Jij brengt jouw relaas als JOUW waarheid, terwijl de praktijk toch echt anders uitwijst.
Nee, ik hoef niet te kiezen voor pensions die jaarlijks vaccinaties 'eisen'. Dit type pension loop ik zelfs hard voorbij. En ja, er zijn pensions die uitzonderingen maken voor honden met auto-immune aandoeningen en accepteren dat het met verantwoorde alternatieven ook anders kan. Even voor de duidelijkheid, mijn honden gaan al wat jaren niet meer in dagopvang of pension.
Jij brengt jouw 'waarheid' alszijnde dat eigenaren van honden die bewust geen chemische inzetten gebruiken er maar een potje van maken met de zorg van hun dieren. Ik durf je op een briefje te geven dat ik wat mijn honden betreft een stuk gezonder bezig ben, dan de 'massa' die maandelijks zoveel chemische troep in hun dieren stopt omwille van het in stand houden van de pharmaceutische industrie. Om maar te zwijgen over de resistentie die al op veel producten van toepassing is door het veelvuldig en nutteloze gebruik er van.
Fijn voor je dat JIJ nooit geen problemen hebt ervaren met jouw honden. Helaas is er een behoorlijke groep eigenaren van honden die dat niet kunnen onderschrijven. JOUW positieve ervaring maakt niet dat de betreffende chemische producten geen gevaar voor de volksgezondheid van honden opleveren.
Voor wat betreft het pension zijn er inderdaad regels. Maar een goed gesprek levert vaak heel wat op.
Eigenaren die per definitie niet willen dat hun hond behandeld wordt met chemische middelen hebben het recht om daar met een pensionhouder over in discussie te treden en op de proppen te komen met goede alternatieven. En ja, die zijn er 'ter preventie'......en gaat veel verder dan een beetje vlo- en wormpreventie.
Maar niet gaan gillen dat degenen die daar andere visies op hebben en het in de praktijk ook niet zo ervaren niet verantwoord met hun dieren omgaan. En dat er mee wordt gelift op de rest van de massa.........
Daar krijg ik persoonlijk (in het algemeen) een beetje de schijt op in, want de gezondheid van mijn dieren gaat voor alles.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het vlooien pipetjes dilemma...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Pffff, ik hink nog steeds op twee gedachten. Overal is wel iets voor te zeggen. Ik heb een mail gestuurd voor meer info over dat spul van teamdier. Vlokill ken ik niet maar daar ga ik me ook even in verdiepen. Of ecostyle.
Eerlijk gezegd heb ik zelf nog nooit een allergische reactie gehad op een pipetje. Mijn honden dan bedoel ik......... Wel is een van mijn honden jaren geleden gestorven door een leveraandoening maar in hoe verre enten en vlooien pipetten daarop van invloed zijn geweest daar zullen we nooit meer achter komen. Feit blijft dat ik zo min mogelijk prefentief gif wil geven maar ook niet niks wil dien.....ik zal morgen ook eens eens bellen met de pension houder. Kijken hoe hij erover denkt...... Enten is daar wel verplicht maar gewoon volgens het drie jaarlijks schema. Kennelhoest is niet verplicht. Hij raad het aan maar vindt dat de beslissing van de eigenaar.
Tip; a;s e je honden knoflook geet en karnemelk zou ik mooie niks doen verder..
Je hebt korthaar honden en een vlooienkam doet wonderen..
Fijne vakantie..
http://www.hondenpage.com/hondenforum/82535/advantix+is+vergif+voor+mijn+hond.php
Mijn hond heeft een zeer zware brandwonde opgelopen door gebruik van Advantix tegen vlooien en teken. Ze wordt nu behandelt met morfine, 2 soorten antibiotica, enz...
Bijna dood geweest.
Dit spul komt er bij mij niet meer in
Greetje, mijn Luca is vorig jaar op zijn tiende verjaardag gestorven aan levernecrose.
Binnen vijf dagen.
Ik ben ervan overtuigd dat al die jaarspuiten, rabbies entingen, ontwormingen en pipetjes debet
zijn geweest aan de degeneratie van zijn lever.
Gaf hij over kreeg hij een spuit, gaf hij weer over, weer een spuit.
Er werd alleen aan symptoombestrijding gedaan en niets aan de oorzaak.
Als je dan een lever hebt die levernecrose aan het ontwikkelen is, is elke chemische injectie
funest.
Ik ben ervan overtuigd, dat had ik geweten wat ik nu weet en nu voor Romeo doe,
dat Luca nu nog geleefd had.
Vanmiddag heb ik Romeo laten titeren en hem niet zomaar de jaarspuit laten geven, ik ontworm
puur natuurlijk en gebruik geen pipetjes meer.
Verder geef ik hem voer zonder chemie en andere troep.
Spul dat vlooien en teken chemisch doodmaakt, kan nooit goed voor de hond zijn, niet voor
zijn huid, maar zeker ook niet voor de lever.
pipetten gif, wordt uiteindelijk in de lever afgebroken. niet goed dus. en niet alles wordt natuurlijk afgebroken, waar blijft dat dan ?
en soms kan je niet zonder, maar wees zuinig met het gif als je het op je hond moet gebruiken.
Ik weet niet of je reactie ook voor mij was, maar de reactie van mijn hond zegt mij genoeg over dat spul. Van inentingen kreeg ze epileptie en van vlooien druppels hartkloppingen. Je kan niet zeggen dat dit allemaal via via verhalen Zijn die opgeblazen zijn. Soms is het gewoon waar, maar moet je gelijk geven. Sommige overdrijven soms een beetje met hun manieren
de toon vind ik onplezierig, en die merk ik op HP wel vaker
er zijn mensen die dingen brengt op zo'n manier dat als een ander het niet zo doet, zn hond mishandelt, of dat nu om versvoeren gaat, inenten of vlooienbehandeling.
je kan je eigen mening geven, maar zonder nu direct de ander de grond in te boren
pas over voeding ook: mensen werden gewoon verweten niet genoeg voor hun hond over te hebben "want ze voeren niet vers". en nu dit weer.
nog ff en iedereen die zn honden in de zomer wel behandeld tegen vlooien en teken krijgt dezelfde sneer
geen mens die kan beweren "dat ik maar chemische rommel in mijn honden stop'
iedereen die mij iets beter zou kennen weet dat ik nu niet bepaald zo in elkaar zit
maar je moet wel reeeel blijven, en evenwicht vinden tussen te veel en te weinig
wat betreft het pension is het simpel, als zij er op staan, moet je het doen, ik persoonlijk vind het een heel slechte zaak daar je eigen invulling maar aan te geven, je hoeft je hond daar niet te brengen, je gaat een overeenkomst aan, met voorwaarden en plichten, van 2 kanten, en daar moet je je dan aan houden
Natuurlijk mag iedereen een mening hebben en ik ben van mening dat ook iedereen het beste voor zijn/haar hond wil doen... Er is geen "slecht" in dit verhaal, een pipetje geven is in mijn ogen zeker nietg slecht... In de ogen van sommige misschien wel, maar dan nog is het een persoonlijke mening aangezien er heel veel honden geen last van hebben (pipetje)! Het is het zelfde als het verhaal wel enten of niet enten, wel ontwormen of niet ontwormen.. Op 6,9,12 en 16 weken enten of op 6,9 en 12 weken enten, voor de eerste loopsheid helpen of na de eerste loopsheid... Iedereen heeft er een mening over maar mijn mening is dat iedereen moet doen waar die een goed gevoel bij heeft...
De honden die hier komen logeren moeten behandeld zijn tegen vlooien en teken, merk ik dat dit niet gedaan is dan doe ik het alsnog zelf en breng ik het in rekening... Mijn eigen honden behandel ik in de zomer maanden netjes elke maand tegen vlooien en teken.. In de winter om de 2 maanden en soms om de 3 maanden, ik controleer ze wel elke dag , ook als ze een pipet hebben gehad.. Ze krijgen trouwens wel ook de knoflookbonbon en karnemelk dagelijks, maar dan toch vind ik het zelf een te groot risico om dan niet meer te behandelen, vooral in de zomer!
"ik al jaren gezonder bezig ben dan de massa".....
ach, die domme arme massa toch, honden vroeg dood, leverschade, tis toch wat.
hoe weet je dat, wetenschappelijk bewezen?
objectieve onderzoeken gedaan?
nee dus, en dus puur JOUW ervaring, prima, maar ik heb andere ervaringen
en ik vnd dat ik mag zeggen dat aan het niet behandelen risico's kleven, tekenziekte's , vlooienbeten (en dus wormen).
en dus behandel ik mijn hond in de zomermaanden, en heb daar nog nooit 1 slechte ervaring meegehad (advantix heb ik nog nooit gebruikt trouwens), ent en ontworm ik als het nodig is, en eet mn hond goeddeels vers. maar evengoed ken ik tig honden die nog ouderwets geent worden, brok eten, vlooienbehandeling krijgen en prima en vitaaal oud worden.
ik hou niet zo van zwart/wit
enne.... die suggestie om met de pensionhouder te praten kwam van mij en niet van jou, moet je het niet om gaan draaien.
Hey Greetje,
Heb je gesproken met de pensionhouders over de regels die zij hanteren wat betreft vlooien?
Als zij willen dat een hond preventief is behandeld, dan zul jij je daar bij neer moeten leggen of anders een pension uitkiezen die jouw hond wel die bonbons wil geven.
Het is hun pension en zij beslissen de regels.
Zelf heb ik geen problemen met Frontline. Nooit problemen mee gehad op allergie gebied of dat het spul de kussens e.d. aantast. Wat dat betreft ben ik het volledig met Gorby2009 eens, dat ik liever geen risico's loop wat betreft teken. Dan heb ik het niet zozeer over de hond, maar meer wat een tekenbeet kan aanrichten bij mensen. Als doktersassistente krijg je elk jaar in de periode maart t/m oktober wel te maken met patiënten die zijn gebeten door een teek. Niet elke tekenbeet geeft de ziekte van Lyme, maar als dit wel zo is dan kan men daar behoorlijk ziek van worden en kan het zelfs schade opleveren aan gewrichten en het zenuwstelsel.
Dit risico vind ik te groot, vooral als er kinderen zijn en ik niet zeker weet of die natuurlijke producten wel voldoende helpen tegen teken.
Dan maar chemisch, want in mijn ogen zijn die paar druppels per pipet minder schadelijk dan de ziekte van Lyme voor schade kan aanrichten.
Iedereen moet voor zichzelf de risico's afwegen, ik kan alleen informatie geven en mensen mogen dan zelf bepalen wat ze daarmee willen doen.
Willemijn, wat zijn de ingredienten in Ecostyle Vlovrij?
Kan het op internet niet zo snel vinden?
Puck heeft niet zoveel vlooien volgens mij, maar als er een zit, bijt ze zichzelf helemaal kapot. Gezien haar voedselallergie zou ze daar ook best overgevoelig voor kunnen zijn. Maar gif wil ik niet op haar sprayen.
Welke homeopatische middelen werken tegen overgevoeligheid en ter stimulatie van haar afweersysteem?
en wie heeft het ooit over strikt doorvoeren gehad?
ik niet, sterker nog ik ben de laatste die stomweg doet wat me gezegd wordt.
wat ik lees is dat er wordt beweerd (en het algemeen gesteld dan maar) dat je met alternatieven 100% parasieten kan tegen houden cq bestrijden, en dat is gewoon niet waar
mijn hond (om het daar nu even tegen af te zetten)
was 4 jaar niet ontwormd, gevolg, vergeven van spoelworm, haakworm en giardia
toen ik daar de vorige eigenaar over aansprak, was hij stomverbaasd want hij had begrepen en gelezen dat dat bij volwassen honden helemaal niet nodig is..........
gevolg: een hond met falende organen, 8-10kg onder gewicht (ondanks gewoon gevoerd te zijn), 30% onder het mininum van rode bloedcellen, totaal ontstoken dikke en dunnedarm, en op het kantje af is hij gegaan. dat zijn de gevolgen van een parasitaire infectie, en lang nie iedereen is zoals
jij in staat of bereidt met zoveel zorg haar/zijn hond te begeleiden dat je inderdaad van preventieve behandeling af kan zien, en sorry, ik had er wat voor gegeven als de vorige eigenaar mijn hond 1x per jaar zn ontwormen stomweg gegeven had, dat had heel veel gescheeld, en dan vooral voor de hond zelf.
hij is behandeld door onze eigen da, een parasitair specialist uit utrecht, een heel bekend holistisch da en door een misschien nog wel bekender klassiek homeopate, en eensgezind (want het is echt teamwork geweest, ik maak nooit geheimen van zulke dingen en heb met allen open gesproken over de behandeling van de ander, en dat werd uitstekend begrepen en op ingespeeld, waarvoor alle respect en hulde trouwens) maar goed, wat vast stond, bij alle 4, is dat de hond langdurig, meermalen chemisch zwaar behandeld moest worden om de parasieten die zijn lichaam vernield hadden te boven te komen. oh ja, had ik nog genoemd dat hij van zijn schouders tot zijn voeten 1 grote korst was, maar ja.... die man zag nooit vlooien, dus..... niet behandeld.
de klassiek homeopate noch de holistisch da hadden enige twijfel dat het noodzakelijk was zware chemische middelen in te zetten, waarbij ze ontzettend hun best hebben gedaan Gorby van binnenuit te laten aansterken, want dat kan ook he, van 2 kanten werken, evenwicht zoeken.
dat is wat ik er tegen heb om dit soort dingen als een soort 100% alternatief te zetten
het is niet of/of en kan heel goed en/en zijn, waarbij je afweegt en onderzoekt wat nodig is, maar geen hond (tenzij abrupt allergisch voor een bepaald bestanddeel, (maar dat kan ook voor appel zijn, daar raakt mijn hond daar bijna van in shock) zal zware leverschade of weet ik wat op lopen van kort behandelen in de zomer.
iets waar ik dus, en ik denk velen met mij, de voorkeur aangeven, wetende dat als de hond wel besmet is met parasieten het heel wat lastiger en zwaarder wordt ze er ooit nog uit te krijgen.
dus als dan iemand vraagt of 1 pipetje nu zo schadelijk zou zijn als de hond naar een pension gaat waar dat gevraagd wordt, is voor mij het antwoord dus nee !!
en dat je je irriteert aan mij, gefeliciteerd, want dat is dan wederzijds, ik ben eigenlijk helemaal niet zo zwart/wit, maar als er zulke boude uitspraken worden gedaan, komt er bij mij een duiveltje boven, en die gaat dan de spreekwoordelijke "advocaar van de duivel" spelen.
oh ja, en over vlooi-allergie
1 van mijn honden, ik refereerde al aan hem, had hevige vlooienallergie, hij is 8 jaar lang behandeld en begeleidt door dezelfde klassiek homeopate, zij heeft veel voor hem betekent en zeker zijn leven verrijkt en zijn lijf (ook al een herplaatser met verleden) versterkt, maar die vlooienallergie zat er, en is nooit meer weggegaan, en dan is het zorgen dat er niet gebeten wordt, want hotspots...... nou, daar kan ik dan over meepraten.
Ik denk dat jullie allebei nu een beetje doordraven.
Niet behandelen tegen parasieten is altijd dom!
Maar niemand hier zegt dat de TS dat moet doen.
Voor een pension is het ook heel moeilijk om iedereen tegemoet te komen. Persoonlijk weet ik dat de meeste pensioneigenaren bijna niets van dieren afweten maar dat terzij.
Ik heb een oppasservice gehad, en terwijl ik eiste van iedereen dat de hond ingeent was, en parasiet vrij, enten ik zelf niet meer en deed ik vlooienbehandelen op alternatieve wijze.
Als er dan iemand naar me toe kwam(zoals 1 klant)van, Joh ik doe niet aan enten kan ik dan mijn hond brengen. Dan was mijn antwoord, ja MAAR, wel een goed uitslag van gezondheid van de dierenarts.
Dingen zoals parasiet vrij, vragen de pensions niet alleen om zichzelf te beschermen, maar ook de andere dieren.
Maar meestal staat er op de site, behandeld tegen vlooien en teken. Meestal staat er niet bij HOE..
Maar je hebt best kans dat je hond terug komt met vlooien, want ik heb een pension nog nooit een hond bij binnenkomst zien checken op vlooien of teken..
KAAT .....ECOSTYLE, ik heb het hier voor me staan.
vlo vrij op het dier....100% natuurlijk produkt
tegen vlooien en teken en hun eitjes en larven.
veilig voor mens en huisdier.
werkzaam stof : spiritus sapinatus, gehalte 8 %
ECOSTYLE vlo vrij op het dier is een natuurlijk middel ter bestrijding van ongedierte zoals vlooien teken luizen op honden en katten.
het produkt is ook geschikt om op puppy,s kittens en zogende honden en katten te gebruiken.
de eitjes en larven van deze insecten worden tevens gedood.
de natuurlijke ingredienten tasten het uitwendige skelet van de insecten aan. ze doorbreken de levenscyclus eitje-larve-pop-vlo.
de toegevoegde zuivere olieen zorgen voor een glanzende vacht . met ecostyle vlo vrij op het dier wordt op volkomen veilige manier de plaag bestreden .
nog meer weten ? gebruiksaanwijzing ? heb ik ook hier.
www.wormbestrijding.nl ...zet het er nog maar even bij.
om de vier maanden is daar het advies om even te kijken of je hond wormen heeft, vier jaar lang wachten en niets doen is niet zo goed natuurlijk, na kijken of je hond wormen heeft is altijd van belang. en kan op een goeie manier, een wormenkuur geven als je niet weet of je hond wormen heeft, is niet zo verstandig. dus mooi een test laten doen, het advies is van het laboratorium, om de vier maanden. en dan is het aan jou of je dit doet of niet.
eerlijk gezegd ben ik je gepreek een beetje zat
nergens heeft iets gestaan dat ik vind dat jij je honden onjuist behandeld, ik zet neer wat ik zelf doe en vanuit ga. dus waar je dat vandaan haalt, is mij een volstrekt raadsel.
maar blijkbaar was er ergens iets tegen het zere been
dit is een forum; en dus zijn er voors en tegens
maar dat mag blijkbaar niet zo gauw het over dit soort onderwerpen gaat, en al helemaal niet als jij er bij betrokken bent.
dat je het persoonlijk hebt gemaakt is voor jouw rekening, niet de mijne
je mening over mijn persoon..... je gaat je gang maar, ik zou bijna echt gaan "flippen", maar laat ik het dat nu niet waard vinden
Ik zou het wel doen (ook voor teken),
Het is niet fijn als je hond ziekte van lyme hebt...
Dat is tot nu toe niet bewezen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het vlooien pipetjes dilemma...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?