Rehabilitatie honden voor andere honden. Ik denk dat de meeste mensen "Daddy" wel kennen van Cesar Millan, of de honden die Turid Rugaas wel eens inzette tijdens haar werk (toen ze nog niet zoveel op "tour" was) In mijn optiek zijn dit reguliere rehabilitatie honden die zich niet toespitsen op mensen, maar op hun eigen soortgenoten.
Kennen jullie dit soort honden in jullie eigen omgeving? Honden die niet van hun stuk te brengen zijn, vanuit hun natuur een kalmerend effect hebben op andere honden? Honden die altijd weten welke lichaamstaal op welk moment ingezet moet worden?
Ben benieuwd naar ervaringen en verhalen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van honden, voor honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Mijn eigen Duuk is al vaker op deze manier ingezet. Hij kan onzekere en bange honden als geen ander op hun gemak stellen.
Eerst negeert hij voornamelijk, als de hond dan toch nieuwsgierig wordt komt er langzaam contact tot stand.
Wij organiseren ook sociale wandelingen, o.a. voor honden die problemen hebben met andere honden. Hierin is Duuk ook altijd goed inzetbaar.
Een filmpje:
Hier zie je Duuk (de grote harige ) 'aan het werk' met Nicci. Nicci is een onzekere hond en dit is hun eerste ontmoeting. Zoals je ziet ontdooit Nicci meer en meer door Duuk's gedrag.
Hehe ja, Duuk doet het goed Loopt achter Nicci aan om dan weer te laten zien dat hij het niet ver doordrijft en loopt dan zelf een eindje weg alsof hij zegt "loop nu ook maar eens achter mij aan"
Als ik me niet vergis is PIM van MANON er ook erg goed in
Wat een ontzettend leuk en interessant topic!
Prachtig filmpje Dewi. De lichaamstaal spreekt boekdelen.
Overigens is mijn Balou ook zo'n hond. Heb er alleen, jammer genoeg, geen filmpje van.
En Tess van Claire is er ook erg goed in!!
Mijn Caedlih had vroeger verschillende goede vriendjes die alleen haar verdragen konden. Naar alle andere honden waren ze agressief. Dan ben je best wel trots op je hondje.
Jammer genoeg werd ze in haar oude dag vaak aangevallen door wildvreemde honden, ik vermoed omdat ze zo overduidelijk slecht/abnormaal stapte. En omdat ze er op den duur onzeker door werd.
Maar telkens ze aangevallen werd, bleef ze gewoon roerloos staan. Waardoor die honden gelukkig snel kalmeerden en loslieten. En ze gelukkig nooit ernstig gebeten werd.
Ze heeft altijd heel veel vriendjes gehad, dat hondje van me.
Dus volgens mij toch ook een beetje een honds hondenfluisteraartje.
Groetjes, Floortje.
Flex gebruik ik vaker voor kleine hondjes met een angst voor grote honden.
Deamon was niet echt angstig, eerder gewoon niet op zijn gemak. Eerst hebben ze toen een tijd aan elkaar gewend en toen ineens ging Deamie hem voorzichtig uitdagen.
En zo gaat dat nu:
Helemaal te gek was dat Deamon daarna mij geholpen heeft om Faya leuk en sociaal te leren spelen.
Oh en niet te vergeten uitlatertje Daisy die zelden tot nooit vreemde honden gezien heeft.
Helemaal op d'r gemak tussen de mannen van Claudia.
Ik denk dat iedere sociale hond goede invloed heeft op andere honden die dat niet zo zijn. Wat mij altijd opvalt is dat ze, na even wennen, zich altijd zo snel aanpassen aan de situatie. Kalme honden kalmeren van nature, alleen al door de gemoedstoestand waarin zij verkeren.
Zouden de mensen met een soortgelijke hond eens een kleine persoonsbeschrijving van de hond kunnen geven? Misschien interessant om te zien wat nou precies de overeenkomsten zijn tussen de honden.
Hier is Sorry ook super met onzekere honden.
Zij kan elke hond uit zijn of haar schulp krijgen. Ze pakt het hetzelfde aan als Duke.
Beetje erom heen lopen, loopt de andere hond weg dan gaat ze wat snuffelen of iets voor zichzelf doen. Als zo'n bangerd haar dan toch maar eens even van een afstandje bekijkt en ze heeft dat oogcontact dan maakt ze meteen een spelbuiging.
Ze kan ook heel goed spelen zonder dat ze daadwerkelijk bij zo'n hond in de buurt komt.
Net zolang tot de andere hond haar opzoekt en achter haar aanrent.
Het bijzondere is wel dat Sorry een teef is en dat ze ook met vreemde teven heel goed overweg kan.
Ook honden die agressief doen draait ze haar poot niet voor om. Zelfs die krijgt ze aan het spelen. Op de een of andere manier speelt ze het klaar om nooit bedreigend over te komen zonder dat ze een onderdanige houding aan neemt. Ze wordt ook nooit afgesnauwd, echt nooit.
Als een andere hond al de minste signalen afgeeft dat ie er geen zin in heeft dan pikt ze dat meteen op en begint een charmeoffensief van afstand.
Dit is trouwens wel op neutraal terrein. Thuis kan ze wel eens last hebben van ietwat bezitsagressie.
En naar vreemde mensen toe is het ook niet de makkelijkste hond. Let wel, dit is allemaal in en om het huis. Daarbuiten moet ze ook niets van mensen hebben maar dan loopt ze gewoon weg.
oh wat een leuke topic, ga ik even volgens. valt nog wat te leren geloof ik ha ha
geweldig filmpje trouwens.
Wat een goed idee om zo'n wandelingen te organiseren!
Heel fijn voor die hondjes die leven voor sociaal contact en spelletjes met soortgenootjes.
En mooi dat er dan weer minder honden gebeten zullen worden doordat "minder sociale" honden op die manier toch goede omgangsregels leren. En het misschien wel heel erg leuk gaan vinden.
Ik kan mijn hondje op dat vlak niet duidelijk omschrijven want ik weet niet zo goed waarom ze in haar laatste jaren wel vaak aangevallen werd. Ik denk enerzijds doordat ze duidelijk niet goed ter been was en dus duidelijk een makkelijk slachtoffer. Anderzijds voelde ze zich waarschijnlijk niet meer zo zeker doordat ze zo onvast op haar pootjes stond (ouderdomsverlamming, een duw was voldoende om haar op de grond te doen belanden). Het zal waarschijnlijk ook meegespeeld hebben dat ik alleen maar meer in het bos wandelde op uren waarop alleen mensen wandelen die andere honden vermijden omwille van agressief gedrag van hun eigen hond.
Ze was in haar jonge jaren een hondje die heel graag elke hond begroette, erorm graag met mij en soortgenootjes speelde.
En op een heel aangename manier dominant was, zonder het te willen afdwingen door bv. haar hoofd op de schouder van andere honden te leggen of te grommen.
Vond ze een andere hond echt niets, negeerde ze die gewoon, liep erbij weg.
Dikke pluim voor je initiatief, Floortje.
Wat een leuk filmpje!
Ik neem heel vaak mijn Cane Corso en af en toe Bordeauxdog mee als ik op een consult ga.Soms ook beidde.
Naar mijn optiek leren honden dan ook het snelste van andere honden. En kunnen honden andere honden 10 keer sneller helpen dan wij mensen.
Ik blijf dit volgen. Wie weet kan 1 van jullie kanjers mijn Kyra nog helpen.
Mooi filmpje dewi!
Zeker, onze Flippie is er zo één! Mensentaal snapt hij geen zak van, maar hondentaal des te meer!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van honden, voor honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?