ik heb een hond van 19 weken oud
het is een kruising van een amerikaanse stafford en een pitbull.
ik heb hem met 6 weken al op moeten halen.
hij is aan het wisselen maar hij mag graag in de voeten en benen van ons bijten
nu is mijn vraag wat kan ik er aan doen
hij heeft speel goed zat waar hij zijn tanden in kan zetten
maar kijkt er niet zo veel naar om
wat kan ik er aan doen om hem teleren dat hij dat niet meer mag doen
nu zet ik een luide stem op en zeg van EUH OF PASOP het helpt even maar dan ook niet meer
wie kan mij helpen aan tips of iets dergelijke alles is welkom
al vast bedankt
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijt gedrach" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Probeer als hij je bijt heel hard AUW te roepen, dat hij er van schrikt, en voor de rest durf ik er niks over te zeggen, ik heb geen ervaring met pups. Hopelijk krijg je wat meer reacties van mensen die wel ervaring hebben met puppen, succes in elk geval!
bedankt voor je reaktie
Doowey heeft dat ook gedaan, en riepen idd auw. Ook zorgde dat we hem direct iets konden geven om op te bijten. Meestal zo bal met een touw er aan vast. Het is een hoop werk een pup opvoeden, maar als het eenmaal goed gaat ben je alle nare dingen vergeten.
Zoals doowey al zegt auw roepen en zorgen dat je meteen iets geeft waar hij wel op mag bijten.
Goed consequent blijven en continue iets geven waar hij op mag bijten .
Je rug naar hem toekeren en niet reageren/praten/aankijken wilt ook wel eens helpen.
ik heb gehoort van boter op je handen smeren,dan leert hij dat je moet likken aan handen en niet bijten
of heel hard AUW roepen
oh sorry
ik heb niet goed gelezen
ik dacht dat hij in handen beet,sorry
Naast de tips die hierboven gegeven worden, kan ik je ook aanraden wel iets te kopen waar hij graag zijn tanden inzet. Ik heb tot nu toe bijvoorbeeld nog geen enkele hond ontmoet die niet van bullepees houdt. Het is goed hard, dus dat wordt flink kauwen dan voor je hondje . En anders is er genoeg kauwgenot voor je hond te vinden in dierenspeciaalzaken. Er moet wel iets bestaan waar hij graag op kauwt hoor, kauwen is tijdens tandenwisselen erg belangrijk voor je hond, en je wilt echt niet dat ie op een gegeven moment aan je tafelpoten gaat zitten knagen om die behoefte kwijt te raken .
Hallo,
Wat belangrijk is bij honden en vooral bij honden van "sterke" rassen is dat er een consequentie is van zijn gedrag, die link moeten ze gaan leggen, dit kost veel tijd en energie maar moet wel consequent aangepakt worden. Vaak gebeurd het dat mensen gewoon nee zeggen en er vervolgens geen consequentie aan linken. Soms is alleen nee niet genoeg bij een hond en moet hij weten dat zijn gedrag echt niet kan. Ondanks dat hij aan het wisselen is mag je bijt gedrag bij een hond niet tolereren. Wanneer alleen nee dus niet voldoende is zou je bijvoorbeeld wanneer hij bijt eerst nee kunnen zeggen en wanneer dit niet voldoende is bij de volgende nee de hond bijvoorbeeld in de bench neerleggen en hem een kauwring geven. Dit moet je niet op een boze manier doen, je mag ook niet boos zijn op de hond, maar op een assertieve manier, zodat de hond weet dat jij zijn leider bent en dat je dit gedrag niet accepteert van de hond. Kijk maar naar de moederhond hoe zij haar pups opvoed. Iedereen heeft het over positief en negatief opvoeden maar ik vind dit een beetje raar. Positief doe je trainen bijvoorbeeld zit lig rol enz. Negatief gedrag van een hond (of ongewenst gedrag) moet je corrigeren, dat gebeurd in de natuur ook, kijk maar naar de moederhond wanneer de pups iets doen wat niet mag van de moederhond krijgen ze ook een snauw, niet boos of agressief maar assertief!
Succes!
Groetjes!
Doodzonde dat je hem met 6 weken al gekregen hebt (is ook verboden trouwens). Juist de laatste weken in het nest (en dan spreek ik van de 6e tot de 8e week), leren ze hondengedrag, door te spelen met hun broers en zusjes en met de moederhond. Ze leren dan ook hoever ze kunnen gaan met bijten. Zeker voor de kruising die jij hebt (helaas, hoewel ze tegen mensen erg sociaal zijn staan ze niet echt bekend om hun sociale omgang met soortgenoten) was het enorm belangrijk geweest om hem tot 8 weken in het nest te houden zodat hij de hondentaal leert.
Wat was de reden dat je hem zo vroeg al op moest halen? Zó'n fokker moet wel een hele goede reden hebben
Wat betreft het afleren van het bijten, hoog piepen als een hond lijkt me de beste remedie.
Het is normaal dat een jonge pup op van alles wil bijten, maar ze moeten nog leren waar ze wel en niet op mogen kauwen. Er zijn vele mogelijkheden om dit af te leren, net zoals anderen al aangaven. Bij mijn honden lukte dit wel door ze af te leiden, dat ze hun aandacht ergens anders op gingen richten, maar ja als die kleine scherpe tandjes onverwacht op een gevoelige plek bijten, dan kwam er bij mij ook wel eens een gil aan te pas. Het blijft altijd een kwestie van proberen, want geen één hond/pup is hetzelfde. In de encyclopedie staan trouwens ook wel tips.
Je zegt dat je genoeg speelgoed hebt, maar laat er niet téveel rondslingeren, want dan vindt jouw pup het straks niet zo interessant meer. Zo werkt het met mensen ook, als we teveel om ons heen hebben dan wennen we daaraan en valt het minder op. In het begin dacht ik ook dat ik bijna alle hondenspeeltjes moest hebben die verkrijgbaar waren, maar ik moet zeggen dat ik de meeste speeltjes leuker vond dan de honden. Er waren speeltjes bij waar ze niet eens naar omkeken. Een speeltje of balletje wordt al snel interessant als het baasje met veel enthousiasme meespeelt. Vooral blijft het speciaal als je één ding hebt waar jij en de pup mee gaan spelen en dat jij dit naderhand weer opbergt. Als jij het speeltje dan later weer te voorschijn haalt, dan zal de pup/hond enthousiast zijn, omdat het speeltijd is.
Het is een jonge hond en om verkeerd gedrag af te leren, vergt altijd veel geduld van het baasje.
Je hebt ze sneller iets aangeleerd dan afgeleerd.
Blijf geduldig , dan kom je een heel eind.
Veel succes verder.
ze zeiden gewoon van de moeder keek niet meer naar ze om en ze zijn oud genoeg om weg tegaan naar hun nieuwe baas dat werd er gezegt
wij zouden hem eigenlijks 2 weken later op halen achter af denk ik had ik het maar gedaan
maar goed das achter af gepraat
maar ik kreeg zo veel mails, van dat ik hem op moest halen.
dat ik zo iets had van, laat ik hem maar op halen, dan ben ik van dat gezeur af.
maar toen ik hem op haalde begon een dag er na al de elende met deze hond laat ik het zo maar zeggen
Oh dat is dus weer zo'n fokker geweest De bekende smoes, de moeder kijkt er niet meer naar om en ze eten al zelfstandig. In het vervolg met een grote boog om zo'n fokker heenlopen.
Waarom ze met 6 weken weg gaan bij dit soort hondenvermeerderaars? Omdat die laatste twee weken voor de fokker enorm zwaar zijn. Je blijft poepjes en plasjes ruimen en schoonmaken, ze breken de tent af en je kan geen minuut van huis weg. Bovendien eten ze in deze tijd al lekker veel en dat kost alleen maar geld natuurlijk. Dus moeten ze weg, ongeacht of ze nou hondentaal spreken of niet.
Huppekee, weg ermee en dan kunnen ze zo snel mogelijk weer een nieuw nest op de wereld zetten en daar de centjes van vangen. (Want ze vragen natuurlijk wel net zoveel als iemand die zijn pupjes netjes tot 8 weken houdt... )
En ondertussen zit jij er mooi mee, want houd het heel goed in de gaten, haal er desnoods nu al een deskundige bij en socialiseer je pup nu al heel erg goed met andere honden, dat is in dit geval nog veel belangrijker dan bij pupjes die wel tot 8 weken in het nest zijn geweest.
ik ben het eens met @Nienke & de roedel.
@Natas & Binky, zou je misschien met lestekens willen schrijven? want dit leest nogal beroerd
Jammer dat er toch altijd mensen zijn die op alles behalve de vraag zelf reageren...
Maargoed, ik heb het toen afgeleerd door negeren. Hand bijten = stoppen met spelen en weglopen.
Ook bood ik haar wel eens iets anders aan waar ze wel op mocht knauwen, maar dan liep ik ook weg. Ze had het snel genoeg door!
Ja wat Nienke zegt, socialiseren is wel erg belangrijk nu voor je pup!
lekker bij andere honden laten (die je vertrouwt en die geent zijn)
ja normaal is hij ook wel bij andere honden.
maar omdat hij nu jeugtschurf heeft, mag hij nu miet bij andere honden komenmomdat het besmettelijk is.
hij kan namelijk heel goed met andere honden, daar is niets mis mee.
@ natas & Binky,
Hoe bedoel je begon de volgende dag de ellende al? Over welke ellende heb je het?
Groetjes!
Hoi!
6 Weekjes, waarom moest hij toen eigenlijk al weg..?
Maar goed.
Zoals al gezegd werd; alle pups doen dat.
Misschien is een Nylabone wat voor 'm?
Succes met de pup!
Nou idd
Een dag na dat we hem op hebbben gehaald begon zijn kop op tezwellen.
Ik naar de arts heen met Binky volgens hun een agerische reaktie.
3 dagen later klapt hij kompleet door zijn voorpoten heen, ik weer naar de arts heen.
Ze weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet wat het is.
In die tussen tijd ik dus steeds maar weer met binky naar de arts voor zijn voorpoten, en die heeft mij door gestuurd naar een andere arts die meer wist over neurologie.
Nou daar geweest die heeft mij door gestuurd naar de dierenkliniek in Utrecht.
nou daar heen en daar dachten ze aan de ziekte Addison.
Van de ziekte Addison heb ik afgelopen Vrijdag de uitslag van gekregen, en bleekt het niet tezijn.
En zo kwamen een paar dagen later allemaal bultjes op zijn wangen en hoofd zitten, dat mijn man zei dat is niet goed.
iIk dus weermet Binky naar de arts heen er zat helemaal geen leven meer in dat beestje, toen zijn we dus ook achter de besmettelijke ziektes Jeugtschurft en Giardia gekomen en dat zijn we nu aan het behandelen dus ja we zijn nu 13 weken verder en hij heeft eigelijks alleen nog maar een arts gezien
dus ja dat is het hele verhaal van mijn hondje
en laat ik zo zeggen over de fokkers valt niets goeds tezeggen.
het enige wat ik kan zeggen is dat hun zeiden mijn artsen waren niet tevertrouwen en die van hun wel dus dat zegt eigenlijks wel genoeg hoe die mensen zijn
Wat vervelend voor je.
Ik weet niet of je een rechtsbijstand verzekering hebt? Je kunt namelijk de fokker aansprakelijk stellen voor de schade (dit heeft wel haken en ogen het is niet zo eenvoudig als dat ik nu lijk te zeggen, maar om het juridische verhaal helemaal hier uit te leggen is niet te doen, dat weet de jurist je dan ook wel te vertellen).
Groetjes!
Dat vind ik sneu voor jullie en vooral voor Binky.
Ik weet wel iets over schurft, dat een pup het van de moeder kan krijgen, door een verminderde weerstand, stress, infectieziekten, of bij veel wormen.
Giardia dat kende ik niet, dus heb daar iets over opgezocht.
Wat ik lees lijkt me inderdaad ellendig, dus begrijp dat je dit zegt.
Die fokkers zijn dus niet goed bezig en dat zeg je eigenlijk ook al, omdat je hen op de hoogte hebt gebracht en zij van niets willen weten.
Ik zeg wel vaker dat ik niets van zulke mensen snap, dat ze niet alleen verschrikkelijk met dieren omgaan, maar ook uiteindelijk de nieuwe baasjes. Wat richten zulke fokkers toch veel schade aan en misschien zouden we meer aandacht moeten besteden aan het bestrijden van zulke mensen.
Misschien een idee om een soort aanplakbiljet/poster te maken met een waarschuwing tegen slechte fokkers. Niet dat je dezen dan bij naam noemt, maar meer een foto van een schattige pup en de risico's die baasjes lopen als ze zo'n pup kopen bij zo'n broodfokker? Dat iedereen dit kan uitprinten en bij hem/haar in de buurt (supermarkt, buurtcentrum e.d.) ophangt. Het kan zijn dat er al zoiets bestaat, maar ik weet dat er bij mij in de omgeving niet iets dergelijks hangt. Is maar een ideetje. Als er mensen zijn die meer weten of info willen delen, dan hoor ik dit graag.
Ik wil wat doen, want ik voel me zo machteloos als ik dit soort verhalen lees.
In ieder geval wil ik Natas en Binkie veel sterkte toewensen en dat er maar niet meer vervelende ziektes en/of vervelende bijwerkingen bijkomen.
oei...dat is best wle heavy meteen allemaal met je pupje mee te maken.
en is op zn zachts gezegd erg onverantwoord van je fokker geweest..
heel veel stertke met Binky, hopelijk knapt ie snel op!
Even voor de goede orde, demodex is niet besmettelijk! Gewone schurft is heel erg besmettelijk, demodex niet. Socialiseren moet dus gewoon kunnen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijt gedrach" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?