Golden Retriever pup last van allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

" @Fifi: Bedankt. Hoeveel tijd mogen we daar voor aanhouden dat het echt weer helemaal goed moet zijn? (1 week?)

M.b.t. weer overstappen op Orijen: We hadden eerst zoeits van we weten nog steeds niet zeker of dit nou door Orijen komt. De kans is denk ik wel redelijk groot gezien je exact hetzelfde probleem meer leest op internet. We zijn er dan ook wel op terug gekomen dat we uiteindelijk weer terug willen naar Orijen. We gaan al z'n andere verschillende snacks straks als het een tijdje weer helemaal goed is langzaam aan opbouwen. Als het daarmee allemaal goed blijft gaan, is wat ons betreft wel zeker dat dit door Orijen kwam en blijven we gewoon lekker op DLG. DLG was eerst ook wel een compromis-brok zal ik maar zeggen ;-), we wilden als Orijen niet ging liever Acana of Taste of the Wild voeren (DLG wat ons betreft op 4e plek), echter gekozen voor alle zekerheid en voor een hypo-allergeen brok gegaan met een lager eiwit-gehalte (vermoedens dat daar het probleem zit), TotW en Acana hebben namelijk ook een vrij hoog eiwit-gehalte. Inmiddels zijn we al wel wat blijer met DLG na er meer in verdiept te zijn en is het naar onze mening geen slechte brok (ondanks dat er betere zijn), zeker niet vergeleken met het meerendeel van de brokken verkrijgbaar. En als het straks allemaal weer 100% in orde is willen we toch DLG gaan afwisselen met 1-2 keer per week KVV om zo de hoeveelheid vlees nog wat aan te vullen (DLG is nog geen 35% en grotendeels vleesmeel (wel geschikt voor menselijke consumptie), ondanks dat ook dat nog steeds ruim meer is dan in de gemiddelde brok). Hebben ze in dit topic ons toch nog overtuigd om, ondanks wat ongemakken in onze situatie, toch nog (gedeeltelijk) KVV te gaan voeren. ;-)
"


Overschakelen is bij pups het beste over een periode van 2 weken, dit om geleidelijk aan de maag (zuren) en darmstelsel er aan te laten wennen, doordat je direct over gestapt bent kan dit ook +/- 2 weken duren, maar vanaf daar moet je dagelijks verbetering zien.

Met voer zeg ik altijd zo: voer is goed als jou hond het er goed op doet!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"

Ik wil dus duidelijk NIET dat de pup TE SNEL groeit.

Hiervoor geldt voor mij:

Eitwit tussen de 18 en 25%
Vet rond de 10%
Etc. etc.

Zodoende ben ik dus gekomen op de voor mij/ons betere brokken, Real Nature Black Angus (in Duisland verkrijgbaar). Bestes Futter - Fenrier en Bestes Futter Fellow Banaan. Ik weet dat in Bestes Futter bietenpulp zit, daarintegen vind ik de andere verhoudingen t.o.v. andere brokkenvoeding velenmalen beter.

Mooie pup trouwens op je profielfoto :-D "

sorry hoor maar eiwit zorgt echt niet voor te snelle groei bij pups
denk dat je een verkeerd beeld hebt over wat eiwit juist doet bij een hond
groeien en zeker en vast te snel groeien hoort daar al niet bij

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"
sorry hoor maar eiwit zorgt echt niet voor te snelle groei bij pups
denk dat je een verkeerd beeld hebt over wat eiwit juist doet bij een hond
groeien en zeker en vast te snel groeien hoort daar al niet bij
"


@ Zinno,

Het is niet alleen het eiwit, de proteïne. Je moet het in z'n geheel bekijken. Zodoende kijk ik dus ook naar meerdere dingen. Velen vinden Orijen nu eenmaal goed, ik niet. Teveel eiwit, teveel vet. TE - veel, mest alleen maar / niets meer en niets minder. De hond zal dit teveel ook zekers uitscheiden.

Op zich kan ik alleen maar Fifi met onderstaande uitspraak gelijk geven,

Met voer zeg ik altijd zo: voer is goed als jou hond het er goed op doet!

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"

@ Zinno,

Het is niet alleen het eiwit, de proteïne. Je moet het in z'n geheel bekijken. Zodoende kijk ik dus ook naar meerdere dingen. Velen vinden Orijen nu eenmaal goed, ik niet. Teveel eiwit, teveel vet. TE - veel, mest alleen maar / niets meer en niets minder. De hond zal dit teveel ook zekers uitscheiden.

"
vandaar dat je er ook een pak minder van moet geven dan de meeste brokken dat is niet voor niks he
maar inderdaad een brok is pas goed als je er zelf ook achter staat.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Goed dat je zo hard je best doet om je te verdiepen in de soorten voeding en de ingredienten. Echt mijn complimenten.
Ik vond het trouwens wel een beetje lastig om je teksten te lezen, omdat je steeds het woordje 'die' gebruikt terwijl je 'hij' bedoelt.
Maar dat terzijde.

Uit ervaring weet ik dat je heel erg snel verbetering kunt zien bij verandering van voeding, en net zo snel verslechtering (als de voeding niet bij de hond past).
Ik vind Orijen een heel erg goede brok, maar enkel als deze wordt afgewisseld met kvv. Maar dat vind ik eigenlijk van elke brok. Een brok is in mijn ogen niet geschikt als hoofdvoeding.
Wij geven Orijen Adult Dog aan onze Amstaff teef, maar dit krijgt ze dus niet dagelijks, en we wisselen het af met Darf eko kvv. Ze heeft hier echt perfecte ontlasting op en ziet er beter uit dan ooit. Je moet wel heel erg oppassen dat je niet teveel geeft van Orijen, want ze hebben er écht maar heel weinig van nodig. Als je teveel geeft kan een hond er diarree van krijgen, waardoor de hond afvalt en je denkt dat hij meer nodig heeft. Dan ga je dus meer geven, en krijgt de hond nog meer diarree, en zo is de cirkel rond.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Nog even een update na ruim een week gebruik DLG: Gaat nog steeds best goed. Het is de ene keer wat dunner (vochtiger) dan de andere keer, maar overall gezien een stuk beter dan met Orijen. En we zijn natuurlijk pas een week onderweg. Ontlasting was tot 2 dagen terug nog wel vaak (4-5 keer per dag), gisteren was het 'maar' 3 keer en vandaag zit die tot nu toe pas op 1 keer (vanochtend vroeg, en dat was een 'super mooie' drol, ik wou dat ze altijd zo waren. Haha :-)). We lijken dus nog steeds vooruit te gaan.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Nou Wouter ik denk dat het omschakelen naar DLG een goede zet is geweest.
Ik zou zeker niet terug gaan naar Orijen, hoor daar vaak verhalen over als wat bij jou hond aan het handje was.
Hopelijk gaat het alleen maar steeds beter.en hoe gaat het met de jeuk? of was het inderdaad puppie gedrag in zijn pootjes bijten?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Rijst is ook een graan.
Ik kan je de brokken van Renske aanbevelen. Die zijn zonder zout, zonder chemie, met wilde
glutenvrije rijst, veel vlees.
Ik gebruik de Masterclass brok van Renske in combinatie met het versvlees.
Dat laatste is lichtgestoomd, met behoud van alles, bevat tachtig procent vlees.
Renske is hypoallergeen, antiallergisch.
Ze hebben ook koekjes.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

@Helene Lindemans: "Jeuken/bijten" doet die nog steeds, daar zit eigenlijk geen verandering in. Wellicht dus toch puppy-gedrag. De DA denkt in iedergeval van wel...

@Machtel, Romeo en Luca +: Ja, rijst is ook graan. Maar in DLG zit enkel bruine rijst, die zouden honden (als zo'n beetje enige graan) wel goed moeten kunnen verteren en deze geeft juist vaak rust aan maag/darmen. Waar ik vooral voor wil waken in een brok is mais, tarwe, bietenpulp, plantaardige eiwitten en bij voorkeur weinig kip (gezien anti-biotica, maar dat is geen harde eis) en het (dierlijke) eiwit precentage < 30% houden, gezien de problemen die onze pup heeft (gehad) en we eigenlijk de hoge eiwitpercentages van Orijen hiervoor verantwoordelijk houden. Daarnaast natuurlijk een grote voorkeur voor helemaal geen graan en zoveel mogelijk vlees binnen de gestelde (eiwit) limieten. Maar ja, wel jammer van Orijen, als je hond hier namelijk wel gewoon tegen kan ben ik nog steeds van mening dat Orijen de beste brok is die er bestaat, ondanks de vele kip ;-). Maar ja, bij ons is het niet anders. Renske Masterclass ben ik overigens geen grote fan van. Hier zit ook bruine (volkoren) rijst in, waarmee we dus niks zouden opschieten t.o.v. DLG. Maar bovendien zit er ook bietenpulp in: dat is gewoon grote rommel die ik m'n hond nooit zou voeren. DLG is overigens ook hypo-allergeen.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Ow ja, nog even een algemene update: eigenlijk ging het tot eergisterenavond best goed. Het werd steeds beter/droger en hij ontlaste nog "maar" 3x per dag de afgelopen dagen. Sinds eergisterenavond is het eigenlijk wel weer wat dunner en gisterenavond en vanochtend was het zelfs behoorlijk dun. Ontlasting blijft wel bij die 3 dagen.

Er lijkt dus wel echt iets te zijn waar die niet goed op reageert. Hij kreeg tot gisterenavond naast zijn DLG: Rocco Chings (wisselend kip, eend en rund), hypo-allergeen koekjes van de dierenarts en een ronde Biofood kauwkluif. Hij krijgt nooit iets van ons (menselijk) voedsel.

We hebben nu maar alles stop gezet en houden het nu een tijdje echt alleen bij DLG. We hopen dat het dan weer beter wordt. We willen dan 1 voor 1 alles weer terugbrengen, tot we er achter zijn wat het precies is. We vermoeden eigenlijk die Biofood kauwkluif. Dat is namelijk het enige wat die de afgelopen weken (toen het beter ging) niet gegeten heeft. Aan het begin likte hij er alleen maar aan, maar sinds dit weekend eet hij 'm ook op. Gisteren was die voor de helft weg, hij zit er echt van te smullen. :-) Hier schijnt iets van 80% eiwit (daar zijn we weer) in te zitten. Als hij die dus niet goed verdraagt, zou het niet zo gek zijn dat hij daar zo op reageert. Hij zat gisterenochtend vlak voor het ontlasten ook eerst weer te piepen, heeft hij eerder een paar dagen gehad (toen we net op DLG zaten), maar dat is gelukkig ook weer over tot nu toe. Iemand nog tips/ideeen hoe snel de oorzaak te achterhalen? Hij heeft overigens maandagavond (een paar uur voordat de klachten weer terug kwamen) ook 3 koekjes met graan (Mais en tarwe) erin op (bij visite). Lijkt me sterk dat die daar toch al zo op reageert? En dan zou het nu wel weer wat beter moeten worden lijkt me. Bovendien kreeg hij aan het begin van Orijen ook geen graankoekjes, terwijl hij wel klachten had toen. De graankoekjes zijn er toen pas later bij gekomen. Ook kreeg hij bij de fokker nog Prins Puppy & Junior en deed het daar goed op, daar zit ook graan in. Een allergie voor graan daar geloven we dan ook eigenlijk niet zo in, maar ja, wie zal het zeggen.


honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Nog een toevoeging: ik kwam er net achter dat hij aan het wisselen is. Eerste (voortandje) mist! Wellicht dat dat ook iets te maken heeft met de dunne ontlasting, al schijnen daar de meningen over te verschillen. Hoe dan ook, we passen er het laatste plan zoals hierboven beschreven niet op aan. Wel erg leuk om te zien! :-)

W. (Gast)

Net weer ontlasting, was best weer goed. Lijkt dus echt aannemelijk dat er iets is/was waar hij niet goed tegenkan...nu nog
Uitzoeken wat...

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Is de ontlasting al eens onderzocht op Giardia?
Dat zou nml heel goed kunnen, dit is een parasiet waar de klachten telkens van terugkomen, maar ook telkens weer verdwijnen. De ontlasting kan soms mooi vast zijn, soms waterig, soms zelfs bloederig, dan weer plakkerig etc etc.

W. (Gast)

Ja, ontlasting is op vele zaken gecheckt, waaronder Gardia. We hebben hiervoor al eerder van 3 dagen ontlasting bewaard en afgegeven. Was allemaal in orde en dus ook geen Gardia, gelukkig.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Goed dat dit al onderzocht is!
En ook op de juiste manier : drie dagen ontlasting.

Gaat het nog steeds goed met de DLG?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Wouter,

Ikzelf zou me op zich niet zo´n zorgen maken. De DA heeft de ontlasting onderzocht zeg/schrijf je.

Wat ik belangrijk vind is dat de pup goed drinkt. Dat de pup vrolijk, lekker speels is.

Maakt ie geen slechte/zieke indruk op je, zou ik me niet zulke zorgen maken.

Onze pup is nu 4 maand, aan het wisselen (de oortjes beginnen er ook weer onder te lijden ;-) ) En hij is op dit moment ook weer af en toe aan de dunne. Ik vind dit op zich geen probleem, ik weet dat ie verder goed gezond is.

Dus.... kijk het even aan. Zorg dat ie genoeg water drinkt.

Vergeet niet ook te genieten van de pup hè :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Gast ik heb zeer goede ervaringen met klassieke homeopathie op dit gebied al 30 jaar..
Homeopaten die een gedegen opleiding en div. stage gedaan en gewerkt hebben onder supervise van ervaren mensen dus studie van jaren achter de rug hebben..

Als je interesse hebt om over je pup eens een gesprek wil hebben dan mag je mij een pb sturen en help ik je aan betrouwbare adresssen of zo je wilt eerst aan meer informatie...

Groet, Ilja

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Ja, sinds we alles weer in de ban gedaan hebben en alleen DLG geven was het binnen 24 uur weer in orde. Zou niet zeggen dat het niet beter kan, maar mag absoluut niet klagen. Hij is voor de rest erg speels/vrolijk en drinkt gewoon goed. Hij maakt absoluut geen zieke indruk, in tegendeel! We genieten absoluut erg van 'm hoor, en hij ook van ons! ;-) Hij vind het heerlijk om 's avonds na het spelen lekker op de bank naast je te komen liggen, en dan verplicht knuffelen, waarbij hij ondertussen half in slaap sukkelt! Haha. :-)

De dag dat ik erachter kwam dat die een voortandje miste wou die ook niet echt graag eten. Hij ging vrolijk naar zijn bak toe om aan te vallen, maar na een paar brokken had die het wel gezien. Waarschijnlijk doordat het wat pijnlijk was. De dag erna ging dat al weer beter en nu eet hij gewoon weer in één keer zijn bak leeg en staat 'm vervolgens weer helemaal uit te likken tot de laatste kruimel (blijft een Golden Retriever hè?). Als dat helemaal afgerond is, komt die bij je zitten en je aankijken met een vragende blik. Het is dat hij niet kan praten, anders had hij zoeits als "zou je niet nog eens wat meer in die bak gooien?" gezegd. :-)

@Ilja: Ik sta absoluut niet negatief tegenover alternatieve geneeswijze, sterker nog: ik ben zelf ook al een flinke tijd onder accupunctuur-behandeling, naar volle tevredenheid. Maar ik wil dit wel graag als alternatief blijven zien. M.a.w. ik wil eigenlijk eerst op reguliere wijze de oorzaak achterhalen. Als blijkt dat hij een bepaalde stof niet goed verdraagt, is het wat mij betreft zo simpel als zorgen dat we er achterkomen welke stof dat is en dat hij die stof vervolgens niet meer binnen krijgt, daar gaan we dan ook nu aan werken. Mocht er uiteindelijk niet duidelijk worden waar hij nou slecht op reageert en de reguliere DA weet het ook niet meer, dan wil ik absoluut eens naar jouw aangedragen optie kijken. Ik hou deze dan ook in mijn achterhoofd. Nu alleen nog wat te vroeg voor mijn gevoel. Toch bedankt voor het meedenken!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Graag gedaan Wouter...
Soms /vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden en blijft het een eindeloze zoektocht naar..
De verstoring blijft dan maar voortduren en beinvloed en verstoord dan alles in de groei en ontwikkeling van de pup....

Ik zal je een pb sturen meer meer info..
Voel je vrij en tot niets verplicht, lees het gewoon door.....
Het verplicht tot niets.. :-)

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Hoe is het nu met de jeuk dan van je pupje? :-D

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Die is wel veranderd moet ik zeggen. Ik zie
'm de laatste dagen eigenlijk nooit meer in zijn poten bijten, maar de DA gaf het ook een goede kans dat dit puppygedrag is. Hoe dan ook, dat lijkt over. Hij heeft nog wel regelmatig dat die zichzelf met z'n achterpoten krabt (voornamelijk als die staat). We zitten nu bijna een week op alleen DLG.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik geef zowel kvv als dog lovers gold en deze brok bevalt mij uitstekend! ik heb honden van verschillende formaten en leeftijden en iedere hond doet het hier super op..

honden page profiel Linda en BodhiLinda en Bodhi

honden foto van Linda en Bodhi

Wij geven ook Kvv en soms een dagje dog lovers gold. Ik hoor over deze brok alleen maar positieve verhalen. Hoewel de ingredienten lijst van bijv. Orijen er beter uit ziet op papier hoor ik hier toch geregeld over dat honden er slecht op reageren, daarom hebben wij voor DLG gekozen. Ook wouden wij een brok zonder bietenpulp en zonder gluten wat dan weer vaak jeuk veroorzaakt.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Ondanks dat we DLG nog even gaan aanzien (zeker tot na het weekend) zijn we al wel vast aan het kijken naar een mogelijk alternatief. De vooruitgang staat nu namelijk een beetje stil en het is nog niet helemaal zoals zou moeten. We willen graag achterhalen waar hij nu precies allergisch voor is. Gezien die dit dus blijkbaar zowel op Orijen als op DLG heeft (maar welliswaar veel minder erg op DLG) heb ik dus de ingredienten lijsten zitten vergelijken. Dit zijn de overeenkomsten:

------------------------------------------------

Erwten
Kip, kippenvet en hele eieren
Zalm
(Wit)vis (??)
Alfalfa
Wortel
Appel

Overige toevoegingen:

Vitamine A
vitamine B12
vitamine D3
vitamine E
Niacine
Zink
Thiamine
Riboflavine
IJzer
Mangaan
Koper
Biotine
Selenium

------------------------------------------------

Wat denken jullie? Hetgene waar hij allergisch voor is, zou in dit lijstje dus moeten staan. Meest aannemlijk lijkt mij de kip(producten). Voor zover ik heb kunnen vinden kan je voor de overige producten ook helemaal niet allergisch zijn?!

Dat zou betekenen dat we naar een voer zonder kip moeten kijken en die ook nog eens verantwoord is.
We zitten te twijfelen tussen Orijen 6 Fish en Taste of the Wild Pacific Stream Canine. Beide voeders bevatten geen kip, maar Orijen wel kippenvet. Kan dit ook voor allergieen zorgen? Voorkeur zou namelijk Orijen zijn aangezien in TotW plantaardige olie zit en de koolhydraten iets te veel aanwezig zijn naar mijn zin.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Kun je niet een allergie test doen zodat je zeker weet waarvoor je pup allergisch is? ;-)

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Graag (mits diervriendelijk: hij moet er geen pijn bij/van hebben)! Hier heb ik ook al over geinformeerd bij de DA. Die gaf aan dat er een bloedtest mogelijk was, maar dat je dan een uitslag krijgt als "allergisch voor boompollen, allergisch voor graspollen, voerallergie" (bijvoorbeeld). Nou, dat die een voerallergie heeft lijkt wel vrij zeker, maar nu nog achterhalen wat en dat doe je met die test ook niet. Er schijnt ook nog een test te zijn d.m.v. een paar haren, maar die schijnt alles behalve betrouwbaar te zijn?!

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Oh wat vervelend lijkt me dat zeg :'(

Veel sterkte ermee en ik hoop dat je er snel achter komt wat voor allergie je pup heeft :-D

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Oh wat vervelend lijkt me dat zeg :'(

Veel sterkte ermee en ik hoop dat je er snel achter komt wat voor allergie je pup heeft :-D

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik denk dat kip de boosdoener is.

Heb je al eens gekeken naar de brokken van Acana?

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Dat vermoeden wij dus ook. Gezien in Orijen (Puppy Large Breed) gigantisch veel kip zit en in DLG zit wel kip, maar veel minder. Hij reageert op DLG een stuk beter, maar dus nog niet zoals zou moeten. Zou mogelijk te maken kunnen hebben met de hoeveelheid kip waar zijn lichaam aan wordt bloot gesteld en hoe heftig het dus reageert. Ik weet niet zeker of het zo werkt, maar bij mij zelf is het ook zo dat als ik veel aan gemaaid gras wordt blootgesteld ik meer last van hooikorts heb dan als ik wordt blootgesteld aan slechts een klein beetje gras.

Acana hebben we ook naar gekeken, maar alle graanvrije varianten bevatten kip of hele eieren en/of kippenvet. Vinden we dus wat te risicovol.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Castratie reu welk voer ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^