Hier in het losloopgebied bij mijn huis komen we zo nu en dan loopse teven tegen, soms loslopend, soms aan de lijn. De afgelopen dagen is het weer zover, er is weer een buurtbewoonster loops . Ik durf Atta op zo'n moment niet meer los te laten, dat betekend dus dat we de wandeling aan de riem vervolgen en vervolgens zeker 1,5 uur thuis gaan zitten wachten. Vind ik op zich geen heel groot probleem.
Soms kom je er echter net iets te laat achter dat een teef loops is, ik kan dat namelijk niet ruiken ( ). Dat vind ik wel een probleem. Dan zijn de honden namelijk al vrolijk naar elkaar toe gehuppeld en zie je dat mevrouw zich eigenlijk wel in haar hoogtijdagen moet bevinden......
Ik heb Atta op zo'n moment absoluut niet meer onder appél staan (dat is dus het voornaamste probleem); hij luistert niet meer naar mijn 'hier', koekjes, dentasticks, kaasjes visjes en vleesjes blieft hij het komende half uur niet meer, balletjes zijn niet meer interessant, piepjes niet, frisbees niet, het enige waar hij nog oog en neus voor heeft is het teefje.
Als ik hem dan aanlijn, is het enige wat ik kan doen hem een zit geven, zo gefocust is hij op de teef. Hij gaat dan wel zitten, maar begint ook sterk te piepen. Vandaag heb ik hem gewoon maar even laten zitten - stuk lopen - weer zitten - stuk lopen - etc. Als beloning kan ik hem lekkers aangeven, dat pakt hij wel of niet aan en zo wel dan laat meneer het vervolgens onmiddelijk op de grond vallen, het boeit hem gewoon niet. Dit terwijl hij normaal een énorme vreetwolf is en ontzettend goed op zijn beloningen reageert. Als hij het lekkers loslaat dan vervalt hij onmiddelijk weer in zijn oude aandachtspatroon richting het teefje. Ik weet zeker dat als ik hem weer los zou laten, hij er achter aan zou vliegen en dat er weinig kans is dat hij op dat moment op mijn "hier" reageert, dus dat doen we maar niet.
Aangezien we deze teef dus nog wel een paar keer tegen zullen komen, moet ik het maar zien als een goede oefencasus. Maar ik tast een beetje in het duister wat betreft het aandacht terugbrengen op mij. Ik wou misschien proberen gewoon een lading vers vlees of Renske mee te nemen, maar ben wel bang dat ik dan binnen de kortste keren tien andere honden achter me aan heb lopen.
Enige creativiteit is hier echter dus wel vereist omdat meneer op dit soort momenten niet op de gewoonlijke beloningen en afleidingen (runderlever, dentasticks, bullepeesjes, granenkoekjes, kaas, vis, kip, bal, frisbee etc.!) reageert. Weglopen kan, maar hij blijft dan gefocust en de kans is groot dat we elkaar toch weer tegen zullen komen. En om nou meteen maar weer naar huis te lopen... Ik loop dus meestal wel de andere kant uit, maar maak wel een rondje tussen de bomen met hem, om vervolgens nog een rondje door de wijk te doen (alles bij elkaar zo'n uurtje). Daarna dus een tijd rust.
Hoe hebben jullie je reu aangeleerd om toch op je te focussen ondanks deze wel heel erg heerlijke afleiding? Wie weet kan ik nog wat goede ideetjes opdoen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reu-eigenaren: hoe doen jullie dat met loopse teven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik zou je niet kunnen helpen, heb hier namelijk hetzelde probleem.
Hij heeft wel eens een hele wandeling met z'n neus in de kont van de teef gehangen, die 2 weken daarvoor loops was geweest....ze rook dus nog aardig lekker Was geen leuke wandeling, ook niet voor de teef
ik vind het eigenlijk absurd dat jij je hond aan de lijn moet houden omdat er een loopse teef los wordt uitgelaten... ik vind dat de taak van de eigenaar van de teef.. zelf heb ik 3 teven en juist om de rede die jij nu noemt ga ik als ze loops zijn niet het losloopgebied in en laat haar ook niet meer los!!! jammer genoeg is niet iedereen zo meedenkend met anderen..
Mijn teefje is nu loops, 3e week is al bijna voorbij gelukkig, wat een gedoe zeg.. Inderdaad, reutjes luisteren nergens meer naar en rennen naar d'r toe en duiken er bovenop, ookal is ze aangelijnd en trek ik 'r weg.. ik heb ze er een paar keer vanaf moeten duwen.. Heel vervelend voor de baasjes ook, die moeten soms weer helemaal terug komen lopen om de reu terug te halen, en dan krijg ik ook wel een geïrriteerde zucht ja ik moet ook met me hondje uit, ben er ook niet blij mee.. Ik bied dan ook wel me excuus aan, maar in uw geval vind ik dat het mijn probleem is, van de eigenaar van de loopse teer.. Uiteraard word er vanuit gegaan dat de reu teruggehaald wordt maar stel dat het toch fout zou gaan, dan is dat toch mijn probleem..? Het probleem van de eigenaar met het loopse teefje.. Voor de reu eigenaren is het alleen lastig dat de hond niet wil komen..
Er zijn wel heel veel mensen die zeiden "daarom heb ik nou een reu" ivm die loopsheid van teven.. Nou ik laat 'r ech steriliseren hoor na 3 maanden.. Ik weet het, zielig om in een gezonde hond te snijden, maar 3 weken aan de riem lopen en zo'n broekje aan moeten en snauwerig zijn (ik ook uiteindelijk ervan) is ook niet bepaald om voor te juichen..
Sterkte ermee, groetjes Christien en Chelsea
Losloopgebieden zijn hier niet, dus heb dat probleem zo niet.
Mij reu loopt wel veel los (hoewel dat dus eigenlijk niet mag), maar als ik een andere hond zie, gaat hij aan de leiband. Praatje met de eigenaar, klikt het, dan pas los.
Loopse teefjes zijn hier meestal ook wel aan de leiband en de eigenaar zegt het ook altijd direct tot hiertoe.
Ik zou mijn hond nooit loslaten met een loops teefje. En luisteren zou hij dan ook niet doen vrees ik hoor haha. Neenee. Tegenwoordig passeren hier weer veel loopse teefjes denk ik. Hij plakt met zijn neus tegen 't gras en zijn gehoor gaat dan ook spectaculair achteruit "kom hier" enzo zijn plots onbegrijpelijke woorden Ik maak me er niet zo druk in, als het teveel op mijn zenuwen werkt, verwijder ik hem voorzichtig van plaats delict en lopen we even aangelijnd, wat afkoelen en dan gaat het weer wat beter.
Dus nee, heb eigenlijk ook niet echt tips voor je. Het is niet echt heel slim om met een loops teefje in een losloopgebied te wandelen denk ik zo. Ik zou dat persoonlijk niet doen moest ik een loops teefje hebben...
hier ook wel eens dat probleem gehad.
Tijd terug, een jongen van een jaar of 20 met een loopste teef los.
Mijn honden doken er op af natuurlijk.
Ik terug gehaald, zegt die jongen: ohh mag wel hoor, wij willen wel graag puppy's.
Zeg ik : is goed, 600 euro per dekking.
Kijkt die jongen me met grote ogen aan.
Zeg ik: Ja krijg ik anders ook, dus waarom jouw hond voor niks?
Nu houdt ie haar netjes vast en loopt om.
Nu Sire wat ouder is, is het gelukkig een stuk minder extreem.
Misschien is uitlaten met de fiets tijdens loopsheid periodes een optie? Sire vindt dat zo leuk dat hij dan gewoon meerent.
Wel van de zotte dat die teven los gelaten worden op het losloopveld.
Ivy bleef aan de riem en we gingen op saaie plekken uit op tijden dat je weinig mensen tegenkomt.
Ook een keer gehad dat iemand Sire zag en expres met een heel rare abrupte bocht met zijn loopse teef onze kant op kwam. Jammer voor hem staat Sire tegenwoordig ook bij loopse teven goed onder appèl.
Blijven trainen, positief blijven, de lekkerste beloning mee, in het begin alleen een vluchtige blik al flink belonen en héél véél engelengeduld
Hier ook zo'n mannetje, ja want meneertje is nog geen 10 maand maar weet echt wel wat de bedoeling is.
Hij heeft ook alleen maar ogen en oren voor de teef. Was deze week naar het bos, we lopen dan rond een grote plas, liep een teefje wat 2 weken geleden niet meer loops was maar over duidelijk nog lekker rook. Volgens mij heeft hij helemaal niet gezien dat we in het bos waren maar onderweg naar huis in de auto nog wel piepen. Hij heeft dus uiteindelijk ook maar 1/4 deel van de wandeling los gelopen de rest aan de riem.
Flex is net gecastreerd maar die had maling aan loopse teven. Ik heb aan de hand van zijn gedrag nooit kunnen merken wanneer er een teef loops was.
Ja los in een losloopgebied dan gaat het mis
Faya moet een deze dagen loops worden en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt dat ik met haar dan nog naar een park ga. Als er dan wel ergens een hond losloopt dan gaat die er ook met grove hand vanaf want dan kan ik met zekerheid zeggen dat het niet aan mij ligt.
Ik vind het erg vervelend als mensen met een loops teefje in het losloopgebied gaan wandelen. Ik lijn mijn volle reutje dan aan en ga zelf ergens anders naartoe maar leuk is anders. Hij begint te klappertanden,piepen en wilt natuurlijk alleen maar naar het teefje toe, allemaal heel natuurlijk maar erg jammer, mijn boef kan dan dus niet meer loslopen.
Voor de teef is het niet leuk als alle reutjes aan haar gaan plakken en willen berijden, en voor de eigenaar van de reu en de reu zelf is het ook niet fijn. Vind dus dat als je een loops teefje je hebt, rekening met haar en andere honden te houden hebt en het losloopgebied voorlopig vermeid. Eventueel rond tijden gaan wandelen dat er niemand is.
Hier geen last van.
Mijn reu reageert alleen als de teef op het juiste punt is, verder blijft hij wel iets langer hangen op plaatsen waar teefjes geplast hebben, maar verder doet hij niets.
Hugo loopt altijd Semi-los of vast, dus heb ik hem altijd onder controle voor het geval dat!
Daarbij hebben we zelf een teef in huis, die altijd vast loopt als ze loops is, zo weet iedereen dat er iets is, want mijn teefje loopt vast!!! Handige nonverbale communicatie tussen honden eigenaren!
De dwergkees van de buren is momenteel loops, maar daar reageert hij niet op.
Misschien is het een ander verhaal over 3 weken, maar die twee gaan echt niet
los als ze samen zijn tijdens de loops periode. Moet er niet aan denken,
husky x pomeranian . Daarom komt zij de komende 4 weken mijn huis
ook niet in, alleen haar vrouwtje is welkom. Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn.
Van de week was er een loopse labrador los in het bos. En jawel hoor, ze doet haar
staartje opzij en Sunny kon dat natuurlijk niet afwijzen. Heb Sunny toch op tijd
kunnen grijpen en aanlijnen. Sunny zat te piepen, klappertanden en had zowat mijn arm
uit de kom getrokken, zo graag wou hij erop. En die eigenaar loopt op haar gemak naar
haar teef toe, pfff. Echt gek wordt je van zulke mensen.
Zeg je er wat van, lachen ze je uit. En haar reactie was: Laat ze maar hun gang gaan,
dat is de natuur. Kon me niet inhouden en heb die vrouw uitgescholden, zal maar niet
zeggen wat voor scheldwoorden ik gebruikt heb
om die reden heb ik me hond laten helpen!
omdat mensen met loopse teven er gewoon van uit gaan dat mijn hond dan ook luisterd...
nou ik niet. net als tegen een kind in een speelgoed winkel zeggen dat ie nergens aan mag komen!
en hier ook 2 eigenaars die wel zatten te wachten op puppy's
(de ene was een pekinees: ik voorspel stuiterende pluisbollen met een irritant blafje)
de andere een maltheser...
en ik kan ook niet ruiken en als de eigenaars van de teef het niks uitmaakt....
ja ik wil/wou niet verantwoordelijk zijn voor nog meer bastaards in het asiel...
dus ik heb de mijne laten helpen... maar ik snap dat mensen dat niet kunnen of willen (showhond)
en eigenlijk is het van de zotten dat dan de reu er de dupe van is geworden...
maja nu heb ik mijn hond wel altijd onder apel
Er liep in het Amsteradmse bos ook wel eens een loopse teef los. Ik had hondencursus IN het amsterdamse bos...wat een kl*te les was dat zeg, hahaha. Hij heeft de hele les getrokken, gepiept...werd er gek van!
Sinds een aantal dagen is Yuna loops; we hebben Fedor (onze reu, niet gecastreerd) pas net een maandje en hij heeft voorheen nooit met teven samengeleefd, maar toch houdt hij zich naar mijn mening ontzettend goed. Heel af en toe wil hij z'n hormonen even vrij spel geven en vindt hij Yuna behoorlijk interessant, maar er zijn ook momenten dat hij zonder 'drang' een tijd naast Yuna ligt. Wel laten we ze nooit zonder toezicht bij elkaar en hebben we, wanneer we merken dat het voor Fedor allemaal wat te stressvol wordt, de mogelijkheid om ze apart te zetten. Tijdens Yuna's hoogtij zullen we ze standaard scheiden.
Hoe Fedor met loopse teven van buitenaf is, hebben we nog niet echt gemerkt.
Ik denk niet dat je echt iets kan vinden wat hem van die lekkere luchtjes afleid
Maar vind het wel goed van je dat je er alles aan doet, want je hebt inderdaad gelijk als je zegd dat je hond onder appél moet staan. Toch is dat bij een loops teefje wel erg moeilijk.
Zelf laat ik mijn teefje niet los als ze loops is en ga ook niet naar een losloopgebied.
Wel moet ik haar natuurlijk uitlaten en ze heeft ook gewoon haar lichaams beweging nodig. En ja dan komen wij ook wel eens reuen tegen. Meestal roep ik al van een afstandje dat ze loops is, dan kunnen de reu eigenaren er vast op inspelen. De meeste waarderen dit wel, maar ik krijg ook wel eens een hoop gemopper. Wat doe je hier? Euhh, ik kan der moeilijk 3 weken binnen houden toch?
@judith
Zoals je kan lezen in mijn bericht loop ik ook niet bij losloopgebieden
Maar reutjes kunnen ook als ze aan de lijn zitten bij mijn teefje komen hoor.
Als de reu eigenaar er niet op bedacht is en ze geven een ruk aan de lijn...
Je wilt niet weten hoe vaak ik dat meemaak, daarom geef ik tegenwoordig op afstand al een gil.
Pas op ze is loops.
Ik ken het probleem helaas ook heel erg goed
heb ook al van alles geprobeerd maar het intereseert hem niets..
daarom lees ik ook ff mee
Haha ja Andor die houd meer van de jongetjes Flex ook hoor, ik heb er geen problemen mee dat mijn hond een beetje homo is.
Deamie is alleen een groot gevaar hahaha
Teacup Mexicaanse Bulldogs.
Woezel is nu voor het eerst loops maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om haar los te laten lopen
Als we een andere hond tegen komen roep ik al van een afstand is het een reu zo ja is die geholpen
Ik vind het gewoon de verantwoordelijkheid van mezelf en vind het ook niet meer dan normaal om het even aan mensen te vragen
Bedankt voor alle reacties en ervaringen!
Ik vind dat je je loslopende hond niet zomaar bij een aangelijnde hond moet laten komen. Iemand doet zijn hond niet voor niets aan de lijn. Of het nu agressie, angst, loopsheid of bijvoorbeeld pijn of ziekte is, je dient daar rekening mee te houden.
Als begeleider van een loopse teef moet je natuurlijk ook je everantwoordelijkheid nemen: teef minstens onder appel, en als er reuen in de buurt zijn beter aanlijnen, en duidelijk maken aan de begeleiders van reuen dat je teef loops is.
Tenslotte kan ook bij een gezonde teef de optelsom van de voordelen voldoende zijn om voor castratie te kiezen. Dus naast loopsheidpreventie ook met name de reductie van de kans op mammatumoren, en preventie van baarmoederontsteking en dracht.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reu-eigenaren: hoe doen jullie dat met loopse teven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?