Hallo allemaal,
Misschien kan iemand helpen. Ik ben een beetje de wanhoop nabij.
Mijn vriend en ik hebben sinds een week of 7 een labrador ( zo staat het in de papier, maar we denken een kruising met nog iets ) uit het asiel gehaald. Ze denken dat hij 3 jaar is, maar dit kan ook een half jaar ouder of jonger zijn.
Toen hij bij ons kwam wilde we hem niet in een bench doen ( en dit willen we eigenlijk nog steeds niet als het niet hoeft).
Maar in de keuken, hier raakte hij in paniek en binnen. 10 sec. Had hij de deur naar de woonkamer open.
Toen nog eens geprobeerd met de klink omhoog en ook na 5 minuten was de deur weer open.
Ook in de kamer raakte hij in paniek en de deur naar de gang moest ook open. Nu hij door had hoe hij de deuren open moest maken was dat dus ook zo gebeurd. Zelf de deur naar buiten weet hij open te maken maar nu we die op slot draaien probeert hij dat niet meer.
Dit was toen prima, net of hij dan de deur in de gaten kan houden waar we binnenkomen en weg gaan. En ook de trap kan hij daar in de gaten houden waar we naar boven gaan.
Dit ging vanaf toen eigenlijk wel goed en we prijsde ons zelf wel een beetje dat we toch zo' n geluk hadden met zo' n hond uit het asiel ( want je weet nooit wat die hebben meegemaakt ).
Nu 3 weken geleden kwam mijn neefje van 2 jaar logeren, wat op zich goed ging. Maar mijn neefje mocht mee naar boven. En sinds die tijd wil de hond ook mee naar boven. In eerste instantie is mijn vriend toen op de bank gaan liggen, hij was verkouden wilde mijn neefje niet aansteken en kon zo bij de hond blijven zodat hij niet naar boven kwam.
Ook merkte we dat overal waar mijn neefje naar toe ging de hond ook naar toe ging, hij werd ook helemaal gek toen mijn neefje weer weg ging, wilde steeds mee.
Nu loop hij ons steeds achterna, wil steeds mee naar boven, terwijl we eigenlijk niet willen dat hij boven komt.
Na 2 weken omstenbeurt op de bank te hebben geslapen, hadden we zoiets van: ok dan maar wel mee naar boven 's avonds,
Overdag had ik dat al toegestaan ( omdat ik toch dingen in huis moet doen) en dan blijft hij netjes op de overloop liggen.
Maar nu hij mee naar boven mag wil hij niet op de overloop blijven liggen. We hadden gelezen dat je het rustig aan moet pakken dus, slapen we on de beurt op de grond bij hem. Zodat we steeds een stapje verder bij hem weg kunnen maar hij op de overlopp blijft liggen.
Maar nu heeft hij sinds een dag of 4 steeds kuren dan wil hij bij ons in de kamer liggen, wat we echt niet toe gaan staan.
Dan houden we hem tegen en sturen hem terug, maar dan begint hij te bijten. Niet zachtjes maar echt hard en is hij echt lomp. Hij wordt dan helemaal wild.
Mijn vriend moet dan echt bijna zijn halsband afklemmen zodat hij bijna geen lucht meer krijgt en hem dan aaien voordat hij pas weer rustig wordt.
Ook bij mij probeert hij dat en omdat ik niet zo sterk ben als mijn vriend zit ik ondertussen onder de blauwe plekken en krassen van zijn nagels, op mijn armen.
Als hij eenmaal rustig is en gaat slapen gaat het daarna wel goed en als ik dan na een tijdje op sta en op bed ga liggen is het goed en blijft hij wel gewoon liggen.
Hebben mensen ideeën hoe zoiets kan komen dat hij ineens wel mee naar boven wil, wat hij de eerste 4 weken niet heeft gedaan. Hebben jullie een idee om dit bijten op te lossen, zonder dat er dadelijk gewonden vallen.
Liever niet in een bench maar als dat niet anders kan, hoe pakken we zoiets aan dat hij in een bench gaat.
Graag hoor ik van jullie tips over hoe we zoiets aan moeten pakken. Want hij is ook heel erg lief en ik wil hem niet terug brengen naar het asiel!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoi Mieke,
Haal er alsjeblieft een goede gedragsdeskundige bij want dit is op afstand niet te beoordelen, er kunnen zoveel dingen zijn die in dat koppie omgaan... Misschien kan je zijn bijt-gedrag een keer filmen zodat een GD kan zien wat zijn gemoedstoestand op dat moment is...
Wel is het duidelijk dat hij door heeft dat hij er steeds een vinger van jullie bij krijgt. Jullie zijn erg flexibel, eerst in de keuken, nou ja dan toch maar in de rest van het huis.
Nee alleen beneden, en nu slaapt hij al op de overloop en jullie slapen er nog naast ook!
Dus duidelijk grenzen stellen. En als hij protesteerd, stug volhouden, veel geduld hebben.
Misschien hoef je geen bench maar bied een traphekje al uitkomst?
Succes
Jullie moetren consequenter worden. De hond overdag wel boven laten en savonds niet snapt die hond niet.
Het is wel of niet naar boven. Jullie hebben toegegeven. Voor de hond een teken van zwate in leiderschap en hij grijpt zijn kans. Als ie dan al zo makkelijk naar boven mag, dan wil ie ook op de slaapkamer en straks in bd en onder de dekens.
Als je zo doorgaat liggen jullie straks op de bank en de hond in bed
Niet om vervelend te zijn hoor Maar zo'n beessie heeft gewoon duidelijkheid nodig. Het is ja of nee. En neit de ene keer wel en dan weer niet.
Succes hoor!
zwate, moet zwakte zijn
Ik geloof dat je hond zwaar gestressed is op dat punt.
Je geeft nu in, aan oplossing van de hond wat eigenlijk geen oplossingen zijn.
De hond denkt dat hij boven wil slapen, maar vind het eigenlijk te stressvol. Dit uit hij door onrust, en doordat jullie hier op reageren, met bijten.
Je hond wurgen(wat het is) op zo'n moment maakt de stress alleen maar groter. Ja de hond word rustig, zou ik ook worden als ik half gewurgt werd. maar de stress is niet weg.
Zoek een goeie gedragsdeskundige die bij jullie thuis kan kijken wat er moet gebeuren. Want zoals jullie het nu aanpakken gaat het niet goed.
En doe het nu nog, nu het niet te laat is.
Mss heeft arm dier extreme verlatingsangst opgelopen ofzo.
zijn jullie in het begin lang genoeg bij hem gebleven? Een hond die achtergelaten is, en die mogelijk heel veel angst heeft om weer achtergelaten te worden, moet eerst vertrouwen kunnen opbouwen dat dit niet weer zal gebeuren. Mss hebben jullie dit gedaan, maar indien niet zou ik hem gewoon paar weken niet alleen laten en dan heel langzaam opbouwen, maar dan ook consequent daarin zijn. Ook niet meer zoveel toegeven. Hij dicteert jullie op dit moment.
Maar zoals Iris zegt, is moeilijk om vanop afstand in te schatten en dan nog zijn tips van een deskundige waarschijnlijk toch veel nuttiger dan die van ons
De hond komt uit het asiel, waarschijnlijk is het niet de eerste keer dat hij in het asiel terecht is gekomen. Dat de hond in een asiel terecht komt heeft natuurlijk een reden, en ik vermoed dat de reden niet iets met vakantieperiode van de vorige eigenaars te maken heeft, ik denk eerder gedragsproblemen waar de vorige eigenaars niet mee om konden gaan.
Het kan goed zijn dat de hond een zeer slechte start heeft gemaakt, en dat hij verkeerde dingen heeft aangeleerd, ook heeft de hond waarschijnlijk weinig roedel gevoel gekend, een plek en een groep waar hij op kon vertrouwen. Nu is de hond bij jullie in huis gekomen en het lijkt erop dat hij heropgevoed moet worden. Dat de relatie tussen jullie en de hond moet worden opgebouwd is heel normaal, maar waarschijnlijk heeft de hond een extra rugzakje waar jullie ook rekening mee moeten houden.
Probeer ten alle tijde een uitstraling te hebben van een echte baas, de keuzes die jullie maken omtrent slaapplek, eetgewoonten, wandelen enz. bepalen jullie, probeer dit alles te doen in alle rust, op die manier ben je een voorbeeld en je laat zien dat je alles onder controle hebt. Dat de hond achter jullie aan loopt is eigenlijk gewoon normaal hondengedrag maar heeft waarschijnlijk ook te maken met het rugzakje wat ie heeft, en dat is ook niet zo erg, maar blijf wel consequent in jullie beslissingen(ook al moet je het tig keer duidelijk maken ).
Maak het jullie zelf ook niet te moeilijk, vraag geen dingen van de hond waarvan je weet dat hij hier heel veel moeite mee heeft of niet kan, want de kans op frustratie is heel groot zowel voor jullie als voor de hond.
Probeer niet te fysiek te worden, dat de hond dit (nog) niet accepteert is ook logisch, het fysieke kan je opbouwen door de hond veel te aaien en te verzorgen(ook al hoeft de hond eigenlijk niet verzorgt te worden).
Jullie hebben een hond uit een asiel, van de achtergrond is vaak weinig bekend, en daarom neem vaak een flinke klus op je, waar je veel tijd en energie in moet steken. Een hond is een dier en reageert te allen tijde op een dierlijke manier, dit is voor ons mensen al moeilijk genoeg te begrijpen. Dus mijn advies is om een goede hondenschool te zoeken waar je goede begeleiding krijgt ook voor jullie thuis, bij ons komen ook mensen met herplaatsers en we zien heel vaak dat deze honden toch iets honds kwijt zijn geraakt door de omstandigheden, en ook wij moeten hier vaak extra tijd in steken om dit goed te begeleiden.
Foute rubriek
hoi mieke , mischien zou het mogelijk wezen om de slaapkamerdeur open te laten?
ja ik weet wat je nu denkt ,je wilt hem niet in de slaapkamer maar dat hoeft ook niet.
er is een mogelijkheid om er een traphekje voor te maken zo groot dat ie er niet over heen kan springen.
dan leg je daar de kussen of mand voor en heeft ie toch het gevoel dat ie bij jullie is omdat ie jullie hoort en ziet.
en zo kun je hem 2 maanden late liggen , dn begin je ermee om iedere week de deur een stukje verder dicht te doen en dan later helemaal maar het hekje kan dan na een paar maanden weg.
maar this een idee hoor ,jullie moeten het ook willen. sterkte ermee
Bij de rubriek opvoeding komt dit onderwerp beter tot zijn recht en is daarom verplaatst
Je zou eens kunnen oefenen met het comando 'plaats'
slaapt hij opeen deken of kussen? dan is dat 'plaats'.
je kunt het hem leren met belonen. zeg plaats en geef hem iets lekkers als hij op de deken gaat zitten. Je kunt hem er op lokken als het nodig is. Oefen dat en gebruik het met het slapen. Geef hem zijn eigen dekentje of kussen, desnoods in jullie slaapkamer, maar wel op zijn 'plaats'. Je kun dan langzaam zijn 'plaats' verleggen naar de overloop.
ZO voorkom je duwen en trekken waarvan de hond gestressd raakt en zelfs gaat bijten.
Blijf voorlopig veel belonen als hij het goed doet. omkopen werkt
Kom je er echt niet uit, raadpleeg dan een gerdragstherapeut. Liefst een die werkt met kalmerende signalen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?