Sinds kort hebben wij een derde teefje.
Ze is nogal dominant naar mijn andere dominante teef toe.
Het draait wel eens op snauwen uit en ze probeert steeds voor haar te lopen als ze iets in de keuken horen bijv. Een keer een bloederige aanvaring met 2 gewonden na afloop. Nu zijn we net terug van vakantie en het is vreselijk; Mijn eerste twee honden had ik op een apart adres, omdat dat al vast stond. Het nieuwe teefje was dus alleen thuis(met oppas natuurlijk)en werd ook nog eens loops. Mijn plan was haar na onze vakantie te laten helpen namelijk.De eerste ontmoeting na de vakantie in het park laten plaatsvinden vanwege de dominantieproblemen. Eenmaal binnenshuis laat de loopse teef haar geen moment meer met rust, daagt haar constant uit en biedt zich ook constant aan. De gesteriliseerde teef probeert zelfs haar te dekken, maar helaas, dat lukt niet natuurlijk. Maar ze (loopse teef)blijft aandringen, tot het aggressieve aan toe en dat vindt de andere kant duidelijk irritant. Vervolgens liep het weer uit tot een bloederige toestand aan 2 kanten. 1 heeft wond in haar nek en de ander loopt mank met gat in poot. Ik ben er helemaal mee aan, hou ze nu gescheiden, maar de loopse teef blijft maar blaffen en janken en krabben. Het is echt een vechtertje. Wie heeft misschien wat tips voor mij en komt dit eigenlijk ooit wel goed?
Iemand ervaring? Alvast bedankt!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! vechten door loopsheid icm dominantiestrijd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wat voor rassen heb je als ik vragen mag?
Heb je wel eens goed bekeken wie de ranghogere is en handel je daar dan ook naar?
Lijkt me een lastige situatie :(
Ik denk dat het een goed idee is de nieuwe teef ook te laten helpen inderdaad
Dat is nog al wat. Ik zelf heb hier geen ervaaring mee, maar heb je wel eens aan een gedrags therapeut. Die kunnen het beter beoordelen dan hier achter een scherm. ucces.
Als je ziet dat de 1 opdringerig is naar de ander,dan haal je ze zelf uit elkaar,nog voordat er een gevecht moet uitbreken.
Daar heb je zelf controle over,wat jij niet wilt ,gebeurt niet Gewoon weg sturen of in haar bench lokken. Jammer dat ze nu beide gewond zijn,en nu houdt je ze wel apart,dat had met gemak voor het gevecht gekund.
Het is juist goed om ze rust van elkaar te geven,ze hoeven echt niet alles zelf op te lossen,kunnen ze het niet zelf dan moet je ze helpen,jij wilt rust in je huis en tussen de dames dan moet je dat zelf regelen.
De loopse periode is ook super lastig voor de loopse teef die barst van de hormonen en doet "druk" en de ander raakt daar weer overprikkeld van en begint te rijden.
Voorkom het.
Het proberen doodschudden van een andere hond is bij mij reden geweest om de nieuwe terug naar het asiel te brengen.
In ieder geval eerder ingrijpen "De gesteriliseerde teef probeert zelfs haar te dekken, maar helaas, dat lukt niet natuurlijk. Maar ze (loopse teef)blijft aandringen, tot het aggressieve aan toe en dat vindt de andere kant duidelijk irritant." niet meer toelaten.
ik heb op dit moment 3 loopse teven, 2 gesteriliseerde teven en 1 teef die net klaar is. De jongste, nu 18 maanden, wil veel rijden. Maar dit wil de rest niet altijd maar 1 teefje corrigeert niet goed genoeg. En dan roep ik de rijdende teef en na 3 x waarschuwen stuur ik haar de bench is. Vaak gaat ze dan ook liggen slapen.
Met waarschuwen bedoel ik afleiden met de naam. Niet nee zeggen of foei maar zelf rustig blijven.
Je hebt een tijdbommetje in huis helaas en dan moet je dit begeleiden.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Ik begrijp nu dat ik te laat heb ingegrepen. Noem het gebrek aan ervaring. Ik dacht dat je ze moest laten uitzoeken wie de baas is, zeg maar. Dat het na een aanvaring wel over zou zijn. Niet dus. Ik merk wel dat ik mijn eerste teef goed weg krijg bij de bench van de loopse teef, maar andersom is veel lastiger. Ze wordt gelukkig wel rustiger in de bench na een tijdje. Ik zal het denk ik voorzichtig moeten doen, met de loopse aan de riem en dan weer bij elkaar laten en corrigeren?
Het is zo'n felle en supersnelle tante, dat ik zonder riem nergens ben.
Hoe krijg je trouwens het beste 2 honden uit elkaar als ze elkaar beet hebben? Zonder nog meer schade aan te richten zeg maar?
Mijn dochter was tijdens het gevecht alleen en heeft ze naar de deur weten te lokken en de deur tussen hun bekken in dichtgetrokken. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ze dat niet had gedaan.
Bedankt voor de tips, iemand nog meer tips??
Ik zou ze eerst veel rust gunnen en toch in mijn portemenee kijken voor geld hiervoor. Want volgens mij kun je wel wat steun gebruiken van iemand die bij je thuis komt kijken.
En als dit gebeurt "Hoe krijg je trouwens het beste 2 honden uit elkaar als ze elkaar beet hebben?" want dan ben je dus veel te laat. Hier werkt het als we de bek vastpakken en de bek lostrekken van de ander. Wel degesideerd handelen, geen twijfel laten merken want dan bijten ze jou en niet meer alleen laten zonder volwassene.
Ik zou er een goede gt bij halen.
En je zegt dat je haar wilt laten helpen? Ik persoonlijk zou dat niet zo snel doen, omdat dit soort gedrag als het werkelijk een dominant teefje is vaak erger wordt na sterilisatie (de vrouwelijke hormonen zijn dan weg, dus hou je mannelijke hormomen over, en dat zorgt vaak voor nog meer haantjes gedrag).
Dus een goede gt erbij halen die de situatie komt bekijken en je kan begeleiden. Tot die tijd indrdaad zorgen dat het niet zover komt zoals hierboven al gezegd is.
Steriliseren zou ik niet idd nog niet doen. Zij moet hier eerst doorheen en laag in haar hormoonproduktie zitten. Meestal is dit 100 dagen na de 1ste dag van de loopsheid.
Wij hebben hier om vechtgedrag (zeer onzeker gedrag, aggresief gedrag) op de 10de dag van de loopsheid en tijdens schijndracht een zeer kort lontje een teef wel gesteriliseerd. Tijdens de overige dagen is ze ook wel onzeker maar meer handzamer voor ons en ze laat dan ook meer signalen zien. Tijdens de hormoonpieken aanvallen vanuit het niets dus niet te begeleiden.
Obeserveren van je teef is dus een essentieel onderdeel van het moment van de sterilisatie.
Heb hier ook het probleem gehad tussen drie Teckels, ook tijdens de loopsheid.
Maar door mijn handelen liep het volledig uit de hand, ik ging me er mee bemoeien en haalde ze uit elkaar.
Heb ze weken uit elkaar gehouden,nou dat is niet te doen.
Had 1 van de dames opgegeven voor herplaatsing, omdat iedereen mij verzekerde dat het nooit weer goed zou komen.
Maar kon het niet verkroppen om haar weg te doen.
Dus ben in mijn paniek gaan zoeken en kreeg via dit forum de tip om eens met Nelis Verhoeven te bellen. Heb gelijk de telefoon gepakt en hem het probleem voorgelegd, en kreeg van hem het nuchtere antwoord, daar doe je je hond toch niet voor weg.
Hebben een afspraak met hem gemaakt zijn bij hem geweest en het gaat hier HEEEEEL erg GOED.
De dames respecteren elkaar en tijdens de loopsheid ook geen problemen meer gehad.
Ik regelde het te veel en nu bemoei ik me nergens meer mee,
Ze spelen weer samen,zelf met een botje is het oke,slapen alle 4 in 1 mand tewijl er 3 staan.
Voer ze sinds dien altijd uit de hand en of geef het ze buiten.
Mijn tip is neem contact op met Nelis.
Waarom moet de hormoonproduktie laag zijn als ik vragen mag?
Ik dacht dat je niet eerder kon laten steriliseren vanwege de doorbloeding?
Ik heb nu 2 benchen naast elkaar gezet met de honden erin en ze liggen rustig te slapen.
Ik weet niet of het zin heeft, maar ze kwispelen wel allebei. Maar als de oren recht overeind staan, wat wil dat zeggen?
Kwispelen is een teken van opwinding, en niet persee van de vriendelijke soort.
De hormoonproduktie moet laag zijn omdat ze blijven hangen in het gedrag wat ze laten zien op het moment van sterilisatie. Hier was dat dus een kort lontje en snel knokken. Dat willen we niet en daardoor hebben we gewacht en hulp gezocht d.m.v. een klassiek homeopaat en toen besloten om haar te steriliseren op een lage hormoonproduktie dus tussen 2 loopsheden in.
Ik heb hier ook 1 teefje rondlopen die gesteriliseerd is tijdens de loopsheid. De vorige loopsheid van haar was 7 weken geleden en nu kwam er geen bloed maar alles wees er wel op, nl. de reu in huis werd weer getriggerd door haar en we ruikten zijn urine weer en haar vulva was dusdanig opgezet. Maar nu ruikt ze natuurlijk nog naar loopsheid.
Kan ik deze meneer gewoon op internet opzoeken?
En het is dus de bedoeling dat je daar naar toe gaat?
Waar woont hij?
Dat teveel bemoeien heb ik dus wel eens gelezen en daarom deed ik dus ook niets en liet het ze zelf uitmaken. Af en toe een snauw hier en daar, maar juist op het moment dat ik even weg was, ging de bel. Ze sprongen tegelijk op(ze lagen tegen elkaar aan, maar dit komt alleen vanuit de teckel) en dachten van elkaar dat ze aangevallen werden, vermoed ik.
Toen ging het mis. Nu lees ik weer dat je je er wel mee moet bemoeien en jij zegt weer dat je je er teveel mee bemoeide. Dat maakt het wel ingewikkeld, want wat is de juiste dosering? Ik denk dat ik maar een cursus Cesar Milan moet volgen.
Cursus CM zou ik niet doen hoor. Nelis en o.a. ikzelf werken met kalmerende signalen en dit respectvol handelen naar de hond en dat is CM helaas niet.
In welke provincie woon je?
Ik heb ook op het punt gestaan om ze te laten sterilisen,maar door twijfel heb ik besloten om het toch nog een keer aan te zien.
En dat heeft goed uitgepakt, heb totaal geen last meer gehad.
Niemand kan me verzekeren of het goed uitpakt en als na de sterilisatie kun gedrag niet heftiger is.Ik kan de sterilisatie niet terug draaien.
Van de week had ik ook een klant aan de telefoon. Gromde bij de waterbak t.o.v. een pup. Zij gaf een tikje via de achterkant en de hond die gromt die linkt het negatieve tikje aan wat hij ziet dus de pup. De pup kwam daarna te dicht bij de slaapplek en weer hetzelfde. De pup is nu negatief aan het worden d.m.v. de tik van de baas.
Vandaar is het vaak lastig om dit soort problemen op te lossen via een forum.
Er staat niet voor niets bij het programma "Don't try this at home!!!"
Voor noord holland kan ik je http://www.dogsandpeople.nl/of http://www.hondenschoolfeedback.nl/ van harte aanbevelen. Zitten zij niet dicht in de buurt dan ga ik even verder voor spitten.
www.calmingsings.nl
Nelis woont in Limburg.
www.doggz.nl
Ed van de berg.
Windschoten.
www.maroef.nl
Meneer CM zou ik niet doen.
Heb dat zelf een poosje gedaan, nou gaf meer shit dan dat het goed deed.
Werk zelf met kalmerende signalen en dat is een fijne manier van omgaan met je honden.
En het hele dominatie verhaal, kun je wel vergeten.
Ben je verplicht haar te laten steriliseren.
Ik heb zelf ook nog nooit gefokt.
En ik heb bewust voor geen sterilisatie gekozen.
Helaas niets dichterbij op dit moment. Ik heb een ander forum uitgespit waar veel mensen zitten met ervaringen met kalmerende signalen. Ik zit 113 km. bij je vandaan en dogs and people ongeveer ook. Qua afstand maakt dat dus niets uit. Je bent hier ook van harte welkom, ik werk ook met kalmerende signalen en heb er een hele ruime ervaring mee.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! vechten door loopsheid icm dominantiestrijd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?