Puppypuberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Hallo allemaal,

Reilly zit in de puberteit, hij haalt om de zoveel tijd wat streken uit en zo regelmatig heeft ie buiten de welbekende banaantjes in de oren.. En ik vind het fantastisch :-D! Lachen weer, met zo'n puber in huis ;-). Staat ie vrolijk te kwispelen met zo'n ongelooflijk onschuldig hoofd terwijl ie t bloemetje met wortel en al nog in zn bek heeft :-D.. Of sta je buiten bij de stoeprand: 'Reilly zit!' --> tralalalaaaa ik weet niet waar jij het over hebt, maar 'zit' behoort echt nog niet tot mijn woordenschat hoor............Oh, wacht eens even, je hebt een koekje in je hand! *en hup, dan gaan opeens wel die billen op de grond* en ga zo maar verder :-D. Ik heb dus weer een grote clown in huis :-D! Hoewel het altijd wel lachen geblazen is met border collies, is Reilly hier momenteel toch wel echt de grootste clown :-D! Wat een fantastische hond, ik ben zo blij dat ik zijn mens mag zijn :-D!! Maar, ik moet er misschien bij zeggen, want ik heb het misschien makkelijk: tijdens het trainen samen heeft ie wel echt volledige concentratie bij mij, het is nu al fantastisch met hem te werken, wat een pit heeft hij :-) *ben erg trots op hem*!! Dus zijn puberteit gaat tot zo ver dat ie alleen streken uithaalt in zn "vrije doen". Billie Jean is ook altijd zo geweest, maar je hoort wel eens erger O-).. Vinden jullie het ook zo leuk, die puberteit? Wat voor streken wordt er bij jullie allemaal uitgehaald ;-)?

Groetjes Susanne, en een pootje van Billie Jean en Reilly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppypuberteit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sem • Dusty †, Doortje, JipSem • Dusty †, Doortje, Jip 3 doggies

honden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jip

We hebben ook weer zo'n heerlijke puber. O-)
Zit alles los te krabben en bijt weer eens heerlijk zijn flostouw kapot.
Ach, hij is altijd zo onschuldig.
Durft normaal (nu ook in de puberteit) niet te ver bij baasje weg te lopen.
En als hij dan nu in de puberteit stoer achter een hond aan gaat, dan loopt hij heel stoer erheen.
Maar als die hond omkijkt rent hij meteen weg! :-D

Veel plezier met je puber. ;-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Hahaha, heerlijk hè, die honden die hun grenzen gaan verleggen :-)! Ik vind het vooral prachtig als dat onschuldige hoofd je aankijkt en je hem dan ziet denken van "als ik nu net doe of er niets aan de hand is, denkt t vrouwtje dat misschien ook" :-D

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden





Zonder woorden....

honden page profiel Sem • Dusty †, Doortje, JipSem • Dusty †, Doortje, Jip 3 doggies

honden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jip

Haha! :-D
Hoe plaats je een foto ook alweer?
Even checken of ik het kan.
Wilt iemand het anders uitleggen? O-)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

Oakly is nog maar 4 maanden maar men wat een streken soms, heerlijk!
zijn favoriet is met zn waterbak gooien, liefst als deze net gevuld is...
En alles nog van tafel jatten hé. Zo had ie laatst de afstandsbediening te pakken.. Daar zitten nu wat gaatjes in hihi. Iets beter op de spullen letten dus als hij los is O-)
En van de week liep ie door de vensterbank! Was vanaf de stoel in de vensterbank gesprongen en liep erover heen, ik kon nog niet mn plant redden lol.
Alleen de katten hebben het wel zwaar, die terroriseert ie ook graag en helaas slaan ze nog niet van zich af..

Heerlijke puberstreken, maar zo te horen is Reilly ook echt een heerlijk hondje wat je zo lekker kan opvrolijken met zn rare fratsen ;-)

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

weet je wat pas leuk is?? een pup van 10 maanden rustig proberen te houden omdat ze zich verstapt heeft...... O-) op een gegeven moment vlogen de kaarsen door de hele kamer heen.... werd er gek van! Maar op zich is ze heel lief hoor. ze heeft wel eens haar puber dagen, maar daar moet ik ook wel om lachen. ze loopt niet weg ofzo, dus dat scheelt al weer ;-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Nou, ik had een hele tekst getypt maar die is foetsie O-).. Maar heerlijk al die streken :-D!

@ Cia: wat een super foto :-D! Ik kan me van jou ook nog een foto herinneren van een pup die de vaatwasser "helpt" afwassen ;-). Die vond ik ook geweldig, Reilly wilt op die manier ook nog wel eens "helpen" :-D. Laatst was ik de vaatwasser aan het inruimen, en keek ik ff op het bureau of daar ook nog wat stond. Ik loop terug, komt Reilly ineens heel vrolijk naar me toe lopen --> nee hoor, ik was niet bij de vaatwasser hoor terwijl zn neus nog onder de saus zat die hij nog genietend zat af te likken :-D

@ Sem: je kunt je aanmelden via www.photobucket.com, als je daar je foto upload hoef je alleen de IMG-code te kopiëren en hier neerzetten, zo doe ik het tenminste altijd ;-).

@ Dominique: hehe zo te horen heb je daar je handen vol aan ;-) wat een heerlijke deugniet!!

@ Marije: had je hond toevallig Harry Potter gezien? Misschien wilde ze de grote zaal in die film nabootsen :-P..

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Nog meer puberstreken hier op HP of zijn wij de enige met pubers momenteel O-)?!

honden page profiel SkipSkip 3 doggies

Skip is net 6 maanden en zijn oren zijn nu al kapot. Als je het commando zit geeft, gaat meneer liggen :-). Als je down zegt gaat hij jammer genoeg niet zitten hahhaa

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Bij Bowie lijkt de pupertijd nu wel een beetje over.

De bananen zijn er nu gelukkig uit.haha

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Hier een puber in de vroegste fase.
Vooral de bloemetjes opeten is erg leuk, maar ik ben me nog aan het voorbereiden over hoe het met een maand of 2 zal gaan worden hahaha.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

De pubertijd heeft bij Billie Jean ook wel zn beste tijd gehad hoor ;-). Het is ook wel heerlijk om zo'n lieve stabiele hond in huis te hebben die zoveel geduld heeft met zijn pubermaatje :-).
En hier dus ook een bloemetjesliefhebber :-D Billie Jean snuffelt er aan, Reilly vindt het het einde om ze eruit te trekken :-P daar gaat het kunstwerk van mn vriend :-P..

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo 3 doggies

honden foto van Simone, Quint en Bo

Hier ook een puber van 10 mnd. :-)
Bo pikt ook van alles en ze kijkt er dan zo onschuldig bij.

Laatst had ze al het tuinval uit de emmer gehaald en het lag overal in de tuin.
Luisteren.....nou met momenten als het haar uitkomt.
Ze maakt er een spelletje van.

Heerlijk dat slungelige lijf en die grote poten. :-D

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Jammer genoeg heb ik de puppypuberteit met Balou & Kyra niet mee mogen maken, MAAR: ik geniet van dit topic en ik lees vrolijk mee! :-D

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

nou annika.... soms mag je daar ook wel blij mee zijn hoor....;-) haha

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

nou ik heb hier een pup van 6 maanden...maar haar streken beginnen weer. ik dacht das wel erg vroeg voor pubertijd..maar het schijnt te kunnen...een soort van pre-pubertje O-)

maar ik moet zeggen Suzanne, zo leuk en positief als jj het inziet doe ik dan weer niet...ik was zo blij dat ze netjes opgevoed was en zich begon te gedragen..nu is het ineens veel geblaf, geren, en weer aan mijn planten zitten vreten!! wat bij mij toch echt frustratie opwekt.
soms is het toch wel ff lachen om mijn kleine clowntje, net als wat jij zegt..staat ze zielig te kijken, met een stuk van mijn ficus in dr mond, zacht kwispelend...dan kun je er toch wel even om lachen...maar ze probeert me in ieder geval weer flink uit..

ach, voor mij weer een goede test...hoe Zen, en hoe geduldig ben ik :-) O-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Jeroen, Billie Jean begon met 5 maanden al te puberen ;-). 6 maanden is netjes voor een grote hond hoor :-). En ik denk dat ik er ook wel positiever naar kijk omdat mijn eerste hond met dezelfde streken is opgegroeid tot een heerlijke hond, die perfect luistert en echt mijn maatje is ;-). En als ze je weer eens irriteert, bedenk dan dat het 'maar' anderhalf jaar duurt deze periode :-D dus geniet er maar van zolang het duurt :-) O-)

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

Nou ja ik was even wat minder blij met de puberteit toen hij ons vorige week een hele nacht wakker hield met geblaf, gejank en gezeur... de oorzaak; zijn hormoontjes die voor het eerst opspeelde. :-) maar ach dat is hem alweer vergeven.

Wij maken ook van alles mee, laatst waren we aan het wandelen en opeens gaat tibbe hard blaffen.. Nou helemaal niets te zien maar tibbe bleef blaffen met zijn haren overeind. En toen zag ik het, hij vond een paaltje in het gras heel eng :-)
Of een keer toe hij een hond hoorde blaffen en dat eng vond, ik bukte even en voordat ik het wist sprong tibbe in mijn armen, ik weet dat je een pup niet moet troosten als hij bang is maar ja kon het niet laten om hem even te knuffelen hoor, hij deed zo lief. En het is allemaal goed gekomen hoor met hem!

Of we zijn onderweg en ik wil links maar tibbe rechtsaf, dan gaat meneer gewoon liggen en denkt er niet over om mee te gaan met mij.

Gister waren we gaan wandelen en halverwege gaat tibbe op m'n voeten zitten en helemaal aan het kroelen op m'n voeten, ik kon geen stap meer verzetten, steeds als ik het probeerde en een stap verzette ging tibbe weer op mijn voeten zitten en kroelen.
Na 5 minuten konden we weer verder.
Hij heeft toch wel wat met voeten, als we met een balletje aan het spelen zijn kan ik niet meer lopen omdat tibbe met het balletje op mn voet gaat liggen en ook kauwbotjes kauwt hij het liefst liggend op onze voeten.

Het "stelen" van spullen is al wat minder maar van de week liep hij met de puimsteen van mijn vriend in z'n bekkie haha,
En vorige week had ik mijn gsm op de bank laten liggen alleen ik was even vergeten dat tibbe sinds kort zelf op de bank kan springen, helaas 2 tand afdrukken op de achterkant van de gsm.

De pubertijd brengt leuke dingen met zich mee maar ik kan er ook wel naar uitkijken als hij straks volwassen is.
Hij komt nu ook steeds vaker gezellig bij ons zitten en knuffelen kan hij als de beste.


honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

@ Cia: Haha, zo heb ik Sam ook al aangetroffen! Uiteraard z'n allerliefste koppie wat 'ie dan opzet. O-)

Ja, ik geloof dat het hier ook is begonnen. Hij haalt me toch streken uit, negeert commando's... Maar oh, hij maakt me iedere dag toch wel vreselijk aan het lachen hoor! :-D Het koppie dan ook, hij weet uiteraard dondersgoed wat niet mag. En dan consequent blijven, tja, valt soms niet mee, door de lachbuien heen... ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf vind in het jammer, dat een pup , een jonge hond wordt, en dan opeens volwassen zijn.

stabiel om het maar zo te zeggen, en tuurlijk is het heerlijk om een goed luisterende hond te hebben, maar vind de pup tijd en de jonge hond tijd, het aller leukste aan de hond. :-D

charita (Gast)

hallo ik pa in de puperdtiet ik heb al boorste en ik ben nog maar
&à jaar

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

haha, die van mij moet nog in puperteit komen, ben benieuwd ;-)

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta.

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

Die van mij begint nu net en ik vind hem bloed irritant ;-)
Maar dat komt meer omdat ik er misschien niet goed mee weet om te gaan....

Maart gaan we weer op cursus. Ik hoop dat ze me veel dingen kunnen leren om met mijn Puber om te gaan. ;-)

Nou verder is het een schat hoor. Maar hij heeft van die dingen. Ineens heel erg trekken aan de riem bijvoorbeeld. En dan kan je stilstaan wat je wil. Maar meneer is zo met de buitenwereld bezig dat er op geen enkele manier aandacht voor mij is. O-)

ohw en heel erg blaffen naar andere honden. En als de andere hond hem nu corrigeerd van hee houd eens op. dan word het erger. Die cursus word mijn redding hihi

Voor de rest luisterd hij echt goed als hij los van de riem is hoor. Ook als hij zo tekeer gaat tegen een andere hond. en ik zeg kom dan gaat hij wel gelijk mee. ;-)

Ach we hebben zo van die dingetjes. en dit is nog maar het begin. Morgen is hij 9 maanden. Dus we kunnen nog wel even haha

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

" haha, die van mij moet nog in puperteit komen, ben benieuwd ;-) "


haha het is aan het beginnen, het valt nog mee...

ik hoop dat ze het niet zo erg heeft :-)

Gr.

honden foto van ~*Sammy Ft Jady Ft Bailey Ft Dusty*~

Ik heb ook een heerlijke Puber in huis Bailey is 9 maanden en is gek op mijn schoenen als ik weg ben haha.
Vandaag kwam ik thuis en ik dacht toch echt dat ik alles verstopt had maar nee hoor!
Hij had zijn halsband gevonden en kapot gekauwd haha.
En we hebben nog een pupje van 3 maanden die is hij dan lekker aan het opstoken met dingen sokken pikken enz. erg leuk he hun bijnamen zijn ook de Terror Sheltie mannen haha. of de gebroeders Sheltie en Co zijn weer bezig geweest zeggen we ook heel vaak.
Het is inderdaad dolle pret met de mannen.
Geniet maar lekker van de puber want voor je het weet zijn ze volwassen.

Groetjes Sammy.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppypuberteit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pepijn en zijn nieuwe kapsel!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^