Waren jullie niet bang dat ze ziektes mee zouden brengen... ?
Werd er op ziektes getest of hebben jullie ze nog laten onderzoeken bij de dierenarts zelf?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraagje aan de mensen met een hond via een stichting van het buitenland. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Mijn ouders hebben buitenlandertjes. Deze zijn zowel in het land van herkomst onderzocht en getest op ziektes(in opdracht van de stichting) als thuis bij de DA van mijn ouders. Verder zijn, voor zover ik weet, de meeste van die (mediterane) ziektes niet besmettelijk van hond op hond. Je hoeft wat dat betreft dus niet echt bang te zijn dat ze ziektes meebrengen ofzo. Virussen zijn een ander verhaal, maar dat heeft niet zo veel te maken met de nationaliteit en het invliegen van de hond.
Ik heb buitenlanders en deze worden door een goede stichting zelf gecontroleerd op ziektes.
Over het algemeen worden de honden ook gelijk gecastreerd.
Momenteel zijn we bezig met een asiel in spanje om daarvan honden naar nederland te halen.
Er zijn 2 dierenartsen die ruim van tevoren vanuit nederland er naar toe gaan om te gaan steleriseren/ castreren.
ik vergeet te vermelden dat ik mijn eigen hond wel heb laten controleren door mijn eigen dierenarts maar ik krijg nu opvangers en ik heb zoveel vertrouwen in deze stichtingen dat ik ze niet hoef te laten checken door mijn eigen dierenarts.
Nee daar was ik niet bang voor, ze krijgen daar een uitgebreid bloedonderzoek, waar je ook de uitslag van krijgt.
In Nederland worden er ook genoeg pups verkocht met besmettelijke ziektes. Met Parvo, giardia of puppyschurft bijvoorbeeld.
Mijn honden zijn ook getest op Med. ziekte. Tevens moeten ze door een dierenarts gecontroleerd zijn, krijgen ze een paspoort en een Rabies injectie...anders mogen ze de grens niet over.
Ze zijn allemaal gecastreerd. Dit wordt gedaan via de stichting. Als je een pup adopteerd, ben je verplicht, als de leeftijd het toelaat, te laten castreren.
dani komt uit spanje van arca noah
ze is nog onderzocht daar door een dierenarts
en ze kreeg haar prikjes en haar chip
er wordt nog een bloedtest afgenomen
maar dat zegt weinig hoor
toen ze hier was ben ik met haar naar de dierenarts gegaan
voor een onderzoek en wormenkuur en ontvlooien
maar ik heb wel de ervaring hier dat als je hond wat heb
en je gaat naar de dierenarts en ze horen dat de hond
uit spanje komt ze het eerste aan leishmania denken
we hebben haar hier laten testen omdat ze een paar pukkeltjes had
die zijn gewoon met antibiotica overgegaan
maar hun staan al klaar met dure testen en operaties
ben toen van dierenarts verandert
Denzel was ook getest op ziektes, was ingeƫnt, ontwormd en gecastreerd. In zijn paspoort stond keurig dat zijn leishmania test de eerste keer positief was en de tweede keer negatief. We waren van te voren op de hoogte wat de ziekte inhoud en wat de consequenties zouden zijn als het bij Denzel weer naar boven kwam.
Toen hij zes maanden bij ons was hebben we hem nog een keer door de DA laten testen daarop maar toen was het ook weer negatief. Ik weet wat de symptomen zijn bij de mediterraanse ziektes en ben er dus op bedacht. Het heeft ons er niet van weerhouden Denzel te adopteren. We hebben nog geen spijt gehad.
Mijn Sammie komt ook vanuit Spanje. Hij is getest, maar ik vind dat ze een beetje slordig met zijn gezondheid zijn om gegaan. hij heeft duidelijk problemen met zijn heupen/pootjes, daar is niet over gecommuniceerd met mij.
Toen ik vroeg of het klopte dat hij wat hinkte, zei het gastgezin dat het ze nooit eerder was opgevallen.
Ok..kan gebeuren. Wellicht even verstapt?
Bij mij thuis werd wel heel duidelijk dat het wel wat erger is.. ik heb het rescue team benadert, die gaven aan dat de DA in Spanje het wel eens gezien had maar geen notitie van had gemaakt.
heel fijn..
Slordig en oneerlijk m.i.
Ja ben wel bang dat ze iets onder de leden hebben, en zal pas gerust zijn als ze hier 7 jaar zijn en de incubatie tijd van 7 jaar is verstreken.
Meer dat testen op mediterrranse ziektes van te voren kan je eigenlijk niet doen en je verdiepen in welke ziektes er zijn in het land van herkomst, zodat je het kan herkennen en gelijk kan behandelen.Vaak is het goed te behandelen als je er op tijd bij bent.
Hier zij ze gekomen met de bloeduitslagen van de testen op leishmanasia, erlichia, babiose en nog ieta waar ik nu niet op kom. Tevens met een gezondheidsverklaring, ingeent, gechipt en gecastreerd.
Aan de gezondheidsverkalringen heb ik sterk mijn twijfels na Fynn, je hoeft geen DA zijn om te zien op de dag dat ie kwam dat ie ziek was en niet had mogen reizen.
En ja ik ga altijd gelijk voor mijn iegen zekerheid naar mijn eigen DA ook al zijn daar geen redenen voor, vind ikzelf prettiger.
Lola is via een duitse stichting bij mij gekomen, de honden worden door een da gecontroleerd, Lola is ook gesteriliseerd, en heeft de verplichte entingen gehad. En is gezond verklaard. Het is wel een algemeen onderzoek, er kunnen natuurlijk verborgen aandoeningen tevoorschijn komen als je de hond eenmaal hebt, dat is het risico wat je neemt.
Misty komt ook uit Spanje.
Heeft alle mogelijke tests op mediterrranse ziektes, wormen, etc. in Spanje ondergaan.
Tevens gesteriliseerd, geent, ontvlooid, ontwormt en gechipt, allemaal vereisten van de stichting die haar naar Nederland heeft gehaald voor adoptie.
Van alle onderzoeken en tests keurig de papieren meegeleverd gekregen en tot voor zover te beoordelen is ze volledig gezond....., maar een ziekte als bv leishmanasia kan een incubatie tijd hebben van 7 jaar...., en dus zegt zo'n onderzoek in die zin niet zoveel.
Toevallig gister met Misty voor haar entingen bij de DA geweest en nog eens met de dierenarts besproken wat te doen, omdat het risico toch in mijn achterhoofd blijft borrelen.
Misty is nu net 2 jaar en sinds 1 jaar bij ons, de dierenarts heeft haar nog eens aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen, hart, huid, ogen, oren, gewrichten en vind voor als nog niet dat wij verdere actie hoeven te ondernemen.
Uiterlijk zegt natuurlijk ook niet alles, maar het is denk ik gewoon een kwestie van 'er altijd rekening mee houden' en hopen dat je een dierenarts treft die meedenkt en kennis heeft (of alsnog vergaard) over mogelijke symptonen en behandelingen.
Ik denk wel dat ik voor de zekerheid over ruime tijd een herhalings onderzoek laat doen op mediterrranse ziektes, puur voor mijn eigen gemoedsrust.
hallo
ja wij hebben pas een hond uit spanje een galgo
zij is rond de 7jaar een schat van een hond zo lief je kan bijna niet geloven
dat zo'n hond nog zo lief kan zijn naar zoveel ellende en mishandelingen
wij hebben haar 3weken en ben afgelopen week naar de dierenarts gegaan
en wat bleek dat zij tumoren heeft woensdag wordt er gekeken of het kwaadaardig
is of niet ik ben er kapot van
eerst een rot leven en zou het bij ons goed krijgen en dan dit
ze worden daar wel op middelandse zee ziekte getest maar dat zeg niet alles
ze kan nu goed zijn maar het kan ook in de botten sluimeren het gaat dan om het zandvliegje
waar door ze gestoken kunnen zijn dat kan tot 7jaar later uitkomen
ja en in spanje is er weinig geld ze doen hun best maar meer kan dan ook niet
wij hebben pech dat het niet gezien is zeggen ze dus als je voor zo hond gaat
kan je beter een jonge nemen als een wat oudere denk ik nu
Paco, Terra en Saltarin komen alle 3 uit Spanje.
Van alledrie heb ik de uitslagen van het bloedonderzoek op papier. Ze zijn dus getest op medditerane ziektes. Dat betekent niet dat ze deze nooit kunnen krijgen, maar een hond van hier kan ook ziek worden...
Verder werd er een volledige gezondheidscheck gedaan en werden ze alle3 gezond verklaard.
Vooral opletten dat je een goeie stichting uitkiest is de boodschap. Dus dat de honden getest worden, gezondheidscheck hebben, eventuele problemen (gedrag/gezondheid) op voorhand gemeld worden, dat er nazorg is voor eventuele gedragsproblemen, dat de hond terug kan mocht er wat gebeuren en je kan hem om de een of andere reden niet bij je houden.
Ik ben intussen vrijwilliger voor de stichting waar Paco, Terra en Saltarin. Stuur me anders maar een pbtje.
Zita komt van Spanje via de stichting SOS strays.
Ze is getest op ehrlichiaCanis en dit was negatief. Het is een ziekte die door teken overgedragen wordt.
Verder heb ik wel info gekregen over Leishmania. Dat is een ziekte die overgebracht wordt door het zandvliegje. De honden worden ook hierop getest en wanneer dit negatief is, kunnen ze geplaatst worden. Maar ik heb wel een papier met uitleg moeten ondertekenen waarop staat dat deze uitslag nooit voor 100 procent zeker is. Dus stel dat Zita ooit ziek wordt, moet ik deze ziekte even vermelden bij de dierenarts. Omdat het zandvliegje weinig voorkomt in Nederland en Belgiƫ zal de dierenarts dit niet meteen als oorzaak voor de ziekte aanduiden.
Toen ik Zita net had, ben ik met haar naar de DA gereden voor een kleine check. Kwestie van zekerheid dat alles in orde was. En alles was ook daadwerkelijk in orde
Ik heb nu alweer 6 honden/hondjes en 2 katten en een kitten meegenomen vanuit Rhodos. Daar kom ik al een jaar of 6. Ik zelf heb 6 jaar geleden m'n eigen 2 hondjes meegenomen uit Rhodos. Ieder jaar ga ik even helpen bij het asiel op Rhodos en ben ik vluchtbegeleider voor de honden die hier in Nederland weer een goed thuis krijgen. Alle dieren die het asiel verlaten voor adoptie zijn gezond...ingeent,gechipt en in t bezit van een paspoortje.
M'n vrienden die daar werken...ook een nederlandse vrouw...kunnen nog zoveel hulp gebruiken...al kom je maar een dagje om de hondjes daar eens te aaien of met ze te spelen...want daar hebben de medewerkers gewoon geen tijd voor....al breng je een paar blikken hondevoer mee als traktatie voor de hondjes...alles is welkom...maar wat ze t meest nodig hebben is de vaccinatie tegen leishmania...de zandvlieg...die kost maar 15 euro per stuk...iedere dag gaan er hondjes dood omdat ze geen geld hebben voor die inenting.
Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten of wilt helpen.
[email protected]
gr andrea
Ik heb ook sinds een maandje een hondje uit Spanje geadopteert via een stichting.
Ze is gechipt, geent en op ziektes getest uitslagen heb ik ook gehad samen met haar paspoortje maar heb haar ook laten nakijken bij mijn eigen dierenarts.
Wel bleek ze zwanger te zijn (was voor het eerst loops daar) waar de stichting niets van wist, maar wij hebben haar toen laten steriliseren!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraagje aan de mensen met een hond via een stichting van het buitenland. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?