Ook ik moet ze vaak aanlijnen, dat komt omdat wij hier een hondenverenging hebben en die moeten hier aangelijnd zijn, ja dan blijf er voor ons niets anders over.
Maar normaal lijn ik niet aan, alleen als er een aangelijmde hond aan komt.
Shifa heeft wel eens een conflict in het park gehad met 3 aangelijnde rottweiler.
Maar die man kwam expres met ze 3 rottweiler aangelijnd in het park, terwijl we op loslopend gebied waren.
En niet alleen Shifa dat daar een conflict maar meerdere honden hadden daar last van.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik heb geen geen vechthond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
@Jitske en haar Vliegende Hollander
haha, ja mensen zijn soms echt onwetend hè...
er zijn mensen die mijn dobermann super gaaf vinden (altijd mannen..)
maar de meeste mensen vinden het de engste, meest agressieve honden die er zijn.
'dat zijn toch die valse gevaarlijke honden die over hekken klimmen en je dood bijten'
nouuu ik ben banger voor een mens dan voor een hond hoor, je hebt er mensen bij lopen
Ik laat mijn hondjes ook niet zomaar bij elke andere hond loslopen hoor. Vooral Deamon is erg kwetsbaar en ik kan niet ruiken of de vreemde grotere hond zachtjes met kleine hondjes om kan gaan/gewent is met kleine hondjes om te gaan. Dan hoeft het niet eens gemeen bedoeld te zijn maar een poot op zn rug met flinke vaart kan fataal zijn.
Andor is zelf een erg onzeker hondje die de eerste 6 jaar van zijn leven geen hond heeft gezien en dus veel hondentaal mist/singalen niet begrijpt en uitzend. Aan Andor zijn lichaamstaal kan ik zien of hij wel goed overweg met de hond zou kunnen(met een bocht op de hond af,snuffelen en dan zijn eigen weg) of wanneer niet (overdreven ontwijkend gedrag,misschien wel blaffen uit onzekerheid).
Ik zou dus zo'n iemand kunnen zijn die mijn hondjes niet loslaat bij jouw hond, maar wel met de volgende die in het park komt. Niet omdat ik jouw hond bijvoorbeeld niet zou vertrouwen, maar omdat ik aan de lichaamstaal van mijn eigen hondjes kan zien of dat wel het proberen waard is. Ik wil graag veel positieve ervaringen opdoen met mijn hondjes en dan met Andor in het speciaal om hem wat meer zekerheid en zelfstandigheid te geven, en ben dus net iets voorzichtiger en let net even wat meer op zijn houding bij vreemde honden.
Wanneer een andere hond los loopt lijn ik die van mij niet aan!
Helaas gebeurd het andersom wel vaak.. Maar ja dat is dan maar zo..
Sommige mensen weten niet beter dan van verhalen!
Des te meer ik geniet van de mensen die hun hond wel lekker laten spelen met mijn 2 goedzakken!!
Misia (onze Amstaff) loopt ook gewoon los in het bos, en die gaat niet aan de lijn als er andere honden komen. Vaak vindt ze andere honden ook niet eens interessant. Enige waar wij wel kortstondig problemen mee hadden is dat ze erg beschermend was naar onze zoon toe, en een vreemde hond mocht dus echt niet zomaar bij hem komen.
Buiten dat eigenlijk nooit problemen. Misia (en onze Cocker Daisy) gaan ook overal mee naar toe. Ik weet nog dat we een tijd terug bij een manege waren. Op de hoek van de rijbak was een blinde hoek, ik kom de hoek om, tegelijkertijd een mevrouw met een zoon van een jaar of 3 die op af af kwamen. Jongetje pakt Misia bij beide oren en geeft haar zo een zoen op de neus. Moeder geschrokken natuurlijk, en ik blij dat ik Misia al van jongs af aan in dit soort situaties breng.
Punt is dat het een anderen natuurlijk niet te zien is hoe je je hond opvoed. Ik lees hier bijvoorbeeld dat men op de baas let, maar ik ken hele respectabele mensen die de hond sociaal verpest hebben. Dan werkt op uiterlijk af gaan ook niet. Het is toch altijd wel een kwestie van vertrouwen en indruk, meer dan iets anders.
Dat gezegd hebbende wordt ik al jaren lang flauw van opmerking als "is dat een vechthond", en "is dat een pitbull", maar goed, dat heb je met een Amstaff aan de lijn, hoe lief ze ook kunnen zijn.
Sorry ik heb het verkeert begrepen dan? Ik ging er vanuit dat de andere hun hond aanlijnde in een LOSloop gebied.
Waarom lopen anders allebei de honden los? Ik zie dat veel reageren alsof zo'n situatie op straat voorkomt.
Ik hoop gewoon dat iedereen op straat zijn hond aalijnt. Hier gebeurt dat niet en Bentley kan wel eens uitvallen sinds kort aan de lijn. Los is het geen probleem, maarja aan de weg laat IK natuurlijk mijn hond niet los lopen.
Dan heb ik een "valse" hond omdat hij niet wil dat er honden opdringerig doen aan de lijn.
Hou gewoon die hond vast!
(Maar nu snap ik de reacties dus beter, ik ging dus telkens uit van een losloop gebied,
en de meeste hier niet Ik denk als een hond losloopt moet je toch in een losloop gebied zijn? hihi)
Het gehele eerste jaar van mijn reu vond hij Rottweilers geweldig.
Dit komt omdat mijn tante er 1 had en mijn nichtje ook 1.
Daar heeft hij veel mee gespeeld en elke keer als we dus een rottie tegen kwamen, was hij door het dolle, want dan werd er gespeeld.
Tot er op een dag een man bij ons in de buurt een rottweiler had, die niet zo vriendelijk was.
Daar is hij toen een paar keer door aangevallen, de man kon altijd net op tijd zijn hond beet pakken voordat het uit de hand zou lopen.
De man heeft inmiddels de hond beter onder controle, maar als hij mijn reu ziet, gaat hij nog steeds door het lint.
Als ik dus nu een rottweiler tegen kom, roep ik mijn honden bij me hou ze vast tot die voorbij is, of lijn ze aan en loop de andere kant op.
Er lopen er tegenwoordig wat meer rond, maar steeds als hij een rottie ziet loopt hij helemaal gefixeerd en geobsedeerd op die honden af.
Dit lokt uiteindelijk weer een confrontatie op, waar ik niet op zit te wachten.
Het enige wat je kunt doen en waar het grootste struikelblok ligt is dat je je eigen gedachtenpatroon moet veranderen. Je geeft aan....als ik eraan kom lopen doen ze gauw hun hond vast terwijl je hond het juist leuk vind om te spelen en of te begroeten en hij doet niets. Waarschijnlijk lopen mensen ook nog eens een blokje voor je om . Jij vult voor de mensen in waarom ze hun hond vastmaken met als uitgangspunt dat het aan het ras van je hond ligt. Maar het kan zomaar zijn dat deze mensen hun hond altijd vast maken als er een andere hond aan komt, ongeacht wel ras. En waarom... misschien vertrouwen zij hun eigen hond niet voor de 100% en maken zij hun hond uit voorzorg vast... misschien heeft het baasje en/of de hond wel een negatieve ervaring gehad met een hond en/of een bepaald ras en willen zij zichzelf en of hun hond beschermen voor zo'n zelfde ervaring. Je kunt het ook vanuit de andere kant bekijken, waardoor het positiever word... namelijk dat deze mensen hun eigen hond goed kennen (en dus hun hond vastmaken) waardoor beide honden geen negatieve ervaring kunnen krijgen.
Ik ken je verhaal heel goed... en ik begrijp je frustratie en het idee dat het oneerlijk is tegenover je hond ook, heb zelf 2 rottweilers en maak dit ook geregeld mee. Maar nu ik het vanuit deze gedachtenpatroon bekijk kan ik het alleen maar waarderen dat mensen hun hond vast maken, al is het alleen maar voor de zekerheid. Zo kunnen mijn honden in ieder geval zo min mogelijk negatieve ervaringen op doen met andere honden. Als je het beide vertrouwt en ieder vertouwt hun eigen hond goed genoeg dan kun je ze beide lekker los laten. 1 negatieve ervaring kan 100 positieve ervaringen teniet doen.
ps... deze gedachtenpatroon zorgt er ook voor dat je minder gefrustreerd een wandeling maakt
@ Veronique : Ik begrijp heel goed dat je dan je hond vast maakt als je een Rottweiler tegen komt! Jammer dat het zo gelopen is en dat je hond daardoor steeds geficceerd en geobsedeerd word als hij een Rottweiler ziet. Misschien een keer laten spelen met een socialen Rottweiler, zodat hij weer een positieve ervaring heeft met ze.
@ Monique : De mensen kunnen inderdaad verschilende redenen hebben waarom ze hun hond vast maken en ik moet hun keuzen ook gewoon respecteren, maar af en toe is dat moeilijk. Heel erg bedankt voor je tip, ik zal het is bekijken vanuit de anderen kant en er een positieve draai aan geven. Hopen dat ik dan minder gefrustreerd raak als het gebeurt.
mijn hond is 6 kilo en gaat er in bepaalde situaties ´vandoor´ als een grote hond zeer enthousiast op hem afkomt. Kan problematisch zijn als er een weg in de buurt is plus wakkert dit soms het jachtinstinct in bepaalde honden aan. Ik denk dus nooit dat die grote hond vals is, helemaal niet!
Ik woon zelf in een flat en heb mijn hondje altijd vast omdat hij nog maar zo jong is.
Maar we hebben ook een amerikaanse stafford in de flat wonen. Die ken ik dan wel al een tijd, maar Diesel heeft deze week voor de eerste keer met haar gespeeld..
Vond het ook wel akelig hoor, maar ik liet het wel toe..
En (die AmStaff heet Meisje) zij was zo leuk met spelen, wel wat lompjes, maar dat maakte Diesel niet uit. Zag er zo lief uit..
Niet iedere hond is een vechtershond.. Die bij ons in de flat niet en die van jou ook niet, maar ik denk dat het is omdat ze wel vaker gebruikt werden voor te vechten..
En ik geef eerlijk toe, Rottweilers zien er wel heel indrukwekkend uit hoor, maar wel schitterend..
Ik zou het persoonlijk wel eng vinden, maar ik laat mn pupje wel toe om naar hem/haar te kunnen en kennis te maken!
Ik lijn mijn honden ook altijd aan als er andere honden aankomen (of hou ze bij me) en na een nare ervaring met een loslopende hond kom ik eigenlijk zelden in losloopgebieden of in het park. Mijn honden lopen dus zowiezo heel erg weinig los.
Maar ik moet er niet aan denken dat mijn hond los is en een andere hond kwaad wil. Ja ze kunnen vluchten, maar waarheen??!! waar zullen ze dan terecht komen? en daarnaast, als de andere hond sneller is heeft ie vrij spel en kun je helemaal niks meer beginnen..
Nee, hondje aan de riem, als het dan uit de hand loopt kan ik in ieder geval ingrijpen en mn hond beschermen. Dat word toch verwacht van een Alfa??? We willen allemaal dat onze honden ons als 'baas' of alfa zien maar laten dan vervolgens wel zelf dit soort dingen opknappen?
Nee hoor, dat hoor ik op te lossen voor ze..
@Dominique, daar ben ik het volledig mee eens!
Een hond aanlijnen wanneer je een andere aangelijnde hond tegenkomt vind ik niet meer dan fatsoenlijk, en, de reacties van mensen op jou hond zijn vrij normaal, ik herken het wel.
Bij ons gebeurt dit ook heel vaak, ze zien er nogal stoer uit en aan de lijn zijn ze ook erg pittig.
Dus als we ze aan de lijn hebben vind ik het fijn als mensen hun hond aanlijnen, wij hebben ze zoveel mogelijk los maar op een stoep naast een straat hebben we ze gewoon aan de lijn.
Mensen die hun hond los laten lopen en die komt met wat negatieve energie naar ze toe kan een snauw verwachten ja.
Ook als ze los lopen doen weleens mensen hun hond gauw aan de lijn en gaan weg, juist zooo jammer want los lopend kunnen ze enorm goed opschieten met andere honden!
@roos: waar moeten mensen met een hond die wel los kan lopen maar niet met ander honden dan heen?
buddy lijn ik ook altijd aan als de andere hond aangelijnd is.
als de ander los loopt mag hij ook los blijven lopen.
er zijn wel genoeg mensen in mijn woonwijk die standaard hun hond los hebben lopen en dus niet aan lijnen als buddy wel vast zit..
van de week liep buddy aan de lijn en een andere hond die los liep kwam naar buddy toe,, ze snuffelen aan elkaar en opeens wil die hond buddy happen.. terwijl die vrouw allang door was gelopen:S heb ik die andere hond weggestuurd.. en gelukkig was er niks gebeurt
HOI.Ik heb nu idd geleerdt,mensen kijken naar de hond,Denken gelijk aaaah een vechthondt.
Ze weten niet dat de hondt niks doet,ze oordelen gelijk van die bijt.
dusty heeft er weer een nieuw vriendje bij ook een rottweiler geweldig beest.
ze rennen samen ook een reu,terwijl mensen altyd zeggen 2 reuen gaan niet samen wel dus!
Bij het losloop gebied mogen alle honden los.
als ze niet bijten,geweldig hoe dusty zich daar vermaakt!Met alle rassen!
GENIET VAN JE HOND,DOE IK NU OOK.
Laat mensen lekker denken is een vechthondt.
Wij als bassjes/bazinnen weten beter.
Ik heb een shih tzu die een keer was gepakt door een grote hond.
En nu blijft hij altijd doodstil staan als er een grote hond komt en
aan hem snuffelt.
Meestal doe ik mijn honden vast omdat ze dan niet weg kunnen rennen naar
een hond aan het andere kant van het park. Dan kan ik er weer achter gaan!
Ik vind het ook beter dat honden aangelijnd worden, als er andere honden aankomen.
Niemand weet van te voren wat er kan gebeuren, als er een hond los is en een andere hond tegenkomt.
Ik heb geregeld meegemaakt dat een aangelijnde hond zich bedreigd voelde door een loslopende hond
en er een fikse vechtpartij ontstond.
Stel dat er een hond aan komt gerend, ik Romeo los moet gooien, omdat het ander baasje de hond
los heeft lopen.
Vorige week donderdag is in een van de parken in mijn buurt, een aangelijnd teckeltje doodgebeten door een loslopende Stafford.
Niemand kan van afstand inschatten wat een loslopende hond doet en al helemaal niet of
de combinatie met een andere hond goed gaat.
Ik vind echt en dat vind ik al jaren, dat nog teveel baasjes het "aan het toeval" overlaten
of iets goed gaat of niet.
Ik lijn mijn hond ook aan als ik een hond tegen kom. Omdat Juultje niet alle honden leuk vindt en voor bepaalde honden bang is. Als ik weet dat de hond sociaal is en niet reageert op haar, prima, leert Juultje weer van dat ze niet bang hoeft te zijn. Maar soms kom je wel eens zo'n hond tegen die vreselijk opdringerig is of een pup die van geen ophouden weet en mijn hond lastig valt, en dat wil ik niet. Dan loop ik ook snel door.
Mij maakt het vrij weinig uit wat ik tegen kom, maar ik houd wel Juultje bij me voor het geval dat. Sommige mensen willen ook niet dat mijn hond weer op hun hond afloopt, dat wil ik ook voorkomen. Als ik zie dat de hond lief is dan laat ik mijn hond ook weer los.
Ik merk ook vaak dat mensen voor mij denken, zo van die gaat mij uit de weg, dat ik wel zal denken dat het een vechthond is, dit denk ik echter nooit! Zie mijn vorige berichtje. Dat is de andere kant, waar je misschien met een grotere hond niet aan denkt.
Dat mensen vooroordelen hebben tav bepaalde hondenrassen, is helaas zo.
Luca is een aantal jaren voordat hij stierf, bijna gedood door een Stafford.
Zie het verhaal bij mijn profiel.
Dat heeft gelukkig niet gemaakt, dat ik nu alle Staffords over 1 kam scheer.
Het heeft wel gemaakt, dat ik beter oplet en absoluut niets meer aan het toeval overlaat en
vooral ook op de baasjes let.
Het baasje van de Stafford die Luca bijna doodde, maakte zich uit de voeten, en liet mij
met een stervend hondje midden op straat liggen.
Dat heeft veel indruk gemaakt.
Ik zal Romeo niet vlug met een Stafford laten spelen, ook niet als het baasje zegt :
het kan wel !!
dat heb ik zelfs met me berner sennen dat mensen aan de kant gaan, honden vast houden of snel een stuk om lopen terwijl daar toch echt geen druppel kwaad in zit, hij ziet er nog niet eens gevaarlijk uit!
volgens mij doen de meeste mensen dat ( uitzondering daar gelaten ) om de grote van de hond, ze zien een grote hond en denken gelijk dat tie wel gevaarlijk zal zijn terwijl dat dat 9 van 10 x juist niet het geval is.
een voor oordeel is moeilijk te bestrijden zeker als je hond de kans niet krijgt om te laten zien dat hij echt heel lief is en heel lief kan spelen met groot en klein
Kobus lijn ik alleen aan op plekken waarvan ik weet dat ie gaat weglopen (konijnen) of als er een aangelijnde hond aankomt. Ik hou hem eventjes bij als er een voertuig aankomt. En verder loopt ie gewoon los (alleen in het losloopgebied dan).
Ik heb een Amstaff dus ik weet er alles van.. Alleen sinds kort kijk ik er een beetje anders naar.. Mijn buuman heeft een Mastino, en sinds kort lopen we wel es samen, omdat zijn relatie gestrand is.. Hij heeft een Mastino, laat hem gewoon loslopen, terwijl als hij een andere hond ziet valt hij regelmatig aan.. Niet echt bijten ofzo maar wel blaffen en er opaf rennen.. Me buurman grijpt wel steeds in dus het is nieteens vechten maar die andere mensen schrikken zich dood, en dat snap ik wel.. Maar het gaat ook wel es gewoon goed, daarom wil me buurman hem wel los laten lopen in een losloopgebied, 'hij moest het maar leren'.. Ik schaam me alleen dood af en toe, als mensen mij en Chels aan zien komen weten ze dat het goed is, dat Chels niks doet, maar dan komt die Mastino aan galoperen al grommend ja dan is er al snel paniek.. :(
Wat vooroordelen betreft merk ik dat ook steeds bij mijn jack.
Jack Russells, zoals ook Luca was, zijn volgens velen : bijters, uitvallers, agressief,
en blafferds.
Luca was maar een klein ventje, maar vaak liepen mensen liever een blokje om, niet omdat
hij zo groot was, maar omdat jacks allemaal "hetzelfde" zijn en uitvallen.
Romeo is ook een heel sociale hond en als ik zeg dat hij jack is en heel sociaal,
kijken ze je aan van : het zal wel !
Dus die vooroordelen blijven bestaan, helaas.
Net zoals Romeo nooit voor een jack aangezien wordt, terwijl hij een stamboom heeft.
Als ik zeg dat hij jack is, krijg ik steevast te horen, hij heeft wel iets van een jack,
maar is er geen.
Of als ik zeg dat hij jack is: "wat is hij rustig voor een jack en hij blaft niet".
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik heb geen geen vechthond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?