@ Ragna,
2.50 per kilo
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat eten we vandaag? ALLE vragen en info over Barf, KVV en NRV" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zenen.
Niemand die het ziet maar nou niet bepaald kwaliteit.
Wat is er tegen runderkopvlees, ik geef dat eigenlijk aan mijn honden en ze vinden het lekker.
Karin
Wie zegt dat er iets mis mee is? Heb ik wat gemist.
Nou ja Eva schrijft:
Kopvlees bijvoorbeeld, gaat er niet in.
Dus daarom vraag ik het.
Karin
Oh ik lees het al..
Dat zal dan vast komen doordat er veel vet en kimmels aanzitten en dan is de voedingswaarde veel lager.
Maar dat ligt er ook maar weer net aan welk deel je hebt en van welke kwaliteit je vlees is. (Wel van toepassing hier haha, des te goedkoper...)
Ze stoppen er toch tong en kophuid in?
Nou, dan verbaasd die prijs mij ook al weer wat minder....
Even een vraagje...
Kan iemand mij een korte beschrijving geven van de 2 supplementen: sanafor veendrenkstof (of sanofor?) en een rauw ei.
Ik geef namelijk ook rauwe eieren (zou ze kunnen verwarmen maar het principe is een rauw ei) maar ben vergeten waarom (heel stom!). Iemand die me dit uit kan leggen?
Tja, dat SW verhaal... Ook ik kan me er deels in vinden, wat betreft de kwaliteit van de organen in het topic van barfplaats en SW hiervan de schuld tegeven vindt ik te ver gaan. Het is vlees voor humane consumptie ze krijgen dit zo van de slachterij aangeleverd waar het vlees dagelijks een strenge controle ondergaat. Hierin gaan honderden kilo's orgaan per dag doorheen, 100% controle is onmogelijk dan zouden de keurmeesters elk orgaan moet insnijden om te controleren. Het kan voorkomen dat er orgaan van mindere kwaliteit tussen zit, maar dit is mij bij een andere leverancier ook eens overkomen heeft niks met SW te maken. Ik bestel wel orgaan bij SW en heb tot nu toe hele goed kwaliteit gekregen.
Ik persoonlijk kijk altijd kritisch naar al het vlees wat ik binnenkrijg en doe dat bij de honden ook zeker. Controleer het goed voor ik het geef.
Dat goedkoop niet altijd goede kwaliteit betekend ben ik het mee eens. Maar dat het wel goedkoper kan dan bij andere leveranciers is ook een feit. Zoals het met elk product is wordt de prijs mede bepaald door hoe groot het lijntje van fabrikant/groothandel naar consumtent is. Hoe korter dit lijntje is des te lager de prijs zal (kan) zijn, dat is met alle producten zo. Bij SW is het lijntje best kort, slachterij - SW - Consument. Bij sommige bestellingen op barfplaats wordt het ook direct bij een slachterij gehaald, dan is de prijs in verhouding goedkoper dan bij andere levernaciers maar de kwaliteit hetzelfde. Goedkoop hoeft dus ook niet altijd te betekenen dat de kwaliteit slecht is. Ik koop voor mijzelf ook wel eens vlees direct bij een slachterij hier in de buurt, dat is over algemeen toch zeker 25% goedkoper dan als ik het in de supermarkt koop en dat is precies hetzelfde vlees.
Hoe dan ook, ik zelf kijk zeker naar kwaliteit maar wel tegen een betaalbare prijs, hoef echt niet het goedkoopste van het goedkoopste maar een betaalbare prijs voor goede kwaliteit.
Dat je je vlees goed moet controleren ben ik met iedereen eens. Dat je geen verrot en gedorven vlees geeft vind ik logisch.
Vanmiddag liep ik met Buddy en Junto in het bos. Ze pikken daar van alles mee wat ze onderweg vinden. Ik wil dat zoveel mogelijk voorkomen, maar dat lukt niet altijd, en als ik zie uit welke blubberpoelen en vieze slootjes Junto het liefst water drinkt..............(liever nog dan het kraanwater dat ik speciaal voor hem meeneem), dan vraag ik me toch af hoe slecht goedkoper vlees is.
Lieve mensen ik heb even een vraagje.
Ik ben bezig met het opstellen van een 'voorbeeldmenu' voor de combinatie brok/KVV. Maar nu hoop ik dat ik het een beetje goed heb gedaan. Willen jullie het controleren. Ik heb geen idee van hoeveelheden (Orijen geeft aan 275 gram en de KVV 500 gram dus heb voor 450 gram gekozen waarvan 350 aan KVV)
Volwassen hond van 25 kilo
100 gram brokken
350 gram KVV
Brok: Orijen adult
KVV: Lotgering, Haaksbarf, Tinlo en Darf
Ochtend brokken en avond KVV
Maandag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 100 gram Lotgering totaal en 250 gram Haaksbarf paard
Dinsdag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 100 gram Tinlo lam en 250 gram Darf EKO
Woensdag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Lotgering eend/rund en 100 gram Haaksbarf konijn
Donderdag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tinlo Kip en 100 gram Darf EKO
Vrijdag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 100 gram lotgering kip totaal en 250 gram Haaksbarf paard
Zaterdag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Tinlo lam en 100 gram Darf EKO
Zondag
Ochtend: 100 gram Orijen adult
Avond: 250 gram Lotgering vis totaal en 100 gram Haaksbarf zalm
De week erop komt ook de rest van de combikrat van lotgering aan bod. Om en om komt haaksbarf paard en konijn (en de zalm op zondag dan) en ook om en om komt de Tinlo kip en lam. De Darf EKO blijft de Darf EKO en de lotgering wisselt dus steeds van smaak (behalve de zondag).
Is het zo een beetje te doen? Of raden jullie het anders aan. Heb namelijk totaal geen verstand van brokken en vers geven.
Ik zou niet zomaar een aantal gram kiezen.
Want er zit een hoop verschil in hoeveel brok en KVV je moet geven.
Maar zeg dat je 's ochtends Orijen wilt geven en 's avonds KVV.
Dan zou ik zeggen: of 1/2e Orijen + 1/2e KVV of 1/4e Orijen + 3/4e KVV.
Dus bijv. 140 g Orijen en 250 g KVV of 70 g Orijen en 375 g KVV.
Ik denk trouwens dat je het voor lezers wat te moeilijk maakt. Tuurlijk is afwisseling goed, maar ik denk dat het belangrijk is dat je ook mensen aanspreekt die het te veel werk/te moeilijk vinden om bijv. op 1 avond Lotgering en Haaksbarf te geven.
Ik zou dan liever wat minder merken aangeven, bijv. alleen Haaksbarf, of Lotgering en Haaksbarf, en dan zeggen dat je bijv. Haaksbarf ook door merken als Tinlo kunt vervangen.
Maar dat is mijn persoonlijke mening.
Ja ik dacht inderdaad eerst ook dat het teveel merken waren, vandaar dat ik jullie mening vraag hihi. Dus daar zal ik even naar kijken.
Plus, die 140/250 is dan denk ik makkelijker voor mensen toch? Het is sowieso vervelend dat er zoveel verschil zit tussen brokken en vlees qua geven, maar dit is wel een heel groot verschil hihi. Maar 140/250 kan dan wel!
Ik ga even puzzelen, dankjewel in ieder geval! Als ik jullie niet had hihi!
Maxine,
Wat ik me afvraag bij je menu is waarom het avond menu uit twee smaken bestaat.
En geef je ook advies over wat je bijv. met het restje LG doet. je houd van elke smaak steeds een beetje over. Het 'worstje' bestaat uit 500 gram nl. ( maar dat weet je zelf ook dacht ik)
Ik denk dat het voor de beginnende kvv voerder heel lastig is als je steeds een andere smaak moet geven ( bij dit menu) en steeds met die restjes zit. Hoe verwerk je dat weer?
Als je uitgaat van die 450 gram in totaal. Zou je dan bijv. ook uit kunnen gaan van pakketjes KVV van 125 gr ( das makkelijke delen bij bestellingen die 500 gram of 1 kg wegen).
Je geeft er dan bijv 2 (250 gram) of 3 (375 gram) en vult dit aan tot in totaal 450 gram met brokken. Beginners kunnen dan bij de levering van de bestelling de boel in blokken hakken van 125 gram en er steeds 2 of 3 pakketjes uithalen en blijven zo neit met restjes zitten.
persoonlijk zou ik ook kiezen voor 1 dag brok en 1 dag kvv.
ik moet eerlijk zeggen dat ik dat schema echt onzin vind!
Sowieso die aantal gram steeds....
Dan ook nog eens steeds precies 100 gr. paard en dan weer geit ofzo.
Dit maakt het gewoon onnodig ingewikkeld!
Ik heb het idee dat je zo alleen maar mensen afschrikt....
Je kunt ook gewoon zeggen;
wil je brok + vers voeren, kun je de helft van het aantal gram van de brok nemen wat je hond mag volgens de tabel en de andere helft met vers.
In dit laatste gedeelte het liefst zo veel mogelijk afwisselen met diersoorten en evt. merken....
En zoals bertine al zegt met die restjes, dat is ook erg onhandig!
+ je kunt niet altijd alle merken bij 1 verkooppunt halen (ja, wel bij caroba, maar niet iedereen besteld daar he )
Morgen kan ik mijn bestelling Lotgering ophalen.
Ben heel benieuwd. Zie ik ook eens een hele penslap van dichtbij, hahaha
Mooi omschreven Eva!
Ik heb voor mezelf een bestandje gemaakt waar ik alles wat ik belangrijk vind en moet onthouden ( mijn geuegen laat me weleens in de steek helaas) in opschrijf. Zo kan ik altijd ff terugkijken als ik iets wil weten over een bepaald supplement, regel betreffende vers vlees voeren of handige tips. Hoef ik het niet steeds te vragen en/of een topic helemaal door te spitten.
@ Bertine. Goed idee! Zo ben ik ook begonnen, met een word document die iemand anders op internet had geplaatst. Het gaf me een goede houvast en startpunt om me er verder in te verdiepen. Bedenk goed waarom je wat geeft. Ik citeer Tannetje Koning nog even.
'Bij een blakend gezonde hond of kat, die veel variatie krijgt zijn supplementen niet nodig, niet voortdurend tenminste. Ik vind het persoonlijk prettig om bij tijd en wijle een extra gezondheidsboost te geven. Dat doe ik bij mezelf ook. Dus geef ik geregeld een kuur probiotica, een reinigingskuur, antioxidanten of omega-3 olie.
Aan gezonde dieren niet eindeloos lang dezelfde supplementen blijven geven. Een supplement dat de weerstand moet verhogen doet zijn werk in de eerste paar weken en daarna gebeurt er niet veel meer. Theoretisch gezien is er een kans dat het lichaam dan 'went' aan het supplement en het later niet meer werkt. Daarom liever supplementen tijdelijk geven en afwisselen.' (blz. 66 uit Voer voor Carnivoren door Tannetje Koning).
En nog een uitleg over Sanofor Veendrenkstof en waar het vandaan komt:
Sanofor Veendrenkstof is een bodemproduct, bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, geneeskrachtige kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna een langdurig chemisch-biologisch proces de plantenresten omzette in zwart, lobbig veen. Bepalend voor de samenstelling en eigenschappen van dit veen zijn de planten waaruit het is ontstaan.
Van Sanavesta. http://www.sanavesta.nl/shop/index.php?route=product/product&product_id=73
Dat is kopvlees.
Kimmels zijn stukjes haaietandvormig vet met verwaarloosbare voedingswaarde waar soms nog een stukje huid aan zit.
Van Barfplaats http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,24231.45.html
Oh ik ben weer de spuitelf haha
Dankje Eva.
het gesprek over minder en betere kwaliteit vers vlees houdt het topic op een leuke manier levendig. Ik vind het heel leerzaam en ook leuk te lezen en mee te denken.
Ik heb al eerder de vraag op tafel gegooid hoe slecht mindere kwaliteit/goedkoper vers vlees is.
Eet een wolf ook niet alle delen van het prooidier/ en wat zegt degeen die hele prooidieren aan zijn hond voert? Ik snap natuurlijk ook wel dat je als hele prooidier voerder niet een hele koe in je tuin legt...... maar ben toch benieuwd.
Voor ons is op dit moment de afwisseling tussen de verschillende merken/smaken en prijzen het meest passend. Zowel gevoelsmatig als in de portemonnee. En ook wel in díe volgorde.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat eten we vandaag? ALLE vragen en info over Barf, KVV en NRV" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?