Tja jongens ik vind dat iedereen wel een beetje gelijk heeft.
Toch denk ik dat we wel een beetje realistisch moeten blijven.
Ook mijn man en ik zijn met onze pup de stad ingegaan om de pup goed te socialiseren. Wat denk je…???? Gi-ga veel mensen die natuurlijk de pup zo’n lekker ding vonden en op hem afstormden en aaiden.
Mijn man vond dit in het begin ook niet leuk.
Echter ook hier leert de hond van. Ook vind ik dat jezelf kunt leren van de situatie.
Ik heb tegen mijn man gezegd dat ie op de hond moest letten. Blijft de hond lekker relaxed is het goed. Merk je dat de hond hyper wordt, grijp je in.
Ook vind ik dit weer een goede socialisatie voor als de hond volwassen is. Veel volwassen honden kennen zich niet uit met schreeuwende, druk bewegende kinderen. Leert de pup echter al dat het gebeuren kan dat er kleine kinderen direkt op hem/haar af komen rennen/lopen, zal ie zich als ie volwassen is hier niet meer druk om maken.
Letwel mensen… niets is zo aantrekkelijk als een kleine pup Dus laten we niet direkt in de stress schieten als anderen je pup willen aaien.
Ik zeg altijd maar dat als je als alleenstaande man graag vrouwen wilt leren kennen nou dan moet je met een pup de stad in gaan. Geloof me…. Bijna niemand die voorbij kan lopen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "socialiseren erg moeilijk, omdat andere eigenaren NIET willen luisteren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
en waarom zou je een bewakingshond niet mogen aaien?
wordt hij daar minder "waaks" van?
je legt alle problemen bij andere mensen
sorry, maar ik leen mijn hond er ook niet voor om zomaar ander mans pup op te voeden
als een pup zulk gedrag heeft dat hij al zware correctie's nodig heeft, zou je eens goed moeten kijken waarom eigenlijk, de reden is zelden dominantie trouwens, maar dat terzijde
hoe weet je dat ze zo dominant is?
omdat ze na aaien jou niet meer respecteert
de logica ontgaat me volkomen eerlijk gezegd
je kan mensen vriendelijk vragen je pup niet te aaien
het waarom ontgaat me volkomen (en ik heb wel ervaring met honden uit de waak en verdedgingsgroep)
waken heeft NIETS te maken met niet sociaal zijn
sociaal zijn, mensen kunnen lezen en mee kunnen communiceren, maakt geen enkele hond minder waaks of waakzaam.
ik vraag me trouwens af wat je met "waaks' bedoeld
mijn hond is zeer waakzaam, maar hij blaft nauwelijks, vliegt niet naar de deur of poort en begroet mensen na toestemming vriendelijk maar wat afstandelijk, dat maakt hem niet minder waakzaam, maar wel sociaalvaardig.
op straat heb ik liever niet dat mensen hem aanhalen, maar dat heeft niets met zijn waak eigenschappen te maken, maar hij heeft wel geleerd dat indien het toch gebeurd hij het dient te accepteren, omdat IK zeg, dat hij het accepteren moet.
Mensen zijn te eigenwijs. Nu is j.j. geen pup meer, maar mensen vinden hem er wel schattig uitzien. Maar hij heeft dus een gebruiksaanwijzing en mag gewoon niet geaaid worden door mensen die hij niet (goed) kent.
Pfff, mensen willen het zelfs nog proberen als ik erbij vertel dat hij bijt. Gelukkig kan ik altijd voorkomen dat mensen hem aaien...maar is toch nog een gevecht hoor want mensen willen het niet geloven.
heb de rest even gelezen...vraag me nu af of de bewakingspup los loopt of aan de riem vast zit als het ongevraag geaait word...
als los loopt en word dan geaait...kan je er niets aan doen..als de hond zelf naar mensen toe gaat.hoe kunnen mensen dan weten dat ze de hond niet mogen aaien enzo als het los rond spelend met andere honden.
onze honden lopen ook geregeld los en spelend met andere honden...gaan ze naar mensen toe voor afectie of zo iets...ga ik niet zeggen dat niet mag..dan moet ik mn hond maar aan de riem vast houden..mensen kunnen niet weten van een loslopend spelende hond dat het een bewakings training krijgt..hoe kun je dan boos zijn of mensen dom vinden? doe hem aan de riem en hou hem bij je,..
mensen ongevraag aan de hond komen die aan de riem vast zit gebeurd minder vaak en vaak word er gevraagd of ze mogen aaien!
van loslopend hond die speelt met andere honden kun je niet verwachten dat mensen weten waar jou hond voor gaat dienen...wie is er nu dom of kortzichtig?
O ja, ik laat mijn hond dus ook niet los...even voor de duidelijkheid
Mens vinden puppy's gewoon leuk en willen ze graag aaien.Het is ook goed voor de puppy's om aan mensen te wennen.Ik vind het nooit erg als mensen mijn hond willen aaien,maar meestal wil hij het zelf niet.
Maar als jij dat,om wat voor reden dan ook,niet wilt,dan zou ik als ik jou was,de hond toch een hesje aandoen,zodat het duidelijk is voor de mensen.Ze doen dit heus niet met kwade bedoelingen,maar omdat ze je hond lief vinden.
Interessante discussie. Zelf kan ik me ook echt enorm irriteren dat mensen maar doen waar ze zin in hebben met MIJN honden. Maar ergens ben ik het ook eens met die anonieme gast die niet eens voor zichzelf durft uit te komen. Ik leer mijn honden niet tegen mensen op te springen, en ze te negeren en door te lopen. Mijn honden, mijn opvoeding, mijn verantwoordelijkheid. Maar het wordt me wel verdomd moeilijk gemaakt! Mensen lokken ze en vinden het prachtig als ze de volledige aandacht van de (springende) hond krijgen. Ik word dan volledig genegeerd. Ik vind er geen lol meer aan mijn honden kennis te laten maken met vreemde mensen, TENZIJ ze mij eerst aanspreken. Voor alle anderen ben ik tegenwoordig daarom hard, en ze hebben het er zelf naar gemaakt ook. Lopen mijn honden los, en deze mensen lokken ze, roep ik ze terug voordat ze ze hebben kunnen aanraken en zonder de persoon ook maar een blik waardig te gunnen. Word er vervolgens geroepen 'ik wilde ze alleen maar aaien!' roep ik kattig terug 'dat kun je vragen hè' en ga verder met waar ik gebleven was. Geldt eveneens als mensen zomaar mijn honden gaan aaien terwijl ze aan de lijn zijn. Ik ben daar zo verschrikkelijk klaar mee! En ik kan je ook wel zeggen dat dat echt terecht is.
Wat betreft de mensen die wel de beleefdheid kunnen opstellen om mij eerst even aan te spreken, die hebben meestal ook respect voor mijn opvoedregels.
Ik snap je reactie wel, maar vind ook dat het opvoeden van je hond niet de verantwoordelijkheid van een ander is. Deze kun je dan ook niet de volledige schuld geven. Hond niet meer naar mensen toe laten gaan tijdens training. Er zijn genoeg plekken om te socialiseren (cursus?). Verder is het een goed idee, zoals al meerdere malen genoemd, om een tuigje met tekst aan te schaffen.
als je hond losloopt heb je volgens mij toch niet zoveel meer te zeggen
die honden komen soms ook zeer ongevraagd bij mensen in de buurt
en daar kan ik me dan weer ENORM aan ergeren
en ik zie soms dingen dat ik denk, wat dacht je ervan om hem aan te lijnen?
en zo ergeren we ons lekker met elkaar
als je niet wilt dat je hond benaderd wordt moet je hem bij je houden
en dan kort en duidelijk zijn
gek he, ik heb er eigenlijk nooit veel last van
zal Gorby's uitstraling wel zijn
maar ik vind het wel prettig dat als het gebeurd hij sociaalvaardig kan reageren
en naar ons refereert over hoe of wat
maar dat gezeur over waakhond, en uit waaklijn en schuur........
ik heb zo al meer honden groot zien worden, met enorm gestreste baasjes die zonodig een "werkhond" moeten hebben (pups die zelfs moeten trekken, want ze horen voorop, worden ze dominant van) die ontzettend slecht terecht komen (en dan zeg ik het netjes).
leer de hond eerst maar eens een sociale hond zijn
werken en waken heeft niets met asociaal te maken
en vervelend gedrag naar volwassen honden zelden met "dominant"
Als toevoeging op mijn laatste zin: mochten mijn honden desondanks uit enthousiasme toch tegen die mensen opspringen, dan zal ik ze wel corrigeren. En dat wordt gerespecteerd, dat bedoel met respect voor mijn opvoedregels. Die enkele keer dat mensen dat toch niet respecteren is het ook gelijk einde verhaal, en loop ik weer verder .
hallo,
ik ken dat probleem ook maar alleen heb ik geen grote hond maar een chihuahua
als ik met haar buiten loop wil iedereen haar aaien want het is zo leuk een klein
hondje maar ze begrijpen niet als ik met haar buiten ben moet ze eerst plassen ( pas 16 weken)
en als mensen gelijk naar beneden gaan om te aaien schikt ze want zei ziet alleen een paar voeten en benen
word zo moe van de mensen
pootje roxy
Beveiliging en wat daar wel/niet voor nodig is, heb ik geen verstand van.
Wat ik wel vind is dat het wel zo netjes is om te respecteren wat de eigenaar van de hond je vraagt. Zowel binnen- als buitenshuis.
Loopt de hond los en zoekt ie zelf wat op, is het een ander verhaal. Maar als jij je hond bij je hebt, mensen naderen/zoeken contact en jij vraagt ze beleefd of ze hem (bijv.) niet willen aaien, zie ik niet in waarom deze mensen dit dan tóch moeten doen.
De meeste politie honden die ik ken, zijn niet opgegroeid in een stal hoor, die zijn opgegroeid in huiselijke kring en zijn zeer sociaal.
Die zijn buiten het werk zeer sociaal en spelen heerlijk met andere honden.
Dus die redenering gaat bij niet op.(train ze zelf ook)
Moet er wel bij zeggen,mensen moeten wel respect hebben,als je niet wilt dat ze geaaid worden.(al mogen de mensen juist wel onze politie honden aaien.
Ik vraag van tevoren of mijn pup mag spelen met de andere hond..pas bij ja laat ik haar los
Mijn pup mag 2 x per dag los om haar energie kwijt te raken..(hondenuitlaatveld of bosuitlaatveld )
En ja ik WEET hoe politie traint en ik weet dat je een politiehond ook NIET mag aaien zonder toestemming, want dan grijpt die hond ook. Mensen mogen haar dus wel aaien.
Mijn pup gaat daar niet naartoe, omdat ik van de politie te horen kreeg hoe ZIJ trainen. Schreeuwen, slaan en schoppen????
Aaien mag alleen met MIJN toestemming ofwel op het moment dat ze onderdanig is.
Zij probeerd te domineren en daarmee bedoel ik:
- Rechte poten ,lichaam recht,stijve poten met eventuele voorwaartse beweging
- lichaam naar voren gebogen en voeten staan strak op de grond
- opgezette haren op schouders en rug
- botsen met schouders om ruimte op te eisen
- rechtstreeks in je ogen blijven kijken
- oren naar voren met ontblote tanden en gerimpelde neus
- oren beetje achter en naar opzij
- staart omhoog krullend over de rug
- knik of buiging in de start
- opgetrokken bovenlip
- geeuwen is niet alleen kalmerend signaal maar kan ook lijden tot agressie
- grommen
Hier heb ik dus geen last van als iedereen met zijn handen van haar af blijft en haar pas aait op het moment van onderdanigheid
IK VRAAG VERDOMME OM TOESTEMMING VOORDAT IK HAAR LOS LAAT..LAAT MAAR IK GA WEL WAT ANdERS DOEN WANT IK BEN ALWEER ZO PISSED ALS VANMORGEN.
allereerst:
naar mijn mening leidt de politie in nederland zijn eigen honden niet of nauwelijks meer op.
je haalt wat dingen door elkaar denk ik dan maar
en das dan niet zo erg goed voorbereidt
als een hond al zover komt, en geschikt blijkt voor de africhting
(en heel wat honden zijn dat helemaal niet, ongeacht hun afstamming)
stranden er heel wat ver voor of tijdens hun aankeuring
en dan..... stel dat dat gebeurd, en je hebt niet gesocialiseerd?
ben je helemaal nergens, die honden zie ik ook, en dat is dramatisch
met zware muilkorf op door de wijk wandelen, met verstijfde bange bazen erbij
en ik zie dagelijks 2 (ex)diensthonden, nou ik loop er zo naar binnen
gelukkig maar zou ik zeggen, wat ze doen als ze aan het werk zijn is iets heel anders
en wat ik lees van jouw hondje is 1 bond STRESS
niets van dominant
een dominante hond is zelfverzekerd
die staat niet stijf
die staat niet geborsteld
die trekt geen tanden bloot
en zo kan ik nog wel ff doorgaan
een dominant aangelegde (want het is een moment opname van in een bepaalde situatie, en geen vast gegeven) hond is als het goed is de rust zelve, en mocht hij of zij echt geprovoceerd worden dat er een antwoord zou moeten volgen is dat kort, flitsend en medogenloos
is jouw pup helemaal niet mee bezig
die is onzeker en maakt zich groot en denk dat agressie de manier is om enge situatie op te lossen
sorry voor het onvriendelijke antwoord
en misschien kan je van deze pup een prima africhtingshond maken, geen idee wat voor maatstaven je je hond op wil leggen, maar dominante uitingen zijn dit dus echt niet, pure onzekere stress
je hebt heel wat werk te doen.
sinds wanneer mogen diensthonden in opleiding niet geaaid worden tijdens de puppen tijd...????
weet niet beter dan dat op alle clubs die ik ken dat de puppen gewoon lekker los tussen iedereen rond lopen, lekker in het clubhuis tijdens het drankje achteraf....
Ik heb hier niet heel veel op te zeggen. Maar als ik duidelijk maak aan mensen dat ik Joep iets aan het leren ben (los of aan de riem) dan stel ik het wel op prijs dat zij zich verder afzijdig houden. Zo ben ik Joep al een tijdje aan het leren dat hij niet wegloopt als ik de boodschappen uit de auto haal. Dit gaat eigenlijk altijd goed totdat de buurvrouw van verder op hem gaat roepen en aaien. Logisch dat zij leuker is want dan kan hij nog even lekker buiten blijven. Ik vraag aan haar of ze het niet meer wil doen maar ze gaat gewoon door. Logisch dat ik daar niet tegen kan toch?
En ik het geval van de Ts lijkt het mij ook heel vervelend dat als je iets vraagt aan mensen en ze daarmee akkoord gaan dat jij je hier dan ook aan houd.
Ik vind jou 'aairegels' een goede zaak, de hond moet leren zich te gedragen en pas dan krijgt ie aandacht, en jij bepaald.
Als het gaat om "spelen" met andere honden, dan is het bijna onmogelijk om van andere mensen te verwachten wat jij graag wilt, iedereen heeft namelijk zijn eigen ideeën over de opvoeding van zijn/haar hond, een ook hierin moet je je af vragen of het wel zo'n goed idee is om de hond met alle andere honden te laten spelen, zouden honden dit "spelen" hetzelfde zien als ons? als socialisatie?
Mijn ervaring is dat honden pas beginnen te spelen als ze elkaar goed kennen of goed hebben leren kennen, en dan moeten ze ook nog aan elkaar gewaagd zijn. En daarvoor is het hoofdzakelijk elkaar aftasten en kijken wie ze voor hun hebben(voor puppen/jonge honden op een soort van speelse manier)en ik ben het met je eens dat puppen/jonge honden zo nu en dan best een correctie verdienen door de volwassen honden(en dan zal het ook wel terecht zijn) maar moet je dit verwachten op een hondenspeelplaats? en moet je dit willen? de honden hebben weinig tot geen relatie met elkaar namelijk, en hoe zijn de andere honden opgevoed?
en hoe zit het dan als je wandeld en terwijl je mensen passeerd,die ook wandelen en die gewoon over de rug van de hond een aai geven van hoofd naar staart.is ons al gebeurd...ik heb ook vriendelijk gezegd dat ze dit niet zo maar moeten doen,bij GEEN enkele hond...een hond kan immers uit schrikreaktie bijten, wie is er dan schuldig?
ik als baasje, omdat ik met de hond aan de riem kort naast me wandel of de persoon die ongevraagd gewoon even op de rug van hond aait terwijl we allemaal langs elkaar passeren?
is andere verhaal maar wel weer het ongewens aaien!
ben toch es benieuwd wat men hier over zegt.
moet er nog bij zeggen...ze niets gevraagd hadden, en gewoon deden toen ze luna zagen...hand streek zo over de rug van luna...ze schrok wel even...maar gelukkig is luna een makelijke hond wat dat betrefd...voor zelfde geld was het niet zo..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "socialiseren erg moeilijk, omdat andere eigenaren NIET willen luisteren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?