Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond haalt uit, tips om te vermijden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Is het trouwens een idee om Dribbel te laten castreren? Hij is nog niet geholpen en in het verleden hebben wij daar wel altijd voor gekozen. Omdat hij al 2.5 is wilde ik dit in eerste instantie niet maar misschien dat dit ook hier een oplossing kan bieden?
Als hij hapt uit angst, kan castratie hem nog onzekerder maken.
Het opbouwen van de relatie met je hond kost tijd en energie, respect is iets wat je ten alle tijde moet verdienen en ook in de ogen van een hond, en vertouwen bouw je op doordat de hond respect krijgt voor jou als baasje, de hond krijgt respect voor je door de omgang die je met de hond hebt 24/7 en absoluut niet alleen op de hondenschool en met de trainingen.
Over castratie zijn niet alleen de meningen verschillend maar ook de onderzoeken, er zijn onderzoeken gedaan en die wijzen uit dat het niet alleen beter kan worden maar ook slechter en er is ook een gedeelte waar het geen effect heeft gehad, en over het algemeen word het maar een heel klein beetje beter. Wat je daarmee doet moet je natuurlijk zelf weten, de DA is er wel blij mee want dat brengt weer ping ping in de kassa.
Vaak voelen honden aan de lijn als het baasje gespannen is.
Dus het moment dat er een hond aankomt, zijn er baasjes die de lijn strak trekken, de hond wegtrekken
of de andere kant oplopen, om situaties als deze te voorkomen.
Ik kan je alleen aanraden, de lijn losjes te houden, ook als er een andere hond aankomt,
relaxed door te lopen, net doen of het allemaal heel gewoon is en als de hond niet uitvalt, belonen.
Als een hond aangelijnd is en de andere los loopt, kan dat voor de aangelijnde hond, bedreigend zijn.
Heb ik een hele tijd geleden gezien.
Een jack die altijd losloopt rende naar een aangelijnde pitbullachtige, niet om te bijten, maar uit
nieuwsgierigheid.
De pitbullachtige kwam net uit het asiel, dus de baas moest hem nog trainen.
De jack is toen bijna doodgebeten.
Het baasje van de jack schold de baas van de pitbull uit en eiste dat hij de rekening zou betalen,
maar het baasje van de jack had geen poot om op te staan, zijn hond liep los en de andere hond
was aangelijnd. Die voelde zich bedreigd.
Het was vreselijk wat er toen gebeurde, ook heel zielig voor de jack, gelukkig is het goed gekomen
met de jack.
Je kunt nooit van te voren weten hoe twee honden, aangelijnd of los, met elkaar omgaan.
Wij zien vaak te laat wat er speelt, reageren pas, als er gevochten wordt of trekken een hond weg of
erger nog, tillen een hond op, om vechtpartijen te voorkomen.
En dat vergat ik : de lijn laag houden, niet omhoogtrekken.
@gast: Op de hondenschool kunnen ze beter zien of het goed gaat of niet en aangeven wat anders/beter moet. Ik snap wel dat met een uurtje school per week je geen goede relatie gaat opbouwen. Ik heb hem nog niet zo lang dus ik ken hem ook nog niet helemaal. Ik vertrouw hem ook nog geen 100% dus waarom zou hij mij wel 100% vertrouwen.
Met deze dingen zo snel mogelijk aan te kaarten wil ik vermijden dat ik foute dingen ga aanleren. of verkeerd ga handelen ten opzichte van de hond
@Machtel: In mijn geval werd mijn hond die aan de lijn zat aangevallen door een bull terrier die los liep. Gelukkig zat Dribbel aan de lijn want hij rende voor zen leven. Geen idee waar die naartoe gerend zou zijn aangezien ik in dat parkje de hond niet zo vaak uitlaat. Hij is er met de schrik vanaf gekomen.
Ik ben inderdaad al gespannen wanneer ik een hond zie aankomen. Deze morgen liet ik de lijn wat losser en op zich ging het redelijk. De intresse voor andere honden leek wel minder hoewel hij naar sommige hondjes nog steeds erg graag naartoe wil.
Je doet het in mijn ogen goed hoor . Ik bedoel ook zeker niet dat je niet naar een hondenschool moet gaan ik ben een voorstander van hondenscholen want die kunnen je inderdaad goed begeleiden en observeren. Ik bedoelde meer even om het verschil aan te geven, trainen doe je over het algemeen op een hondenschool(altans de meesten dan) en de relatie opbouwen doe je door de omgang met de hond. Ik zie namelijk heel erg vaak dat honden het op een hondenschool super doen, en alle diploma's halen, maar dat ze nog steeds bepaald probleem gedrag laten zien.
Luca die vorig jaar is overleden, is jaren voordat hij stierf, bijna doodgebeten door een pitbullachtige.
Luca liep aangelijnd, de pitbull werd losgelaten, kwam onder een afrastering door en viel Luca aan.
Het verhaal staat bij mijn profiel.
Luca heeft heel lang ontzettende angst gehad.
Hij schreeuwde zelfs als er maar een zelfde kleur hond aankwam.
Niet gek als je bijna het leven hebt gelaten.
Ik moest mezelf constant inprenten, rustig blijven, lijn laaghouden, losjes, als er een hond aankwam.
Dat zat in mijn hoofd.
Daar heb ik zelf aan moeten werken. Dus ik weet hoe het voelt.
Maar het is me wel gelukt, zodanig dat Luca netjes bleef zitten als ik met een andere baasje sprak met pitbull.
Die ik goed kende en waarmee ik afspraken maakte.
Gewoon rustig lopen, een praatje maken en weer doorlopen.
Ik merkte gewoon dat was de lijn losjes, laag en ikzelf rustig, dat het ineens veel beter ging.
@Cindy, ik zou Dribbel zeker niet laten castreren.
Rocky was al gecastreerd toen ik hem half april dit jaar kreeg en hij vertoont het zelfde gedrag als Dribbel.
Los gaat het nu over het algemeen goed, alleen grote honden vindt hij nog erg eng maar hij luistert nu wel als ik hem terug roep.
Aan de lijn is het gedrag nog niet zo goed, maar ik leid hem af met lekkers (stukjes gedroogde schapenpens) en dat lukt al aardig .
Veel succes en vertrouwen in jezelf en Dribbel, het komt heus wel goed.
Hoi ik wilde even een update doorgeven;
Ik ben zo verschrikkelijk trots op Dribbel. Tijdens de avond wandeling gisteren wilde hij naar 2 verschillende honden uithalen en een zachte "Nee Dribbel, Kom maar" volstond om hem tegen te houden en weer vrolijk verder te wandelen.
Het gaat nog niet met alle honden goed maar dit voelde echt als een overwinning Bedankt voor de goeie tips allemaal
De grootste fout is al dat je dribbel aan de lijnt hebt.
Honden die los zijn gebeurd vaak minder mee dan honden die vast zitten op die manier voelen zij zich of sterker of de andere hond die wel los ziet hem als een zwak prooi.
en dus pakken die handel.
Want ja wat doet de mens als zijn eigen hondje vast is en er is een hond die losloopt en op hem af komt ja dan hou je je eigen hond tegen doormiddel van bv een strakke lijn wat op de hond weer komt ah ik ben nu nog veel sterker en het hap en snap gedrag alleen maar versterkt.
Mijn hond heeft dat ook.
Ik noem mijn oudste ook altijd een dikke sjagerijn.
Meneer hapt en snapt ook uit naar andere honden vooral als hij aan de lijn is dus wat doe ik mits het kan natuurlijk qua omgeving hups hond los.
Wat heeft de hond dan oeh nu moet ik het alleen opknappen.
Maar kan alsnog uitvallen dat vlak ik ook niet uit doet die van mij ook.
Nu is de mijne erg hardleers en krijgt zo nu en dan wel eens een schop onder zijn kont oke klinkt hard maar ik bedoel dat hij een flinke waarschuwing krijgt van denk er om.
Als je hond los is en loopt op een andere hond af kijk naar zijn lichaamstaal zijn staart hoe zit die erbij vertrouw je het niet dat voelt hij ook weer en reageerd daar weer op.
Maar je kan ook je hond alvast waarschuwen als hij naar een andere hond loopt met zware stem je denkt erom!!
Helpt bij mijn hond vaak perfect.
Niet altijd hahaha
Ik denk ook dat honden die vast zitten zich onzekerder voelen, want ze kunnen namelijk geen kant op als ze vast zitten, niet vluchten, niet aanvallen, niet op een normale manier contact maken, enz.
Wij dwingen honden vaak in situaties die ze misschien niet aan kunnen d.m.v. de riem?
Ik denk dat hier onze verantwoordelijkheid om de hond te beschermen ook om de hoek komt kijken, als wij bijvoorbeeld met de honden lopen(bijv. vier aan de riem) en er komt een vreemde hond aan, die los is dus, dan sturen wij die hond weg, als de hond dan weg gaat voel je gewoon dat dit veel indruk heeft gemaakt bij je eigen hond(en)
@Anna-Wietske: Op vele plekken hier in de buurt kan Dribbel helemaal niet los. Ik heb hem nog niet zo lang en hij komt alleen terug als hij zin heeft. Op zich is dat geen probleem maar de uitrenweide is omgeven door drukke autowegen, en aan de andere kant van die wegen loopt de weide door. Dribbel gaat ook graag de hondjes aan de andere kant van de weg begroeten maar hij zou dan blind oversteken. Dus loslopen is het meest van de tijd geen optie. Dus hij moet aan de lijn ook maar leren dat uitvallen geen gewenst gedrag is.
@J. & T. van H & D : Op de weide heeft Dribbel een lange lijn dus hij kan best vluchten, rennen, enz. Voor dit topic ging ik hem kort houden als er andere honden aankomen nu laat ik hem los en blijf ik zelf op een afstandje zodat hij niet het idee heeft dat ik hem steun bij het uitvallen. Zoals ik al zei is loslopen voor Dribbel nog niet echt een optie. Maar het gaat de goede kant op
Ja tuurlijk moet hij ook aan de lijn dat leren.
Juist aan de lijn moet je zijn aandacht ergens anders voor zien te krijgen in plaats van de andere hond.
En dan ook heel belangrijk de baas van de andere hond moet beter weten dat als zijn hond los en een andere hond niet hij zijn eigen hond ook bij zich moet houden
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN
Hondenpage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Het promoten of adviseren van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere provocerende handelingen is daarom niet toegestaan en worden aangeduid met een rode pijl. Herhalen van dergelijke adviezen kan leiden tot een waarschuwing. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond haalt uit, tips om te vermijden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?