Fijn... Nu lekker veel spelen en slapen op de verwarming zoals een echt teckeltje hoort te doen.....
Volgens mij is doortje niet lekker. Vanmorgen was ze weer aan het ijsberen(doet ze altijd als er iets is) en ze wilde niet eten. Toen ik na mijn werk thuiskwam, zag ik dat ze ook niets had gedronken. Ik heb kip en rijst gekookt en er kookvocht bij gedaan, zodat ze toch vocht binnenkreeg, maar vervelend is dit wel. Vanmiddag wilde ze wel een koekje, maar drinken doet ze nog steeds niet. Ik heb nog een konijnenflesje, dus ik kan haar altijd water in de bekkie spuiten. Ik vind niet dat ze superduf is, als ik buiten ben, loopt ze ook gewoon mee. Ik hou het wel even in de gaten, vooral dat niet drinken ben ik niet gerust op. :-S
Ze heeft net een paar slokjes gedronken, mss maak ik me teveel zorgen, maar ja ze is dan ook mijn allesje
Ja logisch dat je je zorgen maakt. Doen we toch allemaal als er iets mis is met onze beestjes.
Gelukkig dat Doortje inmiddels wat gedronken heeft.
At ze de kip wel op? Dan heeft ze sowieso ook vocht binnen gekregen dus. Daarna drinken ze dan al niet zoveel meer. Loopt ze niet meer te ijsberen?
A gos, gaat het inmiddels beter?
Is ze geholpen?
Zo nee, dan komt er misschien wel een loopsheid aan?
Ach gossie,gaat het weer met Doortje?
Doortje is geholpen,dus loops gaat ze niet worden.
Knuffel voor Doortje
Heb ik helemaal gemist gisteren Essie... Hoe is het nu met zussie... Drinkt ze alweer.....
Ah nee wat vervelend nou!
Hoe voelt Doortje zich nu? Alweer wat beter?!
Beterschap en een dikke knuffel van Saartje!
Doortje heeft weer gegeten vanmorgen en buiten lekker gerend! Geen idee wat het geweest is, ff een off-day denk ik. Ben blij dat het weer goed gaat, maak me dan toch wel echt zorgen, vooral omdat ze niet dronk
Gelukkig dat het weer goed gaat met Doortje.Ze had misschien even geen dorst...of ze wilde een beetje extra aandacht
Fijn dat Doortje weer de oude lijkt te zijn.
Ik zou niet eens merken als Yools een dag niet zou drinken volgens mij?
Zij drinkt normaal eigenlijk alleen nadat ze brokjes gegeten heeft. Maar als ze dat een keer niet zou doen, zou ik dat niet echt meteen doorhebben.
Nou ik merkte het nadat ik had gewerkt, normaal als ik dan thuis kom is het bakje wel half leeg, nu zat het nog helemaal vol en na het uitlaten drinkt ze ook altijd, maar deed ze nu ook niet, als ze wat at, dronk ze niet. eigenlijk op momenten dat ze normaal drinkt, dronk ze niet.
Even goed nieuws vanaf onze kant, Saar is steeds vaker 'zindelijk'. Gisteren helaas wel 2 ongelukjes, maar voor die tijd ongeveer 1,5 week geen ongelukjes meer in huis. Het gaat de goede kant op en het blijft hard werken!
Ook was ze al ruim twee weken niet meer bezig met het eten van ontlasting van andere honden (van zichzelf kunnen we redelijk voorkomen omdat ik haar op commando laat poepen en dan meteen ga belonen). Alleen sinds vandaag is ze in één keer niet te houden, ze gaat op alle drollen af en neemt grote happen.... Ik had de hoop dat het gedrag was overgewaaid... Hoop dat het uiteindelijk tot vervaagt!
Nou in ieder geval fijn dat het met het zindelijk maken de goede kant op gaat.
Raar toch dat dat er zo hardnekkig inzit, dat poep eten. Hoop echt voor je dat ze daar over heen groeit.
Al ooit gehoord waar dat vandaan kan komen, dat ze dat doet?
De dierenarts zegt dat het niet kan liggen aan tekorten o.i.d. Eierkoek, ananas, courgette door het eten etc. zijn allemaal fabeltjes. Een diergeneeskundestudent heeft het onderzocht en het blijkt dus echt zelfbelonend gedrag te zijn bij honden.
Eén van onze dierenarts heeft zelf een kruising teckel die het al 15 jaar doet en ook een andere dierenarts geeft aan dat het heel hardnekkig gedrag kan zijn, wat moeilijk af te leren is. Je moet iets te vinden wat nóg lekkerder is dan het poep eten, en dat is lastig.
Ik had zelf net stukjes worst mee naar buiten genomen, 1x rook ze aan poep en keek ze daarna naar mij. Dit heb ik uitbundig beloond. Maar daarna ging ze er weer heen en griste ze een heel stuk weg....
Ik dacht echt dat het over was gegaan, maar helaas... Ik hoop ook echt dat ze er toch nog overheen groeit!
(Ze doet het trouwens ook graag bij eendenpoep..)
Oh is dat ook alweer een fabeltje, dat ze dat doen als ze iets te kort komen. Ja blijkbaar, want ik neem aan dat Saartje goed voer krijgt.
Echt heel moeilijk zeg, als zelfs worst of ander lekkers voor honden niet eens helpt.
Ja eendenpoep hoor je ook heel vaak.
Zelfbelonend gedrag.. duidelijk ja. Dat zal dan toch wel uit de puppytijd van Saar komen, dat ze dat zo nodig heeft.
Goh ja dat is wel lastig zeg.Het lijkt me idd heel moeilijk af te leren als ze het zo lekker vindt.Misschien kom je er toch nog achter wat ze lekkerder vindt,maar anders hoop ik dat ze er overheen groeit.
Wel fijn dat ze (bijna) niks meer binnen doet.
Kan ook alleen zeggen goed belonen met saartje gelukkig dat ze niks meer binnen doet .
Hallo ,
Onze teckel van 21 weken kauwt op zijn staart als een gek
Dierenarts kon niks vinden .
Iemand ervaring mee?
Hij en wij worden er gek van
Al veranderd van voer
Bvd
Het kan komen komen door stress... Honden jagen soms hun staart ook achterna als teken van stress. Een pup doet natuurlijk heel veel nieuwe indrukken op en sommige pups zijn ook niet moe te krijgen. Ik weet natuurlijk verder niet wat jullie zoal doen met jullie pup en wat voor soort hondje jullie pup is...
Eerst uitsluiten of het inderdaad geen jeuk is. Dan proberen de hond genoeg afleiding te geven en genoeg rust op zn tijd. Het gedrag zien te doorbreken door andere dingen aan te bieden.
Wij hebben een Kaninchenteckeltje dat kort nadat ze bij ons kwam, ook haar staart achterna joeg. Ze was daar zo dwangmatig mee bezig, dat we geen contact meer met haar kregen. Ze likte haar achterhand kletsnat en het werd steeds erger.
Ik heb een verhaal over haar opgestuurd naar "de Dashond".
Als je wilt kan ik het je opsturen: mijn e-mailadres is [email protected]
hey ik weet niet of ik het hier mag plaatsen maar mijn teckel fonne heeft regelmatig last van ooronstekingen. elke maand hebben we er zeker 1 keer last van. met de oordruppels van de da is het meestal na een paar dagen terug beter. we blijven dan de zalf ongeveer 10 dagen in zijn oor doen. nu wilde ik is vragen of er nog mensen hun teckeltje er zoveel last van heeft en wat je er kan tegen doen of voorkomen? want er zijn al verschillende tubes zalf doorheen gegaan. en hij heeft er dan telkens enorm veel last van en heel vuile oren. iemand tips hoe je dit kan voorkomen of is het iets typisch voor flapoortjes?
groetjes natasja
Ik weet dat onze vorige teckels dat ook wel eens hadden.
Yools heeft t nog nooit gehad. Ik zou niet weten waar dat aan ligt of hoe je dat kan voorkomen. Maar komt wel eerder voor bij honden met hangoortjes volgens mij.
Heb je aan de dierenarts gevraagd, wat je het beste met de oren kan doen om dit evt. te voorkomen?
Ik heb o.a. dit gevonden op internet:
Kan ik oorontsteking voorkomen?
Helemaal te voorkomen is een oorontsteking niet, maar er zijn wel een aantal richtlijnen om de kans zo klein mogelijk te maken.
Niet doen:
Preventief cleanen;
Een groot aantal hondeneigenaren denkt oorontsteking te kunnen voorkomen door regelmatig te cleanen. Er zijn zelfs mensen die oren van gevoelige rassen zoals Cockers het liefst elke week een keer cleanen. Wat ons betreft is dit niet juist: Het gezonde oormilieu is een evenwicht van huidbacteriën/gisten, oorsmeer, vochtigheid en temperatuur. Door een gezond milieu te cleanen vergroot u de kans op verstoring van het evenwicht en daardoor vergroot u de kans op oorontsteking. Regelmatig cleanen zou dus eigenlijk alleen moeten gebeuren na zorgvuldig overleg met uw dierenarts.
Te kort zalven;
Slechts een of twee dagen zalven of te vroeg stoppen veroorzaakt resistentie tegen antibiotica.
Zalven met oude oorzalf;
De meeste oorzalven zijn na opening slechts beperkt houdbaar. Zalven met oude oorzalf kan de ontsteking verergeren of zorgen voor resistente bacteriën.
Wel doen:
Zorg voor een hoogkwalitatieve voeding, dit zorgt voor een gezonde huid met een vet en talgproduktie die in balans is. Omdat de binnenbekleding van het oor een verlengstuk van de huid is, betekent een gezonde huid ook een gezond oormilieu met verminderde kans op oorontsteking.
Krijgt u een pup of een kitten erbij dan is het verstandig deze eerst door ons te laten controleren voordat deze in aanraking komt met de aanwezige dieren. Zo voorkomt u een eventuele besmetting van oormijt.
Wanneer u moet zalven, volg dan de instructies van uw dierenarts zorgvuldig op. Wanneer uw dierenarts vraagt om op controle te komen dan is dat op te kijken of de infectie helemaal over is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?