hallo iedereen,
deze ochtend is er een teek van woody gevallen (die had zich wss al helemaal vol gezogen met woody's bloed ).nu was mijn vraag of dat heel veel kwaad kon dat die teek er vanzelf is afgevallen
hopelijk kan hij er geen ziekte aan over houden .
mvg,
silke
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teek!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Teken zijn altijd een risico op ziekte. Hoe sneller je de teek verwijderd, hoe minder kans op ziekte. Het kan niet heel veel kwaad dat de teek er vanzelf is afgevallen, maar het risico op de ziekte van Lyme is er dus wel.
en wat is dat voor ziekte?
Teken worden de laatste jaren een steeds groter probleem. Niet alleen neemt hun aantal jaarlijks toe, ook wordt er steeds meer gewaarschuwd voor ziekten die door teken overgebracht kunnen worden. Bij de mens is inmiddels de Ziekte van Lyme heel bekend. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia- bacterie die via het speeksel van de teek op de mens wordt overgedragen. Ongeveer 17.000 Nederlanders hebben in 2005 de ziekte van Lyme opgelopen. Dat zijn er 5000 meer dan in 2001 en zelfs drie keer zo veel als in 1994 (onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM))
De ziekte van Lyme kan in uiterste gevallen lijden tot verlamming van de gezichtsspieren. Mensen kunnen door de ziekte ook in een rolstoel terechtkomen.
Ziekte van Lyme bij dierenOok dieren kunnen Ziekte van Lyme oplopen door besmetting met de Borrelia-bacterie, ofschoon minder vaak dan de mens.
Deze bacterie bevindt zich in de darm van teken en wordt overgedragen door deze huidparasieten. Als de teek zich in de huid van een hond (of een ander zoogdier, zoals de mens) hecht en bloed zuigt, gaat de bacterie zich vermenigvuldigen en via het speeksel of de darminhoud de hond besmetten. De meeste honden die gebeten worden met een geïnfecteerde teek zullen echter nooit de ziekte van Lyme krijgen.
De klachten van Lyme Disease zijn meestal:
• Sloomheid en koorts.
• Een rode uitbreidende plek rond de teek. Hierna kan de hond kan maanden tot jaren (of zelfs levenslang) symptoomloos zijn.
• Jaren na de infectie kunnen soms nog symptomen optreden, zoals gewrichtsklachten (stijf en pijnlijk), ontstekingen van de lymfevaten en koorts. Soms worden ook hartspierontstekingen en nierinfecties waargenomen.
• Ook kunnen symptomen aan het centrale zenuwstelsel optreden. Deze uiten zich in gedragsveranderingen zoals agressiviteit, epileptische aanvallen en andere neurologische verschijnselen.
• Bloedarmoede als gevolg van het bloedzuigen (alleen als er op kleinere dieren honderden teken zitten)
en zou je dat direkt erna merken of pas een paar weken?
De rode plekken zouden vrij snel te zien moeten zijn, maar die verschijnen niet altijd. De kans is niet heel groot hoor, dat de ziekte is overgedragen. Maar het is goed om er wel alert op te zijn.
Volgens mij kan het ook zijn dat symptomen zich pas heel laat laten zien: "Jaren na de infectie kunnen soms nog symptomen optreden, zoals gewrichtsklachten (stijf en pijnlijk), ontstekingen van de lymfevaten en koorts. Soms worden ook hartspierontstekingen en nierinfecties waargenomen. " Staat in het stuk hierboven."
oké kzal er zeker op letten
kzal mischien best een keer naar de da gaan
zou er in belgie ook veel last zijn van die ziekte?
Als je hond Lyme heeft kan je dit ook met homeopathie laten behandelen..
Geen darmflora verwoesting door de antibiotica..
http://www.hondenpage.com/hondenforum/85044/teken.php
Ik zou me niet meteen hele grote zorgen maken, maar wel in de gaten houden en de datum noteren wanneer je de take hebt gevonden... Op het momende dat je bepaalde dingen aan je hond gaat merken kun je dit meteen aan je dierenarts melden met de datum erbij... Hou je hond goed in de gaten...
Overal komt de ziekte van lyme voor onder de teken, dus ook in België
Als je hond Lyme heeft kan je dit ook met homeopathie laten behandelen..
Geen darmflora verwoesting door de antibiotica..
Als de teek er binnen 24 uur uitgehaald wordt op de juiste manier dan is er niks aan de hond..
Pas echter op dat de teek niet de maaginhoud in de hond kan spugen..
Ik heb 35 jaar honden en nog nooit een besmette teek gehad..
Met juist voeding zal je hond ook niet aantrekkelijk zijn voor teken..
Ik woon tussen het wild...
En Sterre heeft tot nu toe nog maar drie keer een teekje gehad..
Regelmatig checken voorkomt een hoop...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/85044/teken.php
een teek valt er ook af als hij zich helemaal vol heeft gezogen tot dat z'n huid niet meer huidrek.
rotbeestjes zijn het!
bedankt voor de tips en reacties !kzal er zeker opletten enzo..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teek!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?