Hallo allemaal,
Sinds een paar weken kan Mylo nu prima lopen naast die fiets, maar er is 1 probleempje.
Als ze geen zin meer heeft gaat ze liggen en krijg ik haar niet meer van de grond.
Dit kan na 200 meter zijn of pas na een kilometer. Wat moet ik hier mee doen?
Met optillen gaat ze op haar rug liggen waardoor het lastiger wordt, weglopen helpt ook niet,
En mee trekken heeft ook totaal geen zin (vindt ik ook zielig dus doe ik het niet).
Heeft het ook te maken met het eigenwijze karakter van een Beagle?
Ik hoop dat jullie een antwoord voor me hebben.
Groetjes Shelley.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond gaat ineens liggen bij het fietsen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik lees mee, dit doet Bink ook! Zelfs tijdens een wandeling, hoe gek ik ook doe, speeltjes enz. hij blijft lekker liggen en heeft zoiets van ga jij maar verder lopen, ik blijf lekker liggen.
Dit zou voor mij een signaal zijn. Als je factoren als te warm en te moe te stressvol hebt uitgesloten zou ik persoonlijk naar de DA gaan. Het kan zijn dat hij toch ergens pijn heeft en zo de grens van het haalbare aangeeft.
Hij is verder helemaal gezond?
Ik had dat ook met Noa, ik dacht dat ze fietsen niet leuk vond, maar bleek dat ze ED had in de elleboog... Sidns ze daaraan geopereerd is, loopt ze hartstikke netjes mee!
Vervelend he:p Maar ze doet het ook midden op de weg. Eerst loopt ze gewoon mee en daarna ploft ze neer. Maar wat doe jij dan als Bink dit doet?
ohw, sorry... Het is een haar...
waarschijnlijk omdat het veel te benauwd is????
afgezien van de temperatuur moet je rekening met de luchtvochtigheid houden...
daarnaast kan het asfalt (sowieso al een harde ondergrond en niet geweldig voor sommige honden)pijn doen aan de voetzolen en de gewrichten. Kan ook zijn omdat ie geblesserd is geweest en je dat niet hebt gemerkt.
vrees dat je veel te ver bent gegaan. even niets doen en voorzichtig opbouwen over een paar maanden
Ze is helemaal gezond. Het is echt van ik heb geen zin meer.
Als de hond er bij gaat liggen is de grens bereikt.Als dat al heel snel gebeurd is er vast lichamelijk iets niet in orde.
Maar het kan ook te warm zijn.Zoals vandaag moet je niet meer met je hond fietsen.
Let wel: een hand laat lang niet alles zien, daarbij zien de meeste mensen heel slecht hoe de hond echt loopt. Ook op een foto of tijdens een onderzoek door de DA is dit goed te zien...
Als je hond al na een kilometer gaat liggen is er wel degelijk iets aan de hand: Angst, pijn wat dan ook.
Niet goed te zien bij de DA moet dat zijn
Oke hier zal ik even op letten. Natuurlijk als ik zie dat ze het warm heeft of ze haar grens heeft bereikt dan stop ik. Maar de reden waarom ik het me afvroeg was omdat ze het soms bij een kleine afstand doet (ook als het weer oke is om te gaan fietsen met haar)
En wat zou een probleem zijn als het lichamelijk niet in orde is? Is een bezoekje aan de dierenarts nodig op het moment. Ze is heel gezond en rondrennen en spelen met andere honden houd ze wel lang vol.
Je hoeft niet perse naar de DA: dat levert waarschijnlijk weinig op...
Maaar rust (echt voor een flinke tijd) en dan langzaam opbouwen.
probeer te fietsen op bospaden, is veel beter voor de hond (uh en voor je eigen conditie...) Na een blessure van mijn hond liet ze ook niets zien maar ze heeft nog steeds moeite om op asfalt te lopen...
In het bos is 10 km b.v. geen probleem, maar op asfalt weigert ze ook. En de blessure was in januari!
tja... en er zijn natuurlijk ook honden die er gewoon geen zin in hebben... Dan zou ik gewoon iets anders vinden om te doen wat ze wel leuk vind!
Het heeft niets met wel of niet goed zien,Wij hebben en hadden 3 honden waarvan 2 gewoon gingen liggen ,zo van bekijk het maar. Paarde kracht nodig om ze mee te krijgen.
Ook de oudste hond ging bij terug kost op de hoek voor ons huis liggen om naar alles wat voorbij kwam te kijken.Later was het ineens over.
Nu Raïsa heeft het nooit gedaan, wel alert als er iemand achter ons liep,dan hielt ze in.
ik lees dat het sinds een paar weken is. op die dagen na dat het giga regende was het rond de 18 graden, voor sommige honden is dat echt al te warm. mijne loopt wel maar hijgt als een oud paard na een kleine km.
ik zeg ga pas fietsen wanneer het onder de 15 graden is en zorg ervoor dat haar conditie goed wordt. misschien kan je volgend jaar wel met wat warmer weer fietsen.
een fietstrainingsschema kan je vinden als je er op googled.
het kan zeker zijn dat je je hond over vraagt hebt. zowel op vlak van conditie maar wat denk je van spierpijn? en als je over straat fietst moet je ook wat eelt kweken op haar voetjes en dat komt alleen door rustig te trainen.
Lily wilde al heel vroeg niet naast de fiets lopen. Omdat er medisch (na onderzoek) niets aan de hand leek te zijn gaf ik de schuld aan haar stress kluif pootje en heb me er bij neergelegd, niet meer fietsen dus. Jaren later bleek dat haar stress kluif poot warschijnlijk geen stress kluifpoot was maar dat het bijten hierop pijn verbijten was omdat zij een afwijking had aan de sesambeentjes van deze poot. Tegenwoordig is het zelfs bij wandelen een probleem. Liet ze destijds op geen enkele manier blijken dat ze pijn aan die poot had, tegenwoordig blijft ze staan en tilt ze de poot op.
Als jij zeker weet dat het niet te warm is, dat er geen stress is, dan moet er een andere reden zijn waarom zij soms al vrijwel meteen gaat liggen. Ze doet dit niet voor de lol of uit dwarsigheid.
Probleem is, war moet je zoeken. Dat is lastig, maar eerst de voor de hand liggende dingen als gewrichten hart/longen laten onderzoeken lijkt me een eerste stap.
denk ook aan een pees ! of de peesaanhechting! pijnlijk bij hogere belasting en zeer langdurig qua herstellen.... Is met onderzoek niet te zien (of met heel uitgebreid en duur) maar met rust geneest dat wel.
Ik zal nu dan maar even niet fietsen en daarna rustig opbouwen. Als het daarna weer gebeurd ga ik even langs de dierenarts. Gelukkig heb ik nog niks gemerkt met het spelen met andere honden.
Iedereen super bedankt voor de tips.
Hoe oud is 'ie? Want mag pas na 1,5 jaar he? Ik denk dat het te intensief is.. Als ik voor Chelsea de bal gooi met zo'n werpstok, een paar keer achter elkaar, ploft ze ook in een hoekje neer en als ze weer op adem is komt ze weer naar me toe met die bal..
Ik zou dit wel serieus oppikken als mijn hond zomaar zou gaan liggen....
Ik zou zelfs ongerust zijn..
Is het hartje wel eens gecheckt..
Zit de hond wel goed in elkaar...
Is het eelt van de pootjes wel in orde..?
Niet te dun, doorgelopen..??
Trekt de hond voor die tijd, als je van huis gaat, aan de lijn..?
Ze is 15 maanden. En ik ben er bewust nu pas mee begonnen.
Voor de rest is zo helemaal gezond. Laatste keer bij de dierenarts was 1 maand terug en toen heeft hij ook gezegd dat ze gezond is. Ze is niet te dun (eigenlijk iets te dik). Dus vandaar dat ik dacht dat fietsen ook wel een goed oplossing zou zijn. Bij het uitlaten gaat het prima, ze kan wandelingen beter volhouden als ik:P
En voor de rest gaat het spelen en rondrennen met andere honden ook prima. Het is echt alleen bij het fietsen een probleem dat ze stopt.
Hmm.. Misschien vind ze het niet leuk.. Als ik voor Chels de bal in het water gooi en hij is te ver gast Chels 'm ook niet halen.. Anders weet ik het ook niet.. Of het is te benauwd buiten.. Ik moet er nu niet aan denken een stukje te rennen.. Maar met gewone weersomstandigheden ook niet hoor haha
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond gaat ineens liggen bij het fietsen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?