Natuurlijk zijn er voor en nadelen. Ik zelf heb alleen teefjes en heb een mopsenopvang waar mopsjes tijdens vakantie komen logeren. Wat mij op valt is als ik meerdere ongecastreerde reutjes in huis heb dat er door bijna elke reu in huis wordt geplast. Bij gecastreerde reutjes heb ik dat eigenlijk niet.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rottweiler wel of niet castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
de hond word rustiger in huis.
seksuele frustratie een hond met hormonen in het lijf heeft een voortplantings drang.zo is het niet altijd fijn als de hond wegloopt anndere honden lastig valt en 2 week zit te hijgen voor de deur en niet meer willen eten vanwege loopse teefjes.
inderdaad ook de eventuele ontstekingen.
de eventuele agressie naar andere honden KAN afnemen.
dominantie naar gezinsleden en andere mensen.( zonder hormonen hebben honden veel eerder de neiging zich bij de lagere rang neer te leggen (betekent niet dat je er niet aan moet werken.
wat mij opvalt is als je een roedel gecastreerde honden hebt en er komt er een ongecastreerde hond bij wat voor comotie veroorzaakt.
deze kunnen behoren tot voordelen.
mijn bron:
http://www.dierenkliniekhof.nl/cr.html#voor_nadelen
maar je had het over feiten,
dan zou ik graag willen weten waar jouwn bron vandaan komt dat 80% van de dierenartsen oude informatie verstrekken over kanker en dat ze dit doen voor geld. Naar mijn idee studeren dierenartsen 6 of meer jaar voor hun opleiding omdat ze van dieren houden dus ben hier erg benieuwd naar.
Ik heb de documenten van de nieuwe onderzoeken in huis, gekregen van mijn DA.
Veel van de dingen die jij benoemt heeft puur met opvoeding te maken.
-rustig in huis, mijn reu is ook rustig in huis.
-andere honden lastig vallen, tja training is voor veel mensen moeilijk.
-agressie, ook kwestie van training en socialisatie.
-dominantie, weer trainingen en wederzijdse respect.
Mijn reu doet geen van boovenstaande dingen en is niet gecastreerd.
Daarbij kan ik hem zo tussen een roedel ongecastreerde reutjes zetten en dan weet ik dat het niet fout gaat, want elke hond moet zijn plaats leren kennen in een roedel, dus een snauw is niets mis mee (maar ja 90%) van de mensen noemt dit agressie!
Niet elke reu reageert zo op een teef, maar als je dat niet test (door later te castreren) zal je dit niet weten.
De opmerking sexuele frustratie is me nog steeds onduidelijk, hoezo gefrustreerd?? Reageren op een loopse teef is compleet wat anders dan frustratie.
Dus nog steeds geen reden om een hond, in het midden van de ontwikkeling zo'n operatie te laten ondergaan. Je stopt alles in de ontwikkeling zowel groei als gedrag.
Juist gedrag ontwikkeld zich na de pubertijd tot een stabiele hond.
Pas als de hond volwassen is en een stabiel karakter heeft, is het beter te overwegen om te castreren of niet!
ik heb op zichzelf niets tegen castreren als bij een volwassen reu blijkt dat al die hormonen zijn functioneren negatief beinvloeden of zelfs ernstig beperken, en jij als baas, met de mogenlijkheden die jij hebt, daar niet goed tegenop kan.
een chipcastratie is dan een geweldige mogelijkheid om zonder direct iets onomkeerbaars te doen, te zien of een castratie inderdaaad die scherpe kantjes van het gedrag haalt (want meer is het niet, het effect wordt vaak zeer overdreven is mijn mening)
maar 8 maanden is veels te vroeg !!!
minimaal nog een jaar wachten en hard werken om een evenwichtige volwassen hond te krijgen, en dan eens zien of het werkelijk nodig is, laat eerst maar eens 2 jaar worden en uit groeien naar lichaam en geest.
dat gedoe over kanker........ ik heb nog nooit een gecasteerde of ongecasteerde reu met teelbalkanker gehad ofzo iets, kanker zit vaak genetisch in aanleg in de hond, het is koffiedik kijken of jouw hond gebaat is bij castratie om kanker te voorkomen, vind ik gewoon geen reden bij een reu.
Ik moet zeggen dat ik het stoppen van de groei door castratie niet echt geloof.. onze vorige hond is heel vroeg gecastreerd, maar dat was in zijn volwassen staat een beer van een hond.. terwijl hij dat met zn castratie nog niet was.. dus of het de groei stopt betwijfel ik eigenlijk..
Ik heb een intacte reu van 4 jaar, en ik heb nooit problemen met hem. Hij is sociaal naar andere honden, zowel intact als geholpen, doet niet vervelend als er loopse teefjes zijn, heeft nog NOOIT op een andere hond gereden etc. Het heeft heel veel met de opvoeding te maken. En ja buiten piest ie tegen wel duizend grassprietjes en snuffelt hij uren en "kauwt" hij plasjes... so what het is een reu dat hoort erbij. Als we een nest wandeling hebben van de fokker is bijna alles intacte reu en teef. Nooit wordt er echt gevochten...
Onze jack russel is wel geholpen met een maand of 9 omdat hij steeds hele erge voorhuid ontsteking had. Maar die piest ook nog tegen duizend grasspiertjes, heeft nog steeds interesse voor loopse teven, kauwt plasjes e.d. dus gewoon het gedrag wat bij een reu hoort is er nog steeds.
En dat dominantie verhaal... veel agressie wat dominantie wordt genoemd komt door onzekerheid. Een werkelijk dominante hond gebruikt zelden agressie. En castratie kan die onzkerheid alleen maar vergroten en het agressie probleem dus ook...
Verder als je castreert, pas doen als de hond echt volwassen is. Lekker uit laten groeien en zien hoe hij zich ontwikkeld.
het is toch een misverstand wat ik hier boven lees. NAOMI.
het staakt de groei niet als je hond gecastreerd wordt, integendeel juist, de groei stopt niet, de botten sluiten niet, wat wil dat dus zeggen ? dat het bot blijft doorgroeien, nee niet tot een olifant natuurlijk, maar wel zo dat het bot niet sterker wordt, maar juist zwakke met alle gevolgen van dien, een hond die niet uitgegroeid is, en gecastreerd wordt voor die tijd, kan zelfs hd ontwikkelen, juist om dat er bot problemen ontstaan bij een gecastreerde hond die niet uitgegroeid is.
Oke, ja dat zou zomaar kunnen Willemijn, dat weet ik niet.
Maar er werd op pagina 1 al gezegd dat het de groei stopt.. leek me al een sterk verhaal. haha gezien onze vorige hond zo'n beer was..
Dat de botten en alles zwakker worden geloof ik wel.. onze vorige hond was vroeg gecastreerd, die moesten we laten in slapen toen hij 5 jaar was vanwege HD en ED en al zijn allergieen die niet meer te handelen waren.. het was zieliger voor hem om hem te laten leven.. dus toen maar die keuze gemaakt.. dus het verhaal van het ontwikkelen van zwakke botten door vroege castratie geloof ik wel..
niet mee eens....
Ik ken meerdere reuen waarbij vit. C wel geholpen heeft. Heb je het geprobeert José?
James is ook niet gecastreerd en is nu 2 1/2 jaar. Ik geef hem elke dag vitamine c ter preventie van voorhuidontsteking. Helpt echt goed, totaal geen last van. Enige minpunt bij James is, dat aan de lijn hij al op 200 m afstand een reu ruikt en dan uit bravoure veel kabaal gaat maken. Dit heeft niets te maken mer agressie, maar uit onzekerheid, want hij is niet zo'n held, vooral niet omdat hij 2 keer is aangevallen door een hond.
In het buitenland, bijv engeland zijn ze er ook van overtuigd, dat de kans op kanker vele malen groter is bij niet castratie. Het is wel verwarrend dat niet iedereen hiermee op 1 lijn zit.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rottweiler wel of niet castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?