Ja de melmar lijnen zijn ook ierse lijnen en je zou ze onder werktype kunnen scharem maar aangezien de melmar hondjes ook heel diep in de nederlandse sbt populatie zit heeft bijna elke sbt in nl wel iers bloed.
Om op je vraag vallen bully types daar ook in, tja zie maar een bully te vinden waar geen melmar ergens ver terug te vinden is, dr zullen vast wel wat hondjes tussen zitten als dr afrikaanse inport bij zit, toch zal alles wel terug te vinden zijn op het werktype hoor.
Mijn amerikaanse was met 8 weken 4.5 kilo en zit nu met 9 maanden richting de 30 kilo. Je staat dus nog wat te wachten haha!
Ik geloof dat er zelfs franse stafford is? Deze zag een bekende van mij eens, vroeg wat het was (heeft zelf een amerikaan)
heb een grijze amerikaanse stafford van 11 maanden en hij is al 32 kilo
die van mij is nu 18 maanden en weegt 17kg ' ook een reutje
Hallo , ik heb een staffordje van 6 maanden.
gisteren was ik bij de dierenarts om hem te laten wegen en hij woog al 19.75 kilo al bijna 20 kilo.
heb aan de dierenarts gevragen of hij miss te dik is of wat dan ook en da was niet het geval.
de ouders van mn hond wogen allebei maar iets van 18.
hoe kan t dat deze hond. Zo groot en breed aan t worden is terwijl die ouders het niet waren ?
Misschien was de opa of oma wel een beer :o, its all in the genetics
Plaats eens een foto van je staffie, liefst zij aanzicht en boven aan zicht.
Houd er bij vergelijken wel rekening mee dat er niet een vast schema is de ene hond is net wat zwaarder gebouwd als de ander en zal dan toch van een schema afwijken) Je blijft grotendeels afhankelijk van de beoordeling van je eigen hond > regelmatig controleren hoe het gebied bij de ribben aanvoelt.
Eens, ik snap die drive naar groter en zwaarder ook niet. Zo maak je iets van het ras wat het niet is en je werkt de kruisband blessures waar zeker ASTs last van hebben in de hand.
Voor mij moeten ASTs en SBTs hun gespierde uiterlijk combineren met een atletische bouw. Zeg maar zoals een topsprinter. Dat hele grote en zware vind ik helemaal niets... en dat van iemand met een AST die al flink aan de grote kant is (Misia, AST teef, 50cm en 24kg).
tsja ik heb een AST teefje van 6,5 maanden die nu +/- 47cm hoog is en 16,5 kg weegt en krijg ook alleen maar te horen dat dat toch wel veel te weinig is voor een amstaff. Maar elke hond groeit anders dus eigenlijk kan je gewoon niet met elkaar vergelijken en pas zien of ze nu wel of niet aan de standaard voldoen wanneer ze helemaal uitgegroeid zijn
Dit is wat de standaard aangeeft: Bij de reuen heeft een schofthoogte van 45,7 cm tot 48,3 cm de voorkeur en bij de teven heeft een schofthoogte van 43,2 cm tot 45,7 cm de voorkeur.
Mijn teef word als heel klein ervaren voor een AST en die is 45cm en 16 kilo....
Het breder en groter fokken is nergens goed voor, bij de SBT zie ik ze steeds meer richting bulldog gaan en dat heeft helemaal niets meer te maken met atletisch. Ik vind dat enorm zonde en je krijg er dood ongelukkig honden van, ze willen wel maar kunnen niet.....
Doe mij maar een marathon loper, geen spier te veel die ze tegenhouden om langdurig te kunnen lopen!
Ik,heb nu een am Stafford x am bully hij is,nu 8 weeken oud en hij weegt 7.1 kilo,en,is verder niet dik
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?