is fietsen echt zo slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik fiets ook met mijn honden, voor de opbouw van spieren en conditie.
Fietsen is juist heel goed. Zolang je rechtlijnig laat lopen en officieel niet in draf. Maar Jack's hebben altijd een soort galopje als ze hard gaan he? Tenminste mijn Baila wel.

Lekker doorgaan met fietsen. Mijn jongste lab kan makkelijk twee keer 6 kilometer aan, met in het midden een korte stop van 10 minuten. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fietsen is niet slecht, integendeel, maar er zijn natuurlijk wel regels, niet als het warm weer is, zeker niet als je kleine hondjes hebt, aan de grond is het altijd warmer dan dat je hoog op de fiets zit, en altijd voor je hondje in draf, nimmer in galop. en dat is moeilijk voor een klein hondje, je gaat heel gauw in galop, dat is nimmer goed, altijd een te zware belasting voor de gewrichten van je hond, voor iedere hond trouwens, dus die regels in acht nemen, en opbouwen.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Nou dan ben ik heel slecht bezig O-)

Dev die vind fietsen fantastisch, die wordt helemaal vrolijk als ik de fiets pak. Als ik dan klaar sta met de fiets pakt hij nog even snel een stok, schud er mee en wil die vervolgens meenemen als we gaan fietsen. Hij loopt eigenlijk vooral los aan de fiets, maar wel in draf en nog steeds rechts van mijn fiets. Hij stopt en houd zn tempo in op commando. En zijn beloning op de terugweg: Op het veldje nog even zn balletje gooien! Dan tevreden met de bal naar huis en het laatste stuk loop ik met fiets in de hand en hond ernaast.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Onze buurvrouw had een mechelaar met HD en hun kregen van de DA te horen dat ze met hem moesten fietsen in een draf tempo.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Klopt ook inderdaad, draven aan de fiets is een constante beweging met weinig belasting voor de gewrichten enz.. Zwemmen is ook heel goed voor een hond met HD..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@willemijn.ik ga niet in galop en ik ga zeker niet met warm,regen en heel koud weer op de fiets.poppy is zo klein die blijft meteen vastgevroren staan.nee hoor.maar zo met een lentezonnetje erbij kan het voor jazz en pop geen kwaad,ik let wel op mijn tweetal :-D maar ze vinden het gewoon leuk om te doen.ik fiets er zelf heen in een aardig tempo met jazz en poppy in de fietsbak.en op de terugweg gaan ze ook in de fietsbak. :-)

@zwart monster ja hier ook want ik neem ook de bal mee en dan gaan we nog even naar het voetbalveld balletje gooien.dan zijn ze daarna echt moe en gaan ze in de fietsbak voorin en fiets ik terug met twee hondjes die tevreden en moe zijn :-D

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Wij gaan elke dag ( behalve als het heeel warm is) met de honden te fietsen, ze vinden het heerlijk, helemaal als ze ook nog mogen zwemmen, in het begin gaat het vrij snel maar na een tijdje gaat het op een lekker tempo. ik denk dat het wel goed is vooral voor deze honden. je moet lekker zelf weten wat je doet en laat een ander maar lullen, er zijn er altijd wel een paar met commentaar. ;-)

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik heb even mee gelezen en heb nog even een vraag. Waarom mag een hond alleen recht lijnig lopen. Betekend dat dat je geen bocht mag nemen? en wat noemen jullie opbouwen gaat dit met minuten of afstand.
Binck vind fietsen fantastisch hij heeft echt een need for speed zeg ik altijd. Wij zijn nu een weekje aan het fietsen dus vandaar mijn vragen even kijken of ik het goed doe.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy is nu 2 jaar en 1 maand.en poppy word over 4 maandjes 2.ik heb de fiets pas een maand of 6.en heb het ook rustig opgebouwd.
je kan hier echt een heel end rechtdoor zo naar het park of naar de andere kant richting de sporvelden.dus dat vind ik wel fijn.

@tim tja ze hebben hier altijd wat te klagen en laten hun hond ondertussen nooit uit,zit altijd in de tuin.en ik doe het verkeerd O-) ik trek me er niks van aan hoor. :-D

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik fiets iedere dag met Taiko. Het eerst stukje (3-5 min) in volle vaart en de rest loopt hij los en kan hij snuffelen wat hij wil. Op de terugweg neem ik zijn tempo aan, wat meestal alsnog draf is, want zo loopt hij ook als hij los is. Dus nee, tis niet slecht...tenzij je met 30 graden fietst ;-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

En dat in volle vaart, is puur omdat hij er zo'n zin in heeftr dat hij WIL rennen ;-) Niet dat ik hem meesleur

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

@priscilla Bedankt voor de links duidelijke uitleg en shema's.

Nu alleen nog mijn vraag waarom alleen rechtlijnig en wat betekend dit precies.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Je wil een gelijkmatige belasting van de gewrichten.
Bij heuvel op en heuvel af komt er een ongelijkmatige (en dus zwaardere) belasting van de gewrichten die schadelijk kunnen zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dacht toch niet dat hier forummers zijn die het niet goed vinden dat je fietst met je honden ? er wordt hier geschreven van..laat maar lullen ?

en er zijn er toch ook geen forummers die er over klagen ? dacht dat er welgemeende adviezen werden gegeven toch ? :-D

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik fiets ook regelmatig met mijn honden. Niet harder dan draftempo. En op onverharde grond kunnen ze los en mogen ze hun eigen tempo bepalen. Het is een ideale manier om conditie op te bouwen.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

" dacht toch niet dat hier forummers zijn die het niet goed vinden dat je fietst met je honden ? er wordt hier geschreven van..laat maar lullen ?

en er zijn er toch ook geen forummers die er over klagen ? dacht dat er welgemeende adviezen werden gegeven toch ? :-D "


huh...wat mis ik?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"
@tim tja ze hebben hier altijd wat te klagen en laten hun hond ondertussen nooit uit,zit altijd in de tuin.en ik doe het verkeerd O-) ik trek me er niks van aan hoor. :-D "
Dan bekruipt mij de zin om daar over het hek te hangen en ff te viswijven dat ze hun hond mishandelen...... Maar ik doe het niet O-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@willemijn dat was niet bedoelt voor de mensen hier.dat was bedoelt voor die vrouw die zo ruw op me afkwam. :-D dus niet voor de mensen op hp :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dank je wel Nora, vond het al zo gek, lief van je dat je even een pbtje stuurde.

zo zie je maar soms komt het heel verkeerd over. hahahaha fijn dat je het even recht gezet hebt.

:-D :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

:-D :-D dank je wel willemijn :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Fietsen is voor gezonde honden niet slecht, maar als je hondje last heeft van bleek tandvlees zoals je in een ander topic meldt, dan zou ik het toch maar niet doen. Als ze echt bleek tandvlees heeft kan dat een hartprobleem zijn. En daarbij, het is de laatste dagen toch ook nog redelijk warm. Dus dat bij elkaar opgetelt...ik zou het dan niet doen.
Tenzij de dierenarts zegt dat er niks mis is met hem.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van chris

Buiten alle andere goede adviezen die hier gegeven zijn over fietsen met je hond, wil ik nog toevoegen, het belang van de ondergrond.

Kies niet voor harde asfalt, maar laat je hond naast het fietspad op de zachtere berm lopen. Beter voor zijn gewrichten en voetzolen.

Dus als je de volgende punten in de gaten houd, is fietsen een prima bewegingvorm voor honden. Tenslotte is een hond een draver van nature en geen wandelaar.

leeftijd hond, volgroeid.
type hond, bepaalde rassen zijn hier niet geschikt voor.
gezondheid hond, goede conditie.
buitentemperatuur, onder 15 graden C.
snelheid, draf aangepast aan vermogen van de hond.
afstand, gerelateerd aan conditie en vermogen van de hond.
trainingsopbouw, niet met een ongetrainde hond te ver lopen.
opvoeding, volgzaam en goed luisteren.
uitrusting, geschikte halsband of tuigje, springer, lijn lang genoeg om vrij te lopen.
ondergrond, geen harde bestrating of asfalt.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ach ja en mensen die acharme roepen heb je altijd.

Als ik met mijn sledeteam trainde, kreeg ik ook vaak commentaar, van: 'die arme honden moeten trekken'.
Als ik dan stopte om het geheel uit te leggen en 'de arme honden' moesten wachten, was dit voor de honden zichtbaar geen plezier. Na mijn uitleg en de vraag of betreffende persoon dan even mijn 'arme honden' wilde vasthouden zodat ze niet hoefde te trekken, begrepen de mensen ineens dat het juist superleuk was voor de honden om te mogen trekken (iets wat hele 'volkstammen', de honden proberen af te leren!).

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik fiets ook enkele male per week met hond. Prima conditie training.
Hij is nu net 10 maand geweest en gaat ongeveer een 7tal km mee fietsen aan oneveer 13km/uur. Goed halfuurtje fietsen dus.

honden page profiel Brenda, Tessa & SkyBrenda, Tessa & Sky 2 doggies

honden foto van Brenda, Tessa & Sky

"Fietsen met een hond doe je pas vanaf 1 jaar en dan met een heel rustige opbouw.
Het is best lastig natuurlijk om zo lang te wachten, maar je hebt beslist langer plezier van een gezonde hond!"

Dit is het advies dat wij van onze trainster kregen......
Zegt opzich al genoeg denk ik

Zolang jij maar vooral je hond er plezier in hebben, gewoon doen!

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Toen ik voor het uv examen trainde juist het advies gekregen om de hond niet in de berm te laten lopen. Je weet niet wat er ligt aan glas en kapotgemaaide blikjes en als het gras en dus de voetzolen nat zijn slijten ze harder.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van chris

Rotzooi in de berm is inderdaad een punt.

Ideaal is een hard zandpad, maar dat is niet iedereen gegeven. Ik heb wel meer problemen, met asfalt (die altijd hard is) gezien dan met de berm (die niet altijd nat is).

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@nienke het was niet warm die dag.voor de zoveelste keer,met warm weer koud weer en regen ga ik niet op de fiets.en die dag had hij geen wit tandvlees,daar let ik op.je denkt toch niet dat ik met hem ga fietsen als hij bleek tandvlees heeft?ik verzorg mijn honden goed en doe alles voor ze.
als hij bleek tandvlees heeft,komt hij niet eens vooruit.en dan gaan we hier naar het veldje lopen.een korte wandeling.en die dag was het niet warm en voelde hij zich goed.

@chris hij loopt in het gras en zeker niet op de berm.hier zijn sportvelden met gras en daarnaast het fietspad.er ligt hier ook zoveel rotzooi in de berm.en als er geen gras is stap ik af en lopen we verder naar waar weer gras ligt naast het fietspad.
en hij is 2 jaar en een kruising basenji jack russell.hij moet zijn beweging hebben.net als poppy zij is een jack russell. :-D poppy word over 4 maanden 2 jaar.ook zij heeft het nodig en vind het heerlijk.ze heeft een goede spieropbouw.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Nora, prima dat je hondjes zo hun energie kwijt kunnen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Baasje ik wil aandacht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^