij kalm en rustig is.
* Om onafhankelijkheid te stimuleren dient je constant lichamelijk contact met je hond te vermijden. Stimuleer hem / om bij je in de buurt te gaan liggen, maar niet tegen je aan.
* Leer je hond beetje bij beetje om alleen te zijn. Laat hem zitten of liggen en blijven terwijl je(achteruit) wegloopt en zijn kalme gedrag prijst. Vergroot geleidelijk de afstand en de tijd van het wegblijven. De eerste keer gaat het bijvoorbeeld slechts om 5 seconden! Zo helpt jre je hond om onafhankelijker te worden en het alleen zijn te kunnen verdragen.
* Doe af en toe je jas aan of speel met je sleutels op momenten dat je niet de deur uit gaat. Bepaalde signalen betekenen voor je hond dat je bijna weggaat. Als hij deze signalen ziet, raakt hij in paniek. Door deze signalen los te koppelen van het weggaan, zullen ze je hond niet meer in paniek brengen.
Voordat je weggaat
* Besteedt geen aandacht aan de hond gedurende de laatste 10-30 minuten voordat je weggaat.
* Als je weggaat, doe het dan onopvallend, zonder uitvoerig afscheid te nemen. Loop gewoon de deur uit.
* Geef je hond speelgoed dat speciaal bedoeld is om de hond in zijn eentje te laten vermaken, bijvoorbeeld een KONG of een activity ball. Deze speeltjes kunt je vullen met lekkers, zodat je hond zich niet hoeft te vervelen. Door zich te concentreren op het bemachtigen van het lekkers heeft hij ook minder de tijd om zich druk te maken over het feit dat hij alleen is. Verwijder dit speelgoed weer als je terug komt. Op die manier is je weggaan voor de hond verbonden met
een positieve gebeurtenis. Het speelgoed moet de hond ook bezig houden tijdens de eerste kritieke momenten na je weggaan.
Liefs,
NYnke
Bedankt voor je tips Nynke
Geen dank hoor Hoop dat je er wat aan heb!!
Liefs,
Nynke
Jemug, is dit het?
Inderdaad ook onze hond blijft maar piepen als ik de deur uit ben. Ook als ik onopvallend doe.
De kinderen gaan dan meestal lekker met haar spelen, maar toch, h eeeeel iritant gedrag. ze is reuze op mij gefixeerd.
Als mijn man met haar op de bank gaat zitten is het eigenlijk wel over, maar ze zoekt aandacht, terwijl als ik thuis ben, ze rustig rondkeuveld. Tenminste als ik in de kamer ben, Anders ligt ze voor de deur naa de gang te piepen.
zucht kreun, steun,
Verder is ze geweldig.
trouwens alleen thuis zijn, gaat prima, alleen in de bench ook, maar ik heb geen hond om in de bench te zetten als ik niet thuis ben toch>??????
ik vind idd ook niet dat een hond een hele dag in de bench moet zitten...
S'nachts zit hij erin (misschien dat we volgende week als hij droog blijft in de bench toch eens kunnen proberen of hij s'nachts dat nog een keer zou kunnen proberen zonder en dan geen "ongelukje" meer krijgt...
Overdag zit hij in de keuken / gang, en als dit goed blijft gaan (lees: niet plassen binnen) dan vanaf volgende week waarschijnlijk ook in de huiskamer maar dat durven we nog niet goed i.v.m de witte vloerbedekking en mogelijke ongelukjes...
Hij is ook al eens met me mee geweest naar het werk (verzorgingshuis) en dat gaat misschien nog wel vaker gebeuren, ze zijn in ieder geval erg gek op hem
Hi Rakker,
Ik zou me hier (nog) niet te druk over maken. Ik zou het gedrag niet gelijk bij hardcore verlatingsangst indelen. Je ziet het heel vaak terug bij honden die uit een asiel komen (of soortgelijke situatie). Ze hebben binnen de paar dagen dat ze bij je zijn totaal nog geen houvast. De hond weet wat jij wel weet, dat jullie vanaf nu zijn veilige haven zijn. Ze binden zich dan vaak extreem aan één persoon. Vaak degene die hem van het asiel naar huis heeft gebracht. Ga er maar vanuit dat het weken, zo niet maanden duurt voordat je hond zijn draai gevonden heeft. In het begin zijn asielhonden vaak alleen maar bezig met houvast zoeken, pas daarna komt het karakter boven.
Mijn hond komt uit een soortgelijke situatie en heeft zich de eerste periode enorm aan mij gehecht en vertoonde soortgelijk gedrag. Bij haar was het piepen én mijn schoenen slopen (en dan nooit gewoon het hele paar, neeee, alleen de linkerschoen....ik heb dus een hele rits enkele schoenen ...grrrr, iemand interesse? ). Natuurlijk voelde ik me enigszins gevleid dat ze zo aan mij hing, maar ik heb geprobeerd hier zo min mogelijk mezelf naar te gedragen. De tips die hierboven staan zijn waardevol (inclusief die van je dierenarts). In ons geval werd hierdoor en door het vertrouwen wat we in Esha hadden, dit gedrag vanzelf minder.
Hecht er dus niet teveel waarde aan, geef je hond de tijd, ongetwijfeld heb je over een maand of 2/3 een heel andere hond...
Groetjes, Mischa
sorry, beetje onduidelijk:
De hond weet wat jij wel weet
moet zijn
De hond weet NIET wat jij wel weet
Hoi,
Ook onze Puck heeft dit probleem. Sinds we hem hebben gaat dit al wel een stuk beter. We hebben de bovenstaande tips ook opgevolgd en zijn nu ook bezig met benchtraining.
In het begin was hij ontzettend nerveus als ik weg ging. Steeds maar piepen en op en neer lopen. Als ik nu ga werken geef ik hem een kong voordat ik weg ga en loop de deur uit. Sinds een aantal weken gaat dat goed. Ik heb ook een DAP verdamper en het is erg belangrijk volgens mij dat de hond zijn energie kwijt is.
Wij kregen ook nog als tip dat het goed is dat de hond je niet door het hele huis kan volgen. Als ik naar boven ga doe ik regelmatig de deur achter me dicht. Ook doe ik dit als ik sta te koken. Op deze manier went de hond er aan dat het alleen zijn geen drama hoeft te zijn. Als Puck helemaal door het lint ging van blijdschap als ik thuis kwam (of van boven of uit de keuken) negeerde ik hem (standbeeld, omhoog kijken). het was moeilijk, maar ik liet me zelfs niet verleiden om naar hem te kijken als hij met een speeltje of met zijn voerbak ging showen om aandacht te krijgen.
Op dit moment kan ik met een gerust hart gaan werken als mijn vriend thuis is. Echt alleen zijn gaat nog niet, maar dit bouwen we ook maar heel langzaam op. Als hij in de bench gaat film ik hem om later terug te kunnen zien wat hij doet. Dit is echt verhelderend en ik kan het iedereen aanraden. Ik oefen veel met hem de cue "plaats" en laat hem daar steeds langere perioden blijven. Volgens mij is het belangrijk om hem niet langer alleen te laten dan hij op dit moment aankan. Voor alle andere momenten hebben we opvang.
In het begin was ik ook heel bang dat Puck weer weg zou moeten, maar nu ik de kleine stappen kan zien heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Ik hoop dat jij dit ook kunt. Rakker ziet er zo lief uit (en ik heb een zwak voor beagles).
succes!
Karien
en...
Ik heb vorige week een cursus telepathie gedaan voor dieren. Als je hierin gelooft ben ik ervan overtuigd dat het heel goed is een gesprek aan te gaan met iemand die op deze wijze contact te maken met je dier. Het is werkelijk heel verrassend wat hier uit kan komen!
wat mischa zegt klopt ook helemaal! Puck komt uit spanje en heeft in zijn jonge leven als 7 gezinnen gezien. Logisch dat hij erop moet leren vertrouwen dat wij het blijvende gezin voor hem zullen zijn...
Goed nog een probleem!
Ik was trots op hem toen ik thuis kwam toen hij niet binnen had geplast (de eerste nacht heeft hij dat gedaan hele laminaat naar de knoppen) toen ik uiteindelijk boven kwam zag ik daar een enorm grote plas liggen weer op het laminaat de hond is dus naar boven gelopen (geen rekening mee gehouden ) en heeft daar zijn behoefte gedaan...
Ook heeft hij een uur nadat ik hem uitgelaten heb geplast in zijn mand op de kussen (thank god niet op de witte vloerbedekking waar de mand op staat) terwijl hij echt goed is uitgeweest en ik 20 minuten met hem heb gewandeld...
Mijn vriend ziet het nu dus niet meer zitten en brengt hem het liefst morgen nog terug naar het asiel!
Ik was dus helemaal in tranen want ik ben toch al best gehecht aan het beestje en ik wil het ook absoluut niet want ik denk dat het gewoon nog een kwestie van wennen is!!
Nu wil ik hem toch als ik weg ben in de bench doen (had geprobeerd of het ging als hij overdag alleen thuis is ) en hoop ik dat het wel goed gaat!
Maar mijn vraag is: komt dat plassen van verlatingsangst? (hij plast echt mega veel in 1x, overigens is zijn urine goed volgens de dierenarts), Komt het doordat hij moet wennen? Een stukje aandacht? (die hij niet krijgt als ik de plas ontdek behalve als ik hem zie plassen natuurlijk dan geef ik hem een standje) Of zal zijn castratie nog een rol kunnen spelen? (afgelopen maandag)
En Wanneer zou dit minder moeten worden?
Sorry voor alle vragen maar ik heb nog nooit een hond gehad die zulke gedragingen toont...
Hi Rakker,
Ik heb niet veel tijd, dus even kort:
Ik denk echt dat het met gewenning te maken heeft. De castratie kan volgens mij ook een rol spelen (maar daar kunnen anderen je ongetwijfeld meer over vertellen).Iedere hond is natuurlijk anders, dus het is lastig om aan te geven hoe lang het duurt voordat dit gedrag afneemt.
Eén ding alsjeblieft niet meer doen: een standje geven als je hem ziet plassen. Gelijk mee naar buiten nemen als je het ziet gebeuren.
Geef hem ook niet het hele huis tot zijn beschikking (ook niet als jullie thuis zijn).
Succes, Mischa
Hoi Rakker,
Ik heb je topics even doorgelezen en komt tot de ontdekking dat je Rakker ongeveer 1 week hebt.
Een paar dingen vallen me op: plassen, straffen, verlatingsangst en castratie.
Afgelopen maandag is hij gecastreerd zeg je. Honden kunnen ook daar onderste boven van zijn. De narcose zit nog in zijn bloed en daardoor is hij van streek.
Je straft je hond wanneer je hem ziet plassen en nu is het logisch dat hij op verschillende plaatsen uit het zicht gaat plassen want plassen in jullie buurt wordt nu eng. Ik zou dus meteen stoppen met het straffen.
Hoelang zit je hond nu alleen? Ik lees overdag in de keuken/gang?
Jullie hebben een asieldier een 2de kans gegeven en ik zou deze kans benutten om hem goed te gaan begeleiden. Als hij lang alleen moet zitten, zorg dat hij dan extra moe is (20 min. wandelen is dan te weinig), of voor een oppas. Je hond is eenzaam en mist zijn steunpilaar (jullie dus)
Probeer je vriend ook leuke dingen met hem te laten doen zodat jij niet de enige leuke bent. Afleiden terwijl jij wegbent en ga goeie benchtraining doen.
Benchetraining en verlatingsangst kun je trainen d.m.v. je hond in de bench te doen en een neutraal/kalm tot straks gaan zeggen. Heel even weg gaan en dan hem gaan belonen. Eerst in huis weglopen en dan naar buiten gaan lopen en weer terug komen. Dit ga je uitbouwen van eerst 1 sec. naar bv 10 min. Wel graag dit langzaam opbouwen.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt en als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag. Verder kan het helpen om hier een dagprogramma neer te zetten zodat wij mee kunnen kijken hierin.
Groetjes van Esther
Hoi Esther,
Normaal straf ik hem ook niet (geef ook absoluut geen aandacht aan het piepen etc) maar als ik hem zie plassen binnen dan zeg ik foei tegen hem en loop met hem naar voren waar hij wel mag plassen dan aai ik hem volop en geef hem een beloningssnoepje.
Vannacht is het best goed gegaan ik heb hem in de bench gelegd hij piepte dit x wel zachtjes zo'n 3 minuten is gaan liggen en werd om 8.30 pas weer wakker toen ik beneden kwam, helemaal blij natuurlijk... Ik heb toen even met hem gespeeld, flink geaaid en gezegd dat het een brave hond is. Misschien dat hij toch iets heeft gemerkt ofzo dat wij dat piepen niet waarderen!
Ik vind het erg jammer dat mijn vriend zijn best er op dit moment niet echt voor wilt doen, die is een beetje pissed off omdat de hond over het laminaat heeft geplast 2 x en het laminaat beneden en waarschijnlijk ook boven vervangen moet worden... Terwijl het er eigenlijk toch binnenkort een keer uit moest beneden in ieder geval en er zeil moest komen...
Ook "zeurt" hij over zijn nachtrust want hij vind dat hij door het gepiep minder slaapt. Ik ben daarom blij dat Rakker het vannacht zo goed heeft gedaan. Maar wat hem vooral tegenhoud is dat hij volgende week 2 avondjes met hem alleen is en hij ziet het niet zitten dat hij constant gaat piepen... Ik heb hem al gezegd dat hij dan meer met de hond bezig moet zijn zodat hij steeds meer aan hem gaat wennen maar hij mopperde wat en liep weg... schiet dus niet op!!
Ik ben daarom erg boos op hem geworden en zei tegen hem dat hij gewoonweg niet kan verwachten dat het hondje meteen alles vlekkeloos kan, niet piept, niet plast etc etc. Ik zei ook tegen hem dat we samen een beslissing hebben genomen voor een hond en dat we hem dan ook samen moeten opvoeden!
Ik denk wel dat hij nog bijdraait zeker als hij ziet dat het steeds beter zal gaan met Rakker (want dat verwacht ik wel) 1 ding is voor mij zeker: hij gaat niet terug naar het asiel!
Hoi!
Dit klinkt echt als mijn verhaal!
In het begin was mijn vriend ook helemaal niet blij met Puck. Nu snap ik het wel. Logisch... als ik uit het zicht was ging de hond neurotisch doen. Maar op dat moment heb ik ook heel wat afgemopperd op mijn vriend, wat de zaak echt geen goed deed. Mijn ervaring nu is dat begrip tonen eerder helpt! Ook Puck plaste in het begin nog binnen. Bij ons is de situatie veranderd doordat we met z'n drietjes op vakantie gingen en daar alleen maar op gezelligheid gefocust hebben.
Echt, een week is nog maar zo kort. Een hond doet er minimaal 6 weken over om een band met je te krijgen. Misschien is het een goed idee om hem ook die zes weken een eerlijke kans te geven en er pas daarna weer over te praten of hij al dan niet weer herplaatst moet worden. Als je het allemaal heel lastig vindt ga dan eens met een gedragsdeskundige praten. Deze heeft ons ook heel erg geholpen.
Het passen ging over door te laten weten dat wij de baas waren. Zijn plassen waren namelijk meer markeringen. Laat de hond overal iets voor doen. De deur uit ? zitten, los van de riem ? geef hem een af (en een vrij als hij weg mag), op de bank, laat hem er eerst iets voor doen en bepaal zelf het einde van de knuffelsessie. Kijk hem hierbij niet aan maar een beetje over hem heen. Helemaal niets zeggen werkt ook. Kijk alleen maar vlak over hem heen als je hem aan de riem hebt en je wilt de deur open doen en je zult zien dat hij op een gegeven moment zelf gaat zitten. Precies op dat moment kun je dan de deur open doen. Misschien denk je, wat heeft dat allemaal met zijn plasgedrag te maken (dat dacht ik ook!), maar het helpt echt.
Hoe lang moet hij nu alleen zijn ? Kun je oppas regelen voor die tijd ?
Hoe vaak ik er in het begin niet aan heb gedacht om Puck terug te brengen naar het gastgezin dat is ontelbaar. Soms waren we de wanhoop nabij. Nu ben ik zo blij dat we hebben doorgezet! Het is absoluut nog niet optimaal en vorige week toen ik op de telepathie cursus mijn verhaal moest doen ik ik mijn ogen uit mijn kop gehuild, maar ik heb er nu vertrouwen in en dat straal je echt af op je hond!
Ik hoop zo dat het bij jullie ook gaat lukken!
Goed dat je het van je al mailt! Dit forum is daar echt super voor!
Karien
Gelukkig vriend lief is weer een beetje bijgedraaid (slechte dag denk ik gisteren ) heb hem net alleen gelaten met de hond en hij heeft met hem gespeeld / gekuffeld zijn water bak gevuld etc etc. De hond heeft niet gepiept ofzo van de week gaan we proberen dat ik echt weg ben en hij dan samen met mijn vriend moet zijn als hij piept krijgt hij geen aandacht als hij stil is en dat even volhoud dan wel.
Hij moet trouwens wisselend alleen zijn, ik werk in de zorg en heb wisselende diensten mijn vriend is over het algemeen s'avonds altijd thuis. Maximale is 6 uur maar ik neem hem ook weleens mee naar mijn werk nou ja heb ik 1 x gedaan en wil het van de week nogmaals doen, de mensen zijn namelijk gek op hem.
Gedrags therapeute heb ik idd alvast een mail gestuurd om wat advies te vragen, zij gaf in eerste instantie een beetje hetzelfde advies als jullie me geven...
Bedankt voor alle tips
We gaan zo even naar mijn ouders met Rakker en dan kan hij zich daar lekker uitleven met de hond van hun als dat goed gaat samen
Donna ligt op dit moment buiten aan de lijn, ik ben weggelopen en ze blaft niet,, maarrrrr ze heeft een geweldig groot runderbot, waar ze helemaal i verdwaald, Dus afleiding, ze merkt niet eens dat ik weg ben.
Is dit nu een goed of een slecht teken,
Ik krijg hetidee dat ze zich verveelt als ik weg ben. De bench is rusten, dat is duidelijk, maar de kamer is spelen.....
Oke weer even een update:
Met Rakker gaat het steeds beter
S'nachts slaapt hij in de bench, piept nog maar zo'n 1 - 2 minuten gaat dan lekker liggen en wordt s'nachts ook niet meer tussendoor wakker...
Gisteren heb ik boven alles schoongemaakt en ik dacht dit is de kans om hem even in de bench te leggen en kijken hoe hij reageerd, waarschijnlijk had hij wel door dat ik niet helemaal weg was maar hij heeft helemaal niet gepiept! ook vanmorgen weer even terug in de bench gelegd zodat ik kon douchen (hem alleen los laten als ik ben douchen vind ik nog een beetje riskant maar dat gaan we zeker ook nog oefenen) ook dit ging buitengewoon goed!
Ik ben nog niet lang weg geweest maar steeds maar kort vrij kort, toch gaat dit ook best goed, in de bench dan... Mocht dit langere tijd goed blijven gaan dan wil ik hem toch gaan trainen strax los te kunnen lopen als ik weg ben maar nu eerst maar even dit proberen.
De band met mijn vriend wordt ook steeds beter, vanmorgen hebben ze lekker geknuffeld en gespeeld hij kwam wel naar mij toe (ik was in een andere kamer) maar ik heb hem terug gestuurd en gezegd dat hij naar het baasje moest gaan. Dat deed hij toen ook en heeft lekker met hem gespeeld, later liep hij zelfs even achter mijn vriend aan om te spelen i.p.v achter mij dus daar zit ook wat vooruitgang in alhoewel hij nog steeds regelmatig naar mij toe neigt.... Nu is het wel zo dat als ik b.v binnen zit hij gerust buiten gaat liggen en niet naar me omkijkt hij is dus niet constant bij me maar als hij me heen en weer ziet lopen en ik blijf wat langer weg dan komt hij wel even naar me toe om te kijken of alles goed is.
Ik ben in ieder geval blij dat het wat beter gaat *even afkloppen* en ik hoop dat het ook zo blijft gaan en alleen maar beter wordt Ook qua "vriendschap" met mijn vriend en Rakker....
Bedankt voor alle tips
goed nieuws!
super!
Zucht!! had ik nou maar niet gezegd dat het beter ging
Ik ben net even weg geweest (5 - 10 minuten) en de hond was met mijn vriend alleen... Heeft in het begin gepiept maar dat werd al snel minder....
Toen ik thuis kwam was hij heel enthousiast heb ik hem aangehaald dat hij braaf is geweest...
Vlak daarna hoorde ik hem in zijn bench gaan, ik dus erg blij dat hij er zelf in was gegaan heb gezegd dat hij braaf is... Na een tijdje kwam hij terug in elkaar gedoken en kwam niet naar me toe toen wist ik eigenlijk al dat er iets aan de hand was....
Ik liep naar binnen keek rond niks te zien keek in zijn bench en zag een natte plek in eerste instantie dacht ik dat hij zich gelikt had en het daardoor nat was maar toen ik het matje optilde zag ik allemaal urine :S
En dat terwijl hij nog geen uur van te voren nog uit is geweest en flink heeft geplast... En dan ook nog in zijn bench plassen :(
Pffff wat moet ik er nu mee? Een hond plast toch eigenlijk niet in zijn eigen bench? pas plaste hij ook al in zijn mand.....
Ik ben daarna met hem naar buiten gegaan waar hij ook wat heeft geplast daar heb ik hem uitbundig geaaid en een beloningssnoepje gegeven maar ik vrees dat hij dat misschien de volgende keer gewoon weer gaat doen in de bench..... Pfff ik snap hem soms niet meer!
S'nachts met het deurtje dicht gaat het trouwens wel goed....
Hoi,
Ik heb ook een Beagle uit een asiel, in het begin ging het ook niet makkelijk. De eerste week 's nachts huilen. Maar ik heb dit genegeerd en toen stopte ze vanzelf. Vooral niet teveel aandacht geven als ze huilt of piept. Ze is nog steeds gehecht aan me, volgt me ook overal, maar dit ben ik al gewoon.
Ivm. zindelijkheid. Ik snap dat dit niet leuk moet zijn voor jou dat de hond in bench en binnen plast. Maar ik de eerste weken dat ik Mira had, was een ongelukje binnen ook snel gebeurd. Ze plaste 's nachts ook in haar nest. Na veel geduld en tijd is dit gebeterd, telkens naar buiten gaan en belonen. Je hond het gewoon maken dat buiten plassen OK is en binnen niet. Je hond moet echt nog wennen en plast daarom misschien nog binnen.
Echt geduld oefenen, ik heb Mira nu een half jaar en nu zie ik echt goede vorderingen. Een week is echt niet voldoende om een asielhond te laten wennen.
Als je een hond straft terwijl hij in je buurt geplas heeft, is hij bang in jouw buurt te plassen, en gaat hij dit misschien stiekem doen. Op plekken waar jij hem niet kunt zien (bench, achter bank, andere kamer).
Ik heb momenteel een pup, en het word een gewenning niet boos te worden als hij plast. In 't begin erg moeilijk.. maar ik kreeg van mijn lieve vriend een vrolijke keukenrol, en nu doe ik 't maar met een lach. Boos zijn haalt namelijk niets uit, en maakt het alleen maar erger!
Dus mijn tip, koop een vrolijke keukenrol, geef dat arme beest een lekkere knuffel, het komt allemaal wel. Het is niet niets wat dat beestje in een korte tijd is overkomen.
Liefs!
Bedankt voor alle tips, ik heb inmiddels enorm veel tips gekregen van Mischa en ook Esther heeft me erg geholpen en met de tips van beiden zijn we aan de slag gegaan!
Het piepen in de nacht of als hij net in de bench gaat doet hij niet meer, nou ja af en toe een klein piepje als hij in de bench gaat, ik negeer hem doe het licht uit en ga naar boven! En eigenlijk is hij zodra het licht uit gaat meteen stil en dat blijft hij tot de volgende morgen, nu is het zelfs zo dat hij piept als hij naar buiten moet om te plassen, eer gisteren was het om 8.30 en gisteren en vandaag heb ik hem eigenlijk niet gehoord en ben hem uit gaan laten toen ik wakker werd...
Binnen heeft hij ook niet meer geplast *even afkloppen* wel ging hij vandaag op een gegeven moment zelf weer in de bench en ik was er wel wat huiverig voor omdat ik bang was dat hij weer in de bench zou plassen (hij ligt namelijk nooit zelf in de bench)ik heb hem daarom toch maar even voor de zekerheid buiten laten plassen en toen was het goed, is daarna niet meer de bench in gegaan...
Voor overdag heb ik nu een bot voor hem als hij in de bench moet, een bot waar hij zich niet aan kan bezeren en die krijgt hij als hij dus de bench in gaat, is daar vanmiddag erg zoet mee geweest Als ik hem uit de bench haal haal ik dat bot ook weg zodat hij het echt ziet als een soort van "beloning" om in de bench te gaan...
Geen idee of dit een echt goede aanpak is maar het werkt wel! Hij vind het erg leuk om dat bot te krijgen en gaat dan soms zelf al in de bench als hij mij met dat bot ziet lopen.... Bovendien vermaakt hij zich er ook mee in de bench
Nogmaals bedankt voor alle tips!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond kan niet zonder mij " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?