onbeleefde hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jacky (Gast)

hallo,
ik heb een border collie uit het asiel gehaald toen hij 10 maanden was. Nu is ie 14 maanden. Het is een reu. Nu is het probleem dat hij wanneer hij ergens binnenkomt waar honden zijn gewoon poot omhoog doet en plast. Uiteraard vinden mensen dit niet erg leuk. Hij rijdt ook op mijn andere reu en is erg agressief naar reuen. De dierenarts raadt een castratie aan, toch al zeker voor dat plassen. Wat denken jullie ? Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbeleefde hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik denk niet dat het iets te maken heeft met onbeleefdheid van de hond ( kunnen honden onbeleefd zijn?)
Heeft deze hond ooit training gehad of ben je zelf met hem op cursus geweest? En hoe was zijn gedragbij de vorige eigenaar? En waarom moest hij weg?
Probeer eens raad te vragen bij de lokale hondenschool als je dat niet al gedaan hebt. Ik denk niet dat castratie een juiste oplossing is, dat kan het nml ook erger maken.

honden page profiel rewanarewana

honden foto van rewana

ik lees even mee want mijn border vertoont dit gedrag sinds een aantal weken ook.
Ben benieuwd wat het kan zijn.

jacky (Gast)

ik ga ermee naar de hondenschool. Bij de vorige eigenaar heeft ie helemaal niks geleerd. Hij wist nog niet eens wat zitten was. Nu 4 maanden later zit ie in de b-klas op de hondenschool. Hij blijft wel heel schuw maar ik denk dat dat normaal is gezien hij in de belangrijkste periode van zijn leven niet opgevoed is.

jacky (Gast)

nu moet ik dinsdag met hem naar de dierenarts en het eerste dat hij daar zal doen is .... poot omhoog en plassen maar. Echt niet leuk hoor.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik denk dat je goed bezig bent, maar vooral geduld moet hebben. Neem hem voorlopig niet mee naar anderen thuis, en raadpleeg een gedragsdeskundige hoe je het uitvallen naar andere reuen kan begeleiden. Het valt niet mee om een hond die zo weinig opvoeding heeft gehad voor jullie te heropvoeden, neem het stap voor stap....
Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onbeleefd, hahaha, ja misschien is dat zo, ten opzichte van de mensen waar je op bezoek gaat.

uitlaten van te voren, en kort aangelijnd houden als je op bezoek gaat, er zijn daar reuen of teven, dat ruikt tie , maar plassen en zijn poot op tillen, nee niet goed natuurlijk, vandaar.....

eerst goed uitlaten, zodat zijn blaas volledig leeg is, dan houdt je je hond aan de lijn , kort. naast je. je gaat daar zitten, en de hond leg je af, komt iet meer van zijn plek, en jij verlaat het bezoek na de koffie met een aangelijnde hond, net zolang tot je hond weet dat plassen taboe is bij een ander.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het kan ook zijn dat je hond heel erg onzeker is, en plast uit wanhoop om daar naar binnen te moeten, zo ook bij je dierenarts, vandaar uit plassen buiten, en gewoon kort houden, naast je houden, heus dat gaat over, negeer het gedrag van je hond als je op bezoek gaat, zolang jij je hond kort bij je houdt, kan die niet plassen, als die neigingen gaat vertonen, zeg je...resoluut..nee. en laat je hem zitten of af gaan, dan kan er niets gebeuren dat tie zijn poot alsnog optilt.

jacky (Gast)

vanmorgen heeft hij het WEER bij mijn ouders gedaan tegen de gordijn. Hij had net buiten geplast. Hij is ook heel dominant naar m'n andere reu toe. Elke hond heeft hier z'n mand, maar van meneer de border mag de andere niet in z'n mand. Nu heb ik toch echt wel kompassie met die arme stakker, vooral omdat m'n golden hier al een jaar langer is.

jacky (Gast)

en we waren bij mijn ouders nog maar een meter over de drempel hè

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Castratie helpt alleen maar bij sexuele driften.

Bij jou hond kan het spanning als onderliggend probleem liggen. Wat doen jullie als hij plast? En als hij op de andere reu rijdt? En de situatie met de mand?

jacky (Gast)

dan zeg ik kordaat nee. En als ik het zie met die mand ga ik ernaar toe en lok m'n golden in z'n mand. Dan blijf ik erbij staan en kruipt de collie stilletjes weg.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik denk dat het verstandig is dat jullie eens contact opnemen met een GT die werkt met kalmerende signalen. Als je laat weten waar je woont kunnen we je misschien een goede aanraden.

jacky (Gast)

en het markeren dmv plassen, wordt dat niet minder met een castratie ?

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Uhmmm is een gevalletje apart.. Want aan de ene kant is het als ik het zo lees best een zekere hond. Hij jaagt de golden uit zijn mand en hij laat wel overal weten Hier ben ik geweest.
Wellicht dat je aan de gang moet rangorde. Hij heeft nog niet door dat jullie de baas zijn en dus zegt hij bij vreemde hier ben ik en ik bescherm het vrouwtje..

jacky (Gast)

Momenteel is hij heel kalm. Hij ligt hier naast mij met 4 poten omhoog. haha

jacky (Gast)

beste taz Manien Devil, ik denk dat ook wel eens. Op de hondenschool weigert hij soms te gaan liggen ofzo en hij kijkt mij dan echt strak aan. Maar hij vertoont ook zeer raar gedrag. Als hij los een parcours moet volgen blijft ie gewoon achter en blijft stokstijf staan. Net of ie doodsbang is.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik denk niet dat het doodsbang is, wellicht is dat gewoon nee heb er geen zin in doe het zelf maar. Ik denk dat het belangrijk is dat de rangorde op orde gesteld wordt en dat dan al veel problemen zullen verdwijnen.
En rangorde regels hoeven niet zozeer fysiek te zijn he?!
Je kan hierbij denken aan eerste eten, als eerste door de deur enzo.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Omdat onze jongste hond op iedere teef sprong die hij maar tegen kwam,hebben wij hem een tijdje geleden chemisch laten castreren. Hij gaat nu normaal om met teefjes, heeft daardoor ook weer alle aandacht voor mij, ruikt veel minder, maar om te zeggen dat hij nou minder vaak zijn poot optilt buiten, nou nee.
Nu heb ik wel een aardig baasje, maar een onzekere hond zou ik niet zo snel laten castreren.
Sterkte!

jacky (Gast)

bedankt allemaal :-D

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Ik zou castreren toch afraden, of iniedergeval uitstellen.
Eerst even een gedragsdeskundige raadplegen en niet blindelinks advies over castratie van dierenarts opvolgen bij gedragsproblemen, zijn helaas ook dierenartsen die dit heel erg snel adviseren.

Groet,

jacky (Gast)

zijn er dan zoveel nadelen aan castratie ?

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

@Jacky
Ik hoor persoonlijk wel dat het gedrag ook een extra negatieve wending kan nemen, en over de medische nadelen wil ik niet beginnen, daar zijn veel voordelen aan maar zover ik weet ook veel nadelen aan.

Groet,

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik denk dat er zowel voor als nadelen aan castratie zijn. Dat is per hond verschillend. Dus ik zou zeggen overweeg de voor en nadelen met elkaar en maak dan een beslissing

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

" en het markeren dmv plassen, wordt dat niet minder met een castratie ? "


Dat zou goed kunnen inderdaad, maar er is geen enkele garantie dat (alleen) het castreren dit gedrag gaat voorkomen.
Mijn hondje boefje deed dat ook in het begin en was ook totaal niet opgevoed en dominant.
Ik heb hem direct laten castreren en ben direct aan de slag gegaan om hem te heropvoeden en hem dus ook in zijn dominantie te corrigeren. Naast de nodige liefde, positieve bekrachtiging en verzorging heb ik dus ook heel streng toegezien op regels, grenzen en beperkingen.
Tav zijn diverse dominante gedragingen ben ik dan ook (voor mijn doen) best heel lang heel strikt, kort en hard moeten wezen, maar gelukkig werpt dit na ongeveer een half jaar wèl zijn vruchten af.

Maw: ik kan je vanuit mijn persoonlijke ervaring de castratie wel aanbevelen, maar denk ik dat je (daarnaast) toch echt niet zonder een serieuze her-opvoeding kunt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zie plassen in huis als een onzeker teken,als ze zich vertrouwd en thuis voelen dan doen ze dat niet.het eigen plasje is ook je eigen geurtje=vertrouwd.

Houdt je hondje aan de lijn als je bij je ouders op bezoek gaat en zorg dat hij lekker ligt.
Dat de ander niet in zijn mand mag is niet zo raar,hij heeft gewoon recht op zijn eigen plek en rust,zonder gestoord te worden en dat lukt alleen als jou mand echt van jou is.

Ik zou het dominantie idee los laten,dat is voor jou vele malen kalmer in je hoofd.Een hond is niet de hele tijd bezig met dominant zijn,niet in de situatie's die jij schetst.

Een Border is een hele gevoelige hond.Als hij op reutjes begint te rijden dan kun je kijken of je de volgende keer iets korter laat spelen,of direct door loopt en hem meeroept,of zelfs de wandeling moet gaan inkorten.Honden doen prikkels op,de ene hond kan meer hebben dan de ander.Als hij een wandeling heeft gehad van 30 minuten en dan een reu tegenkomt,dan kan hij gaan rijden ,omdat de ene reu net de druppel die zorgt dat de emmer overloopt=rijden om spanning af te laten glijden.Of omdat hij het lastig vindt om die andere reu te peilen of te druk vindt in energie =ook rijden om spanning af te laten glijden.Heel normaal gedrag.

Ik zou iets rustiger aan doen en zorgen dat hij aan 18 uren echte rust komt op een prikkelarme plek in huis,niet bij een deuropening of bij het raam.

honden page profiel lisa & samlisa & sam

honden foto van lisa & sam

Mijn hond deed dat plassen in andere huizen ook
maar naar de castratie niet meer
ik zou het echt doen,dan hebben ze gelijk ook
een last van een schouders zegt mijn da
groetjes lisa likjes sam

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Heb het nog eens nagelezen allemaal en opnieuw erover nagedacht en denk zelf dat je er vooral goed aan doet om hulp te vragen aan border collie deskundigen, liefst een gedragsdeskundige met goede kennis en ervaring met dit ras. Border collies zijn toch wel een apart slag honden, die een hele specifieke aanpak vragen.
Zodoende kun je misschien een castratie uitstellen of zelfs voorkomen.
Collie deskundigen kunnen ook wat betreft de castratie met je meedenken (het effect van een castratie verschilt ook per ras soms namelijk)

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Denk dat ik iets te negatief heb gereageerd op castratie, maar iniedergeval denk er eerst even goed overna en raadpleeg een (ervaren) gedragsdeskundige/therapeut.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbeleefde hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dat gaat nog wat worden,
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^