Nieuwe Poll: Aanbod voer voor webshop: Droogvoeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nieuwe Poll: Aanbod voer voor webshop: Droogvoeding Poll

Orijen en Acana (17)
 
Bestes Futter Fenrier (0)
 
Fish4Dogs (1)
 
Taste of the wild (22)
 
Dog Lovers Gold (15)
 
Lupo Natural (geperst) (3)
 
Markus Mühle (geperst) (1)
 
Luposan (geperst) (1)
 

Welke brok zou jij overwegen te voeren? (zowel prijs als kwaliteit in overweging nemen)

Orijen en Acana
Bestes Futter Fenrier
Fish4Dogs
Taste of the wild
Dog Lovers Gold
Lupo Natural (geperst)
Markus Mühle (geperst)
Luposan (geperst)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ja ik wil een beetje kijken naar een niet kip of rund brok, liefst graanvrij. Calcium moet in de gaten gehouden worden bij pups voor het te snel groeien is wat ik weet, maar of het waar is weet ik niet.

Een brok waar weinig van gevoerd moet worden is ook wel prettig aangezien ik met het hondje de sport in wil en een hoog verbruik zal hebben. Dus dubbele porties brok lijkt me dan niet fijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe Poll: Aanbod voer voor webshop: Droogvoeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik voer farmfood. Mijn keuze in het rijtje zou dan ook Dog Lovers Gold zijn.

Ook ik vind orijen of acana veel te prijzig. Vooral met meerde honden.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Is Fish4dogs dan geen brok voor jou?

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

@Plucheke007: Ik voer vis liever als extra, basis wil ik toch gewoon vlees hebben. Ook ben ik huiverig voor vis vanwege hoe slecht daar momenteel mee gaat en alle slechte stoffen die in de vis wordt gevonden. Ppff latig allemaal :-D Gelukkig heb ik nog even de tijd.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Taste of the wild dan? Hebben verschillende varianten met uitzonderlijke diersoorten... ben maar even aan het meedenken hoor ;-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ja dat is toch een brok die ook op mijn lijstje staat zeg maar. Wolfsblut heeft per variant heel veel verschil in eiwit, calcium enz dus ook dat is de moeite om eens uit te zoeken wat nu goede verhoudingen zijn. Mijn duits is redelijk maar niet super dus ik kan de site globaal lezen maar ik weet niet waarom ze zo veel verschillende hebben afgezien van het vlees en wat waar goed voor is.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

" Ja dat is toch een brok die ook op mijn lijstje staat zeg maar. Wolfsblut heeft per variant heel veel verschil in eiwit, calcium enz dus ook dat is de moeite om eens uit te zoeken wat nu goede verhoudingen zijn. Mijn duits is redelijk maar niet super dus ik kan de site globaal lezen maar ik weet niet waarom ze zo veel verschillende hebben afgezien van het vlees en wat waar goed voor is. "


Er zit verschil in hoeveelheid vlees, diersoorten, soort zetmeelbron (aardappel/rijst) en er zijn een paar brokken met extraatjes zoals kruiden en spirulina. Maar ja, het vervelende is dat de brokken met veel vlees zoveel calcium bevatten en de brokken met een normaal calciumgehalte weer zo weinig vlees bevat. Lastig. En een goede brok niet op basis van rund, vis of kip zou ik zo ook niet weten.

Nu even weer ontopic.
Plucheke, houd je er rekening mee dat http://www.food4pets.be/ ook goede brokken aanbiedt voor een hele lage prijs? Ik kan me voorstellen dat als jij Orijen gaat aanbieden (goedkoper dan Food4pets gaat denk ik niet lukken), dat je het niet zo goed verkoopt omdat je niet de goedkoopste bent.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

@Meike dank je voor de opheldering, want ik zag in ieder geval een groot verschil per variant bij bijv de calcium, van 1% tot 2.7% dus dat is nogal wat. Ik heb nog even de tijd dus ik kijk rustig nog verder rond. De brokken zijn alleen voor de pup periode en misschien al deels met vlees, dus misschien is dan tijdelijk kip/rund niet zo'n ramp.

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Boogy

Ik zou sowieso voor geperste brok gaan.

Voer nu zelf farmfood, daar zweer ik bij en zou dus niet snel overstappen O-)

Heb nu gekozen voor lupo

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

" @Meike dank je voor de opheldering, want ik zag in ieder geval een groot verschil per variant bij bijv de calcium, van 1% tot 2.7% dus dat is nogal wat. Ik heb nog even de tijd dus ik kijk rustig nog verder rond. De brokken zijn alleen voor de pup periode en misschien al deels met vlees, dus misschien is dan tijdelijk kip/rund niet zo'n ramp. "


Kip en rund is niet zo'n ramp. De meeste allergische klachten ontstaan op kip of rund, omdat dat in de meeste brokken zit. Wanneer de darm dan 'gevoelig' is voor het ontstaan van allergie, is dus kip of rund vaak het eiwit waar de allergie op ontstaat. Om het ontstaan van allergie te voorkomen is het goed om er rauw vlees bij te voeren en om de brok af en toe af te wisselen. Als je bijvoorbeeld Orijen wilt voeren, kun je ervoor kiezen om
Adult en Red af te wisselen.

honden page profiel SaffieSchatjeSaffieSchatje 3 doggies

honden foto van SaffieSchatje

kjens staat er niet bij :'(

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik weet dat Food4pets er is en ik weet dat ze aan heeeeel voordelige prijzen werken. Mijn hoofdzaak gaat ook uit naar het verkopen van KVV (zie andere topic), maar omdat ik weet dat er verschillende mensen zijn die Kvv met brok combineren, wil ik deze ook aanbieden. + Ik ga aan huis leveren, food4pets stuurt per post = dit wil zeggen dat hoemeer je bij mij besteld, hoe minder leverkosten (of geen leveringskosten), bij food4pets is het juist omgekeerd, vanaf 30 kg (2 grote zakken) betaal je 12,5 euro (meen ik me te herinneren) verzendkosten. Als je dit dan bij optelt bij de prijs van het voer, is het ineens niet zo veel goedkoper meer. Niet dat ik hun slecht praat, want het is een heel goed initiatief! Heb zelf ook gekeken om er te kopen. De brok die ik voer hebben ze ook, hij was 7 euro goedkoper als waar ik hem nu koop, maar als je dan de verzendkosten er bij telt, was hij al maar 1 euro meer goedkoper. Dan heb ik de voorkeur gegeven van iemand die aan huis leverd, tov de post. Misschien dat er nog zo mensen zijn als mij :-)

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb bij food4pets besteld, en boven de 50 Euro betaal je volgens mij geen verzendkosten!!??

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

Ik geef Orijen omdat ik dit de beste brok vind met het beste vleespercentage. Prijs valt wel mee maar ik snap wel dat het voor mensen die het niet zo breed hebben wel duur kan zijn. Ik kijk er eigenlijk niet naar, eet zelf wel een frietje minder als ik mijn hond dan beter voer kan geven

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik heb voor Dog Lovers Gold gekozen omdat ik dit Sammy heb gevoerd voordat hij helemaal over ging op kvv.... Kwaliteit enorm goed en een betaalbare prijs...

honden page profiel MargaMarga 3 doggies

honden foto van Marga

Ik voer Luposan (Sport Sensitive). Dog Lovers hebben we geprobeerd maar die brok is te klein.

Luposan is van Marcus Muhle, maar ik zou Marcus Muhle zelf ook nog willen proberen. We hadden daar proefzakjes van en die vond hij ook erg lekker. Luposan hebben we genomen omdat deze graanvrij is. Alleen omdat het aardappelzetmeel is poept hij er behoorlijk van. Nu na 2 maanden is het wel minder en is het gemiddeld 2/3 x op een dag een gemiddelde hoop.

Betaal 60 euro voor een 20 kg zak en omdat hij nu op dieet is doen we er zo'n anderhalve maand mee. Vind het nog wel mee vallen en hij gaat er mooi van glanzen :-D

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Boogy

@ veerle & chipke; ik vind het echt kansloos om te zeggen dat jij het niet duurt vindt maar wel snapt als mensen het niet zo breed hebben het wel duur vinden!!!!!!!!!!!! Orijen is in verhouding met ander voer gewoon duur, dat is niet subjectief maar een feit. En daar komt bij dat jij (zover ik kan opmaken uit je profiel) 1 chihuahua hebt. Vraag me af hoe je het zou vinden wanneer je meerdere grote honden hebt? 1 chihuahua kan je zelfs elke dag biefstuk geven, dan valt het aan het eind van de maand nog wel mee, maar als je meerdere honden hebt van 50 kilo, dan piep je wel anders aan het einde van de maand.

Ik vind het neerbuigend om zo over andere te schrijven!

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Als ik zou moeten kiezen DLG, want volgens mij is dat nog een redelijk betaalbare brok. (Voor zover ik er al wat vanaf weet)
Als ik kijk naar Acana, die is 3 tot 4 keer duurder (per kilo), dan wat ik nu voer (Cavom). En dan kan de opmerking wel komen van: maar daar hoef je minder van te voeren. Moet ik dan 3 tot 4 keer zoveel minder voeren? (rare zin, maar je weet vast wat ik bedoel). Ze krijgen nu maar 300 gram per dag. Dan krijgen ze nog maar een handje vol. Ik geloof niet dat dat juist is... Misschien kan iemand mij dat uitleggen?
En dat is de reden dat ik niet zal overstappen. Cavom is een fijne brok, ze doen het er goed op en is betaalbaar. (En dat heeft overigens niks te maken met wat ik voor mijn honden over heb)

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Voor mijn hond alleen nog maar Acana :-) Daar doet hij het gewoon het beste op, en hij eet niet, hij vr...!

Als ik iets meer op het geld zou moeten letten zou ik Doglovers Gold gaan voeren. Daar doet hij het ook goed op, maar hij eet het minder graag.

Als budget voeding zou ik voor Markus Muhle gaan, mits mijn hond daar tegen kan. Dat weet ik niet, nooit uitgeprobeerd. Zit wel meer graan in, maar het zijn verder wel goede ingrediënten.

De geperste brok die ik mis in de vergelijking is Lukullus, daar hoor ik hier ook wel goede verhalen over. Zelf heb ik er geen ervaring mee.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Ik heb niet gestemd, momenteel valt het allemaal of buiten mijn budget, óf het is geperst en daar kunnen mijn honden niet goed tegen.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Ik "zou" kiezen voor een merk dat er niet bij staat, namelijk WOLFSBLUT.
De meeste honden op dit forum (ook de darm-gevoelige) doen het hier goed op.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Orijen is mijn eerste keus maar omdat Twinko daarvan gaat braken krijgt hij TotW en Wolfsblut

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe Poll: Aanbod voer voor webshop: Droogvoeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: buffelhuid kluifjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^