Hallo iedereen!
Nadat ik net even heb gepraat in een topic over eventueel een natuurlijke geneeswijze, zou ik hier graag meer over weten. Ik heb in principe een goede dierenarts, maar ze kunnen allemaal zulke lekkere verhaaltjes opgeven! Ik ben dus ook op zoek naar een nieuwe, maar daar wil ik me even goed op orienteren.
Nu heeft mijn hond een allergie (voor een of ander plantje, god weet welke!) maar hij kan absoluuut niet tegen de allergieprik. Nu zei iemand iets over brandnetelthee, of gedroogde brandnetel bij een allergie. Of ze nu specifiek grasallergie of allergie in het algemeen bedoelde, daar kom ik nog achter, maar het bracht mij wel aan het denken.
Is er een natuurlijke wijze waarop ik mijn hond kan behandelen tegen die allergie als hij het heeft, of gewoon preventie. Het is nog een jonge hond (6 maanden) en ik wil hem gewoon niet steeds vol laten stoppen met dingen van de dierenarts.
Hij zit al aan geperste brok (omdat hij niet tegen normale brokken kan) en KVV. Hij doet het hier super op. Het is een levendig hondje, die eigenlijk weinig verder nodig heeft, alleen zijn weerstand en allergie zijn een probleem. Zijn broertje hebben we ook, en daar kun je alles in stoppen en die kan overal in liggen en krijgt niet, en bij diesel moet ik echt uitkijken wat hij krijgt en waar hij loopt. Waarschijnlijk is dat dus ook een deel weerstand toch?
Kennen jullie natuurlijke geneeswijzen die mij zouden kunnen helpen, graag dan jullie advies! Ik las ook over allerlei olien (zalmolie bijvoorbeeld) en bonbons. Nu wil ik graag weten waarom jullie die geven, en of ik hier misschien ook iets aan heb.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurlijke (genees)wijzen bij je hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Haha nou dan zal ik hier vertellen wat ik voor Flex allemaal doe, die kan helemaal nergens tegen.
Knoflook tegen de vlooien en teken.
Biofood bonbons voor een wat glanzende vacht (en zou ook helpen tegen vlooien en teken maar daar vetrouw ik niet op.)
Alleen graanvrije voeding: Haaksbarf en NRV
Vis voor z'n weerstand: De Haaksbarf zalm maar ook sardientjes, makreel en tonijn.
Karnemelk, ook tegen parasieten
Koudgeslagen honing, voor de weerstand
Kluiven zit al in zijn normale voeding, daar hoef ik niet moeilijk om te doen.
Zo ben ik er ongeveer wel.. Voor Faya doe ik precies hetzelfde maar die krijgt ook brokken omdat ze anders te mager wordt.
Misschien reageren hier ook nog mensen met tips voor een grasallergie, hou het in de gaten!
Oh en om daar aan toe te voegen heb ik nog wat homeopatische middeltjes hier staan.
De Groene Os, Darmclear. Een poeder tegen diaree voor het geval dat en dat soort dingen.
Ook altijd nog een pak kamillethee als er eentje last van z'n ogen heeft. Even laten trekken, afkoelen en smeren maar.
Welke bonbons bedoel je dan? Er staan er toch een aantal?
En hoe doe je het met die knoflook? Gewoon door zijn eten heen persen haha?
Hij krijgt hier ook Haaksbarf en dan de variatiepak van 5 diersoorten x2
En hoe doe je dat met die honing?
Wel bedankt
Ja zulke middeltjes wil ik ook gewoon in huis hebben, voor het geval dat! Die chihuahua geef ik een beetje rijst als ze diarree heeft, en dat helpt meestal wel, maar zulke voorraadjes met kruiden en dergelijke is gewoon heel fijn om te hebben! En een stuk fijner voor je hond ook volgens mij dan al die dingen van de dierenarts.
Klopt je hebt verschillende soorten. Ik heb nu de wit met blauwe met alleen knoflook en soms die met knoflook en alline of zeewier ofzo. Als er maar knoflook in zit haha.
Maar inderdaad, dat pers ik gewoon door het eten van ze haha! Merken ze niets van hoor. Flex krijgt 2 teentjes in de week, Faya nu 1tje.
Die honing kun je kopen van een imker of bij een reform winkel. Supermarkt honing is niet hetzelfde.
Dat likken ze van een lepel of ik doe het door het voer. Dat vinden ze echt fantastisch hier!
Ja die middeltjes zijn gewoon handig. Ook een fijn gevoel alles in huis te hebben vind ik zelf.
Mij reu reageert op alles hevig dus dan is het wel prettig. Met rijst enzo zou ik het tegenovergestelde effect hebben, nog meer diarree.
O bij een reform winkel kom ik nog wel eens, omdat de broer van mijn vriend een glutenallergie heeft, en ze vaak op bezoek komen (koekjes en dergelijke haha!) dus daar zou ik eens kunnen kijken.
En vanaf vandaag gaat diesel aan de knoflook haha. Hopelijk houd hij er net zo van als zijn baasje! En mocht hij de andere baas dan willen zoenen, dan zal dat heerlijk ruiken!
En hoe doe je dat met die bonbons? Hoe vaak geef je die?
Nu zie ik bij biofood ook de snoepjes en dan de anti-vlo zeewier koekjes. Heb je daar ook ervaring mee? Zal vanmiddag eens langs gaan bij de Discus, om te kijken wat ze allemaal hebben.
Bij diesel heb ik eigenlijk nog niets geprobeerd bij zijn diarree, omdat het puur aan het voer lag. Maar omdat hij zo gevoelig is, denk ik dat ik ook maar die middeltjes moet halen.
Je hebt Darmclear? voor diarree?
Nope die ken ik allemaal niet, eigenlijk alleen de bonbons..
Meestal eentje per dag, soms vergeet ik het wel eens. Die apen hier zijn goed verwend dus dan schiet er wel eens wat bij in haha
Haha ja die van mij zijn ook aardig verwend, maar ik doe alles om ze gezond en fit te houden! Maar 1x per dag dus, oke! Ga ik zo eens even de discus leegshoppen haha.
Waar haal jij die Darmclear bijvoorbeeld? En heb je nog meer staan?
Ja klopt. Flex krijgt ook altijd diaree en onwijs rare ontlasting van verkeerd voer.
Een tijd geleden had hij aldi brokken gepikt van een andere hond. Toen had hij 3 dagen groene kleiachtige ontlasting.
Met dit spul (gehaald op de 2e dag bij een reform dierenwinkeltje hier) was het na een dag weg. Anders sukkelt dit heel lang door.
Overigens is het wel een kuur, je moet het een week doen.
Maar ondanks dat ik het zelf ook doe wel een waarschuwing. Kloot niet zomaar wat aan met geneesmiddelen, natuurlijk of niet. Kruides enzo kunnen weinig kwaad maar dit gaat alweer iets verder. Ik doe het dan ook in overleg met de eigenaresse van die reformwinkel, zij heeft er veel verstand van.
Dankjewel voor de tip! Ik zal ook eens met de eigenaar praten En aansukkelen doe ik sowieso niet! Ik ben sinds ik diesel heb echt heel voorzichtig, en me eigenlijk pas echt gaan verdiepen in het beste voor mijn honden. En ik doe pas echt iets als ik het zeker weet. Gelukkig helpt dat dan allemaal, anders zou ik gek worden!
Diesel kreeg net zijn eten, en heb er een teentje knoflook doorheen gedaan. Hij keek echt zo van: Wat? Maar heeft wel zijn bak op. Het duurde ongeveer 5 minuten, en de laatste 2 hapjes heb ik hem gevoerd. Hij moet er nog even aan wennen haha! Volgende week weer een kans. Ik heb zijn broertje de bak uit laten likken (zat nog beetje knoflook). Ik ga het namelijk niet zonder toestemming van mijn ouders ook aan hem geven. Ze zullen me vast uitlachen, maarja dat moeten ze zelf maar weten! Mijn hond is in ieder geval lekker bezig zo! En vanavond kijken of Bailey (chihuahua) het ook wilt! jammie jammie, alles ruikt hier naar knoflook!
Haha ja ik weet natuurlijk niet hoeveel je hem geeft.
Ik mix het door 2 kilo KVV, dan valt het natuurlijk wel mee. Voor Faya door ongeveer 1 kilo maar die eet alles.
Hier staan ze nu zelfs te trappelen als ik knoflook voor mijn eigen eten pers. De koppen als ik zeg 'dit is voor mij en nu wegwezen' zijn goud waard haha
Haha, ja ik heb echt het kleinste teentje gepakt wat ik kon vinden. Maar als ik dit zo lees nog steeds te veel haha! Maarja, hij heeft het op, en volgende week vind die het vast lekkerder. Dan heeft hij zijn KVV ook binnen dus dat komt helemaal goed! En dat rustige eten kan ook geen kwaad haha! Meestal is het zo op.
Maar als ik dit dus vol ga houden, hoef ik eigenlijk geen pipetjes meer te gebruiken?
Bestaat er ook zo iets tegen wormen haha, want hij vind het vreselijk dat wormenspul!
Ik gebruik helemaal niets.
Ontwormen is zinloos als ze geen wormen hebben. Dit werkt namelijk niet preventief. Ik heb in 2,5 jaar tijd Flex één keer ontwormd toen ik bijna zeker wist dat hij ze had.
Buiten dat is het een hoop vergif vaak op niets af. Je zou eens hier kunnen kijken: http://www.wormbestrijding.nl/ Hier kun je de ontlasting laten nakijken. Geloof 20 euro met setje en je krijgt de uitslag erg snel!
Dat ik bij de dierenarts was vroeg die vervangster er toevallig naar. Dus toen ik zei dat ik haar nog nooit ontvlooid had wilde ze gelijk een pipet leegspuiten. Echt niet dus he, geen vlo geen pipet.
O,dat is wel fijn om te horen! Zo leer ik steeds meer bij!
Bedankt voor die site!
'Tegen' wormen kun je in eerste instantie de ontlasting van je hond laten onderzoeken. Wij doen dat via: www.wormbestrijding.nl/link]
Als je hond geen wormen heeft, hoef je ook niets te ondernemen. Een duidelijker en reëlere uitslag dmv ontlastingonderzoek kun je niet krijgen, want preventief ontwormen bestaat niet. Een alternatief op chemisch ontwormen is bv. Parasieten Compositum van De Groene Os.
Wat de allergie betreft. Er zijn natuurlijk heel veel triggers die atopische klachten bij een dier kan veroorzaken. Voeding, vaccineren en overmatige medicatie vallen daar ook onder. Als je bereid bent om je te verdiepen in 'natuurlijke geneeswijzen', dan doe je er beter aan om de drie triggers die ik net heb genoemd aan te pakken. Een natuurlijke rauwe voeding, weinig tot niet vaccineren en -indien nodig- een holistische inzet.
De atopie nu aanpakken met enkel een brandneteltheetje of wat versneden brandnetel over voeding zal weinig zoden aan de dijk zetten, als je niet begint met de basis....een gezonde natuurlijke voeding en het niet belasten met chemische toxiciteit van het lichaam. Mijn honden staan op hun Natural Raw Feeding en krijgen regelmatig verse kruiden- en kiemmixen waaronder jonge toppen van vers geplukte brandnetel. Van het voorjaar wordt dat gedroogd als voorraad in herfst en winter. Het is een prima inzet als onderdeel van de voeding en is bindweefsel versterkend, immuunsysteem versterkend en versnelt de wond regeneratie. Het wordt daar ingezet waar weefsel, huid, botten of slijmvliezen beschadigd zijn.
Mijn honden hebben nooit vlooien, laat staan wormen.
Ik ben nu inderdaad bezig om zo veel mogelijk dingen te leren over het natuurlijk bestrijden zodat ik zo weinig mogelijk naar de dierenarts hoef voor spuiten en dergelijke. Enten doe ik nu ook alleen nog maar 1x per jaar voor Weil en 1x in de 2 jaar de grote cocktail. Is dit goed? En dan al die tips van sammy van die bonbons, knoflook door het eten, inderdaad die wormentesten en verder niet ontwormen of ontvlooien.
De voeding heb ik inderdaad al veranderd. Ook veel KVV nu, gemengd met brokken nog (geperste brokken van biofood). Hier doet hij het super op, en al zijn klachten gingen weg. Uiteindelijk zal het volledig KVV worden, maar dit is nu gewoon nog even de beste oplossing, en de laatste tijd ben ik eigenlijk al te veel veranderd.
Ik ga kijken hoe hij nu de komende tijd reageert met al die dingen, en hoe zijn allergie hier ook op reageert. Hij heeft het echt alleen maar 1x in de zoveel tijd (zeg per 2 maanden), maar dan wel extreem.
Zou je iets meer kunnen vertellen over die brandnetels? Ik drink zelf namelijk ook wel brandnetel thee, als ik me niet lekker voel, maar eigenlijk nooit echt in verdiept.
Misschien heb je iets aan deze informatie:
http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/
Er bestaan verantwoorde mogelijkheden om nog meer op maat te vaccineren. Titeren en afhankelijk daarvan bijvaccineren, indien je dat 'nodig' vindt. 1x in de 2 jaar de 'grote cocktail' is achterhaald. De viralen uit de Nobivac staan voor drie jaar geregistreerd, dus 1x per 3 jaar een DHP vaccineren is de norm.
Ik heb niets met het supplement knoflookbonbons en het specifiek knoflook gebruiken om te ontwormen of ontvlooien. Honden met auto-immune aandoeningen kunnen beter niet dagelijks knoflook toegediend krijgen. En het is bij mijn honden niet nodig, want er zijn legio vervangingen voor knoflook.
Hier kun je meer lezen over de werking van brandnetel:
http://www.natuurlijkerwijs.com/brandnetel.htm
Brandnetel staat ook bekend als een 'constitutiekruid'. Het werkt niet oppervlakkig, maar dringt door tot de diepste lagen van het lichaam, reinigt en versterkt belangrijke organen zoals nier en lever. Het reinigt ook het bloed en door het hoge gehalte aan mineralen en o.a. kiezelzuur is het een belangrijk supplement bij o.a. spierkramp, artrose/artritis, nier- en leverinsufficientie, blaasgruis/stenen en atopische aandoeningen.
Toch is het oppassen met brandnetelsupplementen en kruiden in het algemeen die toegepast worden in allerhande supplementen waarvan een gezondheidsclaim uitgaat. Belangrijk is dat het product biologisch gecertificeerd is en een hoge 100% zuiverheid is gewaarborgd. Dan nog zit er verschil in verse vorm, versneden vorm en tinctuurvormen. De laatste twee toepassingen kunnen medicinaal ingezet worden.
Nog 2 waarschuwing voor het werken met kruiden. Na bv een maand even een tussenstop inlassen van een week ofzo. Zo blijft de werking optimaal en komt er niet een gewenning. knoflook is super goed, maar te veel knoflook kan bloedarmoede veroorzaken!
Dat het bloedarmoede kan veroorzaken had ik inderdaad gelezen ja! Hij krijgt nu 1x per week een half klein teentje knoflook door zijn voer.
Ik heb net de biofood bonbons gehaald. De zeewier en de knoflook. + 2 lekkere farmfood botten om hem lekker te verwennen! Hij vond me wel heeeeel lief toen ik terug kwam!
Ik wil jullie nog eens bedanken voor de tips! Ik wil het allemaal niet te snel doen, dus ik geef nu 1x per week knoflook (wil ik zo houden) en elke dag een biofood snoepje (knoflook en/of zeewier). De chihuahua krijgt een kwart snoepje van de mini (is 2.8 kilo) en Diesel krijgt 2 mini's (iets meer dan 20 kilo). Door het nieuwe voer begon diesel al lekkerder in zijn vacht te zitten, maar wat een enorm verschil zie ik nu! Zal snel even een foto plaatsen. Zijn vacht glimt enorm en is ook een stuk zachter. Bailey is nog aan het verharen, maar ook hier zie je een groot verschil. Wat ben ik blij!
Binnenkort ga ik even kijken bij de reformwinkel, hoe ze me daar informeren, maar ik loop hier te glunderen door het huis!
Nog een kleine tip die ik ergens las: als je hond allergisch is voor pollen en grassen, laat hem dan regenwater drinken. (Waar kleine concentraties pollen inzitten)
Mijne doet dit al voor een deel, maar misschien wel een goede tip ja voor sammy!
Wij hebben in de tuin een grote cementbak staan die elke keer volregent. We laten hem ook vaak leeglopen, en vullen hem dan weer voor de helft met normaal water, en de rest vult zich bij met regenwater.
Je kunt ook rauwe honing uit je eigen streek rechtstreeks van de imker geven...een goede imker heeft ook stuifmeelkorrels uit eigen streek. Dit zijn prima middelen om te desensibiliseren en het barst van de aanvullende mineralen, vitamines, aminozuren etc.
Mijn jongste hond is ook allergisch voor bepaalde struiken en bomen uit ons bos. Hij desensibiliseert zichzelf in elk geval door bijvoorbeeld de katjes van de populierbomen te vreten als deze op zijn rijpst zijn. Wanneer dan de paden 1 pluizentapijt zijn, heeft hij er veel minder last van en is zijn huid minder geïrriteerd.
Fijn trouwens dat je al zoveel verschil bemerkt bij je hondjes.
Dat is misschien ook wel een goed idee! Zal eens even kijken of er hier in de buurt 1 is.
Ik heb eigenlijk nog een vraagje. Ik heb nu magere yoghurt in de kong laten invriezen en dat vinden ze heerlijk. Kan dit ook met karnemelk? Omdat dit ook zo zn werking heeft tegen parasieten.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurlijke (genees)wijzen bij je hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?